Oldalak

2014. április 4., péntek

Megint eltelt egy hét

Ismét egy héttel közelebb vagyok a vizsgákhoz. Jó,tudom nagyon idegesítő lehetek,hogy állandóan ez a témám hogy suli meg vizsgák. De sajnos tényleg vészesen közel vannak és érzem a hurok szorulását a nyakam körül. Mondjuk tudatosan igyekszem nem pánikban élni az életemet addig.
Egyenlőre egy modult olvastam el eddig- az 20 pár oldalas tétel. Katasztrófális. Most jelenleg egy másik modullal vagyok elfoglalva; a taktikám ,hogy mindennap 4et elolvasok. Sajnos hosszabb idős tanulásokra nincs időm ,meg magolásra sem,mert haladnom kell. Így is necces lesz az idő hogy befejezzem. De igyekszem,és úgy döntöttem ,hogy megpróbálom empátiából,meg szívből megcsinálni  a vizsgát- főleg mert az egész tiszta pszichológia. Mondjuk szívás lesz ha egy fogalom nem jut eszembe,vagy egy betegség tünete,de nem a legjobb jegyekre hajtok.... kell a munkámhoz a papír.




No,de azért tanulás mellett másra is fordítok időt: pl. új edzéseket próbáltam ki. Aki régebb óta olvas,az tudja,hogy  Bíró Ica a kedvencem -és egy éve már biztos azt csinálom ^^ De néha mikor nincs időm rá,akkor sokszor elmarad. Na hogy ezt kiküszöböljem,kipróbáltam a  Rubint Réka 20 perces tornáját. Azt imádom benne,hogy hogy a megfelelő testrészekre megy rá és csak 20 perc.
No ez nem azt jelenti hogy könnyű- épp ellenkezőleg: megszakad az ember,de jól esően. Az első 20 perc az karra van súlyokkal. Nos,én ezt próbáltam ki a héten és mondanom se kell meghaltam :D Az edzés végére már pihekönnyű tárgyakat se voltam képes megfogni.  Mindez két nappal ezelőtt volt és még a mai napig fáj a karom :D Természetesen megfogom ismételni,mert iszonyú jó volt.
A másik 20 perces rész az a lábra megy,de az kínzás lenne- azzal még nem próbálkoztam. A 3. 20 perc a combokra és a popsira ment rá- no ezt megnéztem eddig csak,és ismeretes az Ica dvdről,szóval semmi újdonság,csak nehezebb. 20 perc kínzás töményen... és ismételni kell és már megszakad az ember,de utána jó lesz.
A 4. 20 perc meg a kedvencünk: a hasizom. Jó,nyilván nem mindenki vágyik olyan hasizmokra mint amilyen Rékának van,de én egy szimpla lapos hassal is beérném- nem vagyok telhetetlen. Bár tudom,hogy mindezért tennem is kell,meg kell mozdulnom és nem csak a számat jártatni. Természetesen ez is nagyon kemény,ezt is végig néztem és haláli lesz. Még ő is beleizzadt,szóval én magamtól elsőre nem sok jót várok.
Igazából azt szeretem Rékában -annak ellenére hogy tudom hogy sokan utálják- ,hogy biztat. Mikor az ember már összeroskadna hogy oké köszi nekem ennyi elég volt,akkor épp belekezd valamibe,ami (rám mindenképpen) ösztönzőleg hat. Tudom hogy sokak gyűlölt személye,meg sokakat irritál,de én kedvelem- legalábbis a régi videói nagyon barátságosak,motiválóak,inspirálóak és kedvesek.
Talán ma meg is csinálom a a hasizom részt. Eddig nem mertem,mert féltem hogy másnap nem kelek fel és hát hogy megyek dolgozni? :D A karommal így is megszívtam mikor a gyereket kellett emelgetni :D De teljesen megérte. Ugyan még mindig fáj,amint az előbb is említettem, de most kéne rádolgozni. Bár nem akarok hatalmas karokat- pont hogy fogyni kéne.
Most péntek délelőtt voltam az egyik irodista munkatársamnál -aki szokta a tornát tartani,meg együtt szoktunk egészséges életmódot diktálni- és elvittem neki ezt a 20 perces Rékát, meg én viszem mindig az Icát is. Aztán megtudtam hogy részt vesz valami egészség kutatásban,ahol mindenfélét megvizsgálnak.
Kapott egy mérleget,ami a testzsírtól kezdve a csont sűrűségen át mindent megmutatott. Aztán rávett,hogy próbáljam ki. Nagyon nem akartam,mert őszintén szólva ezer éve volt hogy én utoljára mérlegen álltam..... nem igen szerettem volna megtudni mennyi a súlyom,de minden más érdekelt.
Szóval belementem. Meg kellett a mérlegen adni az életkoromat és a testsúlyomat- nagyon vagányul kezdődött :D Aztán ráálltam és megadta a testsúlyomat. Nos, bevallom kellemesen csalódtam!♥ Én iszonyú nagy értékre tippeltem,és emiatt is féltem is bevállalni,mert tiszta égő. Mondjuk volt ott egy testesebb kolléganő,akinél kiakadt a mérleg... A lényeg hogy pozitívan csalódtam,és ez valahol legbelül ösztönöz: esküszöm mindenre ami szent,hogy sose hittem volna hogy ez ösztönözni fog valaha is. Pont hogy mindig ellene voltam, mert hogy csak lelomboz majd és bánatomba enni fogok. Végül minden jól sült el ^^
Aztán ezen kívül megtudtam a testzsíromat- az picivel magasabb mint az átlag,de ezt tudtam eddig is. Meg elég rám nézni (: Van még miből faragni- főleg mert az utóbbi időben szedtem fel pár kilód- meg pufit a popómra. De tervezem valakivel az edzőtermet amint levizsgáztam! De ez még csak tervezet.
Aztán meg mutatta a vizet a testemben- ami sajnos egy hajszállal kevesebb a normálnál; de ezt sajnos érzem is,mert folyamatosan szomjas vagyok (viszont nem vagyok cukorbeteg (nos én ebből hogy szomjas vagyok és szárad ki a bőröm,egyből arra asszociáltam ,hogy cukros vagyok... de kiderült hogy nem,mert nem magas a cukrom - ezt meg gyakorlaton tudtam meg :D) ) , de nem tudok meginni 2 litert egy nap. Pedig erőltetem magamba ezerrel.
Mindezek után meg lett mérve a vérnyomásom,ami lezuhant- legalábbis az ultra modern vérnyomás mérő szerint. Amit persze nem voltam hajlandó elhinni,ráadásul kajak rosszul mért,mert kétszer felpumpálta magát ,és úgy elszorított a végén,hogy az ereim majd kidurrantak. No meg előtte guggoltam,és hirtelen felálltam. 
Mindenesetre kétszeri mérés után arra jutottunk ,hogy alacsony a vérnyomásom. Gyakorlaton rendes pumpással mértük,ott mindig normális volt.
De visszatérve a vizsgálatokhoz,én kellemeset csalódtam- mindenből a legrosszabbra számítottam ,de végül csalódtam kellemesen így ösztönöz a továbblépésre (: Talán a testzsír szint is normalizálódik egyszer (:

