Oldalak

2015. március 3., kedd

Végül engem is utolért...

....ez a jó kis náthás,torokfájós betegség. Bevallom itt volt már az ideje,mert lassan két hete érzem,hogy valami nem stimmel és hogy bujkál bennem-csak nem volt szikra,ami kirobbantsa. Most hétvégén meg mindenki beteg volt bent,és onnantól beletörődtem,hogy elkerülhetetlen.
Persze tapasztalt betegeskedő vagyok,szóval fel voltam készülve,meg szerelkezve: BIOPAROX. Ezzel telefújom az arcomat és ez is olyan mint a szentelt víz,csak por formában- mindenre jó,ami légúti betegség. Persze ettől még kell pár nap,míg kipörög belőlem ez a hülyeség. 


Amiket én javaslok:
Lehetőleg pihenjünk- tudom ez nem könnyű ha az ember lánya dolgozik,de lehetőleg kevesebb fizikai aktivitást produkáljunk. A szervezet ilyenkor igyekszik gyógyulni, hagyjunk neki időt. Nekem a torna,meg minden egyéb kilőve és az otthonban is megpróbálok nem kapkodni.

Igyunk sokat- a tea ilyenkor csodákra képes,de a víz is megfelel. A lényeg,hogy ilyenkor pótoljuk a folyadékot,illetve megelőzzük a kiszáradást. 

Együnk sok gyümölcsöt,zöldséget és mézet- én pl. gyümölcs salátát csináltam,abba most minden volt. Tudom,hogy betegség alatt kicsit olyan ez mint halottnak a csók,de attól még ártani nem árt. Aztán jöhetnek a házi praktikák- a abszolút kedvencem a mézes fokhagyma. Komolyan ennél undorítóbb dolog nincs a világon. Szerencsére a fokhagymával azóta megbarátkoztam- régen rosszul voltam tőle- ,viszont a mézzel most is bajban vagyok. S így a kettő együtt maga a halál, viszont elég nagyot dob az immunrendszeren. (: A csípős dolgok sem hülye ötletek-az is kipucol.

Szedjünk vitaminokat - Ezt is inkább megelőzésképpen kellene tenni,de ha beütött (vagy inkább kiütött) a baj,akkor se feledkezzünk meg róluk. Én jelenleg a szokásos Homoktövisemet szedem-a másik szentelt víz-, és valószínű azért lettem beteg,mert nem szedtem rendszeresen.  Lassan fél éve nem volt semmi problémám,pedig voltak már járványok ezelőtt is. Most meg túlságosan elbíztam magam és úgy gondoltam,hogy kihagyhatok heteket- persze ostoba gondolat volt,főleg olyankor mikor mindenki beteg az ember körül. Tanulságos.

Szellőztessünk a szobába ahol tartózkodunk- ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni! Tudom,még nincs olyan meleg kint,hogy tárva nyitva legyen minden, de a zárt szobába csak a fertőzött levegőt szívjuk vissza,plusz nincs levegő csere. Kezet sem árt fertőtleníteni buszozások után!

A lényeg,hogy most egy ideig  bocsánat az inaktivitásért,meg ha nem reagálok a kommentekre,levelekre azonnal. Egész héten dolgozom,és utána szeretném az ágyat nyomni.
Amúgy ma megyek a kabátomért *-* ♥

Ti jól vagytok még?
Vagy átestetek már a betegség időszakon?

14 megjegyzés:

  1. jobbulást :) én is-is.
    szerintem két lábon hordtam ki a megbetegedést,érdekes,mert általában ágyban fekvő beteg szoktam lenni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú,hát akkor te még jól bírod :D Bennem is lappangott egy ideje-mondtam is pár barátomnak,hogy érzem hogy nem stimmel valami...Aztán bumm :D De idén több betegséget nem akarok :D

      Törlés
  2. Párom is a Bioparoxra esküszik.
    Én még bírom (lekopogom), körülöttem meg hullik el mindenki. :S
    Jobbulást neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!! ^^
      Hát szörnyű ez az egész. Mondjuk szerintem bírtam volna tovább is- de hétvégén ketten is körbe köptek,szóval esélyem se volt X_X
      A bioparox meg mindenre jó (:

      Törlés
  3. Jobbulást! :)
    Engem is ledöntött, még kicsit mindig nyögöm. Az idei széria nagyon terminátor, sosem szoktam beteg lenni.
    Az én csodareceptem: reszelt gyömbér forró vízzel leöntve, kanál mézzel. Szerintem rettenetes az íze, de használ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! (:
      Amit írtál én is ismerem és imádom- legutóbb egy kolléganőm csinált nekem ilyet,de még annyi hozzá hogy citromlé (igazi citromból) (: Mert én nem szeretem az édes dolgokat. De a gyömbér nagyon erős és kipucol rendesen (:

      Törlés
  4. jobbulást. :)
    nekem is most sikerült elkapnom, már 3 napja csak fekszek, az iskolát is kihagytam inkább, mert nem sok kedvem van futni meg mozogni fájós torokkal és bedugult orral. szerencsére éreztem én, hogy ez lesz a vége, így már a betegség kialakulása előtt 2 nappal elkezdtem neo citrant meg sok-sok teát inni, na meg vajas-mézes kenyeret. imádom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor jobbulást viszont is! (:
      Tökre érthető- ilyenkor csak felesleges ott lenni bárhol is,nem beszélve arról hogy tovább fertőz ilyenkor az ember.
      Nekem ez a 3. napom,de már tűrhetően vagyok- a fejembe még köd van,de tegnap bepálinkáztam egy ismerősnél és nem kicsit megdobott :D

      Törlés
  5. Na mindenek előtt is: jobbulást!!! :)
    Egyébként nem tudom szoktál-e (vagy hiszel-e egyáltalán) nátha elleni gyógyteákat inni, de szerintem érdemes szétnézni ott is...Én amióta rendszeresen iszom (értsd: amikor nem felejtem el xD) a Herbária Laudes teakeveréket, azóta nem voltam még beteg...vagyis a frontokat megérzem, meg a torkom is fáj, de nem betegedtem le annyira, hogy orvoshoz kelljen menni! :)
    Meg úgy általánosságban a csipkebogyót és a borsmentalevelet mondják hatékonynak ilyenkor...Persze ezt csak kiegészítésnek azokhoz, amiket te írtál - önmagukban én se bíznék meg azért bennük...:)

    És pár nap késéssel ugyan, de én is szeretném átadni neked a Liebster díjat! :) (itt találod: http://fairyindawn.blogspot.hu/2015/03/liebster-award.html)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A díjat és a kedves szavakat köszönöm! (: Jobban vagyok pár fokkal ,és a díj feladatot is kitöltöttem ;)

      Egyébként igen,néha iszok teát. Amikor felső légúti meg egyéb bajaim voltak akkor én echinacea teát ittam- baromi drága,de ez rendesen helyrehozott rövid időn belül.
      Azóta a homoktövisre esküszöm- nem sűrűn betegszik meg az ember mellette. (:
      Igen a csipkebogyó,borsmenta, meg még a menta tea. A sima S-budgetes szar is tökéletesen jó! (:

      Törlés
    2. Feljegyeztem a homoktövist legközelebbre akkor! :D
      (Bár mire az én dobozaim elfogynak, múltkor akció volt, betáraztam...xD)

      Törlés
    3. Jól tetted- én is így szoktam :D De a homok tövisből 100 féle van. De van egy Adamo márkájú- az ilyen olaj a kapszulában. Azt vedd. Az a legjobb!

      Törlés
  6. Habár írtam külön, azért itt is szeretnék neked jobbulást kívánni - mind a ketten rendesen benyaltuk ezt a csodás influenzát :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ködzönöm viszont! Én már nem tudok mit kitalálni... =/ Örülnék ha jobb lenne.

      Törlés