Oldalak

2016. augusztus 8., hétfő

Filmmaraton III. | Ajánló

Hétvégén úgy alakult,hogy Zoli eljött hozzánk,aminek örültem -főleg mert úgy volt,hogy nem tud lejönni. Meg most így legalább az új autóját ki tudta próbálni hosszú útra,hogy hogy viseli magát (amúgy teljesen jól).
Ez alatt a rövid két nap alatt pár filmet is megnéztünk.

Holnap határa - Edge of Tomorrow
"Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot." - leírás

Zoli ajánlotta a filmet,én eddig nem hallottam róla ,de először mikor meghallottam a sztorit nagy vonalakban,kicsit elijesztett,mert nem horror amire vágytam,de nagyon jó film. Igaz horror filmeket kerestünk ezerrel,mert szeretnénk olyat együtt megnézni,amit még egyikünk se látott ,de erre én most csak ennyit tudok mondani: katt :D 
Szóval amik így beugrottak az eszünkbe azokat néztük. Igaz ez a film nekem kicsit sci-fis,mert különféle idegen lények ellen küzdenek,valami nagy gépbe belebújva-amik nekem nagyon tetszenek és nagyon érdekes lehet kipróbálni egy ilyet.
Nagyon jól meg van csinálva,kicsit olyan mint egy számítógépes játék ,ha elbuksz újra kezded egy bizonyos ponttól. Mondjuk ez valószínű,hogy a filmben lévő főszereplőnk elmerogyását okozta,mert azért milyen rossz lehet mindig mindent újra kezdeni ha meghaltál?! Oké,kapsz egy következő esélyt,hogy megváltoztasd az eseményeket ,de akkor is mindig mindent előröl kezdeni...
A vége amolyan happy end ,de nincs lezárva, így a nézőre van minden rábízva.
De igazából nem szeretném spoilerezni,így nem is mondok többet. De szerintem egyszer kétszer tuti megnézhető ;) 



The Vatican Tapes
"Egy lelkésznek és két vatikáni ördögűzőnek meg kell küzdenie egy ősi sátáni erővel, hogy megmentsék egy fiatal nő lelkét." - forrás

Na ez a film nekem nagyon nagyon tetszett és azon csodálkoztam,hogy eddig miért nem hallottam róla,holott az összes ördögűzős filmet láttam szinte! S mégis itt volt ez és semmi,még csak nem is volt ismerős.
2015ös a film ahogy láttam és megmondom őszintén,hogy nagyon tartalmas. Mikor már azt hittem,hogy vége lesz és abba marad, akkor még mindig volt belőle vissza.
A sztori mondjuk a szokásos,egyszerű -mint minden egyéb démon megszállottsággal kapcsolatos filmben-; itt is megszáll a démon egy ártatlan,jó és tiszta lelkű lányt,akinél először nem tudják mi történik így pszichológustól kezdve, diliházon át mindenhova beteszik, közben meg történnek a szörnyűségek. De úgy láttam,hogy nem esett a film túlzásba semmi terén. Voltak benne ugye bibliai utalások,meg azon a szálon mentek el egészen az antikrisztusig és lényegében a végkifejlet abszolút nem lett pozitív,ami ugye ritka,mert a legtöbb filmben sokszor happy end a vége. Itt viszont úgymond lezáratlan maradt,a nézőre bízzák,hogy hogyan képzeli el a továbbiakban,ami nagyon és hát mondjuk úgy,hogy nem is nehéz kitalálni. 


Engem baromira lekötött és tetszett a színészi játék benne nagyon, főleg a főszereplő csaj,aki egy kis kedves,aranyos emberből,átalakult ilyen rosszindulatú démoni megszállottá. 
Szerintem érdemes megnézni,mert jól sikerült - és manapság amúgy is kevés a jó horror, ezt mindig elmondom. Ja és ami nekem nagyon pozitív,hogy alapesetbe már nagyon sok filmet láttam, ezt viszont nem és pozitív élmény volt.

2 megjegyzés:

  1. Vatican tapes-t még moziban láttam,nekem is nagyon tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon lemaradtam róla hallod, még csak a mozis bemutatóját se láttam :O Barátom is mondta,hogy arra felfigyelt ,de végül nem nézte meg. (:

      Törlés