Oldalak

2014. szeptember 13., szombat

Kérdőív az olvasási szokásaimról ♥

Nem igazán tudom,hogy hogyan lehet valamit újra kezdeni, és miként lehet úgy csinálni mintha mi sem történt volna a múltban- de most megpróbálkozom vele.
Nagyon boldog vagyok ,mert kapóra jött,hogy pár kedves bloggerina társam gondolt rám és meghívott kérdőívekre amiket amúgy is szeretek (:
Köszönöm Tipegő Zombi és Szilvim♥

Szóval az olvasási szokásaimról lenne szó- még jó ,hogy sokan tudjátok hogy szeretek olvasni ;)


Szoktál nassolni olvasás közben?
 Nem! Sose eszek olvasás közben; mert vagy eszek vagy olvasok. Egyszerűen képtelen lennék maszatos kézzel hozzáérni a lapokhoz, illetve lekajálni azokat. Szóval inkább szünetet tartok ha megéhezem.

Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Vizet szoktam. De ez mindenre igaz. Ha gépezek,ha olvasok .. mindig itt egy üveg víz mellettem és az bőven jó. Téli napokon meg előfordul a bögre tea.


Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Ez változó. Ha a regényeket nézzük,akkor letörném a kezét annak aki belefirkál vagy bármivel is kárt tesz benne. De az oktató jellegű könyvekbe ceruzával szoktam lábjegyzeteket csinálni,vagy kijelölni,aláhúzni,bekarikázni gondolatokat. Van pár ilyen könyvem,és ezekben hasznosak a bejegyzések (:



Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Vicces: papír zsebkendővel :D Ki gondolta volna. De mivel allergiás vagyok és a zsebkendő mindenféle mennyiségben megtalálható a környezetemben,így legtöbbször csak felkapok egyet és beteszem könyvjelzőnek. De nem rég kaptam karácsonyra Szilvi barátnőmtől egy denevéres könyvjelzőt ^^ De sajnos nem elég,mert egyszerre több könyvet is olvasok- és azt csak egy könyvben tudom felhasználni :'(


Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyveket bárhol?
Vááá,nem! Nem tudom letenni; muszáj eljutnom a végére,különben frusztrált vagyok,hogy akkor mi van,hol tartok,honnan kell olvasnom legközelebb. Autisztikus vonás :D  A buszon is inkább egy abbahagyom az olvasás a fejezet végén ,hiába van még vissza x megálló- feltudom mérni hogy érdemes e újabb fejezetbe kezdenem vagy sem.


Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Nem emlékszem olyan könyvre amire ilyen mértékben ideges lettem volna. De egyébként kétlem hogy megtenném- max a szerzőt elszidom ha nagyon felhúz ,de a könyvet nem bántanám, ahhoz túl értékesek nekem. (: 


Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Nem. Megpróbálok rájönni,hogy mit is takar a szó- ezért van hogy többször elolvasom a szövegrészletet és sokszor rá is jövök hogy mi mit takar. Nem emlékszem olyan esetre mikor konkrétan megnéztem volna emiatt egy szót a szótárban.

Mit olvasol most?
Jelenleg sok könyvet olvasok egyszerre és mindig azt kapom elő,amihez épp hangulatom van,meg amit a lelkem kíván. Sok stílusú és témájú könyvet szereztem és éppen mikor mi. De amúgy a Viking sorozat második kötetét olvasom.

Milyen könyvet vettél legutóbb?
Hát mivel nyáron megint volt Alexandra könyvkiárusítás, így elég sok könyvet vettem,meg kaptam (:
Ezt, meg ezeket,  és ezeket (: De akik olvastak régebben is,Ők tudják is (:


Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
 Kedvenc helyem a szobám,az ágyban- bár a fekvőhelyzetet gyakran változtatom,mert néha már a falon fekszem függőlegesen és még sem jó :D Az időpont meg nyilván akkor mikor tudom hogy nem megyek sehova- ha tudom hogy menni kell akkor nem tudok ráhangolódni sajnos.
A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Ez teljesen mindegy. Ha nagyon tetszik a történet akkor szomjazom a folytatást-csak hát nem minden második,harmadik rész sikerül jól.


Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Hát ha valaminek beleszeretek a történetébe és sokadik újraolvasásnál is ugyanazt az élményt nyújtja akkor azt ajánlom azoknak akik tudom hogy az adott műfajt értékelnék (: Fantasy mániásoknak alapból sok mindent tudnék ajánlani :P


