Oldalak

2015. március 30., hétfő

Márciusi szerzemények- második felvonás

Ebben a hónapban úgy adatott,hogy több részre osztottam a szerzeményes posztokat,főleg mert sok mindent így hónap végén szereztem be- ráadásul tökre véletlen,nem tervezett dolgokat is. Viszont majd meglátjátok,hogy van egy - két olyan dolog,amire totál nem sajnáltam hó végén se kiadni,mert igazi ritkaságnak számít.

De kezdem azzal,amit Vera barátnőmtől kaptam. Terveztünk közös karácsonyozást,de persze senkivel nem jött össze akkor a találkozó mert mindenkinek más dolga volt,nekem meg pénzem nem ,hogy utazzak-így szépen el lett halasztva a legközelebbi találkozóig.
Szóval most Verától kapott dolgokkal kezdem (:
A csomagom; a képről hiányzik egy becsomagolt ruhadarab
A vámpíros dolgok nálam érdekesek: szeretem a vámpír történeteket,de azok közül se mindegyiket. A twilight-féle,meg a True blood-féle vámpír könyveket-filmeket eléggé bénának tartom és valamiért gyerekesnek- szóval ilyen tömeg cikknek,amire minden tini lány ráfügg (persze ezzel nincs is semmi baj,nehogy valaki félreértsen).
Viszont az Anne Rice-féle vámpír regényekért élek halok,meg a Drakula történetekért (többféle kiadásban meg van a könyv). Szóval nálam ez a téma kör eléggé késélen táncol,és nem mindegyik író történetét tartom "hitelesnek".
Ezzel a könyvvel amit Verától kaptam,már szemezgettem a könyves boltban pár hónapja,de azzal a lendülettel vissza is tettem- megmagyarázhatatlan okokból... Na mostanra tudom miért jött ez az érzés,hogy ne vegyem meg :D
Nem tudom még miről szól ez a napló-és ne tudom azt se,hogy  ennek a könyvnek a "hitelessége" milyen és hogy fekszik e majd az egész... Később megírom. Viszont minden bele olvasás nélkül el kell mondanom,hogy az illusztrációk nagyon szépek benne ♥
Mindig kapok valami jó illatú és márkás kozmetikai terméket; jelen esetben Yves Rocher termékeket kaptam- mindkettő kókusz illatú *-* Nagy hasznukat veszem majd szerintem. Az ajakápoló rendszeres társam ezekben a beteges időkben- nagyon jól hidratálja a számat és az orrom alatti bőrt. Nagyon krémes és jó illatú.
Ezeket ajándékozta nekem,amiknek nagyon örültem- mindig tudja mi kell nekem *-* Ami viszont különleges dolog volt a számomra és még soha senki nem ajándékozott nekem ilyet,az egy csodálatos egybe ruha volt,amit a Dark-Raven Asylum üzletből vett nekem Vera. Elmondása szerint egyetlen egy darab L-es méretű darab volt ebből,és azonnal le is csapott rá.... hát jól tette :D
 Ezek nem lettek beállított művész képek és szerintem látszik is a fáradtság a fejemet; épp az erdei túránkról jöttünk vissza, Óbányáról... és őszintén szólva már a buszon beájultunk- szóval itt se voltam frissebb.  A lényeg nem is a fejem,hanem a cuki ruha: két oldalt fűzős rész díszíti -itt csak az egyik rész látszik,mert szemből nincs kép, hosszú harangujja van,ami szerintem nagyon szép, nagy kivágott felső rész, így nem fulladok bele, és végül rövid szoknya rész-ami szintén kedvenc.  Kicsit olyan mint valami fellépő ruha- de nagyon szeretem,kényelmes.
Ezen kívül az a jó dolog ért,hogy Vera az egyik csipke boleróját nekem adta,ami hihetetlen kedves dolog tőle-mert totál új. De azt mondta,hogy neki nagy,nekem meg pont jó és még tetszett is- így jobb ha nálam van. Szóval kedves és önzetlen húzás volt ez (: Mondjuk képem nincsen róla még.

Most megmutatom azokat,amiket az utóbbi időben vásároltam.
Először is,megint sikerült olcsóbban megkaparintanom egy opi körömlakkot a Müllerben. Mostanság elég sok akció van ezekre a lakkokra,szóval igyekszem figyelni az újságokat. Viszont megint mire odaértem,alig volt pár darab. Feketén gondolkodtam először,de rájöttem,hogy abból van pár darab,így vettem egy sötétebb kéket,mert az az a szín ami még tetszik.
Opi - Keeping Suzi at bay
Azóta már ki is próbáltam és ha érdekel Titeket,akkor mutathatok pár képet róla használatban (:  Valamiért szerelmes vagyok ebbe a márkába és eddig nem is okozott csalódást. Persze a képek nem adják vissza  azt a látványt amit élőben nyújt.
Mostanság csak reménykedem,hogy lesznek még erre a márkára akciók és már különleges színt is beszerezhetek- főleg egy bordó lenne nagy álmom.

