Oldalak

2014. január 18., szombat

Goth kihívás 2.- Öt ruhadarab, ami szerinted alstílustól függetlenül nem hiányozhat egyetlen goth szekrényéből sem!

16 éves korom óta áldozok ennek a csodásan szép és elegáns stílusnak,így az évek alatt sok mindenem összegyűlt,és sok mindenre kitágult az érdeklődésem is. Nagyon sok mindent ide tudnék sorolni, mert ruhából ugye sose elég, de ha csak a leglényegesebb nézzük,akkor szerintem feltétlenül fontos minden goth számára egy szoknya *-*
 Őszintén szólva,az hogy hosszú vagy rövid,az szerintem az illető döntse el,mert van akinek a hosszabb fazon áll jól,vagy szimplán azt kedveli, van akinek csak a rövid és van akinek mindegyik fajta. Szerintem ezt már mindenki eldöntheti maga,a lényegen nem változtat (:  Mindegyik szoknya csodálatos. Én imádom a hosszú szoknyákat és általában a téli időjárás esetén azt viselem sűrűbben. Van többféle fajta hosszú szoknyám,a legtöbbet turkálóból szereztem. Csodálatosan jó minőségűek és szépek. Azóta már nem veszek csak úgy szoknyákat, leginkább a különleges darabokra vadászom. Ráadásul egy szekrényem tele van,és már az új dolgokat nem tudom hova felakasztani. Most már inkább egy szekrény kéne mintsem ruha :D
Sokan kérdezik tőlem mindig,hogy de télen nem fázom szoknyába?! Nem nem szoktam. Ugyanis erre is nagyon figyelek választáskor,hogy milyen az anyaga,és hány rétegű. Ezért van az,hogy van olyan hosszúm is amit nyáron is lehet hordani,mert extra vékony az anyaga,míg van olyan aminek vastag alsó szoknyája van,plusz a nagy titok a 'puncibugyi' (: Harisnya helyett nekem tökéletes,kényelmes és abból is lehet többfélét találni- meleget és kevésbé meleget. Szóval ilyenekre mindig nagyon figyelek.
De ugyanúgy nagyon szeretem a rövid szoknyákat is! Ezt a cukiságomat ezer éve vettem egy pesti csajtól,és azóta meg van. Nagyon imádom,mert tényleg kényelmes és nem akad bele a bakancsom se (:  Idén ez volt rajtam többet,mert könnyű belepattanni,és nem foglal sok helyen ha mondjuk leülök a buszra :D Sokak szerint jól áll,van aki szerint nem; nekem tetszik szóval ennyi (:
A második olyan dolog,ami kell egy goth lányka szekrényébe az valami csipkés felső. Én személy szerint élek halok a csipkés dolgokért- és ez nem függ össze feltétlenül azzal,hogy goth vagyok ;) De mindenesetre egy fekete felső nagyon jól tud kinézni ha van benne valami csipke. Akár csipkés szegély,akár az ujja - mint a képen is látható (:  Ez például az egyik kedvenc felsőm,mindent megtestesít amire vágytam (: Szép csavart a mellrészénél, van kivágása,szóval nem fulladok meg, és csipkés♥  Lehet,hogy sokan nem értetek velem egyet,meg nyilván embere válogatja,hogy kinek mi,de ez nekem szerelem. Természetesen nehogy valaki azt gondolja,hogy ha nadrágban jár,azt kinézem és nem tartom gothnak. Ez nem igaz, én mindenkinek nézeteit elfogadom,megértem. Ez teljesen szubjektív vélemény. Szóval ezzel is tisztába vagyok,hogy sok ember télen nadrágba járkál,és nincs is ezzel semmi gond. Ezt azért is mondom,hogy nehogy bárki is félre értsen!
A harmadik dolog,ami kell(ene) egy stílusbeli szekrényébe: fekete pulcsik. Nálam ezek nagyon egyszerű darabok, általában garbók,vagy nagy nyakúak. Én ezeket a fajtákat szeretem.  A lényeg,hogy fekete legyen *-*
Ami még fontos lehet,azok a ruhakiegészítők (: Például egy szép kámeás bross. (nekem ilyen van,azért is ezt említettem. )
Sok fekete felső; csipkés,fodros,sima.
Ez mondjuk nem feltétlenül van a szekrényben,de szerintem fontos; az a kabát. Valami szép hosszú szövet vagy bőr kabát. Szerintem ez is elengedhetetlen- legalábbis nálam (: De hozzá kell tennem,hogy nem szabályokhoz kötve hordok ruhákat; egyszerűen így születtem,hogy ezek tetszenek (:
Ami még ruhának számít,de nincs a szekrénybe: a bakancs/platform. A lényeg,hogy valami szép lábbeli. Én a hosszú szárú csizmákat részesítem előnybe (:

2 megjegyzés:

  1. Ezzel mind-mind egyet tudok érteni. Mondjuk nekem fűzőim is voltak. Az utolsót valamikor karácsony előtt ajándékoztam el. Egyedül a bakancsom maradt meg, a fekete szín. Nemrég döbbentem rá, hogy a csipkés felsőim közül egy csomó szorít mellben, szóval nemsokára lesz nálam egy ilyen, "vedd meg" poszt, hátha találsz valamit.
    Tőlem mindig azt kérdezték, hogy nem fázom-e a bakancsban. Aztán szép hosszú litániát kaptak a helyes viselésről, és leszoktak a kérdésekről... oh, meg kesztyűim voltak még. Saját gyártásúak. Imádtam őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van pár divatfűzőm,de nem tudom hova felvenni őket. Melóba menet nem fogom tönkretenni őket, más meg nagyon nem történik.
      hát ha mellben szorít,akkor az csak jó,mert mellben erősödtél ;) Ennek sok nő örül. Viszont nagyon örülök,hogy felhívtad rá a figyelmem- mindenképpen résen leszek mert imádom a szép holmikat és hátha van valamid,ami elfér nálam (: ♥
      Jaj igen, tőlem meg azt kérdezik,hogy nincs e melegem bakancsba :D Imádom az ilyen kérdéseket.
      Kesztyűim,kalapom,ékszereim,nyakpántjaim nekem is vannak *-* Ha esetleg visszább olvasol régi bejegyzésekhez,akkor láthatod is (: Mondjuk én rendeltem őket,de nagyon szépek (: De hogyhogy nem hordod őket már?

      Törlés