Oldalak

2016. július 20., szerda

Rockmaraton 2016

Hiába fogadom meg minden évben,hogy nem megyek le rockmaratonra végülis mindig úgy döntök,hogy de. Most így,hogy ilyen nagy dologra törekedtek,hogy 10 napos lesz eléggé megfontolandó volt, aztán láttuk,hogy lehet több részre osztott jegyeket venni- így jutottunk le utolsó héten péntekre és szombatra.
Elég nagy túra árán jutottunk le a helyszínre (Abonyból). Felmentünk Pesre,ahol egy egy órás séta után -akkor még tűző napon- cuccokkal a kezünkben erőltetett tempóban meneteltünk,hogy elérjük a Dunaújvárosi vonatot. Na már ott fájt a lábam(lábunk) és még nem voltam akkor egy koncerten se. Akkor Újvárosban volt már egy pécsi barátom,akit össze kellett szednünk,ergo a vasútállomásról kigyalogoltunk a Dózsa moziig. Végül onnan eszünkbe jött az isteni sugallat: taxival megyünk innen. Én az elején is mondtam,hogy a helyszín a belvárostól eléggé messze van,meg aki nem járatos a helyen,simán el is téved.

Végre leérkeztünk. Köszönöm azt a megtisztelő pillanatot,amiben akkor részem lehetett: ahogy kiszálltam,leszólított egy kedves lány,hogy olvassa a blogomat. Egyelek meg, köszönöm! ♥
Igaz csak két napra mentünk de nem is tudom,hogy hol lehetne kezdeni. Nem mondom,hogy kibírtam volna a 10 napot,mert a tűrőképességemet ez a két nap is kikezdte. Természetesen rögtön megjegyzem,hogy ismét Pécsen,a Malomvölgyi arborétumban éreztem magam,mert ismételten  megtisztelt a rossz idő! Ez nálam minden egyes évben megvolt, hogy mikor lent sátraztunk, szar idő volt! Annyi,hogy itt kénytelenek voltunk ázottan létezni,mert haza nem tudtunk csak úgy ugrani sajnos.
Estére totál elborult az idő és fújt a szél,hajnalra megjött az eső is és úgy ébredtem,hogy a zoknim miért vizes vajon- nos hát beáztunk s nekem pont belelógott a zoknim, Zolira meg fentről csöpögött a víz,mert az anyag se viselt ezt a töménytelen mennyiségű vizet. Emiatt a szombat nagyon hülyén indult és fázósan ért véget,de igazából a sok macera és kellemetlen -bunkó,szemét- időjárás ellenére a legtöbb koncertet ,amit kinéztünk magunknak, imádtam és élveztük.

Pénteken olyan délután körül értünk fel, de még ugye nem volt semmi, így elmentünk körül nézni, majd lementünk a strandhoz. Azt hiszem Hortobágy HC Crew-ra benéztünk , mert Zoli tesója kedveli a metalcore-t, mondjuk ez nekünk azóta "nagy kedvencünk" és megbeszéltük,hogy orrvérzésig hallgatjuk,sőt még fel is tetováljuk :D
De ami a leginkább érdekelt minket az a Varg és az Amon Amart- engem ebből leginkább az utóbbi,de sajnos meg kell hagyni,hogy az előbbi jobban szólt.
Nem tudom mi történhetett,de amennyire vártam az Amont,annyira nem jól sikerült. Nagyon szeretem őket tényleg és fantasztikusak és jó,hogy eljöttek,de a nagy színpadon annyira kutya szar volt a hangosítás,hogy élvezhetetlenné váltak a koncik. Zoli mondta már,hogy mi volt a gond,mert jobban érti ezt a témát,de én már nem tudom- elvileg két fontos hangfalat lespóroltak. Nagyon ijesztő volt a gondolat,mert a legtöbb várt banda itt lépett fel.
Jó,azért elhallattuk,meg tetszett,de sajnáltam,hogy nem jött úgy át- nem is mindig lehetett felismerni,hogy mit énekel.
Amon után benéztünk a Kovbojokra, amit én eddig csak hallásból ismertem,de szétröhögtem magam. Annyira idióta az énekes (jó értelembe),hogy nem igaz,de jó bulit csináltak.  Arról szerintem mindenki hallott - még azok is akik nem jöttek le maratonra- ,hogy a Megadeth visszamondta a koncertet kezdés előtt... Nem kedveltem őket,de azért átérzem azokat akik ezt várták egész héten,vagy CSAK ezért jöttek le (az indokról nem is beszélek,majd utána olvas itt akit érdekel). A lényeg,hogy innentől,majdnem mindegyik zenekar beleszőtte  a beszédébe ezt a gáz eseményt és a Kovbojok énekese is előszeretettel élt ilyen hasonlatokkal :D
Ami nem volt jó,hogy sajnos nem tudtuk őket végig hallgatni,mert nekem már annyira fájt a lábam,hogy állni nem tudtam, Az izmaimról nem is beszélve és a gerincemről se- egész nap a táskát hordoztam,amit persze mindenki tárolónak használt :P
Szóval Kovbojokról elmentünk és úgy volt,hogy visszajövünk Scary Guys-ra, de kicsit pihenünk a sátorban. Ahha,hát ezzel a lendülettel mindenki elaludt,bár mi Zolival felkeltünk,mert volt ébresztő beállítva... de semmi kedve nem volt senkinek megmozdulni se,így az kimaradt.

Ezért cserébe viszont hajnalok hajnalán keltünk- én pontosabban azért ,mert beázott éjjel a sátrunk és belelógott a lábam és azon agyaltam,hogy nekem miért vizes a zoknim és miért fázom... csoda,hogy nem pisiltem be,ha már vízbe lógott a lábam :D
Nagyon nyűgösen indult a szombati nap nekem,mert átöltözni kellett a nagy hidegbe,ráadásul mindenem csupa víz volt. Zoli volt olyan rendes és nekem adta először a zokniját...majd egy felsőjét... majd még egyet :D A rossz csak az volt,hogy hiába öltöztem be,vizesek voltak a cuccok. De ennek örömére a napot a strand melletti -most már rock- kocsmába kezdtük, mint az igazi alkeszek. Büszke voltam magunkra. Reggeliztünk és utána már ment a sörözés,a töményezés- ahol először ittunk 2× rumot,majd  valami nagyon finomat hozott nekünk Zoli, almás pite néven adták,amiben vodka,almaszósz meg fahéj volt *-* Hú,na az irtó jó volt,de sajnos nem ittunk belőle többet,mert Zoli tesója kiszúrt egy másik töményet,ami veszett kutya néven volt- ez vodkából állt meg valami általunk választott üdítőből , illetve minimum (!!) 4 csepp csípős paprika szószt X_X Na most nekünk 10 csepp is volt,mert Zoli közölte,hogy ne sajnálják tőlünk,úgyis fázunk :D
Közben ment a sörözés ,meg végig dumáltunk egy fél napot,majd az első koncertre vissza mentünk,ami a Békés Projekt volt,elvileg az is valami metalcore,bár nem volt valami népszerű,mert vagy 30 ember volt csak rajta,plusz az ott dolgozók. Le is léptünk és elmentünk inni. Elkezdtünk uncsisörözni, ami unikumos sört takar, s ezzel a lendülettel sikerült Zolinak szereznie nekünk zenekaros poharakat *-* Szóval erről az évről is vannak,bár használtak és kicsit kopott a szöveg,de megéri. Később visszamentünk a kocsmába ahol reggel is voltunk,aztán eléggé elbeszélgettük az időt, és szépen lemaradtunk a Blizardról (ez is valami metalcore),bár a végére (2 szám vagy másfél) odaértünk.
Zolit a Tales of Evening érdekelte,így arra is elmentünk,de bevallom nekem nem tetszett és nem nem azért mert magyarok! Tudom,sokszor hangsúlyoztam,hogy sok magyart nem szeretek,de ettől még nem mindegyiket és van amivel elvagyok. Ők elvileg ilyen szimfonikus metált játszottak,amit én is kedvelek,de sajnos nem jött át a zene- lehet ez is a hangosítás miatt, de úgy a szövegeket se értettem,meg a dallamok se fogtak meg ,szóval ez nem lesz a kedvencem.
Ez után mi Rómeó Vérzikre mentünk, akik szintén nem hagytak ki egy Megadeth-es poént, és ez nagyon tetszett, meg viszonylag jó zenét játszottak, bár egyet sem ismertem tőlük.
S végre eljött ez után a Sonta Arctica!! ♥ Sokan mondták hogy ők voltak már Magyarországon,de én még sose láttam őket és ha már bírom őket ennyire,hogy ők a csengő hangom is,akkor illene legalább egyszer élőben látni őket *-* Ajj nagyon jó volt és már az elején játszottak egy jó pár ismert számot. De mondjuk ami nem volt ismert azokat meg élveztem mert tetszettek-  szóval később megkeresem őket youtubeon valahogy.
Sonata Arctica- logo a háttérben ♥

Számomra nagyon hamar vége volt neki, és l se hittem,mikor befejezték... Zoli mondta,hogy ha eldobják a dobverőt vége. Viszont szuperül elől álltunk ♥
Ezután rohantunk át Depresszióra,mert azt meg Zoliék szeretik. Az egész délutánunk/esténk ilyen erőltetett rohanásban volt,mert 5 perceink vagy annyik se voltak- egyik színpadon vége,kezdődött valami a másikon. És így ment oda vissza hajnalig. Depit annyira nem kedvelem vagy nem ismerem inkább,de legalább ismertem a számokat. Hatalmas pogó volt rajta,ami néha ijesztő tud lenni.
Ez után rohantunk vissza a másik színpadra,mert kezdődött az Epica ♥ Hát hatalmas bulit adtak és félelmetesen jó zenéket játszanak. Előtte én nem nagyon hallgattam őket se, de nagyon pozitív élmény volt nekem. Sajnos koncerten fényképezni nem nagyon tudtunk,mert a fények erősek voltak a telefonhoz,de azért próbálkoztunk- de ha nem baj,majd netről veszek képeket kölcsön. Ők is a rossz hangosítású színpadon léptek fel,de annyira jól nyomták,hogy minden tökéletesnek tűnt- nekik nem volt akadály a rossz hangosítás.

Amit bírtam a külföldi bandáknál,az az hogy volt aki megbirkózott a magyar szavak kimondásával- Epica énekesnője a "kürtöskalács" szóval :D  Halál édes volt. Amonosok is beszéltek magyarul valamit,meg a Sonatas srác is.
Az utolsó koncert System of a Down tribute volt,a Science or Society. Én most hallottam őket először ,de meglepően ügyesek voltak. El sem hiszem,hogy létezik ilyen,aki a Systemeseket így tudja utánozni, ráadásul ki se néztem az énekes srácból. Persze a végén bejelentették,hogy befejezik ezt a tribute-ot.... Kár értük.

Miután az egésznek vége lett,össze pakoltuk a sátrakat és a legelső maraton járattal kimentünk a vasútra,ahol kis híján ugyan,de elértük a vonatot. Zoli amit nézett menetrendet,eléggé félre tájékoztatott minket,mert odaérkezésünktől egy órára indult vonattal akartunk menni,de közölte a kaller,hogy most indul egy éppen... Na arra mint a villám futottunk rá, és ahogy felugrottunk -szó szerint- már indult is. Extra pánik volt.
Pesten megint szobroznunk kellett, aztán nagy nehezen visszaértünk Abonyba, ahol még Zoliékhoz sétáltunk egy kicsit és persze végig esett az eső... ,később persze jó idő lett,napsütéssel. Aznap csak fetrengés volt- mindenki kidőlt.

Összességében ha így vissza gondolok rá, nem mondok rosszat az egészre,mert voltak nagyon jó pillanatok,a sok ökörködés,röhögés, piálás,beszélgetések, meg hogy láthattunk jó pár külföldi bandát,ami számomra nem kis szó hisz nem járok minden nap koncertekre. A lényeg,hogy mi négyen elég jól feltaláltuk magunkat és a legjobbat kihoztuk. Gondoltam felavatom az új Nyx cuccaimat: el is vittem a smink tartót ,meg pár rúzst, primert, végül annyi lett belőle,hogy vagy a nagy meleg miatt,vagy az eső miatt nem sminkeltem, illetve a sminkes tasi jól elázott a sátorban ^^ De jelentem,nincs baja,nem ázott át (képeket egy másik posztban).
Sajnos azért ezt a sok esőt,szelet kihagytam volna,mert most jól megfáztam és így menni dolgozni istenkirály lesz,de még így is azt érzem,hogy megérte- főleg,mert olyan emberekkel voltam akikkel élmény volt ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése