Oldalak

2013. december 28., szombat

A karácsony nálunk

Nagyon izgalmasan telt el,és szerencsére nem téptem ki a hajamat ez idő alatt (: Mi hétfőn álltunk neki a nagy sütéseknek anyával. Mivel itthon élek anyummal meg mamámmal,így hamar ment a munka,mert ketten dolgoztunk az ünnepi menükön. Erről tettem is fel képet már; ekkor sütöttük a 4 lapos sütit húgom kérésére, ekkor készült a Szilvia szelet, a bejgli, és a mézeskalács. Sok szerencsétlenkedés volt egész nap,meg poénáradatok,de meglepően hamar telt az idő és haladtunk.
Kedden már csak főzés volt. Nálunk ünnepi ebéd szokott lenni és nem vacsora mint sok helyen.  Ez nálunk praktikusabb,mert mamámék már éhesek szoktak lenni,így meg dél és egy körül már lehet enni. 24.én a szűk családi kör volt csak ott; együtt megebédeltünk, filmeztünk és este volt az ajándékozás. Persze előtte ment a rohanás,mert én ugye nagyon elvoltam maradva z ajándékokkal :D Jellemző teljesen.  (pedig utálok a dolgokat az utolsó pillanatra hagyni) Még vasárnap Alex segített a csomagolásban,míg én a fejemet rendeztem össze,hogy kinek mit és hogyan.
Szenteste a szűk családi körünk ajándékozott,ami nagyon izgi volt. Én nagyon élveztem nekik vásárolni,és örültem annak,amit tőlük kaptam (: Mamámnak vettünk egy ezüst nyakláncot ezüst medállal, plusz kapott egy csomag meleg zoknit (:
Már régóta szeretett volna valami szép nyakláncot,így hát anyával gondoltunk egyet és hetekkel ezelőtt megvettük. Tény,hogy az aranyat jobban kedveli mama -bár szerintem undocsmány dolog :D- , ez is nagyon bejött neki (:
Anyunak én vettem egy pulcsit- ezt közösen mentünk el megvenni a méretek miatt. Mert kinézte magának,de nagyon drága volt és mondtam ,hogy megkapja tőlem karácsonyra.
De mivel látta,meg tudta,így gondoltam veszek neki mást is,amiről nem tud. Így elmentem egy keleties boltba,és onnan vettem nyárra/tavaszra egy tarisznyaszerűséget/ táskát, mert tudom hogy imádja az ilyesmiket. Meg kapott mellé füstölőt, ugyanis mindig az enyémet lopkodta és az agyamra ment :D Plusz vettem neki egy Rekszonás szettet (: Húgoméktól meg egy cső sálat kapott,meg kesztyűt- szóval felöltöztettük :D
Húgomnak volt a legnehezebb vásárolni,mivel sajnos neki soha semmi nem tetszik,ugyanis az érdeklődése nulla a dolgok iránt. Egyetlen egy szenvedélye van,és az a haja,a bőre,meg a körme.
Így hát hosszadalmas keresgélés után,ráakadtam egy Gliss Kur Ultimate Repair szettre,aminek nagyon megörültem,ugyanis extra roncsolt hajra van,és azért ezek márkás termékek. Féltem,hogy esetleg nem jön be neki,de szép csomagolásban volt,meg gondoltam jó lesz a hajára,így megvettem neki,plusz mellé kapott egy másik hajpakolást is. Szóval  haja rendben lesz :D De meg is lepődött nagyon mikor meglátta (a kép demonstrálja :D ) és nagyon örült neki, így én is örültem ,hogy végre tetszik neki valami.
Magamat legvégére hagytam,mert sok mindenkitől kaptam ezt azt.  Húgomtól kaptam egy norvég mintás (szaaarvasos :D) díszpárnát,ami nekem irtóra tetszett *-* Plusz kaptam a az edzésprogramomhoz zsírégető és karcsúsító gél krémet. Ennek szintén örülök,mert hasznos. Mivel rendszeresen mozgok,így a bőrömnek szüksége van erre,hogy feszes maradjon.  Anyáéktól két könyvet kaptam (volna); méghozzá a Fairy Oak kötetet *-* A gáz ott volt,hogy Alex is vett egy ugyanolyat. Összebeszéltek karácsony előtt,hogy mi kéne nekem,és kettőt kaptam Alextól,meg anyáéktól is,de egyből egyformát vettek X_X Szóval fail. És mivel nincs meg a blokk így nem tudják visszacserélni. Szóval el kell adnom,vagy elcserélnem valakivel. De azt oda se adták,de valahogy meg kell oldani. Pedig nagyon örültem neki.
Másnap jött ki hozzánk anyu párja,akitől fejeként húgommal 5-5 ezret kaptunk. Mi meg egy nagy ágytakarót adtunk,illetve avon férfi szettet (:  Alex is aznap jött ki, itt ebédeltünk -és baromi sokan voltunk. Itt tudatosult bennem,hogy ebből a sok emberből mindenki dohányzik,csak én nem o.O  Amúgy Alexnak vettem egy angry birds- ös polár takarót. Nem tudom mit szeret rajta,de ha kedveli,akkor oké. Mikor megláttam a takarót,megörültem nagyon (: Plusz kapott egy füstölőt,aminek irtó klassz illata van- és ezt szintén a keleties boltba vettem,ahol a vásárlásom miatt ajándék füstölőt is kaptam :D  Én meg a Fairy Oak köteteket kaptam tőle. Látta anno,hogy olvasom,és mondtam neki,hogy Szilvi barátnőmtől van kölcsönbe tőlem,aztán innen jött az ötlete,hogy ne keljen mindig cipelnem Pestre xD Jófej :D






Csütörtökön elmentünk Alex szüleihez. Nos korábban én ezt nem említettem,de voltam már kint náluk jó pár hete. Csak mivel vizsgáztam,így elmaradtam a blog írással,és ez egy fontos infó. A lényeg,hogy anno voltam kint és megismertem az anyukáját és annak élet társát és gyerekeit. Nos érdekes család. Az anyukája fantasztikus ember,iszonyú jófej,aranyos,kedves,barátságos. Eddig nem igazán volt szerencsém a családokkal,mert mindenki utált valamiért,de az anyukája holt normális. Annyit beszélgettem vele a találkozás alatt,hogy hihetetlen.  Az élettársa már nem ilyen beszédes, ő inkább az a csendes,magányos farkas típus. A fiáról meg ne is beszéljünk. Az első benyomásom róla nem túl jó,de hát végülis nem fontos annyira.
No és csütörtökön megint kimentünk. Alex náluk volt szenteste,és mondta az anyukája,hogy ne merjek idegeskedni,meg pánikolni xD Már ő is tudja,hogy kész idióta vagyok :D  Én vittem nekik egy csomag kávét ajándékba,meg kaptak a denevér mézeskalácsból- amiből egy eltörött útközbe -.-" Pedig becsomagoltuk rendesen :'( De tetszett neki (: És aranyos volt,mert ő is készült nekem; kaptam egy csomag toffifee-t,meg egy csomag ezüst csillámos gyertyát (: Volt ebéd,ahol mindenki ott volt, tiszta pánik volt,aztán utána csak 3an maradtunk és beszélgettünk (: Az ő pálinkájukat birom egyedül meginni! Úgy kell elképzelni,hogy karácsonyi ízekkel van tele *-* plusz a pálinkát is házilag gyártja a párja. Fahéj,gyömbér,szegfűszeg, és sima házipálesz keveréke,és gyerekek olyan finom,hogy mesél- mintha fahéjas likört innék *-* Kérdezte is,hogy kérek e,miére én mondtam,hogy csak akkor ha iszik velem valaki, ő meg bátran vállalkozott :D Jó fej és vagány nagyon a nő :D Aztán délután haza indultunk,akkor Alexnél maradtam mert megígértem neki,hogy ha már nem szilveszterezünk együtt,akkor előtte és utána vele leszek.

Szóval nagyon jól telt a karácsonyunk,és végre nem gyomor görccsel kellett az egészet végig csinálnom,hanem felszabadultan,mosolygósan,és vidáman. Úgy érzem ez lenne a dolog lényege! Remélem másnak is nagyon jól telt ez az ünnep (: Persze kajálás volt itt is ezerrel,bár az én bélrendszerem nagyon kiütötte magát karácsony előtt. Kénytelen voltam újra pékárut enni,mert jól esett. (mondjuk csak kifli volt,de hát nem nagyon örülök neki) Szerencsére azóta jobban vagyok és ehettem minden finomat (: Meglepődtem,mert anyum közölte,hogy hogy lefogytam. Néztem rá hülyén,hogy mégis mi a fenéről beszél mikor sokat ettem,meg sok édességet. Bár Alex szerint nagyon nem ettem sokat,csak nekem tűnt soknak. Nem tudom igazából,a lényeg,hogy figyelek magamra,és újra tornázok (már úgy hiányzott ez a jól eső érzés *-*),és jól érzem magam.
Pár képet mutatok még (:

Kicsit életlen a kép- vaku nélkül fotóztam

Anya beleszúrta a csillagszórót az adventi koszorúba :D

Itt vakuval fotóztam,jobban látszanak a dolgok



Miután hazaestem a vásárlásból vasárnap,a macskánk elfoglalta a szatyrot :D

Alex anyukája is gondolt rám ^^




Mama magyarázza a kocsonya készítést :D Nagyon finom lett *-*

Anya segített ajándékot csomagolni- ez épp munkatársamé. De van egy fotó a többi kupac ajándékról,amiket a csodás barátaim kapnak,de ezt még nem tehetem fel *-*



Ezt meg még egy csomagba kaptam az utolsó munkanapon, az autista kislányunk nagyszüleitől (:


Nagyon jó volt ez az elmúlt pár nap,nagyon élveztem a karácsonyt! (: Mindenki örült mindennek,ami miatt én is boldog voltam (:  Persze még vissza van pár ajándék,amire már úgy várok,hogy odaadhassam :D

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést :) Amúgy a könyvvel jól beletrafáltak :D Szegény, sajnállak, főleg a blokk miatt, én is jártam így, de nagymamám megtartotta a blokkot, így Stephen King könyvet vettem helyette, remélem megoldódik azért a helyzet :) A húgodra elsőre azt hittem te vagy, képről hasonlítotok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kénytelen leszek eladni rendes áron,és annak az árából újat venni. Olyan kínos volt nekik,de hát valahogy csak megoldjuk =/

      Hát húgom azért soványabb mint én,és vörös a haja :D Érdekes,hogy megoszlanak a vélemények,mert sokak szerint hasonlítunk,sokak szerint nem :D

      Törlés
  2. Na látom nálatok is volt minden, aminek lennie kell :D Azért tök jó, hogy megkaptad a Fairy Oakot, ráadásul duplán, szóval dupla élvezet :P Remélem azért meg tudjátok valahogy oldani, hogy a másik se vesszen kárba. Nagyon jó ajándékokat vettél és kaptál, a családod igazán aranyos, és gyönyörű a fátok!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hallod meglepődtem rajta komolyan :D És mint kiderült Alex ötlete volt,hogy ő vesz kettő kötetet,és anya is kettőt, erre sikerült egyformát venniük :D Alex szerint nagy szenvedéllyel beszéltem a könyvekről,ez ihlette :D De valahogy csak megoldódik ,hogy eltudjam passzolni azt amiből kettő van =/
      Köszi,örülök,hogy ha tetszenek, bár remélem a saját ajándékaidnak is nagyon fogsz örülni- ezen stresszelek :D

      Törlés
  3. A könyves sztori akárcsak ha velem történt volna meg! :) Valahogy csak megoldod majd. Ahogy az előttem szólók is írták: jó volt olvasni ezt a bejegyzést.
    ui.: Mi a fene van a macskákkal meg a szatyrokkal dobozokkal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk úgy,hogy ez jellemző :P
      A macska meg szereti a szatyrokat,és miután kiürítettem a sok megvásárolt holmit, a macsek rávetette magát a szatyorra :D

      Törlés