Oldalak

2016. október 13., csütörtök

The Spooky Halloween Tag | Személyes

Ezt a kis tag-et Cathreen oldalán találtam és nagyon szimpatikus volt, bár az elején nem tudtam eldönteni,hogy kitöltöttem e már vagy sem,de nem hinném. Szóval külön köszi a fordítást és a munkát vele ;) (Plusz itt az eredeti).

Nagyon szeretem az ilyen kérdezz-felelek játékokat,mert tényleg olyan témákat hoz fel az emberben,amik nem feltétlenül minden naposak. Nagyon sok eltérő stílusú emberről derült már így kis számomra,hogy kedvel egy két rock/ metál bandát, vagy hogy szeretik a horror filmeket. Szóval nekem ezek hasznosnak tűnnek,csak ritkán találok számomra érdekeset.
No de ha már közeledik az a bizonyos halloween,akkor idén sem maradhat el. Még egyszer köszönöm a fordítást (:


1, Kedvenc horror vagy Halloween témájú dalod?
Nincs konkrét kedvencem.

2, Nevezd meg, hogy mivel nem akarsz összefutni egy sötét erdőben vagy egy elhagyott épületben (például nem akarnék találkozni egy vérfarkassal egy sötét erdőben).
Igazából semmivel nem szívesen futok össze,ami meg akar támadni/enni. De leginkább a zombiktól tartok (nem értem mi miatt van ez,holott a legtöbb ilyen témájú filmet láttam már). Olyan kis parásak.

3, Játszottál már valaha Szellemtáblával?
Ouija tábla? Hát nem. Úgy érzem,hogy nincs szükségem túlvilági útmutatásra az életemben és úgy gondolom,hogy felelőtlen hülye picsa (mint ugye a horror filmekben a kis kedvenceim) se vagyok,hogy ilyenekkel szórakozzak.
4, Kedvenc horror szörnyed vagy gonoszod (film, könyv)?
Mi számít szörnynek? Igazából vámpír párti vagyok,de az Anne Rice-féle,bár ezt tudjátok :P Illetve a Ginger Snaps ♥

5, A legijesztőbb dolog, ami veled történt, mikor egyedül voltál.
Na,az a munkám során elég sokszor előfordul,hogy ijesztő pillanatokat élek át. Éjszakásként megannyi csodás dolgot szoktam tapasztalni: folyamatos, elhalkuló kopogások; lefelé menet a pincébe kattogások hangja, kisebb neszek,zörejek,lámpa villódzás.. Az elején ijesztő volt,ma már megszoktam-habár nem tudom mindig megmondani,vagy visszavezetni a forráshoz... Creepy.
Illetve ugye mindig este járok futni, most meg már korábban sötétedik,ergo gondolhatjátok,mikor minden egyes árnyékra,fényjátékra,mozzanatra,szélfúvásra felfigyelek. De ilyenkor a hirtelen kerítésre felugró kutyák azok amik elijesztenek. 

6, Ha fel lennél bátorodva, hogy eltölts egy éjszakát, egy kísértet házban, megtennéd?
Alapból ha fel lennék bátorodva,akkor egyértelmű,mivel pillanatnyilag elönt a "just do it" érzés. Aztán ha már valaki tud róla, végig csinálnám,mert nem szeretek szava-hihetetlen lenni, de nem mondom,hogy nem fosnék.
7, Babonás vagy?
Félig meddig,de próbálom ezeket leküzdeni,mert hülyeségnek tartom. A fekete macskától nem félek,de a kakis kocsinak szoktam örülni (kivéve ha épp el kell mellette mennem X_X), de ezek mind az agy játékai. Amiben hiszek,azt felerősíti az agyam és nyilván pozitív dolgok érnek majd ,mert mondjuk kakis kocsit láttam. Szóval mondjuk úgy,hogy a pozitív jelentéssel bíró babonákat megtartom :D 

