Oldalak

2015. március 25., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Az első...

Ismét VKP hét van ^^ Aki nem tudná mi ez,az forduljon továbbra is a játék megalkotójához; Szilvihez. Nála minden szépen le van írva,illetve mindent elmagyaráz az érdeklődőknek.
A mai témánk szerintem vicces,meg személyes kicsit -de ennek ellenére nekem tetszik.


Az első....

.... szó, amit kimondtam
Nekem fogalmam sincs erről és vicces,mert sose foglalkoztatott ez, pedig anyuékkal számtalanszor átbeszéltük a gyerek koromat.

.... plüss állatom
Amire én emlékszem,az egy plüss kutya. 1 éves lehettem mikor mama valamelyik rokonaitól kaptam; akkoriban az a kutyus nagy dolog volt, de nem igen emlékszem mért. Viszont a mai napig meg van- nincs szívem megválni bizonyos plüssöktől, de gondolom ez pár embernek ismerős lehet.

.... szerelmem

Lauri Ylönen. Nagyon ciki így visszagondolni ezekre az évekre,mikor lángoltak a sztár szerelmek-de ez az igazság :D Első nagy kedvenc bandám a The Rasmus volt és hát tiszta szerelmes voltam egy pasiba aki madártollakat tett a fejébe :D  Oh my goth... olyan cinkes ezt feleleveníteni. Minden más gyereknek ott voltak az osztálytársai,vagy a fiú a szomszédból.. neem,nekem muszáj volt akkor is elérhetetlen, nálam jóval idősebb faszikat szeretnem... (:

.... csók
Hát nem Lauritól volt :D
Nekem nem  volt olyan nagy szám,mint a filmekben vagy másoknak. Igazából szóra sem érdemes. Talán annyit róla,hogy Rockmaratonon történt egy nálam idősebb sráccal,aki a rockerek.hu megalkotója.

.... legjobb barát/barátnő
Általános iskolában lett egy lány alsó 4. osztályba nagy barátnőm- de úgy,hogy előtte utáltuk egymást. Azóta nem vagyunk túl jóba,csak beszélő viszonyba.  Fenéket! Óvodában,mikor átkerültem egy újba,akkor lettem ott jóba egy sráccal,és egy általános iskolába mentünk és egészen 4.-5.ig  legjobb barátok voltunk.  Szóval több évig egy srác volt a legjobb barátom; nem tudom igazából mi lett a baj később...talán,hogy elkezdtünk felnőni és mindkettőnket más dolgok érdekeltek. Kár érte egyébként, talán ha akkor nem szakad meg a kapcsolatunk,akkor még a mai napig jóba lennénk.

.... házikedvenc
Hm hát ami saját,csak az enyém, az egy törpe hörcsög volt. Egy akkori barátomtól kaptam,és ott lettem hörcsög mániás.

.... macskajaj
Nem emlékszem az elsőre- de talán a szalagavatói. Az kegyetlen volt és mégis nagyon jó :D  

.... munka
A legelső munkaszerűségem az Pesten volt a tescoba. De igazából ez nem volt rendes,szóval inkább a volt munkahelyemet tudnám megemlíteni. Nevelő voltam egy értelmi sérültek nappali intézetében.

.... koncert
ROCKMARATON 2006. Igen igen,én ilyen régóta járok már erre a fesztiválra; ráadásul ettől az évtől minden évben kint voltam egész héten!
El nem felejtem szerintem sose,pedig nem voltunk sokat...de mégis  legelső. Apámmal kimentünk Tankcsapdára ,és odafelé elég sokat szenvedtünk,mert fogalmunk nem volt,hogy lehet kijutni ...így kigyalogoltunk- és mondjuk úgy hogy nem kis távolság.
Igen,ez egy régi kép rólam nagyon- 2008as. Nagyon kemény voltam.
 .... sminktermék
Miss Sporty. Húgommal egyszer kitaláltuk,hogy kéne  sminkelni-de itthon nem volt senkinek semmije,így elmentünk a tescoba és vettünk szemcerkát,fekete rúzst,szemhéj tust, alapozókat és itthon kipingáltuk magunkat..... én akkor voltam 16 éves körül. Vicces emlék. 

8 megjegyzés:

  1. Hajrá Tesco, nekem is az volt az első melóm :D Lauri nekem is megdobogtatta a szívemet még megboldogult bakancsos-bőrkabátos koromban (simán hoztam a szintet, amit te a 2008-as képen), bár ahogy szelídültem, azután is hajlamos voltam jobban megnézni a rockbandák frontembereit. A plüssökhöz való beteges kötődésem pedig már orvosi eset is lehetne, szerintem ugyanúgy lehetnek vidámak, szomorúak,stb mint mi... soha el nem tudtam képzelni, hogy csak úgy ledobjak valahová egy macit (bár mióta Zalán van, kicsit kevésbé veszem a lelkemre a témát), minden plüsst felszedtem amit valaki elhagyott az utcán (ennek köszönhetően két nagy tv-s doboz van tele velük). És tisztán emlékszem, úgy 4-5 éves lehettem, anyukám maciját (az a régi, dörzsis szőrű teddy maci) leejtettem mamáméknál a lépcsőn, és sírtam, hogy betört a feje. A mamám varrónő volt, így pikk-pakk csinált kamu varratokat, még kötést is kapott a fejére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az pedig, hogy Rockmaratonra, vagy hasonló rendezvényre eljussak, csak álom volt, elég konzervatívak voltak ilyen téren a szüleim.. az egy szem Ossian koncertért két hónapot könyörögtem (de megérte, Hornyák Peti dobverője a mai napig díszhelyen van itthon).
      Az első munkád pedig.. valami hasonlót szerettem volna csinálni én is, egész pontosan az volt a nagy tervem, hogy kis fejlesztő, kreatív foglalkozások sérült gyerekeknek, fiataloknak, de nem bírnám lelkileg.

