Oldalak

2014. január 19., vasárnap

Jó reggelt mindenkinek! Mozgásra fel!

Nekem eléggé jó (: Most végre volt két napom az edzésre,amire már nagyon szükségem volt. Ezelőtt is edzettem egy -egy napokat,de most két nap is intenzíven mozogtam (:
Szombaton miután hazaértem nekiálltam  végig csinálni a 60 perces Bíró Icát. (csak a szokásos) Valamiért enni nem ettem sokat,mert nem nagyon voltam éhes. Egy szendvicset vettem az egyik pékségben a suli felé menet- és ennyi.
Most (vasárnap) reggel már hajnalban fent voltam,pedig elhatároztam,hogy fel sem kelek és kipihenem magam,mert hétfőtől megint egy hét munka. Természetesen ez az egész elgondolásom feldőlt és  felkeltem 7 óra után.  Úgy döntöttem,hogy akkor neki állok edzeni. Előkészültem,és ma is végig csináltam a 60 percet (:
Az edzésprogramban van súlyzós gyakorlat,így nagy hasznomra válnak a korábban megvásárolt súlyok (:
Ezt a kettőt használtam ma karra. Az egyik a kezembe volt,a másik (a lábsúly) meg a csuklómra tettem,hogy kicsit nehezítsek. Elég intenzív és fájdalmas volt tőle az edzés,mert a karjaim eléggé bénák. De kellemes volt azért- rendesen elfáradtam.  Hivatalosan lábra szoktam tenni a lábsúlyt,de most újítottam kicsit.

Most szeretném még azt is megmutatni,hogy edzések után mivel hidratálom és ápolom magam. Legelőször is,muszáj elmennem zuhanyozni.
Az Ica-féle DVD végén van egy kis okosság,hogy és mivel lehet házilag a narancsbőrön segíteni. Külön fontos annak,akin van valamennyi felesleg. Én szeretem ledörzsölni a testrészeimet, szeretem a hideg-meleg víz váltakozását. Eszköznek azt a szivacsot használom ami a képen van. Ezt be kell áztatni és megpuhul. Aztán körkörös mozdulatokkal lehet dörzsölni. Nagyon puha és nem tépi le a bőrt. Szeretem használni- talán az egyetlen hátránya,hogy lassan szárad ki.
A képen lehet látni pár szappant. Nem vagyok egy nagy szappanpárti ezt bevallom,de ezek kézzel készült szappanok. Egy munkatársam barátnője gyártja őket és egy évvel ezelőtt rendeltem jó sokat,különbözőféléket.

Rendeltem csoki-csiliset, fahéj-csilis- na ez volt jó narancsbőrre, holt tengeri iszaposat, homoktöviseset,stb. Én ebből leginkább a fahéj- csiliset használtam. Kis szemcsék vannak benne ,s a problémás bőrterületeken használtam.
Ha épp nem szappant használok a bőrömre,akkor az Avon-féle Solutions terméket,ami hivatalosan szintén narancsbőrre van. Ez is egy szemcsés krém,amit a megnedvesített bőrfelületen kell eldolgozni. Őszintén szólva én ehhez akciósan jutottam hozzá-mert ki akartam próbálni - ,de normál áron (majdnem kétezer körül van,ha nem több) semmiképp nem rendelném meg,mert a drága árához képest nem egy nagy szám.
Fürdés után a legfontosabb,hogy testápolózzak,mert ahogy a sok dörzsit használom,teljesen lejön a bőr felső hám rétege (aminek amúgy is le kell jönnie) ,de nekem ettől nagyon hamar kiszárad.
A problémás bőr felületekre ezekből az anti-cellulitos krémekből kenek; változó,hogy mikor melyikből. A Fitness-Slimet szoktam néha edzések előtt is használni,mert rá van írva,hogy edzőtermi nagy gépek használta előtt is használható. Az Avon-féle Solutions Cellu Break krém viszont jó. Én nagyon szeretem. Fenékre,combra,hasra szoktam kenni,néha karra is,meg hát a csípőmre mert nekem az is hatalmas :S  Az Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D-s krémjéről már írtam korábban. Ezeket szoktam váltogatva használni.
Arcra szintén Avont használok. A Skin So Soft terméket. ez ugyan testápoló,de én arcra is kenem,mert nagyon krémes és hidratáló. Illetve használok egy Anew Vitale szemápoló krémet is. Az Anew krémek általában ránctalanítók,meg bőr kisimítók, de ez a fiatalabb korosztálynak van; 20+-os termék. Ezért is merem használni.




Nos és ha már elég hidratáltak vagyunk kívülről,akkor ideje hidratálni magunkat belülről is. Nagyon fontos ilyenkor ,hogy megfelelő mennyiségű folyadékot(vizet) fogyasszunk. Én néha napján megiszok egy kálcium pezsgőtablettát,vagy magnéziumot,mert muszáj az ásványokat is pótolni. Béres c-vitamint is szedek,mert kell az immunerősítés.  Ezen kívül étkezzünk többször kevesebbet. Ica is elmondja a Dvd-n,hogy mit érdemes fogyasztani (sok zöldség,gyümölcs pl.). Én most reggelire csak gabonapelyhet ettem. Általában kibírom ebédig,de most hajmosásra készülök és ilyenkor hideg élelemmel kell mennem a fürdőbe,mert kicsit sokáig tart :D



