Oldalak

2016. március 19., szombat

Démoni filmek | Ajánló

Rápörögtem a démonos meg ördögűzős filmekre- mondjuk úgy évekkel ezelőtt is- ,de nehéz jó filmet találni ebben a kategóriában,mert minden olyan elcsépelt vagy tele van hülyeségekkel és élvezhetetlen.
Három filmet hoztam mára(bár többet is letöltöttem,köztük az Ómen folytatásokat,mert tetszett az első rész),mert bár többet is elkezdtem,de csak ezt a hármat voltam képes végig nézni,a többi sajnos nem ütötte meg a szintet.
Az első filmnek érdekesen hangzott a címe így hát nCore-on belenéztem a kommentekbe,hátha találok értelmes hozzászólást. De a fele csak lehúzta a filmet,hogy béna, a többinek meg tetszett, így nehéz volt kitalálni,hogy megnézzem e. Végül igen.

The taking of Deborah Logan - Ördög űzés, Deborah Logan története

"Mia Medina végre megtalálta a tökéletes témát a PhD-dolgozatához, egy filmet az Alzheimer-kórról. A következő néhány hónapban kamerákkal rögzíti Deborahnak és Sarah lányának a mindennapi életét. Hamarosan furcsa dolgok kezdenek történni Deborah körül, amelyek nem hozhatók kapcsolatba a betegséggel. Nyilvánvalóvá válik, hogy az Alzheimer-kór árnyékában rejtőzik valami egészen más, valami, ami átvette az irányítást Deborah élete felett. Ez a gonosz sokkal rosszabb, mint a gyógyíthatatlan betegség." - port.hu
Egész érdekes a film szerkezete. Tipikus egyetemista főszereplős, kézi kamerás,nyomozgatós stílusba tolják. Az elején csak egy betegséget akarnak a filmesek demonstrálni valami szakdolgozathoz,majd hamar kiderül,hogy több van az idős alanyban mint egy betegség. Elkezdenek furcsa dolgok történni,egyre nyomasztóbbá meg izgibbé válik a film ahogy halad előre. Valószínűleg szét szpoilerezem a filmet-szóval sorry.
Igazából rosszat nem tudok rá mondani,mert egyszer kétszer nézhető filmecske. Minden van benne ami kell: izgalom,hangulatfokozódás, nyomozás múltbeli dolgok után,meg összeegyeztetés, ok-okozat, megfejtések,pánik, a karakterek nem nagy számok,kivéve az idős hölgyet alakító nő *-* Nekem ő nagyon szimpatikus volt és jól játszott. Szóval mondhatni minden meg volt benne. Nem mondom,hogy az év filmje,de azt se hogy olyan szörnyű lenne.
Kicsit fura a filmben a kórházi jelenet: nem értem hogy engedhetik az orvosok,hogy bekamerázzák a kórházat, hiszen ilyen nincs szerintem -bár ez nem olyan hiba amivel kötözködnék.

"Még egy kibaszott padlás" - kedvenc mondatom.

Persze a végén a voltak kuszaságok,mert ugye a kézi kamerás filmek mindig ilyenek,hogy semmit nem látni a nagy részeknél mert össze vissza rángatják a menekülésnél, meg azért volt egy kis picsáskodás az egyik egyetemista csaj részéről,de szerencsére nagyon lightos volt.
A végén meg persze minden megtették amit meg kell, megmentették amit meg kell,de nyilván mindenki aki sok ilyen filmet néz,tudja,hogy az Ördög nem tűnik csak úgy el.  Szóval ez is amolyan nyitott módon van befejezve. Az Gonosz tovább él másban.

Mindenesetre egyszer max kétszer nézhetőnek gondolom.

Nothing left to Fear

Ez egy 2013as film,amit elvileg mindenki ajánlott a kommentelők közül. Port.hu.