5 megjegyzés:

  1. A vizsgához sok sikert...:)
    A Rubint Réka dologhoz annyit...nekem nem volt semmi bajom vele, de a tesi tanár a fejébe vette, hogy mi így fogunk edzeni (lányok fiúk külön vannak, szóval ez még nem para, hogy "nőies" formában tartó tornát csinálunk)...Négy héten keresztül heti háromszor végignyomtuk a 40 perces edzést (és emellett még volt három rendes tesim is - futás, szertorna, kötél, bordásfal, minden ami kimaradt a dvd-ről)...Pokolra kívántam már azt a nőt...olyan megterhelő hónapom nem volt még addig, mint az...De amúgy a negyedik héten már nem volt gond, mert hozzá szoktak az izmaim, hogy alig tudnak pihenni, de szerintem ezt tanterv szerűen nem lehet beütemezni, csak annak kéne csinálnia, aki magától kezd bele, mert azért elég durván megmozgatatja az embert, és azért van pár olyan osztálytársam is pl, aki hamar kifullad, és én nekem is a negyedik adagnál sikerült csak végig csinálnom...ezt leszámítva semmi bajom nincs vele...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No,ez azért tényleg durva hallod! Hivatalosan nem lenne szabad a tesitanárnak ilyet csináltatnia. Ez szerintem olyan dolog,hogy mindenki maga döntse el mennyit bír és hogyan (: Ennek az lenne a lényege,hogy saját önönerőből és önmotivációból, és nem úgy hogy erőltetve van. Ugyanis olyankor semmire nem megy az ember =( Szóval sajnálom hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak Rékával. Ha erőltetnék akkor én is a pokolra kívánnám- főleg mert semmi nem megy nekem ha erőltetik. Sőt,egy életre megutáltam volna mindent ami fitness. Szóval ez nem volt szakszerű lépés a tanártól.
      De azért örülök hogy neked ennek ellenére nincs bajod a Rékával. Sajnos sokan fikázzák,meg Norbit is,pedig valahogy én nem látok bennük ártó szándékot. Lehet hogy vannak hülyeségeik,meg ez hogy üzletet csinálnak sok mindenből- de őszintén szólva ők csinálják jól. Segítenek az embereknek,mellette pénzük is van, ez korrekt. Emiatt nem lehet őket utálni. De hát mindenkinek meg van a maga véleménye velük kapcsolatban. Mert én pl. nem ártom magam bele az életükbe,nem tudok mindenről (:

      Törlés
    2. Igazából ezért se konkrétan őt utálom, csak mikor az embert már kikínozzák ott jár, hogy mindenkiből és mindenből elege van, aminek köze van a "kínzáshoz"...Egyébként a magánéletük úgy ahogy van, hidegen hagy...az ő dolguk...és én is tudom, hogy mindenki vagy utálja vagy szereti őket, de szerintem ez azt mutatja, hogy nagyon jók...mert senki számára se közömbösek...mondjuk én igyekszem semleges maradni, mert a rossz tapasztalatról egyikük se tehet, de az biztos, hogy ebben az életben magamtól nem fogok Norbi-update cuccok és Rubint Réka videó közelébe menni többször...
      De örülök, hogy legalább neked bevált...:D

      Törlés
    3. Ezért is vagyok szomorú,mert egy rajtuk kívül álló ok miatt utáltad meg a programjaikat. De hát itt egyértelműen a szakszerűtlen tesi tanár volt a hibás -.-" No mindegy.
      De sajnos az életben sok mindenért meg kell szenvedni,ami kínzás. Bár elnézve téged,nem hinném hogy okod lenne az extrém tornázásra ;) Nekem meg rá kell hajtani (:

      Törlés
  2. Én meg konkrétan őket utálom, nem azt amit csinálnak. Előadják hogy így akarnak segíteni meg úgy akarnak segíteni, majd kiderül hogy addig segítenek amíg meg nem veszed a dvd-t meg a többi cuccukat. Ha valaki segíteni akar akkor azt szerintem nyerészkedés nélkül szokták csinálni. Vagy netán van olyan ismerősöd aki azért segít másokon mert majd be fogja szedni a vámot érte? Nem hiszem...

    A testedzés jó dolog, de ezek a mérlegek is furák... Még hogy megmondják mennyire vagyok fitt és egészséges... hát persze. Vegyünk egy példát. Adott két ugyanolyan magasságú és testsúlyú fiatalember. Egyikük fotelfighter kocka, a másikuk aktív sportember. Mit fog kiadni a gép? Hogy átlagos vagy... azért mert azt programozták bele hogy xy magasság mellé zw kg a jó. Az hogy az egyik punnyadt foteldisznó a másik meg izmoktól dagadó fickó már nem érdekli a gépet mert nem nézi! Az ilyen méréseket egyszerűen nem tudom komolyan venni amíg minimum térfogatot, vagy 3-4 testtály kerületét nem kéri!

    Nem akarok senkit sem megbántani (búcsúztattam egy havert aki aki kiutazott és őszintére ittam magam), de egy nő (főleg egy bögyösebb fajta szépség) ne kezdjen már el pánikolni a magas testzsír százalék miatt mikor mellette C kosaras melltartót hord.. a mellek nagyon nagy része tiszta zsírszövet. Aki nőies akar lenni az nem tud alacsony testzsír százalékot produkálni. Azt meg már hozzá sem veszem hogy az emberi agy is zsírszövet, így aki nagyon alacsony százalékkal rendelkezik az nem igazán birtokol nagy agytérfogatot... (tekintve hogy egy egészséges nő 1,1kg férfi 1,3 kg agytömeggel bír ami egy 50kg-s nőnél már ugye jó 2% és sipákolnak amikor 4-5%ot ad meg a gép... )

    Zsófi. Szerintem nem csak én mondanám a következőket ha kérdeznéd: Messze vagy attól hogy kövérnek vagy teltnek mondjanak az emberek. Rád sértésként hathat az átlagos (pláne ha megnézzük mi is a magyar átlag), te egy igazán vonzó és nőies alkatú nő vagy, aki mellett bármely jó ízlésű férfija büszkén masírozna az utcán!

    VálaszTörlés