Hogy rendszerezed a könyveidet?
Autisztikus módon. Utálom mikor csak halmozódnak a könyveim és  egymás hegyén hátán vannak- bár jelenleg sajna ez van,mert nincs elég hely.  De amúgy a sorozatokat egymás mellé növekvő sorrendbe teszem- és azt szeretem ha a könyvek magassága is egyforma és nem pedig az van hogy a középső könyv magasabb az összes többinél- sajnos ezt is megértem... Ugyanis Anne Rice könyvsorozatából nem minden Sukits kiadós. Ezen kiadó könyvei egyforma stílusú borítóval vannak ellátva és azonos a nagyságuk is. Viszont van olyan részem ami Dáin kiadós- s ez alapból teljesen más. Régebbi borító rendszerű és természetesen sokkal magasabb a többinél -.-" És melyik rész ez? Természetesen a harmadik- tehát a sor közepén kilóg egy könyv. Ez engem irtóra irritál. De az is hogy nem egyforma kiadótól vannak a könyveim. De sajnos mikor a Kárhozottak Királynőjét vadásztam,az Alexandra mindet visszaküldte a kiadónak.... és csak antikvár helyen szereztem meg,régi kiadásba. Mondanom se kell,hogy azóta újra lehet kapni új kiadásba.
Nem szemétség? :(
Aki szeretné nyugodtan töltse ki, kíváncsi vagyok minden olvasni szerető véleményére; aki gondolja és kitölti nyugodtan dobhat megjegyzésbe egy linket  a válaszairól ^^ ♥
S köszi hogy felkértetek rá♥

9 megjegyzés:

  1. Szerintem nem kell úgy tenni, mintha mi sem történt volna, majd el fog jönni a nap, amikor úgy ébredsz, hogy ez a történés már nem fontos. Éld meg, csak ne hagyd eluralkodni magadon.

    A „Mit olvasol most?” kérdésre a válasz fekete, az direkt?
    Mennyi könyvet olvasol egyszerre? Ha sok ugyanolyan van a kezedben, nem zavarodsz bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálok nem ezen lovagolni. Csak tudod egy ilyen hiba után nehéz újra neki állni blogolni. De ezzel talán most nem csípem majd senki szemét.

      Jaj nem- kicsit összekavarodott a szerkesztés ezek szerint- nem direkt fekete, mindjárt javítom. Köszi hogy szóltál (:
      Hát, pl. a Diablo sorozat első részét már megint elkezdtem 7×re, ennél nem baj ha lerakom sok időre,mert kivülről fújom a sztorit. Ami új és olvasom az a Viking sorozatból a második rész ,és az Excalibur sorozat első kötetét kezdtem el barátomnál mikor nem volt otthon. Nem zavarodok bele,mert minden könyv érzéseket is hagy bennem,nem csak a történet marad meg. S érzések alapján is tudok emlékezni. Ez marha hülyén hangzik tudom,de így emiatt nem zavarodok meg a történetben (:

      Törlés
    2. A blogom, mint olyan, nekem is újrakezdés, mert a régi honlapomat sok olyan ember olvasta, akinek nem kellett volna, és félreértettek mindent, felnyomtak a webmesternél...stb. Töröltem, és újrakezdtem. Nem volt könnyű.

      Én csak két vagy max három könyvet tudok olvasni egyszerre, de azon egyszerű oknál fogva, hogy van, hogy az egyik annyira leköt, hogy se kép, se hang.
      A Diablónak már hányszor nekikezdtem volna újra, csak az otthon van, én meg itt. :/
      Mindenkinél megkérdezem ezt, aki egyszerre többet olvas. :)

      Törlés
    3. Nahát, akkor Te is ismered ezt a helyzetet. Engem is felnyomtak ,kiforgattak és félreértelmeztek -szerintem szándékosan- mindent. De mindegy- a törléssel nem oldottam volna én meg semmit ,emiatt is nem töröltem-hanem offoltam bizonyos bejegyzéseket. =/ De nem baj.

      Ismered a Diablot? Ez tökre izgalmas. Elég ritkán találkozom olyan emberekkel akik szeretik,meg olvasták. Amúgy nekem is ez volt először,hogy úgy kaptam kölcsön... és akkor visszakérték és évekig nem volt meg. Végül exemtől kaptam meg,mert volt egy emberke aki az egészet egybe eladta viszonylag jó áron. (:

      Törlés
    4. Én páromtól kaptam, amikor még nem laktunk együtt, mert neki nem tetszett. Akkor hazavittem, most meg szervezem, hogy feljöjjön ide hozzám. :)

      Törlés
    5. Valamiért én minden évbe előveszem legalább az egyiket :D annyira tetszett anno a történet hogy azóta is bennem van (:

      Törlés
  2. Örülök, hogy kitöltötted, nagyon tetszettek a válaszaid :) mondjuk én nem tudok sok könyvet olvasni egyszerre, jobban mondva csak egyet tudok, de arra teljesen rákoncentrálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eléggé megosztott a figyelmem, sok mindenre tudok figyelni (:

      Törlés
  3. Szia! Mivel mondtad, hogy szabadon ki lehet tölteni a kérdőívet, én is megcsináltam, és megadom az elérhetőséget is ^^.:
    http://nox-arcana.gportal.hu/gindex.php?pg=35012252&postid=1183970

    VálaszTörlés