Oldalak

2018. június 18., hétfő

In This Moment koncert ♥

Hú, elmondani nem tudom milyen régóta vártam már ezt a koncertet. A jegyeket is még év elején megvettük rá, nem bíztuk a véletlenre. Persze közben volt helyszín változtatás, időpont váltás, amitől szerintem mindenkinek az agya ki volt, de hát az első helyszín telt házas lett,így kerültünk át a másik helyre, ami egyébként nekem szimpatikus volt- főleg egy Dürerhez képest (gondolok itt a wc-k tisztaságára). Nem tudom, ez olyan szebb volt.
Indulás előtt

Kicsit vegyes érzésekkel álltam az egész koncertnek neki, mert nem igen tudtam mire számítsak. Zoli szerint a nőnek élőben nincs olyan jó hangja, én meg nem szoktam live-okat hallgatni, fogalmam se volt róla, meg nem is érdekelt- mondom majd úgyis megtapasztalom.

Szuper volt az a nap, mert egyébként Zoli zh-ról jött és másnap megint ment... Úgyhogy biztos nagyon jó lehetett neki. Amúgy nagyon hamar felértünk Pestre, órákkal előtte betudtunk volna menni, viszont nem jött össze, mert nekem akkorra kellett odaszerveznem egy embert, aki megveszi a Killstar platformot (igen, sajnos eladtam :'( ).
Csakhogy az illető aki átvette nem ért oda, bonyodalmak jöttek, ami éjfél utánra megoldódott szerencsére.  A lényeg, hogy marha későn értünk le a helyszínre, de nem panaszkodom mert jó helyet fogtunk ki azért; egész közel voltunk és középen.

Maga a koncert ha jól rémlik késve kezdődött és fél órával előbb ért véget. Szóval így what?! Én egyébként élveztem, Zoli kevésbé. Azt kell, hogy mondjam a fellépésük, megjelenésük, maga az egész show amire épült a koncert iszonyú atom volt, nagyon odavágott. Sokszor álltam csak és mint aki meg van babonázva néztem a műsort. Nagyon eltalálták, nagyon színpadias a nő és a settek amikben megjelent (ruhák) hát a felét elfogadtam volna, de szerintem ezzel voltunk egy páran :D
Annyira cukii ♥

A hely ugye nagyon jó volt, a hangosítással nem sok baj volt- Zoli szakértő füle szerint  a mély hangok voltak elcseszve, de annyi baj legyen.  Maria hangja szerintem jó volt, de úgy érzem, hogy a vége felé nagyon elfáradt, amiből következett Zoli gondolata, hogy amikor scream-elt /ordított azt nem ő csinálta, hanem felvétel o.O
Nekem ez eredetileg eszembe se jutott, de mivel a zenei világhoz eléggé naiv vagyok, nincs fülem így az én szavam itt nem sokat ér. 
Kérdeztem, hogy miből gondolja, de a válasz egyszerű volt: volt egy rész ahol már tényleg lehetett hallani, hogy kapkodja a levegőt, meg kb. megfullad, viszont a scream annyira tökéletes volt, mint a felvételen- ugyanolyan hanglejtés, ugyanolyan erősség, ugyanolyan tökéletesség.

Én amit észrevettem, hogy sokszor nem lehetett érteni amit mond, meg nem nem fejezte be a dalszövegeket- de én ezt betudtam másnak, aztán kitudja. Nem nagyon tudom megmondani mi az igazság és lehet nem is baj ha nem derül ki, hogy felvétel volt e, maradnak a szép emlékek.

Viszont maga az ott töltött idő nem tud 100%-ban szép emlék maradni, mert akik eljöttek erre emberek nagyon furcsák voltak. Mi azért sokat járunk Dürerbe ilyen olyan kis, nagy koncertekre, úgy az ember megszokja az ottani kemény magot, akik ugye szinte mindig lent vannak, megszokja a helyzeteket, szokásokat.  Ott is vannak idióták, de úgy elvesznek.
Akik idejöttek, szerintem a nagy részük ezer éve nem volt semmilyen koncerten és fogalmuk sincs hogy kell viselkedni. Mert azért vannak íratlan szabályok ebben a világban is.

