Oldalak

2015. március 6., péntek

Liebster Award

Denevérkéim! 
Tudom eltűntem ki időre,de egyszerűen kiütött ez a fene vírus és még most sem vagyok teljesen felépülve-de a köd kiszállt a fejemből és képes vagyok mondatokat összerakni.
Most már nem akarok hálátlan,bunkó lenni és nem halogatnám tovább: kaptam két emberkétől is blog díjat megint; Dóritól és Black Fairytől. Nagyon édesek vagytok,köszönöm szépen!
Elviekben ugyanaz a téma,mint az előző díjnál,csak itt 5 helyett mindenből 10-et kell írni és plusz kérdéseket feltenni és megválaszolni a díj adókét.
Írj 10 dolgot magadról! 
Válaszolj a 10 kérdésre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Küldd tovább 10 embernek!

Megint el kellene merengenem,meditálnom mivel nem tudom miket mondtam már és miket nem- így újabb 10 dolgot összeszedni ezért lesz nehéz.
De tessék:

Szeretek magamról mesélni,ha van érdeklődés felém,illetve ugyanez visszafelé: másokról szeretek mindent tudni.

Kíváncsi emberke vagyok. Tudom,régen sokat mondogatták,hogy ha kíváncsiskodsz hamar megöregszel: ettől én kiskoromban féltem is,de azóta teszek rá- inkább had tudjak mindent időben,mint,hogy váratlan negatív csalódások érjenek (: Meg hát nekem maga a kíváncsiság egyet jelent az őszinte érdeklődéssel.

Utálom ha fellöknek, ha tolakodnak. Mivel most már nem csak helyi buszokkal közlekedem,hanem távolságival is elég sűrűn,így előfordul,hogy a népek a nyakamba nyomulnak és széttaposnak,csak hogy előbb felérjenek a buszra és ajtó mellé üljenek... Bevallom én is volt,hogy neki mentem valakinek,vagy betolakodtam- de utána volt lelkiismeret furdalásom rendesen.

Nagyon tudok szenvedni ha beteg vagyok. Nyilván mindenki,de nekem ilyenkor törődésre,megértésre van szükségem és nem türelmetlenkedésre.

Féltékeny típus vagyok. Ezen gondolkodtam,hogy mondjam e,mert sokan féreértik. Lényegében sok rossz dolog ért mind párkapcsolatban,mind igaznak hitt barátságban és azóta félelmetesen óvatos és gyanakvó vagyok. A pasik terén képtelen lennék elviselni ha a párom más nőkkel lógjon akár buliban,akár egy baráti találkozó keretében; max ha én is ott vagyok. Sajnálom,de a bizalmam megtörött régen,azóta amíg valaki nem bizonyítja az ellenkezőjét, addig résen leszek. Barátnőknél meg inkább a féltés van bennem: gyerek koromban is mindig mikor jóban lettem valakivel,jött más és volt barátnőm-nincs barátnőm. Ezt az egészet képtelen voltam feldolgozni és mint valami rossz sérelem tovább él bennem most is. Féltem a barátaimat másoktól,mert félek,hogy ezzel együtt jár az is,hogy én onnantól hanyagolva leszek (ami jelzem,elég sűrűn előfordult így felnőtt koromban is).

Gyerek/tini koromban a w.i.t.c.h képregény sorozat volt titkon a kedvencem. Még gimi első felében is volt,hogy olvasgattam.

Van itthon egy felcsatolható........ denevér szárnyam (azt hitted mi?! :D)  Egyszer szeretném ha készülne ebben is rólam kép- olyan cuki. Faransangi időszakba vettem a gyerek turkálóban egy testhez feszlő műbőr ruhát,és ahhoz volt. A ruhát elajándékoztam Verának,a szárnyat megtartottam. 

Utálom a reklámokat! Ma már nem lehet úgy végig nézni egy filmet,hogy ne szakítanák meg 10 percenként. Jó,persze tudom,hogy a filmekkel szakítják meg a tv műsort,de na.

Az olyan emberektől is rosszul vagyok,akiknek ha írok levelet/üzenetet, vagy akármit, és elolvassa de cseszik rá. Egyszerűen falnak megyek tőle.

Valami idétlen perverzió nálam,de imádok csomagot kapni. Nem is a cucc miatt feltétlenül,hanem a filingje- nem igen tudom megmagyarázni.

Van egy gyerekes és vicces énem,aki minden marhaságban és buliban benne van általában-de csak megfelelő és általam kedvelt társaságban engedek fel... vagy egy kis alkohol hatására.
Nem volt még egy éjszakás kalandom sose. Lehet többen kinéznék belőlem,hogy állandóan mással (bár remélem nem!),viszont az igazság az,hogy az nem én lennék és maga a gondolat se csábít.

