Oldalak

2015. május 22., péntek

Filmélmények

Vagy mondhatnám,hogy moziélmények- ez korrektebb lenne,ugyanis tegnap (csütörtök) este voltunk moziba. Ez egyszer kipattant a fejünkből és random bevállaltuk.

Bosszúállók- Ultron kora 
 "Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki." - Port.hu

Május elején jöttek ki filmek,köztük volt ez is. Nem éreztem égető szükségét annak,hogy megnézzem moziba,mert a trailert látva annyira nem jöttem lázba. Tudtam mire számíthatok plusz láttam kritikát is róla,de mivel megnéztem az első részét is így ez se maradhatott ki.
Végül így alakult,hogy megnéztük tegnap s mivel nem vártam sokat így nem csalódtam.
Nos,nem is tudom hol kezdjem,mivel annyira élénken élnek bennem a képek,meg akkora adag akciót zúdítottak ránk,hogy nehéz feldolgozni.
Azt leszögezném az elején,hogy tetszett a film látványvilága nagyon és aki tömény akcióra vágyik,annak tökéletes film. Viszont úgy érzem hiányos történetileg.
Most nézzünk meg egy Amerika kapitányt,vagy egy Thor 1-et.... valahogy ég és föld.  Ennél a filmnél sajnos megint csak azt kell mondjam,hogy a látványvilágra mentek -ami persze tökéletes,de mégis túlmodernizált volt. Olyan eseményeket pörgetett ami még nincsen,de lehetne (spoiler; túlzásnak éreztem,hogy lassan már a csapból is robotok jöttek.. mintha olyan egyszerű lenne egy ilyet összeállítani, a másik meg, egy csapással szedték szét ezeket a robotokat,mintha legóból lennének). Mindemellett több szálon futott a történet,de egyik szálnak se volt semmi mondanivalója- és ez nagyon bosszantó volt.  Vártam a világmegváltó, vagy szimplán valami következtetést,vagy okosságot... de ez elmaradt.
Nekem az elejétől értelmetlennek tűnt az egész,mivel adott volt egy befejezés (az előző részből) és abból nem derült ki,hogy mégis mi a szart keresett Thor megint a földön például,meg egyáltalán hogy jött a bosszúállóknak,hogy Hydra létesítményeket pusztítanak, vagy hogy a 'villámló botot' keresik,vagy a két új mutáns karakter.... Semmi felvezetés az egész előtt,hanem durr bele dob a történetbe.  S folyamatosan ilyen zavaros az egész film.
Szóval történet semmi,hanem tömény akció a film elejétől a végéig, mindez megspékelve egy iszonyúan abszurd szerelmi szállal..
 De miért??!! Tökre jó film volt ez is szerelmi hülyeségek nélkül. Bah...gáz. De nem akarom lelőni melyik pároson akadtam ki,mert aki még nem látta, az már csak ezért nézze meg :D
Befejezve nem lett az egész és már most félek,hogy mi lesz ebből,mennyire teszik tönkre még jobban. Ami viszont tetszett az az,hogy a színészek ismét nagyon fantasztikusak voltak és végre nem arról szólt a film,hogy egymást marják. A koreográfiák szuperül sikerültek,a poénokkal se volt bajom.
Igazából tényleg ajánlom,aki nagyon akciódús élményre vágyik. 

A Rend (The Cloth)
 "Katolikus Egyház titkos szervezete az egyre erősödő démoni erők ellen száll harcba. Kasdeya, a sátán egyik leggonoszabb hívének feltűnésével a papságnak mindösszesen 7 napja marad, hogy megállítsa a démonok teljes térhódítását. Hogy megakadályozzák Belzebúb földi uralmát, egy egyelőre hitetlen férfi segítségére van szükségük. Jasonnak (Kyler Willett) kell vezetnie a papság új generációját, különben az ördögi seregek leigázzák az emberiséget. A borzalmas démonok és az ördög szolgálatába állókkal szembeni küzdelem szinte lehetetlen feladat elé állítja a papságot."

Izgalmas démonűzős filmnek indult....
Alapból ott kezdődik,hogy a látványvilág valami elképesztően szar ,pedig 2012es filmről beszélünk... De -spoiler- a falon mászkáló emberek meg a köpködések és erők megnyilvánulásain totál látszik,hogy trükkfelvétel. Tudom,hogy minden filmben sejteni lehet,de ennél ordít,hogy béna. Nem hiszem el hogy mai technikával nem lehetett volna jobban megcsinálni a filmet. De biztos alacsony volt a költség vetés.

