Oldalak

2017. október 12., csütörtök

Filmes élmények

Arthur Király - A kard legendája

"London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság.
A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki.
Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law)." - port.hu

Én nagyon vártam már ezt a filmet és szívem szerint a moziban néztem volna meg,de végül nem jött össze a dolog sajnos,mert mást néztünk meg-de az a helyzet,hogy így utólag vissza tekintve nem bánom.
Szeretem én ezt a mondakört,ami Arthurról szól és a kardról,meg amúgy is a fantasy világ az életem és akkor kapunk egy ilyen filmet persze,hogy tűkön ülve várom. De ez a film semennyire nem tetszett. Aki meg akarja nézni,az ne olvasson,mert spoilerezek úgyis.

A kiakadásom ott kezdődik,hogy nem is lophattak volna több elemet a Gyűrűk Urából. Tudom,hogy az egy jó film,de kérlek. Sasok és egyéb párhuzamos események, lények és karakterek? Hagyjuk már a hülyeséget.

Mi ez a film leírás? Már ebből is valamiért az sugárzik,hogy nagyon yolo az élet.

Lényegében a képi világ nagyon szép, jók az effektek ugye,de a sztori,a karakterek megszemélyesítése, a párbeszédek valami eszméletlen gagyik lettek. Nem illenek abba a korba,hanem inkább a maiba.
Én nem is tudom,hogy hova tették az eszüket mikor ezt a filmet csinálták. Abszolút nem korhű. A ruhák egy két helyen nem illettek,bár ez még nem zavaró.  De könyörgöm,Arthur mióta hordott ilyen hipszter hajat,meg egyáltalán melyik korban vagyunk,hogy ilyen nagyon lelazult,hiper-szuper laza csávó képét adja vissza??? o.O Én egyszerűen ledöbbentem. Végig azt vártam,hogy mikor kapják elő az okos telefonjukat és pötyögnek egyet gyorsan egymásnak. Az arcom leesett esküszöm.

Persze felfogtam,hogy próbálták a fiatalabb közönséget is megmozgatni,hogy érdekeltek legyenek a témában és igen,lehet a mostani 15-17 éveseknek ez a 'f@sza vagyok style' bejön,de bocsi, abban a korban nem volt ilyen személyiségük az embereknek (gondolom),nem hordtak ilyen gáz hajat(ez tuti)- ezek mind mind mai dolgok,a mostani világ szülöttei. Szóval mintha mai átlag embereket láttam volna cosplayezni,akik Arthur fanok és összegyűltek a hobbijuknak élni.  S ez így végig kíséri a filmet a végéig.
Vagy mikor Arthurt is odacibálták a kardhoz,hogy húzza ki,és ott dumáltak közbe az őrök: full eltudtam képzelni oda is,hogy előkapják az okos telót és akkor pötyögnek,szelfiznek egyet. Hisz a flegmázás meg volt, a leszarom viselkedés szintúgy,az unottságról nem is beszélve. Tényleg olyan volt a film,mintha egy csapat tinit vonultatott volna fel. Oké,megcélozták ezt a közönséget, a mai embert,de ezzel szerintem egy király lehetőséget dobtak el maguktól. Jó kis film lehetett volna ebből!

A másik nyomorom,hogy Merlin hol volt? Helyette a sztoriba betettek egy csajt - persze ezt is tudom, kell a jó csaj a vászonra,Merlin meg uncsi lett volna a mai embernek; egy vén nagy szakállú fószer; ez meg így jobban nézett ki.
Engem halálba idegesített egyébként ennek a nőnek a viselkedése is: hisztis,akaratos,sértődékeny,felsőbbrendű,ki ha én nem,velem te ne viccelődj,ne is nézz rám,kinek képzeled magad... Nagyon nem illett számomra ez se oda,mert "egy mágusnak több esze is lehetne" ,ahogy Szir Szakáll is fogalmaz a Gyűrűk Urában. Egyszóval ha már mágus az ember,az általában több bölcsességgel,higgadtsággal,és ésszel jár szerintem és nem ilyen kicsapongással,mint amit ez a nő itt levágott párszor.  Ez is ilyen mostani undorító ember karaktert megformáló,semmi több.

