Oldalak

2014. január 18., szombat

A hét összegzése

Most a héten nem nagyon jártam fel,mert sokáig voltam a munkahelyen,és mire hazaértem elfáradtam. Csütörtökön a nevelői szekrényt (ahol az összes gondozási lap,meg fejlesztő eszközök,meg régi papírok vannak) rendbe vágtam teljesen egyedül. Utána még a gyógyszeres szekrényt és rendbe tettem,mert utálom ha semmit nem találok meg. Szóval egész napjaim mentek rá,de megérte,mert hétvégére a legtöbb szekrény,amit mi nevelők használunk kész (:
Ezen kívül kicsit szomorúan és magányosan telt a hetem. Jövőhéten megy mamám műtétre.... eddig még senkinek nem mondtam,mert mindenki el van foglalva a maga nyűgével, így nem nagyon meséltem erről,de izgulok. Azért 73 évesen kés alá feküdni úgy,hogy mást sem hallunk mindenhonnét csakhogy milyen rossz a magyar egészség ügy... Szóval nagy a pánikom,és beszélgetni se tudok erről. Enyhén feszült voltam mostanság. De próbálom úgy felfogni,hogy rutin műtét lesz (mert a strúmájával van baj,azt műtik,hogy ne fulladjon meg..) , így csak nem lesz semmi. Szerdán megy be,és talán szombat vasárnap haza jön. Húgommal sokszor egyedül leszünk itthon ketten, úgyhogy nagyon biztató. Aggódok.

Azért voltak más történések is. Pl. Alex változatlanul elszórakoztat; olyan beszólásai vannak sokszor,hogy kiszakad az agyam. (:  Valamelyik nap reggel beleakadtam a körmömmel valahova,és elkiabáltam magam,hogy "úristen,letörik a körmöm, ez katasztrófa." Erre közölte,hogy "Hívom a katasztrófa elhárítókat" Akkor abban a pillanatban nem nevettem ezen,mert fájt. De egy másik nap meg én égettem be magam a csodás megfogalmazásommal: "Meg van karmolva a hátad?" -kérdeztem tőle. "Hol?" - kérdezi, "Itt hátul..." -én. Miután leesett,hogy mekkora hülye vagyok,sírtam a röhögéstől (:
Amúgy volt öröm pélteken,mert megint jöttek hozzánk a ruhaárusok,és fantasztikusan bevásároltam megint (: Imádom mikor jönnek,mert csomó zoknik,fehérneműt, pulcsikat,stb.-t lehet kapni egész jó áron.
Az első kiválasztottam egy csodás nyakú pulcsi volt. Sajnos arról nem  csináltam képet,mert ma volt rajtam a suliba,és utána mosásba került. De majd egyszer megmutatom,olyan szép- természetesen fekete (:  Ahogy nézelődtem,találtam sok szép csipkézett fehérneműt,ahonnan velem jött egy fekete ^^ Illetve vettem egy ugyanolyan 'puncibugyit' (leggings) amilyen még novemberben- sima fekete,de jó vastag az anyaga; télre kiváló. És nem bírtam ellenállni egy karácsonyi mintás vastag zokninak se (:
A sok fekete dolog egybe olvad- de ott oldalt a leggings van összehajtva.  Ezután kirohantam az udvarra,mert a szállítósunk felhívott telefonon,hogy meghozta az egyik gyerekünket- gyorsan felvittem,megetettem, aztán megmutattam a kolléganőknek a cuccokat. Mire az egyik kérte,hogy kísérjem le :D Oké. Akkor utána még válogattam én is; köztük egy jó kis derék melegítőt (: Csak ott a mérettel voltam bajban,hogy mégis mekkorát. Sajnos fekete nem volt,szóval életem első színes cuccát -ráadásul rózsaszínt!!!- megvettem; de azért vállaltam be,mert úgyis ruha alatt kell hordani :D