9 megjegyzés:

  1. Nagyon inspirálóak ezek a bejegyzéseid, becsülöm benned, hogy meló és suli mellett még erre is fordítasz időt. Én néha nagyon lusta tudok lenni, de próbálok példát venni rólad és most már én is elkezdek rendesen foglalkozni a mozgással, meg a bőrápolással. Mondjuk müzlit nem fogok már többet enni, mert a tömött fogaimra nem jó, de valami más alternatívát kitalálok rá. Ezek a házi szappanok meg nagyon jónak hangzanak :) Most a bokám miatt annyira nem mozoghattam, de ma már jobban van a lábam, lehet ki is próbálom a dvd-t, amit javasoltál :) Köszi a motivációt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is motivál ez a blog. Most napi 10-20km-t tekerek le egy ideje sorozatnézés közben. :D (epizódonként olyan 9-10km). :)
      A tempóátlagom már a régi, de a kitartásom nem egészen. Majd hamarosan talán újra sima lesz a 40km kis pihegéses befejezéssel a mostani hú de fáradt vagyok helyett.

      Törlés
    2. Nekem meg szívből nagyon nagyon jól esik ilyet hallani,hogy sikerült vele motiválni. Jó érzéssel tölt el,hogy valaki legalább megfogadja a tanácsaimat,vagy erre lelkesül amit írok. Szóval örülök neki! (:
      Nyugi,nekem is vannak napjaim mikor lelkileg és fizikailag is elgyengülök,de erre vannak a barátok,hogy jó és rossz napokon is támogassák egymást- akár egy kedves szóval,akár egy hosszanti beszélgetéssel. De legtöbbször igyekszem erősnek maradni és igenis küzdeni; főleg mert tudom,hogy ezzel,hogy mozgok magamnak teszek jót,a lustasággal meg kitudja mennyi és mekkora kárt okozok- lehet hogy a saját életemet rövidítem. Ezért is igyekszem saját magammal jól bánni. Nem másokért edzek,nem más elismerésért (habár jól esik,és inspirál) ,de az a legfontosabb hogy magad miatt tedd (:
      Persze,azt tudom,hogy a lábaddal gond volt- természetesen ilyenkor nem is kell erőltetni,főleg mert a bemelegítések eléggé ugrálósak (kis kardió (: ) De mondjuk egy uncsi szombat délután,vagy vasárnap délután,mikor semmit nem csinálsz csak punnyadnál a gép előtt. Elő tudod venni amit adtam,és adj neki (: Máris tettél magadért valamit ;) Amúgy tényleg örülök hogy motivállak! Bármikor♥

      Törlés
    3. Hát Zoli,én is tekernék ,de nincs bicajom. Viszont múltkor láttam az egyik Lidl-s újságban egy taposó gépet *-* Na az nagyon kellett volna-de sajnos 80ezerbe fájt,annyit meg honnan akasszak? :S De olyan jó lenne egy olyan,mert mikor terembe jártam,ott is mindig azzal kezdtem a bemelegítést (:

      Törlés
    4. Meg fogsz lepődni. Én a sajátom a neten 1000Ft-ért vettem, és tesóm kértem meg hogy ugorjunk el érte, mert a szomszéd községben volt. Igaz csak szalagfékes, és miután megjavítottuk hogy változtatható legyen az ellenállása kiesett a 10 fokozatból olyan 7 a maradék meg a zéró ellenállás, kell egy kis izom, meg a hegynek fel behúzott fékkel. :D A kalória számlálója szerint ma letekertem 280kalóriát.. de mivel nem tudom hogy a fokozatok emelésével hogy növekszik és ez meg csak a zérót számolja... :P
      Nálam leginkább a motivációval van gond, mert én magam nem érdeklem magam. Ha más örül hogy csinálom akkor én is örülök (már ha az a célom hogy az adott illető örüljön). Tudom kicsit szolgalelkű, de nekem ez így jó. Én annak örülök ha másokat boldoggá tehetek valamilyen módon.

      Törlés
    5. De végülis ha a célnak megfelel akkor mindegy hogy milyen. Én nagyon szeretnék egyszer valami jobb szoba bicajt,vagy taposót. Mondjuk ezer ft nem volt sok érte,szóval bőven jó vétel volt még akkor is ha alakítani kellett. (:
      De ez meg nagy baj,hogy nem érdekled magadat. Mert azért fontos ,hogy tiszteljük magunkat és a lehető legjobbá tegyük az életünket. azzal ha ellustul az ember,sokat árt magának. Viszont ha egy héten párszor teszel magadért valamit,akkor az nagyon jó (:

      Törlés
  2. Hú vazze... Ez a müzlis tál... :D Micmaci nagyon fura pózban van a kanálhoz képest. Kicsit kellett volna más szögben fotózni és máris oda a maci imidzse.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó bejegyzés volt ^^! Nekem is van lábsúlyom, legtöbbször én is a bokáimra teszem, de van amikor edzés közben átteszem a csuklómra, és ott is nagyon hatásos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,örülök ha tetszett! (: Persze,mindkettő helyen nagyon jó szerintem és hasznos. Ráadásul ezek nem nagy súlyok. Mert a kézi súlyzóm az csak 1-1 kilós,a lábsúlyok meg fél kilósak,szóval nem egy nagy dolog,de mégis sokat dob az egészen (:

      Törlés