Nem dohányzom továbbra se,és még életemben nem próbáltam! Amit még fontosnak tartok kiemelni: én magam nem akartam kipróbálni- lehetőség lett volna. 

Nos időben,de észre vettem,hogy ez kicsit több lett mint 10,de annyira belelendültem,hogy már ezeket nem akartam kitörölni. Akit érdekel,az úgyse számolja,akit meg nem,annak holt mindegy hogy 5, 10 vagy 20. (:

Válaszom Dórinak

Megszívattál,mert utálom az idézeteket :D Így hát egy darab sincs belőle- ilyenkor nem tudom mi van. Sajnos nem nagyon szoktam ilyenekben gondolkodni,vagy ilyeneket olvasni ,mert úgy érzem hogy az életem nem lesz jobb tőle- ugyanis ezek nem sokat tesznek értem. Egyedül magamnak kell megmozdulnom és megtenni amit kell.
Egyet azért megosztanék,bár ez inkább egy részlet, viszont hosszú idő után ez az egy fogott meg; sajna ennyi -bocsánat ♥

"llyés Sándor hangsúlyozza, hogy különbséget kell tennünk a szociális eltérések két formája , az egyediség és a másság között. Az egyediség észrevételéhez nem szükséges azt egy másik egyediséggel összehasonlítani. A mássághoz viszont csak összehasonlítás útján juthatunk el. Az egyediség észlelés a minőség önmagában való megragadása, a másság a "más mint én" felismerése. Nem azt tudom róla, hogy mi, hanem hogy mi nem. Az egyediség csökkenti a szociális távolságot, minél egyénibb valaki, annál vonzóbb, érdekesebb. A másságként észlelt tulajdonság viszont negatív töltést kap, zavaró tényezővé válik és a szociális távolság növelésére késztet." (Illyés, 1994)
Ez onnan lehet ismerős,hogy egy kis részlete ott van a blog név alatt. Ez mindent elmond.

Válaszom Black Fairy-nek

    Melyik költőket szeretitek jobban: azokat, akik a művészeti szépségért írnak; vagy azokat, akik komoly társadalmi problémákat fogalmaznak meg?
Igazából mindkettő jó szerintem,de a szókimondás mindig jobban vonzott.

    Ha átírhatnátok egy meglévő filmnek a forgatókönyvét, és újra leforgatnák a tietek alapján, melyik filmet és hogyan változtatnátok?
Van egy jó pár ilyen film,de ami mostani az az Annabelle. Rohadtul nem ezt vártam a filmtől,és sokkal de sokkal jobban meg lehetett volna csinálni.

    Mi volt a legviccesebb (publikus) közös élményetek legjobb barátotokkal/barátnőtökkel?
Biztos sok ilyen volt,de most nem igen ugrik be ilyesmi. Amikor mi a barátaimmal szórakozunk,akkor azt inkább zárt térben. Egyik exemmel volt talán egy olyan élményem,hogy kint ittunk kettesben a városban,és odajött egy roma faszi,hogy jobb ha elmegyünk innen,mert ő valami belső rendőr hálózat tagja,és itt lefülelnek valami drogosokat és hogy nem sokára itt lövöldözés lesz meg ilyenek. Ezen még most is röhögnöm kell,ha eszembe jut.

    Mi volt az a húzásotok gyerekkorotokban, amivel a legjobban zavarba hoztátok szüleiteket (és publikus)?
Hát én egy veszettül idegesítő gyerek voltam anyum elmondása szerint: égett velem mint a Reichstag... De nekem emlékem nincsen.

    Milyen hangszer lennél, és miért?
Hangszer? Nem,én nem szeretnék tárgy lenni köszönöm. De átgondolva és átfogalmazva a kérdést: hogy melyik hangszer áll közel hozzám? A gitár és a zongora. Szeretem mindkettőt,habár játszani nem tudok és semmi érzékem nincs.

    Melyik volt a legnagyobb kamaszkori "sminkbakitok"?
Egyszer halloweenkor,amikor még egyik akkori barátnőm rendezett bulikat,eléggé erősen kisminkeltem magam - cica szem akart lenni,feltűnő változatban- és visszagondolva iszonyú gáz volt. Még jó hogy nem mentünk sehova azokon az estéken.

    Mik azok az apróságok, amik mindig jobb kedvre derítenek a hétköznapokban?
Akkor derülök jobb kedvre,ha tudom,hogy rendeltem magamnak valamit és hamarosan megérkezik,vagy ha örömmel mehetek vásárolni magamnak. De akár egy átviccelődött munkahelyi nap után is jobb a kedvem.