Volt új áru is,ami tavaszi kollekció volt- csipkés vállú ujjatlan. Abba is beleszerettem nagyon,habár utálom az ujjatlanokat. De el kapott az az érzés,hogy ha nem veszem meg,akkor bánni fogom később- és ilyen volt már párszor és igenis bántam,szóval hallgatok a belső sugallatokra. Amúgy ez is egy sima egyszerű kis top-és fekete. (:
Nem tudom mennyiért vásároltam ,de kb. 5ezer körül lehetett. Az meg egy más helyen vásárolt pulóver ára. Szóval sok holmit szereztem potom pénzért.  Ráadásul szeretem ezeket az árusokat,mert jó minőségű holmikat hoznak. Az előző dolgok amiket ott vettem,még mindig jó állapotban vannak- és novemberben vásároltam őket (:
Ezen kívül,a héten rendbetettem a szépségsarkomat is,mert annyira sok Avonos termék halmozódott fel,hogy az újaknak nem lesz így helyük. Így megnéztem mi az ami kell és mi az ami nem,és ami nem azt elajándékozom. Végül lett egy kis rend,és közben találtam egy nagyon szép kék Avonos körömlakkot *-* Annyira szép mélykék színe van,hogy elgondolkodtam,vajon hol volt ez eddig?! (:  Csináltam képet róla,bár a kezem nagyon csúnya állapotban volt akkor épp. (van nálunk egy nagyon beteg gyerek,aki után folyamatosan fertőtleníteni kell- és erre csak én vagyok képes {a többiek szarnak rá szerintem}, így szét marta a fertőtlenítő a kezem :''( )  Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni,nehogy valaki azt gondolja,hogy ápolatlan,meg igénytelen vagyok.
Baromi nehéz volt nagy géppel lefotózni,szóval sajnos ilyen lett. Kicsit mellé festettem,de a szín a lényeg. a gyűrűsön meg a színváltós lakk van,de őszintén szólva nekem csalódás,mert semmit nem csinál. Ennek úgy tudom,hogy az a lényege,hogy változtatja hőre a színét. Erre kék és ezüst van írva. Nos semmit nem csinált. Pedig reggelente hideg van -de sajnos a hidegtől lilult az ujjam és nem a lakktól-, délután meg melegebb. De egyszínű maradt. Lehet,hogy én tévedek,meg én rontottam el,nem tudom =(
Annyira sajnálom,hogy csúnya a bőröm- mert ez a kép szépen mutatja a színt. Eléggé elrontja. Na de majd legközelebb. Ezt most csak úgy izgalomból mutatom,mert úgy meglepődtem ezen a lakkon- nem is tudtam,hogy van ilyenem (:

Most szombaton meg sajnos reggel megint fel kellett kelnem. Suli. Egyszerűen semmi energiám nem volt hozzá,de muszáj volt. Egy órát ha voltunk ott,utána eljöttünk osztálytársammal,mert elég is volt. Ahogy mentünk a buszra,gondoltunk egyet és bementünk egy turiba megint.  A lányának szeretett volna venni valami kelléket a jelmezéhez- mert ugyebár nem sokára farsang (: Én addig elvoltam a többi ruhával,és nem fogja senki elhinni mit találtam *-* Egy nagyon klassz bőr hatású felsőt,tépőzárral odaerősített denevérszárnnyal(!!!!!!!). Aki ismer az tudja,hogy fanatikus vagyok és élek halok a denevérekért *-*
Ez az eleje a ruhának. Egyébként ez se rossz,és még jó is rám-de valamiért nem ez érdekelt elsősorban (:

*-* Ott a szárny *-* És az fogott meg benne első körben,hogy szépen megvan csinálva, hasonlít, és levehető!! :D Sima tépőzárral van rátéve,így lazán le lehet szedni *-* Szerelem♥  Ennek nagyon örültem
 imádom az ilyen dolgokat és ez ritka kincs nekem. S mivel turiba vettem,így nem volt sok. (:

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ne pánikolj! A magyar egészségügy a költségvetéséhez képest nagyon is jó! Még én is életben vagyok, pedig ha rajtam múlik... (nem szándékosan)

    A rózsaszín derékmelegítőre a megoldás egy kis textilfesték... különös bajod nem lehet belőle, mert aztán ha véletlen enged a fekete festék, max összefeketézi a fekete ruháid. :D (ha nincs ekkora szerencséd akkor a fekete marad és a rózsaszín jön ki. :P

    Szerintem akik olvasnak azok tudják hogy mit melózol és hogy nem vagy igénytelen alak. Nyilván oka van hogy miért olyan a kezed azon a képen amilyen... ne magyarázkodj!

    A színváltós lakk lehet hogy jóval nagyobb hőkülönbségre lett tervezve. Amolyan nyári hőség majd hideg vizes kézmosás... (autóban ilyet láttam)

    A betgörlös felső meg majd akkor lesz igazán jó, ha rajtad lesz. Nem tűnik rossz vételnek, de inkább majd rajtad nézném meg a bulin készült fotón!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azért az emberben ott a félsz,mert sose lehet tudni. Plusz elbízni sem szeretem magam,mert aztán akkor jön a baj! Szóval elvegetálok a gondolataimmal,és remélem a legjobbakat. Az idős szervezet már máshogy reagál amúgy is egy beavatkozásra,mint egy fiatal. Ezt nem szabad elfelejteni.