Facebook csoportokból is szoktam rendelni és ott találtam rá Dark Secret oldalára,ahonnan egy csomó szépséget lehet rendelni. Már szemezgettem régóta egy nyakpánttal,amit végül nem vettem meg tavaly... Idén megint rátaláltam a nyakpántra és úgy döntöttem,hogy megveszem mert sose lehet tudni ,hogy mikor költhetek ismét magamra. De emellett megláttam ezt a madárkoponyás fülbevalót és menten elájultam: nagyon régen felötlött bennem a gondolat,hogy szeretnék egy ilyet- de végül nem foglalkoztam vele,mert sehol láttam (elhiszem,hogy az eBay tele van hasonlókkal,de onnan nem mertem még rendelni).
Aggódtam kicsit a súlyuk miatt,de abszolút nem nehéz darabok és jól néznek ki. Ennek örömére megláttam az oldalon egy ugyanilyen koponyás nyakpántot- gondoltam jó lesz hozzá. Kényelmes az is és imádom.
Elnézést a képek borzalmas minősége miatt,de sajnos a telefonom szórt fénynél csak ennyire képes- plusz én se voltam kisminkelve rendesen; épp beteg voltam és nem akartam ilyenekkel terhelni a testem; plusz akárhányszor felkentem a szempillaspirált az lefolyt,mert könnyeztem folyamat :D
A lényeg,hogy ennyire tellett most.
S végül megmutatom a nyakpántot,amit már tavaly kinéztem, sőőt más kedves ismerőseim is jelölgettek a kép alatt (szörnyű,hogy mennyien ismerik a denevér fétisemet :D ) - végül megvettem (:

Egyetlen egy fülbevaló van,amit még nem mutattam,de említettem már a múlt havi pozitív összefoglalós posztomba: a denevéres fülbevaló,amit Ági barátnémtól kaptam. Most jutottam el oda,hogy le fotózzam,pedig már pár hete megkaptam ezt a szépséget (kicsit elvagyok maradva mindennel).

No,de ennyit az ékszerekről. Vannak olyan dolgok,amikért a lelkemet eladtam volna,csak hogy megkaparintsam..... De végül nem kellett eladnom a lelkemet,csak egy rakat pénzt fizetni a postának :D
A Severin-féle könyv sorozat hiányzó darabjai ♥ Írtam egy csomó ismerősömnek, előrendeltem a könyveket, de senki nem tudott ezekről semmit,már nem kaphatóak sehol -csak a második rész. Moly.hu-n is egy pár csoportba adtam fel hirdetést, kiírtam facebookra is,ahol kaptam is olyan választ,hogy kölcsön kapom a beszerzésig és ennek nagyon örültem is,mert legalább elolvashatom...
Aztán jött egy email,hogy eladja nekem a könyveket. Először azt hittem rosszul látok,elolvastam párszor az emailt... Majd azért megérdeklődtem,hogy nem e gáz az illetőnek,hogy csak az első és utolsó rész kell. De nem,odaadta így is.  Sajnos eredeti áron tudtam megvenni,de mivel nincsenek lehasználva egyáltalán, így nem zavart.
Mikor megérkezett a csomag,aznap sokáig dolgoztam,de mikor hazaértem este még öröm táncot jártam :D Kicsit vicces látvány lehettem,de komolyan fél éve keresem. Mióta
 akkori barátom megismertette velem őket,azóta szeretném őket a gyűjteményembe. Ki is végeztem pár napja a 2. részt,így jöhet az utolsó *-*

Mondanom se kell,mivel nem volt olcsó ez a könyv vásár,így  gondoltam,hogy a maradék pénzt beosztom hó végéig. Természetesen ez sem így megy ám az én életemben: egyik nap rám írt Vera barátnőm (még a tali előtt), hogy hoztak be antikvár könyveknek egy rakat Anne Rice-t... Gondoltam,hogy annyira nem érdekes a dolog,mert ami érdekelt megvan és ami érdekelne az meg vagy nem jelent meg magyarul,vagy korlátozott számban jelent meg magyarul, vagy nem kapni már. 
De azért rákérdeztem Veránál,hogy mégis miről lenne szó. Nos felsorolt egy csomó olyat,amit valóban nem lehet kapni már,mert vagy vissza vonták,vagy nem volt belőle sok. Totális pánikba estem,mert kb. 4-5 kötet lett volna,amik kellettek volna...de az egy vagyon,még így használtan is.  Rendes volt Verától,mert akkor szólt mikor a könyvek még nem kerültek eladásra-így volt időm gondolkodni. Azóta is hálás vagyok neki is,meg a Sorsnak is.
Sokat gondolkodtam,hogy melyikek legyenek- kettő darabra szántam pénzt,végül úgy döntöttem,hogy a Merric helyett (mert azt akartam először,meg Vera is ezt ajánlotta,mondván ez az olcsóbb) inkább a Vér és Aranyat választom; illetve másodiknak a Blackwood farmot.  Az utóbbi a legritkább, bár lehetséges,hogy van rá előrendelés-nem tudom,mert még sose kerestem ezeket a ritka könyveket. A lényeg,hogy nem sűrűn fut beléjük az ember, így nagyon örültem,mikor az ölembe hullottak.
A Vér és arany-at azért szerettem volna,mert Máriusról szól ♥ A Lestat a vámpírból kirajzolódott ez a karakter és az egyik legszimpatikusabb volt nekem. Senki ne a megfilmesített történetre gondoljon,mert azoktól fel áll a nemlétező szőr is a hátamon; ahol úgy adták elő,hogy Márius teremtette Lestatot,meg egyéb egyszerű baromságok....
Ezek szörnyű nagy tévedések és a filmek a könyvekhez képest ...hát... kaki (:  A lényeg,hogy nagy szerelmem ez a karakter és érdekelt róla a történet; nem rég el is kezdtem olvasni,s mit adnak az istenek?! Akivel kezdődik a történet egy északi,viking faszi,akiből vámpírt csináltak később,de emlékszik még a vallására, Odinra és ezekről van is szó :D :D Azt hittem megáll az eszem,hogy ilyesmit olvasok- ez a könyv megint csak sorsszerűen került hozzám! ♥

Majd a könyvekről lehet,hogy írok,amint kiolvastam őket-a Viking sorozatnak csak az utolsó része van vissza, Anne Rice-tól azért elég sok.

Nektek volt mostanában szerzeményetek?
Ismeritek a könyveket amikről írtam? ♥

10 megjegyzés:

  1. Én vasárnap osztottam meg a hatalmas márciusi összefoglalómat...:D

    Amúgy az a vámpíros könyv nagyon jól néz ki...:D
    És a ruha nagyon csini, meg jól áll a fülbevaló is és a nyakpánt is!
    Az a denevéres fülbevaló meg annyira aranyos! *-* (nem tudom miért ez volt az első gondolatom a képre nézve, de amúgy nagyon jól néz ki...:D)

    Egyébként milyen lakk van a körmeiden? Amíg nem olvastam a lakk alatt, hogy majd megmutatod, azt hittem, hogy az van rajtad a képeken is...:O
    De majd azért várom a képeket róla is...:D (és remélhetően észre is fogom venni, hogy megosztottad, mert mostanában nagyon ritkán kerülök blogger közelbe...>.<)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja belenéztem,de nem tudtam megülni 10 percig ,hogy értelmezzem és irjak is hozzá - pont melóba néztem rád. =/

      Jaj a vámpíros könyvnek a külseje nagyon megkapó és szép- meg tele van gyönyörű illusztrációkkal- bele is olvastam este,hát kicsit érdekes az írás stílus,de meglátjuk mi lesz a végére.
      Jaj köszönöm- pedig a ruhánál már semmi életkedvem nem volt,nem hogy fotózkodjak xD Szóval az olyan lett amilyen-de örülök ha tetszenek a képek ^^

      Az a lakk van a körmömön,de ott semmi nem látszik,mert nem az volt a lényeg a legtöbb képen- a körmeimről megvannak már a képek,de vannak már témák amikben írnom kell még- aztán majd áprilisba jön az elmaradt beszámoló a kirándulásról (a keddi képes), plusz a többi amit terveztem (: Csak idő kell.
      Reméljük csak észre veszed :P

      Törlés
    2. Hát...a körömlakkot is kiszúrtam, szóval remélem a posztok se fognak elbújni előlem...:D

      Törlés
    3. Hát ja,azt jól kiszúrtad :D

      Törlés
  2. Az ékszerek abszolút kedvencek lettek, és kíváncsi leszek, a kér Rice könyvhöz mit szólsz majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azokat valamikor még hónap elején rendeltem,de egyszerűen nem volt időm összegezni a dolgokat- de nagyon örülök ha tetszenek *-*
      Az egyik könyvet elkezdtem,és hát ♥ Remélem a végéig ilyen lesz. Nem tudom ki hogy van vele,de engem Rice könyvei lekötnek. Egyszerű a szövege,értem ki kicsoda,kinek a kije..,nincsenek megtekerve a mondatok és túl tudományosan előadva. Egyszerű történet,sok szereplővel és cselekménnyel. A Lestat a vámpír könyvnél szerettem bele; akkor tetszett a Kárhozottak királynője könyv,de csak a második felétől :D Az első fele zagyvaság és túl sok szálon futott.
      Na mindegy,a lényeg hogy kíváncsi vagyok a végére (:

      Törlés
  3. nagyon jól áll a ruha.^^ tök cuki barátnőd van. =))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy,köszönöm/köszönjük ^^ Vera már csak ilyen- mindig talál megfelelő dolgot a barátai számára és nem ismer lehetetlent (:

      Törlés
  4. Mennyi szépség *.* A nyakpántok irtóra tetszenek, főleg a denevéres, de az általad dekorált madárkoponyás is jól néz ki :) A ruha meg istenien mutat rajtad ^^

    VálaszTörlés