Nos a film végéig nem történik semmi,csak a szokásos elköltözünk a nagy városból valami távoli kis szar városba,ahol persze begyöpösödöttek és mindenki ránézésre gyanús.... De hát jönni kellett mert apuka lesz az új plébános és  hát "az Úr hívta ide". Ahhaa.
A szokásos hülyeség benne van,hogy a két tesó közül az egyik belezúg egy helyi srácba,de nem lehet közük egymáshoz,mert az itteni lakók titkokat őriznek,köztük a srác is blablabla..... De persze a srác is megkedveli a lányt és az egész kisváros titkát kipofázná- ami a film legvégén ki is derül,főleg az hogy miért ne gyere össze azonnal pár napos ismeretség után random emberekkel.
Ez a borító nekem nagyon bejön ♥
A film végére végre eljutunk,hogy történik is valami: az egyik lányt megszállja a gonosz (legalábbis gondolom,hogy az). Megint csak egy szektás kisvárosról van szó,akik annyira imádják Istent,hogy lányokat áldoznak fel a Gonosznak,mondván ezzel el is tudják pusztítani ( o.O) WTF?! Nem sok értelmét látom,de aki készítette lehet többet látott bele.
Viszont ami nekem nagyon nagyon tetszett,az a smink volt meg a technika,ahogy megcsinálták a Gonoszt. Fantasztikus volt,"élethű",félelmetes.

Persze szokás szerint felcseszte az agyam a hülyepicsa értetlenkedés és valószínűleg a vérnyomásom is az egekben volt,mert a hülyepicsa főszereplőnek (a másik tesó) ki kell szállni a kocsiból az út közepén és akkor kell baszki megbeszélniük,hogy mégis mi ez az egész. Eldumálja a pasi a csajnak ,hogy tegye vissza a ku**a seggét a kocsiba,mert közeledik a Gonosz,de neeem,ő nem érti és most azonnal mondja el mi van. S itt tartanak az út közepén,menekülés közben egy mesedélutánt.
Na most ennek az eredménye volt a kistesója meglépett (mert 100× odaszólt,hogy induljanak már mert jön),hogy elbújjon és így elszakadtak egymástól,stb. Hú nagyon kiakasztó az ilyen viselkedés és nem értem mért kell ilyen idiótán viselkedni,akkor is ha csak egy film. Ha pánik van és azt mondják futás,akkor futás. Nincs több kérdés. Az ilyet megfognám és verném a fejét a falba,vagy hagynám,hogy szépen elkapják.

Na szóval,nem egy rossz történet alapvetően. Csak már unalmas de főleg a naivitás,meg mikor nem veszik észre,hogy valami nem okéj az emberekkel meg az egész kisvárosi légkörrel (vagy csak nekem gyanús mindig mindenki?!).
A lényege az,hogy a pap feléleszti a gonoszt az egyik testvérrel, a másikkal meg be akarja zárni a kaput. Nem tudom,pöppet logikátlan,bár gondolom csak így lehetett megállítani a rosszat. A képi világa,a borító képe,meg a maszk/smink zseniális lett,az tényleg nagyon bejött nekem. A karakterek bénák,csak a Gonoszt alakító tetszett nekem; nem volt eltúlozva,jól alakított.♥

Igazából a vége nekem eléggé fura volt: ugyanúgy végződött,ahogy kezdődött. Szóval ezek szerint ismét megidézik majd a Gonoszt és újra lesz egy áldozat?! Vagy hogy gondolták ezt a nyitott befejezést?

A kedves szövegfordítónk mondata volt a kedvencem film közben: "Faszomat már a sok its okaybe" :D Komolyan a legjobb rész.
Én másodszorra látom a filmet, de nekem annyira nem megkapó mert nem emlékeztem rá és azért  is néztem meg újra. 
Egyszer ajánlom,mert persze lehet,hogy nekem tűnik bénának és más lát benne fantáziát. Persze nem olyan rossz mint amiről mondjuk legutóbb írtam.