      Törlés
    2. Persze a front embereket én is megnéztem később is :D Például nagy szerelem volt Lauri után Alexi Laiho, a Children of Bodom énekese: hát évekig bele voltam szerelmesedve abba a kis emberbe... Meg volt egy gitáros srác,valami Billy Martin (good charlotte).... Szóval tudnék mesélni :D

      Jaj hát ez nagyon édes! Ritkán találkoztam olyan emberekkel,akik ennyire szívükre vettek volna egy tárgyat...de én is pontosan ilyen voltam,hogy utáltam ha valaki dobálózott velük- aztán jött az a Toy Story című mese (amiben a játékok élnek) és kész voltam (:
      Szóval egyetértek és aranyos dolog ez.

      Hát én egy Avril Lavigne koncertért könyörögtem -és a legrosszabb hogy be is lett ígérve,de végül nem vitt el rá apám,szóval hatalmas csalódás volt- pedig ott akartam volna lenni.... De a pár évre rá (?) jött ez a rockmaraton gondolat. Úgyhogy ismerős ez a könyörgés.

      Sokan nem bírják ezt a munkakört -de szerintem semmi extra nincs benne- mármint nem kell őket sajnálni,mert ők nem érzik azt hogy mások - még akkor se fognák fel ezt ha csúfolnák őket érte. Nekik ez a természetes (: Meg én mindig azt gondolom,hogy nem segíthetnünk nekik azzal ha sajnáljuk őket. Szimplán természetesen bánok velük és ennyi (:

      Törlés
    3. Nem a sajnálatra gondoltam, hanem én hajlamos vagyok magamra venni a világ gondját-baját. Túlteng bennem az empátia :) Csak gyűlik, gyűlik, aztán egy marha nagy bömbölés lesz a vége.
      Nekem is pedzegették párszor, hogy "Karthago lesz a városban? Oké elmehetsz, de ott leszek a mögötted lévő sorban..." azt meg nem akartam, így lett nagy nehezen kikönyörögve az Ossian, aztán jó ideig semmi, és szép csendben kinőttem a koncertezős korból.

      Törlés
  2. Fogok ám írni is, de annyira leharcolt vagyok, hogy kész, k.o. :)
    Nekem az első szavam úgy hangzott, hogy: aph… ez apu akart lenni, csak az út elfújtam. :) Utána meg anyi volt, ami anyu volt eredetileg, de így szerintem jobban hangzott. Az első plüssöm egy kék nyúl volt, ami a mai napig megvan, és nagy becsben tartom. Az első szerelmem Kevin Bacon volt… már akkor is a filmek. :D Amúgy Laurit megértem. :)
    Jó volt amúgy ezt olvasni, minden első meglett nekem is így fejben. :D Nekem az első fesztivál 2003 vagy 2004, nem tudom… szerintem az emlékezetkiesés nagyban összefügg az első macskajajjal. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja,én is így vagyok vele: próbálok mindenre reagálni,de totál beteg vagyok most ,plusz hétvégén meló.. szóval ilyenkor vegetálás van.
      Jó,hogy emlékszel az első szavadra- én sajna nem :D De anyum szerintem tudja-mert nekem volt egy gyerek naplóm; valami 'A mi babánk' címmel és akkor ezt a szülők vezethették.

      Laurit nem értem meg sose :D De bukok a finnekre :'')

      Huu,én az első koncertemen nem ihattam sajnos, szóval nem tudom összevonni :D De mi volt neked az első koncerted? :)

      Törlés
  3. Áh nem ciki hogy egy sztárba voltál beleesve. :D Mikor rocker lettem (13 évesen) System of a downal keltem és feküdtem és persze halálosan szerelmes voltam Daron Malakianba a gitárosukba. Akkortájt jópár babybat ismerősöm volt akik szintén bele voltak zúgva valami frontemberbe éppen. :D
    Az első állatom nekem is egy törpehöri volt. Nagy harcokat vívtam érte anyámmal, semmi állatot nem akart, aztán mikor meghalt a kishöri anyám és én is együtt sírtunk, aztán még évekig emlegette a vele kapcsolatos sztorikat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenkinek volt ilyen életszakasza mikor a zenekar tagokba volt szerelmes :D Szóval nem ciki igen,de így visszagondolva nem is éppen a legjobb- de hát ezt is meg kellett tapasztalni :D Ilyenkor meg max azt nézem fintorogva,hogy nekem ez az ember ,hogy tetszhetett xD
      Oh hát sajnálom,hogy nem lehetett állatod- de a hörcsi az nagyon jó választás: kicsi, szeretgethető, egyedül hagyhatod és nem csinál bajt ^^ Csak sajna az élettartamuk nem túl hosszú =(

      Törlés