Tré az egész; szokásos alap sztori: van egy flegma,menő csávónk a filmben,aki éli az életét és meg van áldva valami képességgel,amire olyan magasról szarik ahogy csak kell... De persze ő az aki minden próba nélkül a rend tagja lehet,mert hát az apja is valami fantasztikusan hatalmas ős tag (volt)....
Persze nem vágja a helyzetet,viccet csinál belőle és az egész filmet nem is lehet nagyon komolyan venni,mert mellé még a mű jelenetek is bénák.
Láttam pár ördögűzős filmet már,de ez eléggé siralmasra sikeredett- ezt nem is tudom elégszer hangsúlyozni.
Amit nem értek még: elvileg ördögűzésről van szó- ergo kiűzik a démont a testből... Na most ebben a filmben minden második emberben van egy démon és elkezdik szétlőni őket, mikor az utolsóhoz érnek,ott azért elkezdenek egy űzési szertartást végezni,de azért a végén keresztbe lövik... Akkor mi értelme neki állni az ördögűzésnek,ha úgyis tudják h nincs értelme?!?! Meg alapból mi az hogy egy egész családot megszállnak a démonok?
Persze mondanom se kell, hogy jelen vannak a csúcstechnikás,természetesen egyházi szimbólumos fegyverarzenálok meg hozzá a menő göncök,amitől megint csak az egész film túl modern képet ad.
A szexualitás meg csábítás se maradhat ki a filmből,és szerintem bőven voltak olyan jelenetek,amik ha nem kerülnek bele a filmbe ,akkor is simán felfogom.... . de ugye ilyet nem lehet kihagyni!
A film közepére már mindenki démon volt és ezerrel aprították a csúcstechnikás fegyvereikkel őket...
A jelenetek szarul vannak összevágva,a verekedésekből nem sokat lehet látni mert össze vissza mozog a kamera és fel se fogja az ember...
A végén meg megszállja a csaj karaktert,aki valamilyen szinten főszereplő... Abból az egyből persze kitudják űzni a démont :D :D  A démon átszállt egy másik szereplőbe (a kis rendes),na azt meg lazán kinyírták.. hjaj,iszonyú fárasztó,szar és erőltetett film volt.
Egyedül a zene ér valamit!
Senkinek nem ajánlom a filmet- engem kifejezetten felhúzott.

Ismeritek valamelyiket?
Tetszettek?

6 megjegyzés:

  1. Múltkor filóztunk azon, hogy a mai filmek vagy a látványra mennek rá nagyon, minden háttér nélkül, vagy pedig a nyálazásra, amikor nem kellene. Érzelmekre hatnak. Akkor ez az előbbi. Amerika Kapitányt én nem szerettem filmen, képregényben más, de ott sem kedvenc. A többiek még csak-csak, viszont kicsit érezni lehet, hogy kezd kifulladni ez a gárda, és nem is biztos, hogy baj ez, mert ha most másokkal, újult erővel nekivágnak még egyszer, nem lenne probléma.

    A bosszúállókat majd megnézem egyszer, de most valahogy nem vagyok nyitott rá. Aztán, ki tudja, lehet, hogy még belefér a havi keretbe.

    A rend meg tényleg tré… és inkább nem írnék mást. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez nekem is feltűnt- és sajnos sokaknak elég a látvány. Ez meg így nem jó,mert nulla mondanivalója lesz a filmeknek lassan.
      Amcsi Kapcsit én se kedveltem sokáig de rájöttem,hogy nem olyan rossz film. Kicsit túlbuzgó nekem a főkarakter-de belefér.
      Na nekem pont ez nem tetszik,hogy kifullad a gárda! Nem akarok újakat.. nem akarok új hősöket, mert akkor x-ment néznék,ahol vannak jó páran hősök.. Én kedvelem ezt az összeállítást és örülnék ha nem csesznék őket szét.

      Egyszer megnézni lehet szerintem (: Mert az akciók benne,meg ugye a látvány tökéletes (:

      Akkor ezek szerint láttad a Rendet :D

      Törlés
  2. Nem láttam őket, de a Rend leírásból hasonlít az Ördögi dobozra (vagy Démoni doboz, vagy Gonosz doboz vagy A doboz, még a címre se emlékszem): klisé klisé hátán...
    De olyan szinten (bocsi, hogy szpojlerezek, de hidd el az a film időpazarlás, leírásod alapján még a Rendnél is rosszabb xD): a kis csajt, akinek vonatkozása van a "gonoszhoz" Emily-nek hívják (sose láttam ilyet korábban...nem hívnak minden harmadik filmben Emily-nek ördögi lányokat), a dobozban lakik a gonosz szelleme/ereje (ez is nagyon eredeti), az előző tulajdonosa meghal elég durva módon természetesen (ki gondolta?), a szülők elváltak, és egymást hibáztatják a lány furcsa viselkedéséért (...ez még vígjátékokban is gyakori...xD), rejtélyes és félreérthető zajok, amiről kiderül, hogy csak állatok (illetve a dobozból is molyok jönnek ki, de azért mindenki beszarik az ÚJ házban, mert természetesen apunak új háza van - nem lehetett számítani erre se), a kiscsaj megszökik, mikor átveszi a hatalmat az "ördög" a teste a felett, és apu hozza vissza, és félreértik az egész helyzetet (komolyan...van olyan horror, ahol nem értenek valamit félre?), aztán ki akarják űzni a csajból a démont (hát ez kb olyan, mintha az Ördögűző modernebb változatából ragadtunk volna ki egy darabot, kiűzik a csajból, de megszállja a papot, és egy egyáltalán hozzá nem értő embernek kell feláldoznia magát és megmentenie a helyzetet - na jó, a vége eltér, azok még viszonylag normálisra sikeredtek...
    A végén természetesen minden rendbe jön - bár nem emlékszem, hogy kik haltak még meg - és mindenki happy meg minden...

    Ezóta nem merek több ördögűzős filmet nézni...és szerencsére megelőztél egy katasztrófát ezzel a poszttal - néha elcsábulok az ígéretes képek/címek/cselekményleírások miatt, de mind ugyanaz kb...:(

    Vagyis az újabbak közül...és egyébként a Péntek 13 és a Texasi láncfűrészes mészárlás is alacsony költségvetésű film volt anno, mégis kultuszt teremtettek, pedig voltak olyan részek, amikor még én is röhögtem, hogy milyen béna egy-egy színész...(mondjuk ők korukhoz képest nagyon jól játszottak a filmes eszközökkel - meg hát, hiába olcsó egy film, nem kell tele lennie sztereotípiákkal, a sztori lehet jó, és bár a mai ember az ilyet nem nagyon értékeli, akkor is az az igazi horror, nem amikor összevéreznek a tv-n keresztül, és semmi nem történik...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Létezik olyan film hogy Démoni Doboz és a leírásod alapján arról van szó. Nem tudom, elgondolkodtam azon amit mondtál,és szerintem a Démoni Doboz nem rossz film. Persze klisékkel van tele szokás szerint,de egész jól összerakott film. Mi pánikoltunk rajta Szilvivel amikor megnéztük- szóval én nem emlékszem hogy utáltuk volna.
      Az meg tény,hogy ezzel a The Clothal nem lehet összehasonlítani o.O Ehhez hasonlóan szar és minősíthetetlen szar filmet nem sűrűn lát az ember lánya. Szóval gáz filmek terén nekem ez viszi a pálmát amiről írtam =( Ezt komolyan.. Nézd csak meg és megértesz (:

      Jaja ismerős- én is a képek alapján vadászom a filmeket,mg leírás alapján-aztán tessék koppanok. Nem egyszer volt olyan,mikor jó kis thrillernek,meg parás horrornak ígérkezett valami,aztán csak ilyen meghasadt tudatú emberről szólt -.-" Ezeken is kiakadok.

      Na jó de a Texasi láncfűrészeshez volt egy igaz történet ám... Ezt se felejtsd el. Ott adott volt,hogy jó lesz a sztori. Bár bevallom az ilyen darálós filmeket nem szeretem és nem is láttam ezeket se. Az ilyen,meg a Sziklák szeme című filmekkel futnék ki a világból- vagy szimplán legyilkolnám a készítőit.

      Törlés
    2. Én szerintem gyakorlott horror néző vagyok, vagy valami, de én ennyi sztereotípia mellett nem tudtam élvezni már azt a filmet...sok volt...sok filmet szednek össze több helyről, de ez nekem már a zavaró kategória volt...Viszont nagyjából megmaradt a sztori, szóval valamit jól csináltak mégis...xD

      Ideglelés Csernobilban volt még egy olyan film, ami nem csak klisés volt, de a sztorit is hat helyről lopták és még szar is volt az egész, értelmetlen, nem ijesztő, röhejes, a kivitelezés pedig...

      Amúgy az új láncfűrészes (a remake) az a látványra ment rá nagyon, és hiába volt egy alaptortenet (valamikor régen), ebben szinte teljesen elveszlett...
      Én meg nem szeretem a vértől tocsogó filmeket...vagyis...nem zavar, ha tele van vérrel, de akkor legyen története is vagy valami...pl az első kb négy Fűrészt is imádom...kb nincs olyan jelenet, amiben valaki ne vérezne el, de ott el lehet nézni, mert ez kellett, hogy nyomatékot adjon a filmnek - utána már tenyleg vérfürdő lett az is...

      Nem értem miért jó az embereknek embereknek, ha a filmnek az az egyetlen értelme, hogy mindenki meghalt, és a filmbeli embernek minimum háromszor annyi vére van, mint a nézőnek... o.O

      Törlés
    3. Én abszolút nem vagyok híve a trancsírozós filmeknek,mert ezek nagy többségének nem hinném,hogy van nyomatékos sztorija.
      Ezerféle horrort láttam már és igazából már én se tudok megijedni semmin- viszont ha igen,akkor örülök mint majom a farkának (:

      Törlés