8, Láttál valaha figurákat / alakokat a periférikus látásodban? (pl láttál valakit a szemed sarkából)
Természetesen. Ez gyakran megesik,de elmondom,hogy vannak olyan elhagyatott kis falucskák,ahol ezek a dolgok erősebbek és ott nem csak a szemem sarkából láttam. (Tavalyi eset,valami isten háta mögötti helyre kellett szállítani pár roma emberkét virrasztásra,és mondjuk úgy hogy abban a faluban nagyon jól érzékelhető volt ezek a "foltok/figurák". )

9, Melyik városi legendától félsz leginkább?
Nem igen rémlik,hogy lenne ilyen városi legenda, meg a legtöbb csak urban-legend. Persze tudom,hogy valami miatt léteznek,de nem rémlik olyan amitől félnék- nyilván az ismereteim hiánya miatt van főleg. 

10, Melyiket szereted jobban? Gore vagy thriller (véres film vagy thriller film)
Természetesen a thriller! Imádok megijedni a filmeken, imádom a jumpscare-eket,de nagyon ritkán csinálnak olyan filmeket,amik jól is sikerülnek ilyen téren. Bár idén nem panaszkodom. A belezős filmek nem az én világom.
11, Hiszel a múlti dimenziókban vagy világokban (tehát szerinted létezhetnek, lehet igazság alapja az elméleteknek)?
Dimenziók? Hát ez egyértelmű. Fizikusok is mennyi mindent kutatnak ezekkel kapcsolatban,nyilván vannak ilyen egyéb dimenziók. Számomra ez abszolút nem kérdés; olyan érzést kelt bennem,hogy totál egyértelmű. 

12, Készítettél valamikor, bármiféle bájitalt?
Nem rémlik. Egyszer még fiatalabb koromban csináltam valami védő varázslatos cuccot,de az nem ital volt,hanem rozsdás szögekből meg törött üvegekből,tükrökből álltak. 

13, Könnyen meg lehet ijeszteni?
Amikor elkalandozok és nem koncentrálok,akkor igen. Eléggé be tudok ijedni,van mikor a saját árnyékomtól is,viszont vannak olyan fázisok,mikor semmi nem ijeszt meg. Szóval változó.

14, Játszottad valaha a Bloody Maryt?
Áhh,dehogy és nem is tervezem,köszönöm. Max megkóstolom :D 

15, Hiszel a démonokban vagy az ördögben (akár mindkettőben)?
Az a baj,hogy ha hinnék konkrétan A Sátánban/ Ördögben,akkor hinnem kéne Istenben is. De ez nekem nem ilyen egyszerű,az én felfogásom kicsit más ettől a konkrét megszemélyesítéstől. Azt tudom,hogy vannak jó erők és rosszak,de nem koncentrálódik egy alakba egyik sem. Ezzel persze nem kell egyetértenie senkinek és hosszasan tudnék erről filózgatni,amit most nem akarok egy ilyen egyszerű kérdésnél. De mondjuk úgy,hogy próbálok nem szűk látókörű lenni az életem folyamán.
 
16, Egyedül vagy otthon, de lépéseket hallasz a lakásodban. Mit teszel?
Semmit. Fülelnék,hogy betörtek e a lakásba. Ha sima entitás,az nem lépked; ha kopogó szellem,akkor az hamar kiderülne és ki kellene  találnom,hogy tüntessem el. Ha ennél durvább valamiről van szó (démoni jelenség),akkor nagy szarban lennék. De ilyenekre még gondolni se szeretnék,meg szerencsére nem olyan könnyű ilyet "magunkhoz fogadni".
17, Ha csapdába esnél egy ijesztő filmbe, melyik lenne az? (melyik horror filmben lennél)
Egyikbe se,ne már :D T jó ég,nem kívánom magamnak azt a sok szörnyű menekülést,meg szenvedést amiket eddig megnéztem :D  Talán a Ginger Snaps című filmbe belecsöppennék,vagy a Blair Witchbe...bár ezek se épp kellemes történetek. 

18, Ha csak egyetlen Halloween-i ruhát / öltözéket hordhatnál életed végéig, melyik lenne az?
A való életben is sokszor úgy nézek ki mint aki azt hiszi Halloween van :( De valami szexi boszis vagy denevéres ruha lenne az tuti. 

