Oldalak

2014. január 6., hétfő

29 napos hihívás- 7. nap: Szoktál olvasni? Mik a kedvenc könyveid?

Ez az én kérdésem! *-* Persze,hogy szoktam olvasni. Egyszerűen imádok olvasni. Annak idején mikor még nem volt munkám ez vigasztalt a legtöbbet. Egy nap alatt több könyvet is kivégeztem. Hiába kaptam 3, 4 könyvet,lazán végeztem velük 1-2 nap alatt. Nagyon imádok olvasni,imádom mikor egy könyv úgy íródik,hogy totál beletudom élni magam,és totálisan kielégíti a lelkemben felgyülemlő érzéseket. Ezért van az,hogy sok könyvet is tudok olvasni egyszerre,mert mindig más hangulatba kerülök.
Ráadásul most már szexi könyvjelzőm is,szóval szép az élet *-*

Pár könyvet azért felsorolok amik nagy kedvencek,bár szinte az összes könyvemet szeretem.

1, Diablo trilógia *-*  A világ legjobb fantasy könyve. Mindhárom kötetet fejenként 5× elolvastam (ha nem többször) Nagyon szeretem,de főleg az első rész a kedvencem. Mindenki tudja,hogy szeretem a diablo játék világát,és a könyv ugyan nem erről szól,de bizonyos helyek,és karakterek fellelhetőek benne. S csodás története van.

2, Fairy Oak kötetek (: Ez ugyan más világ- jóval másabb :D-  mint a Diablo. Ez egy tündéri kis mese,amiben egy kis tündérke mesél boszorkányokról,meg mindenféle történetről. Annyira szívemhez nőtt,és ezt is olvastam már 3-4× (:

3,Anne Rice könyvek. Főleg a vámpíros részek. (de csak azért mert ezeket olvastam egyenlőre) Nagyon jól megvannak írva, nekem könnyen elképzelhető a világa hiába láttam filmet belőle (:

Ez csak pár példa volt a sok sok könyv közül,mert imádom a Tolkien által írt könyveimet, illetve vannak könyveim kezdő íróktól,amik szintén nagyon jók. (:

8 megjegyzés:

  1. Azt hittem hirtelen azt fogod írni, de hülye kérdés ez :D
    Én is szeretek olvasni, bár mostanában nem olvastam, valahogy elakadtam egy Haruki könyvben, pedig szeretem az írásait, de gondolom rosszkor kezdtem el olvasni, úgyhogy most pihen, közben a Szomszéd lányt olvastam el egy nap alatt.
    Anne Rice-tól nem sokat olvastam, de csak azért mert volt amit nem bírtam kiolvasni :D Kedvencem az Interjú a vámpírral, az Armandot végig szenvedtem, aztán pár hónapja néztem, hogy eltűnt a könyvem, hiába utálom, attól még az enyém, és fogalmam nincs kinél van, mert könyvet kölcsön ritka esetben adok, főleg ami kincs. No mindegy, ja igen és Gyűrűk Ura meg Tolkien minden mennyiségben, de abszolút szerelem Darren Shan <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem,jó kérdés volt :D Szeretek könyvekkel is foglalkozni ^^
      Sajnos nekem is vannak olyan könyveim amiket nagy lendülettel elolvasok,aztán egyszer csak abbamarad,mert minden más fontosabb lesz. Most is van jó pár könyv amibe belekezdtem,de sajnos se időm nincs rá se energiám hogy folytassam. És ezt meg nem szeretem =/
      Anne Ricetól én az Interjút olvastam és a Lestatot eddig. Nagyon élveztem a Lestatod. Aztán ha majd a kezembe kerül az antikvár Kárhozottak királynője,akkor folytatom ezt a sorozatot is ,plusz ott a Pandora :D Anno nekem az első Anne Rice könyvem az Armandos volt,és hallod nem vett rá a lélek ,hogy beleolvassak :D Így eladtam pár éve. Most meg tetszenek az Anne könyvek :D Tiszta gáz vagyok. Bár lehet hogy azt el sem olvasom,mert annyira nem izgalmas. A Pandora is csak azért kell,mert benne van Marius előélete,és az egy kedvenc karakterem a könyvben (:
      Én se szeretek kölcsön adni könyvet,bár barátoknak simán,de akik nem olyan közeliek azoknak nem. Már lassan egy éve Csanád barátomnál van nem tudom hány könyvem,de mivel őt ismerem ezer éve,így nem para. (:
      Darren Shant nem ismerem.

      Törlés
  2. A hülye kérdést úgy értettem, hogy azért hülye mert olvasol. Nem tudom érthetően írtam -e le. Pl:Szereted Hello Kitty -t? Hülye kérdés, hát nem nyilvánvaló: D na így gondoltam: ) Armnad a kedvenc karakterem, de borzalmas a története, vagyis jó, de lehet nem volt az írónő formában. Azt a boszorkányos könyvet se bírtam elolvasni... pedig 150 oldalig eljutottam: D Darren elvileg horror-fantasy író, első híres önyvsorozatát gyerek könyvnek mondják, közbe elég csavaros, meg félelmetes gyerekem lenne bizonyos kor alatt nem engednem olvasni. Amúgy a vampíros kötete hatalmas, ha lesz hozzá szerencséd ajánlom, akiknek kölcsön adtam rákattant teljesen kortól függetlenül: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaa,jó,akkor én értettem félre :D De így már értem igen :D
      Armand nekem csak a filmbe jött be,de a Lestatból kiderül róla sok minden ,és nem éppen egy nagy szám a faszi. Inkább egy szerencsétlen kisfiú. De magát külön a könyvet nem olvastam. Annyi infóm van róla amit a Lestatból megtudtam. De mért gondolod rossznak a könyvet? Mi hiányzik belőle? Olvastál tőle mást?
      Hát ha egyszer látom a kötetet, beleolvasok. (: Mert a Fairy Oak is inkább gyerek könyv,mégis nagyon tetszik :D

      Törlés
    2. Nekem is a filmbe tetszett meg,aztán mikor olvastam, hogy egészen más karakter mint Banderas kicsit meglepődtem, a Bandi éle karakter jobban bejön :D
      Szimplán unalmas a könyv.olyan mintha nem történne benne semmi...csak van :D

      Törlés
    3. Jaja,én is így gondolom :D Azt viszont lehet hogy jól gondolod hogy cselekménytelen a könyv. mert emlékszem én is bele bele olvastam és semmi nem történt, meg valahogy meg se fogott a könyv,szóval eladtam :D Viszont a Lestatos nagyon bejött akkor is :D

      Törlés
  3. Én a vámpíros könyvek közül az Anita Blake sorozatot és a Fekete Tőr Testvériséget szeretem nagyon, Anne Rice könyveit sajnos nem egyszerű megszerezni, pedig régóta érdekelnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Anita Blake könyvekről hallottam- nem ő ír romantikus sztorikat? (bár lehet hogy keverem mással,mert annyira nem ismerem)
      Anne Rice könyveit a kiadó visszaszedte az Alexandra üzletekből =( Ugyanis mikor mentem,hogy veszem a következő részt,közölte az eladó,hogy mi van. Nagyon örültem. Egy másik Alexandrában akadtam rá egy ritka darabra,de szerintem azóta se lett belőle másik.
      Viszont vicc,mert karácsony előtt pár nappal megint láttam az üzletben Lestatos könyveket. Na most hogy van ez?!

      Törlés