    Melyik a kedvenc gyerekkori és mostani rajzfilmetek?
Gyerek koromban odáig voltam a Tom & Jerry-ért és fogalmam sincs miféle őrület vitt rá-azóta utálom. A mostaniak közül nincs kedvencem: ami szépen meg van csinálva,azt szeretem. 

    Melyik dallal jellemeznétek az éveteket eddig?
Nem szoktam jellemezni zenékkel az életem szakaszait.

    Milyen olvasmányokat ajánlanál egy szakmunkásképzőbe, amit szerinted el is olvasnának a tanulók?
Szakmunkásképzőbe már nem tudom,mert addigra az emberek kicsit kiforrnak és nem sokat lehet rajtuk formálni. De Harry Pottert és Gyűrűk urát simán betennél általános kötelezőnek. Állítom jobban lekötné a kölyköket mint az Egri Csillagok, és jobban szeretnének olvasni, tágulna a fantázia világuk,a szókincs és egyéb pozitív dolgok.

Kb. ennyi lenne. Kicsit elhúzódott megint,de remélem nem bánjátok,hogy olvasni kell. Lányok Nektek meg köszönöm a kérdéseket,meg a díjat és hogy gondoltatok rám- jól esett. A késés miatt bocsánat.
A díjat olvasott blogok hiányában csak pár embernek adom megint.


Kérdések
Van e véleményed a gyógyszergyártó cégekről?
Egészséges életmód vagy mindegy?
Könyvmoly vagy?
Van e valami szép emléked a közelmúltból?
Fantasy vagy Sci-fi?
Mit gondolsz a vallásról? Van e hited?
Van e valami mániád/perverziód?
Szerinted mi történik a halál után?
Létezik igaz szerelem és barátság?
Leszünk barátok? :D :D


Tessék szépen válaszolgatni,mert mindenkire kíváncsi vagyok ám- de ezt most már Ti is tudjátok. Na csók mindenkinek! ♥

14 megjegyzés:

  1. woopwooppp nagyon szépen köszönöm, megleptél!! :)) Fogós kérdések,bár a tieid is azok voltak (mármint amiket te kaptál :D). Köszönööm <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármikor ♥
      Amúgy inkább kifejtősek a kérdéseim -csak hogy regényt írjatok Ti is :D

      Törlés
  2. Először is: továbbra is jobbulást!! :)
    Másodszor: ne aggódj, a witch-et én is szerettem (hatodikos koromig xD), mindig Will volt a kedvencem, mert tetszett a haja - és most tükörbe nézve elröhögtem magam, mert már nekem is rövid vörös (és fekete) hajam van...xD
    A szárnyaidra kíváncsi leszek, ha elkészül a kép! :P
    Amúgy én is imádom a csomagokat...de én a bontogatás miatt...én még egy üres doboznak is tudok örülni...És ha rendelek valamit, ami bubifóliával jön...akkor biztos hogy a fóliára bukok rá, nem a rendelt termékre - akkor is, ah már három éve vágytam rá, hogy a kezemben tartsam...xD

    Amúgy az idézetes kérdéssor engem is megfogott...vagy 10 percig ültem felette, hogy feldolgozzam egyáltalán az információkat...szóval az egy jó ötlet volt, fogós - mint előttem is írták...:D

    Akik zenélnek, azok jobban tudják, hogy a hangszerek NEM tárgyak...közel se...Mindegyiknek lelke van, és amikor az ember játszik rajtuk, akkor a saját lelkéből is ad bele...és ilyenkor ha az ember "használja", akkor igazából a két lélek egyesül, és így születnek a csodálatos zeneművek...:)
    Szóval a kérdés inkább erre vonatkozott, nem arra, hogy hogy nézne ki az ember, ha hangszer akarna lenni...xD /vagyis nem a hangszer fizikai valójára...az emberek nem tárgyak, és nem is lehetnek tárgyak - pontosabban nem lenne szabad tárgyként kezelni őket...még elméletben se.../
    (Amúgy az én Csövim - a basszusgitárom - kimondottan utál engem, de ez egy hosszú és nem szép történet...egyszerűen lelki okokból és friss emlékek miatt nem tudok elég alázattal és tisztelettel lenni iránta...:()

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!! (:
      Hát akkor legalább nem vagyok egyedül a witch imádattal xD Nekem is ő volt a kedvencem,a többinek mindig volt valami idétlen viselkedési hibája,ami nem tetszett. :D
      Ja a csomag perverziónál nekem is maga a bontogatás pillanata az ami jó érzés- és csak utána jön az öröm annak ami benne van :D

      Hát idézetből egyet írtam- bár zenekaroktól is tudnék 100 milliót idézni,de nem szeretek (:

      Értem amit mondasz,csak azt meg neked kell megérteni,hogy aki nem játszik hangszeren,az nem érzi annak a lelkét,érted. Én nem nagyon játszottam még semmin szenvedélyesen,nem tudtam azonosulni semmivel. Ha valamelyikhez értenék,biztos más rálátásom lett volna a kérdésre (:

      Törlés
    2. Persze megértem...értettem a válaszadásnál is...:)
      Csak azért írtam, hogy ne nézzenek teljesen őrültnek engem, amiért hangszernek akarom adni az embereket...xD
      Mert olyan értelmetlen lenne amúgy az a kérdés...még szerintem is, pedig én írtam...de egyébként én visszakaptam a saját kérdéseimet egy ismerősömtől, szóval a fél oldalas magyarázat (amit sajnos az eredeti kérdésnél nem tehettem be) szerintem ott meg fog jelenni...:D

      Amúgy HP-t én is javasoltam tanárnőnek...az modern, de lassan klasszikus is és sok szempontból a Gyűrűk Urára hajat, aminél sokkal befogadhatóbb a nyelvezete szerintem...:D (most olvastam vissza a kommentem és vettem észre, hogy ezt a megállapítást kihagytam...)

      ÉS a W.I.T.C.H.-nél én is így voltam: Irma gyerekes volt, és bohókás helyett engem bosszantott; Tarizé (sose tudtam se kiejteni se leírni) olyan okoskodó; Cornelia beképzelt; Haylin (csak a Hay-ben vagyok már biztos xD) pedig fárasztó volt az állandó spirituális dolgaival, meg ő valahogy nem úgy volt "elvont", ahogy én, és vele nem tudtam sehogy azonosulni...Mondjuk Will is tudott alkotni...de neki volt cuki állatkája (és ha megnyúznának se emlékeznék már vissza, hogy milyen jószág volt, de nagyon sajnáltam, amikor elütötte a kocsi :()...:D /régi szép idők :D/

      Törlés
    3. Jó hát no para. Tudod ahányan vagyunk annyiféleképp lehet értelmezni valamit :D
      Én is visszakaptam magamat párszor-de nem baj :D

      Hát igazából ezt az oktatás vezetőknek kéne elfogadni és lehet jobb lenne a világ: nem csak a fb üzeneteket lennének az emberek képesek elolvasni :D

      Jól mondod igen- én is így vagyok a karakterekkel; mindegyik hibádzott nekem. Taranee-nek kell írni nem? Az a helyzet hogy én se vagyok már ezekben biztos-pedig régen vágtam :P Willnek meg peléje volt :D Erre határozottan emlékszem,mert utáltam azt a részt mikor baja lett X_X
      Ááhhh,tiszta nosztalgia :D

      Törlés
  3. Koszonom szepen draga, ma gepnel majd valaszolok a kerdeseidre :))

    VálaszTörlés
  4. Bocsi, nem szívatásnak szántam (csak egy kicsit), csak gondoltam, könyvből, dalszövegből, akármiből, baráttól lehet elcsepegtetett morzsákat felszedni. :D
    Nyugi, gyógyulgass, pihengess inkább!!!
    Nekem sincs most mindenre időm. Szakaszosan írogatok, naponta egy kicsit.
    Megfelelek majd a kérdésekre magamnál. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hát nm gond- én nem vagyok elég kreatív :D Az a baj hogy ha dalszövegekből idéznék,akkor az 50 év kutató munka lenne xD De azért tetszett ^^
      Hát igyekszem -de hát nem pihenek semmit,és hát sok volt a munka a héten.
      Oksi ^^

      Törlés
  5. Köszönöm :)
    A kérdéseid nagyon érdekesek, azt hiszem, posztok formájában fel fogok dolgozni néhányat, ha nem bánod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtisztelő nekem,és örülök ha tetszenek a kérdések (: Kíváncsi leszek (:

      Törlés
  6. Ó, köszönöm szépen a díjat, a kérdések pedig irtóra tetszenek! Mihamarab meg is válaszolom őket :) Amúgy a Witch magazin tök jó volt, én a mesét is néztem XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és ugyanaz a nő írta a Fairy Oak-ot, mint a Witch-et, szóval összefutnak a szálak :P

      Törlés
    2. Hú,én a mesét már nem néztem,mert ugyanaz rajzolta,aki a képregényt is :D S nem tetszettek :D De igen,erről beszéltünk is hogy a kettő történetet ugyanaz a nő írta- nem meglepő hogy tetszik mindegyik ^^

      Törlés