19, Szeretnél egyszer éjszaka temetőbe menni?
Cöhh, nem egyszer voltam éjszaka temetőben anno és köszönöm szépen nem épp leányálom,főleg mikor haladsz előre,szart se látsz (mert nálunk bentre nem tettem lámpákat) és akkor belesétálsz egy nagy pókhálóba,hát isteni. Ilyenkor bele se merek gondolni,hány pók futkos rajtam.

20, Egy zombi apokalipszisben találod magad. Milyen fegyvert választanál?
Ááááá,nooo akarom. A legrosszabb rémálmom lenne. Amúgy valami hosszú fegyvert,aminek a végére rá lehet ragasztani a kést! Ugyanis a tököm akarna a közelükbe menni,hogy leszúrhassam... A fegyvert meg a karom pont elég messze tartaná őket tőlem. Áh,pánik.

21, Melyiken vennél részt szívesebben? Egy Halloween-i partin vagy elmenni „adsz vagy kapsz/csokit vagy csalunk” játékra?
Számomra az adsz vagy kapsz játék lenne az izgalmas,mert ugye az itt nincsen. Nem hagyomány. Viszont partik szoktak lenni minden évben csak jó helyen kell keresni. Plusz anno pár éve egy barátnőmmel mi is rendeztünk ilyesmit,csak szűk körben és akkor még nem volt facebook,hogy megosszuk (:

22, Egy horror filmben vagy. Melyik lennél: az utolsó lány / fiú (túlélő), az első áldozat, a komikus, a szkeptikus, az okos vagy a gyilkos?
Amilyen hülye szereplőkkel szokták telerakni a horror filmeket,én gyilkos lennék,és bedarálnék mindenkit a fenébe. De egyébként nem tudom. Szkeptikus nem lennék,komikus szintén nem ,bár kitudja. Ezek mind helyzettől függnek,hogy mibe keverednék. Ismeretlen terepen lehet én halnék meg először,de ismert terepen és úgy hogy nem idióták vesznek körül,még lehetnék utolsó is. Nem tudom :)
23, Megnézel valami boldog dolgot, miután láttál egy horror filmet, hogy tudj aludni?
Ez film függő. Ha nagyon megzavarja a lelkemet a film,akkor szoktam nézni egy másikat is. De ez nem csak horroroknál van,hanem úgy általánosságban is. Horrort mi egy időben úgy néztünk,hogy faltuk egymás után őket. Mit ide pihenés?! :D  Ezért is van,hogy ma már nem tudom mi az amit láttam és mi az amit nem. 

24, Mialatt horror filmet nézel, te vagy az a személy aki: kiabál a karaktereknél (ne menj oda!), egész idő alatt eltakarja a szemeit vagy az, aki elalszik közben?
Természetesen én visítozok,mikor már nem viselik az idegszálaim a szerencsétlenkedést és túl sok a logikátlanság. A szar filmeket meg elunom csak és ja,volt ahol elaludtam.

25, Te vagy az, aki megijed, vagy az, aki megijeszt másokat?
Én nem ijesztgetek másokat sose,ne az én lelkemen száradjon ha infarktust kap a másik. Meg amúgy se vagyok az a gonoszkodó fajta,de igen engem meg lehet rendesen ijeszteni.

26, Kedvenc ijesztő könyved?
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyv elején paráztam, de Lovecraft könyvei se tündér mesék. 
27, Mennyi idős voltál, mikor láttad az első horror filmed (én hozzá tenném még: és melyik volt az)?
Ez egy jó kérdés. Konkrét évet nem tudok mondani,de kamasz koromban szerintem,mikor elkezdtem filmeket nézni. És nem tudom mi volt az első,pedig ez érdekes lenne. Annyi rémlik,hogy voltak itthon dvd-k és akkor azok között elvétve egy egy ilyen film. A Menekülj című filmre emlékszem,hogy fiatalon néztem meg, a Gótikára,amit a halloween bulinkon néztünk. Ginger is hamar megvolt. Ennyi rémlik. 

28, Mi volt az első Halloween öltözéked (kosztümöd)?
Hát semmi extra,akkoriban nem voltak jó cuccaim. Sima hosszú szoknya,meg fekete felső, színes spray a hajba, gáz smink :D 

29, Ebben az évben, minek öltözöl Halloweenkor?
Önmagamnak,ezen belül is gondozó-ápolónőnek,ugyanis azt a napot pont munkával töltöm :D 

30, Ha lehetne egy aranyosan ijesztő állatod (fekete macska, bagoly, denevér, patkány, farkas) melyiket választanád? (spooky-ra nincs más szavam)
Awww,denevér *-*  Pár éve mentettem egy cuki kis denevért ki egy házból és annyira fánk volt,ahogy kapaszkodott bennem,te jó és. Mért nem tartottam meg?! 




Nagyon izgi volt kitölteni ezt a tag-et és így a végére érve abszolút nem rémlik,hogy megcsináltam volna már és valószínű,hogy csak az első kérdés miatt volt,ugyanis az minden ilyen halloweeni kitöltősben szerepel és mindig mindenki a Mansont választja ilyenkor :D Szóval ez zavart csak meg,de most már rémlik. 
Szóval köszi még egyszer ♥


 

13 megjegyzés:

  1. Tök jó ez a tag :) Mondjuk ez a szem sarkából látni dolgokat elég para. Én is szoktam. Meg történnek itthon néha fura dolgok. :)
    Nekem az első horror film, amit láttam legalábbis emlékszem rá..bár azért nem horror, de kemény 6-7 évesen a Predator az volt :D A mai napig a kedvenceim. Azért még reménykedem, hogy találkozom velük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk azért van amikor a fáradtság is rájátszik ezekre a szem sarkas dolgokra szerintem- legalábbis nagyjából tudom hogy mikor van para -nyilván olyankor az ember ösztönösen reagál- és mikor nincs. De nálunk is mindig vannak érdekes dolgok :D
      Hú a predátort én régen láttam,de nem az volt az első azt hiszem. Esküszöm ha leütnek se emlékszem mi volt az első :O

      Törlés
  2. Nyúl...én ijesztő állatnak tuti a nyulat választanám...Ma is rám ugrott, és nem tudtam eldönteni, hogy egy hatalmas adag nyuszipuszit fogok kapni, vagy én leszek a következő Van Gogh...A végén beérte a kezem "megcsonkításával" - egy jó darabig biztos nem a kézfejeimet fogom használni a színmintákhoz. xD

    Amúgy tök jó bejegyzés volt, kitölteném én is, ha hinnék a természetfelettiben, így viszont a legtöbb "parás" kérdésre csak annyit tudnék válaszolni, hogy nem hiszek a szellemekben meg ilyesmi...
    Ettől függetlenül szívesen töltenék egy éjszakát (akár többet is) egy elhagyatott kastélyban, olyan vonzóak...csak valaki rajzoljon térképet, mert nem tudok tájékozódni, és valszeg úgy eltévednék, hogy többet meg se találnak...xD

    Amúgy zombik ellen nem lenne jobb valami pisztoly vagy ilyesmi? (Ha úgy működnek, mint a játékokban, fejbe lövöd őket, és annyi nekik, még közel se kell menned...ha mindet kivégezted, akkor meg levágod a fejeiket, és nem tudnak véletlenül se feltámadni...én tuti ezt csinálnám, biztos nem mennék a dögök közelébe, amíg mozognak. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ha látnék egy zombit...csak egyetlen egyet, nem őt hanem magamat lőném fejbe. De tényleg. Így is van bajom az élettel, nemhogy egy zombi világban. :)
      Úgyhogy nekem ez a technikám zombitámadás esetén. Tőlük én is tökre félek.