Illetve amin még elgondolkodtam,hogy a film közben ezek a japán harcművészek WTF? Nem igen értettem,hogy abba a világba ezek a harcosok hogy keveredtek oda. Erre lehet van magyarázat és csak én nem értettem,de akkor mesélje el nekem valaki legyen kedves. Nagyon szeretem a japán dolgokat is,de nem itt.

A történet vezetés is annyira fel volt modernizálva: kapkodás volt az egész, egyik jelentből a másikba, vissza ugrálások,túl modern párbeszédek...

Na szóval összességében,ez egy szar film lett. Kb. elég lett volna szocializálódnom és emberek közé mennem, ugyanezt kaptam volna mint a filmben,csak annyi különbséggel,hogy az embereken nem ilyen ruha lett volna mint a filmben... Nem erre számítottam,hogy hozzánk vágnak egy ilyen filmet,amiben a mai ember személyiségével ruháznak fel karaktereket. Egyszerűen nem tudom elégszer elmondani mekkora szívás ez.  A kor kedvelőinek abszolút nem tudom ajánlani. :( Akinek meg tetszett a film,sajnálom,hogy ennyire lehúztam,de ez a véleményem.

Templom


Spoilerezem természetesen :D Ez egy egész jónak induló film volt. Úgy tetszett a hangulata, imádtam,hogy Japánban játszódott. Persze adott volt 3 béna főszereplőnk,ahol persze a lány és a fiú jó barátok, meg ott van a csaj pasija... és hát aki a barátja az szerelmes volt a lányba- ott volt a tekintetében a vívódás, a szenvedés..., a csajon is néha látszott a kétely.... Áh tiszta Twilight...

A lényege annyi volt,hogy valami templomot akartak megkeresni,amiből a csaj érettségizhet majd. Persze a helynek legendája volt és több ember is próbálta őket lebeszélni,de nem jött össze,mert persze nekik oda kell menni jó amcsi módra,ahol aztán persze a bajok történtek.

Igazából a sztori nagyon lassú volt,lassan indult be. Aztán mire jöttek az izgalmas részek,ahol várná az ember,hogy na,akkor itt lesz valami...hát össze lett addigra csapva az egész úgy ahogy van. A 3 szereplőnk persze ahogy lenni szokott elszakadtak egymástól és mindegyikkel történt valami,de ezek közül semmi nem lett kifejtve o.O A csaj pasija lelépett féltékenységből,akit elvileg a templom szellem őre megtalált és ???? , a csaja persze utána ment egy darab szarul működő elemlámpával,mert biztosan sokat tud érte tenni,és persze valami ott lévő barlangba jó mélyen be is ment,ahol el tévedt és őt is megtalálta elvileg ez a templom őr és akkor ????
A harmadik "barát" srác pedig ott maradt ,mert valaki elől (????) bemenekült a templomba (ahol előtte nem sokkal valaki behúzta a padló alá :D ),  ahol gyerek szellemek vagy démonok támadták meg és ????????

A rengeteg kérdőjel azt jelzi,hogy megválaszolatlan. Csak történtek az események és nem tudni,hogy kik ezek,miért történt ami történt és mi lett a vége. Szóval ez egy összecsapott fos, ami jó lehetett volna, de lényegében se eleje (csak egy kicsi) se vége jóformán. Nem derül ki semmi és olyan zavaros az egész mint a fene.
A "barát" srác megmenekül,mert a film úgy kezdődött,hogy valami tolószékben ül és valami vallató bizottság elé viszik kihallgatni,hogy hol a csajszi. De hogy miért keresik a nőt, vagy hogy hol találták meg ezt a csávót nem derül ki. Szóval nem tudom mit mondjak még.
Jók azok a filmek,ahol ránk hagyják a lezárást,de itt nagyon sok lezáratlan és ki nem fejtett dolog van.
Ha esetleg látta valaki és van egyéb meglátása,akkor nyugodtan mondja,kíváncsi vagyok lehet e ezt még ragozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése