Oldalak

2015. április 8., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc regény

Ismét eljött a nap,hogy  a blogger világot összefogó játékkal jelentkezzünk. A részletekért továbbra is tudtok Szilvihez fordulni; szívesen segít.
A mostani téma -szívemhez közel álló- ,a kedvenc regényünk.  Aki ismer az tudja,hogy imádom a könyveket,imádok olvasni és elég sok olyan van amit szívesen ajánlok is.  Moly.hu-n egy egész listám van megszerzett, olvasott és vágyott könyvekről- igazából ez mindent elárul :D
Jelen esetben én szeretnék több írótól, különböző témájú,stílusú könyvet mutatni,mert nem tudnék csak egyetlen egyet kiválasztani.
Van egy könyv amit nagyon régen szereztem meg,de annál sokkal régebben olvastam.  Aztán bántott,hogy nem tudom olvasni (kölcsön könyv volt,azokat meg utálom), de a Sors úgy hozta,hogy akkoriban ismerkedtem meg Verával és neki pont valamelyik ismerőse eladó sorba rakta ezen könyveit.
Egy trilógiáról van szó-de nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz,csak a világa. Nem nehéz kitalálni,mert rajongója vagyok a Blizzard-féle Diablo2 játéknak és ebből kifolyólag a könyvekbe sem volt nehéz bele esni,habár nincs köze a játékhoz sem.  Ja és félreértések elkerülése végett: NEM a pony-s,meg lovacskás könyvekről beszélek :D
Richard A. Knaak és Mel Odom voltak akik megírták ezeket a Diablo könyveket. Richard írta az első és utolsó könyvet,amik nekem nagyon nagy kedvenceim és iszonyú sokszor olvastam el őket (5-6× tuti mindkettőt külön-külön,de az is lehet,hogy hazudok és még többször). Mel Odom könyve is tetszett,csak valahogy nem értettem hogy jön képbe egy másik író,akinek kicsit más a stílusa-persze ettől még nem volt rosszabb a többi résznél.
Nagyon régi sorozatról van szó- mikor én általános vége felé és gimi elejénél jártam,akkor már megszerezhetetlen volt a könyv. Rá pár évre bepróbálkoztam a kiadónál,de nincsen nagyon régóta ott sem. Nem örültem neki,végül Vera megszerezte nekem.  Azóta is értékes része a gyűjteményemnek és minden fantasy rajongónak melegen ajánlom!
Egyébként nem untatnék senkit a történetével- szerintem nem nehéz kitalálni; kaland, mágia, harc,erő, belső küzdelem...stb.  Szerintem az a fajta könyv,amit nem lehet letenni.  Bár aki nem szeret olvasni annak hiába magyarázom (:
 A másik könyv sorozat amit megemlítenék,az is  fantasy-s,de más kategóriás. Anne Rice könyveire gondolok- őket is muszáj felhoznom,mert amiket olvastam tőle azok  fantasztikusan jók,beszippant a történet,nem lehet letenni....max ha már kifolyt az ember szeme.
A vámpírkrónikás időszaka volt a legjobb szerintem; az első 3 vámpír kötete fantasztikusan jól sikerült- viszont ami nekem ebből nagy kedvencem volt: a Lestat a vámpír. Az egyik leghosszabb könyve amiket eddig olvastam,de legkorábbra visszamenő és legeseménydúsabb története;könnyen értelmezhető,nincs megcsavarva a mondat, érthető még akkor is ha több szálon fut a sztori,meg ha sok a szereplő is. Nagyon imádom és szerintem írtam is már róla korábban.  Ehhez a könyvhöz képest,a két megfilmesített változat egy rakat hulladék- legalábbis információk terén.
Imádom a kitalált karaktereit, imádom,hogy mindegyiknek van egy külön világ, egy külön évszázada és hogy ezeknek az időknek a részleteit is megismerhetjük.  A Lestatos könyv ezért is volt letehetetlen,mert ott a Lestat fiatal korától kezdve részletesen leírta mi volt,kivel találkozott,akkor azok kinek a kijei és a többi. Nem tudom mi ez a nő,de zseniálisak ezen könyvei.
Sajnos a nagy része a könyveknek szintén beszerezhetetlen,vagy angolul jelent meg... Így megint csak azt tudom mondani,hogy gyűjtőkhöz kell fordulni-lehet valaki eladja. Ezekről írtam is pár bejegyzéssel lejjebb is,mert pont az elmúlt hetekben szereztem be kettő könyvet tőle.
Az utolsó amit megemlítenék szintén nagy kedvencemmé vált még tavaly mikor az első kötetet elolvastam... De biztos sokan tudjátok mire gondolok,mert egy időbe megjegyeztem minden bejegyzésemben :D
Tim Severintől a Viking trilógia.
Erről már tényleg regényeket zengtem,de most csak annyit,hogy tényleg érdemes olvasni azoknak,akik értékelik és foglalkoznak ezzel a skandináv témával,háborúskodással,vallással. Nem fejti ki annyira részletesen,hogy ki kicsoda a mitológiában,de többször is említést tesz fogalmakról amiket kifejt az író,vagy istenekről,a harcmodorról,stb. S ezt az egész történetet egy ember szemszögéből írja le- magyarul a kalandokat amiket gyerek kora óta átélt.
A 3. részt még nem kezdtem el -tudjátok amit nem rég megszereztem és vagy 100× elmondtam- , de az első kettő alapján nagyon jó!

Na ennyit rólam és a kedvenceimről,nézzük a többiekét:

4 megjegyzés:

  1. A Diablo, meg a Rice-könyvek... igen. Osztom a véleményed, bár Anne utolsó könyvei már annyira nem fogtak meg. Inkább a régi Vámpírkrónikák, meg az újak közül egy-kettő, ami tetszik.
    A Viking-trilógia várólistás még. :D
    Annyira sok kedvenc regényem van, hogy fel sem tudnám sorolni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen igen,ezért irtam,hogy a vámpírkrónikás időszakában bírtam (: A többi könyvét nem ismerem,amik modernek.. Csak ezeket.
      A Viking trilógia nagy küzdelem lesz :D De majd segítek meghirdetni ha kell :D A második részét most vedd meg míg kapható (:

      Igen,nekem is vannak még kedvenceim :D

      Törlés
    2. E-bookban van meg a Viking-trilógia, csak félő, hogy egyszerre megenném, és most van más sorozat is. Ha azzal végzek, akkor jön. Elkezdtem már amúgy az első részét, az tetszett nagyon, úgyhogy majd elölről. Nemsokára. :D

      A kedvenc-lista mindig bővül valamivel. :D

      Törlés
    3. Jaj igen az e-book.. arra sokan felajánlották,csak hát nekem meg olyanom nincs :D meg jobb ha megvan :D
      Na örülök ha tetszik ^^ Amúgy a 3. részt még én se kezdtem el,mert nem akarom hogy túl hamar vége legyen ,meg van már is :D
      Áh,sok a probléma :D

      Törlés