      Törlés
    2. Nagyon sokan írták a fegyvert zombi támadásra,de most nem azért: apokalipszis van, töltények vajon lesznek? :D Erre senki nem gondol. Oké tény hogy jobb a lőfegyver,de ha kinyirok egyet,akkor egyrészt meghallja a környéken lévő összes zombi és odajönnek,plusz elfogy egy idő után és mi a garancia hogy találok még? :D Szóval no kell, nekem kés/kard/láncfűrész vagy akármi ilyesmi kell :D

      Te jó ég, a nyúl ilyen rémes állat? :O Megharapott? Nem is gondoltam volna basszus :O Pedig azt gondolnám,hogy hát a gazdiját szereti X_X

      Törlés
    3. Az én fejemben a zombiapokalipszis valami Resident Evil szerűség volt, szóval biztos vannak rejtett tartalék töltények valahol. (Meg hangtompító.) :D

      Ő így ismerkedik...egy darabig kaparássza az adott testfelületet, aztán elkezdi rágni, ha elhúzod előle, utána kap, de egyébként imádnivaló. :D
      Előzővel nem volt ilyen gond, az azelőtti pedig anyáékra támadt csak rá (vagyis az direkt ment nekik)...ez csak kis eleven és kíváncsi...De nagyon ijesztő, amikor az arcodat muszogja, és nem tudod, hogy beléd harap, vagy csak kedveskedik...És igen, nem mindig sikerült időben elhúzni előle a kezemet. xD
      (És a Gyaloggaloppban mindenki nevetett a vérnyulakon, nekem ez a második...léteznek! :D)

      Törlés
    4. Nekem meg Walking Dead :D De egyébként akkor is,ha apokalipszis van,akkor egy idő után nem lesz töltény gyártás se :D A kard meg egyéb eszközök sose fogynak ki :D Ezt sose értettem,hogy nem értik meg mások :D

      Aj,egyem meg,de fánk ^^ Mondjuk elijednék ,ha megharapna ,de hát ha én tartanék nyuszit csak kiismerném,hogy mikor mit akar :D A hörcsi is ilyen.. egy ideig nyalogat,aztán beléd harap -.-"

      Törlés
  3. Ugyan van egy hasonló TAG-em, de szerintem ezt elviszem idénre magamhoz. :)

    Szeretem a furcsa, kísérteties helyeket. Imádok borzongani, talán azért. Itthon mindig történik valami. Például egy ismerősöm azért nem alszik itt, mert éjjel hallotta, hogy valaki járkál a lakásban, és kinyílik az egyik ajtó. Reggel ő ment ki elsőnek, de minden ajtó zárva volt.
    Játszottam Bloody Maryt, meg egyebeket, de egy sem jelent meg. :/
    Én is a játékot választanám, nem a partit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vedd és vidd nyugodtan :D Ma nekem csak erre futotta az időmből és miután kész voltam mehettem melóba :D De jó volt mással foglalkozni kicsit.

      Amúgy én mennék hozzád az tuti ,mert kíváncsi lennék én is a hangokra,meg az ajtó kinyílásra (: Most már szoktatom magamat ahhoz hogy ilyenektől ne ijedjek meg,mert ha megijedek csak jobban "tapadnak". (:

      Törlés
  4. De jó ez a tag, szerintem én is kitöltöm :) Viszont magyarázd már el nekem, milyen babona kötődik a kakis kocsihoz? XD Soha életemben nem hallottam róla és baromira érdekel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szaros kocsi hallod e xDD Csak nem akartam így kiírni :D Tudod a jó kis szippantós- biztos láttál már :D Az szerencsét hoz,ahogy a kémény seprőre is azt mondják :D

      Törlés
  5. Szia:))

    Fú..hol is kezdjem. Egy ideje olvasom a blogodat és imádom. Kész, eldöntöttem, én követni foglak :D
    Egyébként én speciel odavagyok a horror filmekért, szerintem nincs olyan amit nem láttam :D Ha valaki kérdezné melyik a kedvencem, szerintem dönteni sem tudnék.

    Na mindegy, csak így tovább :))

    Üdv: Laura
    Ha esetleg érdekellek (és bocsi hogy idepofátlankodtam csak random :D) akkor én is jelen vagyok itt: http://itislaurieslife.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát ez nagyon kedves tőled,köszönöm ;)

      Hát igen a filmeknél én is így vagyok, annyiféle fajta mozog a fejemben,hogy nem mindig tudom eldönteni melyik tetszett nagyon :D

      Ránéztem a blogodra,de nem találom,törölted?

      Törlés