Demonic

"Mark Lewis detektívet késő este egy elhagyatott házban történt többszörös gyilkossághoz hívják. Míg az egyetlen túlélőt, John-t, a nyomozó pszichológus csaja faggatja, mivel a történtek miatti sokkba lévén alig emlékszik valamire, csak azt óbégatja, hogy eltűnt a terhes csaja, addig Mark és emberei a házban fellelhető high-tech parkhoz nyúlnak. Ugyanis öt fiatal a fejébe vette, hogy barátjuk misztikus vízióinak utánajárva felkeresik a rettegett Livingstone-házat, ami annak idején szörnyű gyilkosságok helyszíne volt, és bátran megpróbálnak kapcsolatba lépni az ott lakozó lelkekkel. Mint az előre sejthető, nem bizonyul valami bölcs lépésnek…" -Mozicsillag

Először láttam  és mondhatni tökre jó. Végre kifogtam egy olyan filmet,ami remekül volt összerakva. Ez amolyan nyomozós (rendőrök),kézi kamerás, visszaemlékezős és közben is történős démonmegszállós film.  De úgy érzem,hogy jól el lettek dolgozva a film jelenetei. Szóval nem volt zavaró,hogy a jelenben zsaruk meg nyomozók kutattak a jelenben és közbe bevágták a házban történt kamerás felvételeket is,amiket ezzel párhuzamban mesélt a srác (múlt).
Mondjuk jókat kacarásztam,mikor a kis szőke liba ott egozott a kamerába,hogy mekkora okkultista és milyen csúcs szuper ribi/szépség... Annyira nem illett hozzá ez a szerep,meg annyira el volt magától szállva,hogy kifejezetten irritált. Sőt az egész filmben ő irritált a legjobban,meg a főszereplőnk akkori nője. Amolyan 'durr kettő pofon az arcába' feje volt- nem tudom mért. S csak rontott rajta a mimóza viselkedése.
Nem akarom lelőni ezt a filmet és próbálok csak kicsit spoilerezni mindegyiknél, szerintem érdemes megnézni egyébként. Jó a történet, kellően félelmetes,rémisztő,még ha nem is mutatnak szinte semmi parásat- de a hangulat és feszültség fokozás itt is meg van. Plusz az egész ahogy fejlődik meg derülnek ki dolgok és van egy jó kis csattanós befejezése. Nekem tetszett. Főleg mert mostanság annyira lightos filmeket sikerült kifognom az ilyen témakörben, így örülök,hogy adtam ennek egy esélyt.

2 megjegyzés:

 1. Ha még nem untad meg a démonos filmeket, akkor ajánlom a Deliver us from evil-t (Távozz tőlem, Sátán), egész érdekes, kicsit ez is rendőrös nyomozós, és a The Possession of Michael King is jól sikerült .
  A három felsorolt filmedből én csak a Deborah Loganeset láttam, nem volt rossz, de mikor a kiscsaj fejét majszolta a nő, na az elég érdekes volt..:D
  Az értetlenkedés meg tétovázás engem is felidegesít a filmekben, amiről a másodiknál írtál. Meg legtöbbször a filmekbe ha valaki szellemeket lát vagy furcsa mozgó tárgyakat akkor senki nem hisz Neki, egészen addig amíg olyan komollyá nem válik a helyzet hogy valakinek már szinte az élete múlik rajta... VÁÁ, ha nekem a párom, vagy valami közeli hozzátartozóm azt mondaná hogy szerinte megszállta valami és mellé még furcsa dolgok is történnének én biztos hinnék Neki. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Távozz Tőlem Sátánt ismerem ,de szerintem az valami horror komédia szeretett volna lenni,mert nagyon béna egy két része ,de egyébként nézhető és nem nem unom a horrorokat :D Köszi az ajánlást ;)

   Igen ez az értetlenkedés meg 'hülyepicsáskodás' ahogy én hívom szörnyű jelenség. Nem tudom,én eddig akárhány katasztrófa filmet, vagy pánikolós horrort néztem,mindig elgondolkodtam,hogy én simán hallgatnék arra aki kicsit nyugodtabb... nem pedig rohannék a fejem után :D

   Az meg a másik,hogy nem hisznek annak aki állít dolgokat. Béna :D

   Törlés