      Dehogy festem be! A munkahelyen is kérdezték,hogy minek nekem rózsaszín- annyira ostobák: alulra kell amúgy is húzni,szóval ennyi. (: Nem látszik.

      Nem magyarázkodás,de azért vannak emberek akik nem olvasnak napi rendszerességgel,esetleg új olvasók-azoknak jó ha leírom (:

      Hát az már béna. Nem kell 50 fok,meg -50 hogy a lakk működésbe lépjen. Nem értem.

      Majd magamról is csinálok fotót benne,de eléggé kihívó és nem tudom,hogy jó ötlet e. Plusz még lógok a szoknyással (:

      Törlés
  2. Hű, ez a bőrhatású ruci tényleg elég merész :D De érthető, hogy egy ilyen cuki denevérszárnyas cuccot nem hagyhattál ott :) A csipkés szélű top nagyon tetszik :)
    Nagymamád műtétjéhez nagyon fogok drukkolni, bízzunk benne, hogy semmi gond nem lesz. Ha rutin műtét, akkor nem kell aggódnod, de érthető, hogy ennek ellenére mégis azt teszed. Én ugyanígy vagyok az én mamámmal, lerágom miatta a tíz körmömet :S Jövő héten ő is megy kórházba sajnos :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,és elsősorban nem a ruha miatt vettem meg- gondolom sejted :P imádom az ilyen cuccokat *-* és ez eléggé egyedi darab (:
      Hát köszönöm szépen a drukkolást. A rutin műtétet azért mondtam,mert mindenki szerint annak számít már ez is. Remélem semmit nem csesznek el. Igyekszem nem szétparázni magam,de hát érthető ,hogy az ember félti a szeretteit =(
      Nem mondod? És mit csinálnak vele? Vagy mamád csak ápolásin van a lábával? =(

      Törlés
  3. Ha már kihívó, akkor a szoknyával együtt vedd fel! Nem két "rizikós" képed lesz hanem csak egy. :D

    A műtétre meg ne stresszelj rá. A rutinműtétek nem véletlenül rutinok. Egy jó doki (aki nem a pénzért doki, de ha meg de akkor rég nem ebben az országban sebészkedik) pedig előtte-alatta-utána is törődik a betegével.

    Aki a vállamban már kétszer kotorászott (meg fúrt és csavarozott) az utcán odaköszönt és ha úgy alakult akkor megkérdezte hogy vagyok, pedig vagy 3 éve műtött elsőnek. (igaz azóta látott bent a kórházban az osztályán, de mással.. :P )

    Azért nem biztos hogy +50 -50 határokra van bekalibrálva. De az ilyen hőfokoknak rajta kéne lennie a dobozon, vagy minimum egy kis papíron, de még minimumabban a neten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem,azért az sok lenne :D Majd kitalálom a kombót még :D Az se biztos hogy felhúzom, még eldöntöm (:

      De nem csak én stresszelek,ő maga is fél,és hát próbálom megnyugtatni,de hát nem tudhatom milyen érzés. Szar lehet a tudat,hogy kés alá fekszik az ember. jó biztos vigyáznak majd rá,de akkor is.

      A lakkot meg megtudakoltam.

      Törlés
  4. A kés alá fekvés tudata mindenkinél más. Engem pl nem zavart.. nem mondom hogy élveztem, de nem féltem előtte. Miközben toltak be a műtőbe még poénkodtam is a műtősökkel... meg bepánikoltattam mikor közöltem hogy nem kaptam meg a nyugibogyeszt, és én másztam át a hordágyról a műtőasztalra... :D Közben meg panaszkodtam hogy hideg van és nem azért akkora mert... XD
    Szóval hozzáállás kérdése az egész... nekem négyből 3 volt abszolút probléma mentes, egynél volt olyan hogy a visszahordásnál rosszul fogtak meg.... Jó fogás lett volna, csak a kézfeje az embernek eléggé szabadon lóg a karja végén, és ha lecsúszik a pocakról akkor nekimehet másnak.. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzáállás? Most szerinted egy idős ember hogy áll hozzá? Rohadtul fél. Ott az örökös gondolat,hogy mi van,ha nem ébred fel,mi van ha komplikáció lesz,stb. Persze,te még így fogod fel,mert fiatal vagy és nem is gondolsz a halálra. de egy idős ember mentalitása és lelke más.

      Törlés