Voltam én nagyon kemény koncerteken, amiktől féltem, hogy ha megvadul a tömeg mi lesz - gondolok itt a Slipchaosra- , aztán igazából pozitív csalódás, mert bár volt állatkodás, tombolás,  extrém (ennél durvább) vadulás, mégse történt semmi. Amon Amarthon, meg anno Tyr-en is vártam, hogy majd bedarál a pogo, de nem.. Meg ha valakit be is darált és nem akarta, akkor kitették onnan. Na ezen a koncerten voltak akik állandóan és brutális erővel furakodtak, és hát voltak akik ezt megunták (teljesen jogosan) így hát kitört mellettünk a káosz.
Zoli épp fotózott, mikor egy csaj fellökte, akit a mögötte lévő csaj a hajánál fogva elkapott, az meg anyázva meg picsázva belekapott Zoli arcába, aki még csak erre fel sem készült, mert egy tetves képet akart csinálni csak. Szóval undorító ami itt ment. Pedig aztán se pogo, semmi nem volt.

Ettől függetlenül én megértem, hogy a csaj kiakadt és megtépte a másikat, mert a f#sznak kell furakodni, nyilván azért áll mindenki ott ahol, mert odáig tudott eljutni - hering filing volt, a terem a végéig tömve volt ám. Előbb kell jönni, ennyi. Én is elcsesztem a sok kinti várakozással, de nem is fúrtam magam előre, mert szerintem ez nagy bunkóság.
A másik ilyen dolog, mikor nekem beverték a fejem kétszer is... Nagyon fain volt a koncert záró része, mert engedtek szabadon egy csomó giga lufit, amit lehetett dobálni.  Azt nem igen tudom felfogni, hogy egy lufit, amit amúgy az ujjával is elpöccint az ember miért kell vadállat módjára megütni, hogy rögtön az ütés pillanatában ki is durranjon.  Mert mögöttem kétszer is ez történt, és mindkétszer a fejem fogta fel az ütést. 

Tényleg nincs nekem bajom a koncertekkel, imádok  eljárni mert élmény, jó a hangulat, de talán egész életem során most volt először olyan, hogy tele voltunk fura emberekkel, akik leszartak mindent maguk körül. Tudom, hogy a koncerttel együtt jár egy két kisebb kellemetlenség- főleg ha sokan vagyunk kis helyen- ,de nem értem miért nem lehet a másikra figyelni, vagy tiszteletben tartani, hogy hol áll.  Ilyen téren nekem ez csalódás volt- sok idióta ember kis helyre bezárva, ahol csak az számít, hogy minél durvábbak legyenek.
A másik furcsaság, hogy milyen közönség az, aki nem tapsolja vissza a zenekart? :D Most láttam ilyet először. De nem is jöttek vissza, mondom fél órával előbb jöttünk ki :D  Persze voltak akik próbálkoztak, mert lehetett hallani a kántálást, de maga a tömeg szart se csinált :O  Kicsit ledöbbentem. Ebből gondolom, hogy ez a közeg nem épp koncertes banda.

Mindenesetre élveztem azért az estét, szarrá kiabáltam magam, jó zenéket játszottak de nem eleget sajnos. Koncert végén találkoztam pár ismerős arccal, örültem nekik ♥ Csak a történtek hatása alatt voltam és nem igen tudtam mit érezzek. 
Nem bántam meg, hogy elmentem hisz nem minden nap lát az ember ilyen szuper zenekart élőben ♥
A fotók nem lettek jók egyáltalán, főleg így ha nagyba nézem ,de a telefonoktól ennyi telt :D Meg mindig volt egy két mancs, aki belekalimpált pont mikor akartuk a fotót készíteni. De ez ilyen sajnos.

Maga a színpad felépítése nagyjából látható a képeken: volt egy nagy kivetítő (ezen ki be közlekedett Maria), amin igazából fain videók mentek, amíg a csaj átöltözött- ja mert kb. majdnem minden előadás után új dressbe jött ki, amik nagyon vagányak voltak.
Imádtam a segítőit, akik mindig maszkban voltak és olyan jól mozogtak együtt; meg volt, hogy megkülönböztetni nem lehetett őket- jó mondjuk akik elől álltak biztos látták a különbséget.
Úgyhogy az látszott, hogy jól össze van rakva a műsor, örültem,hogy az országunkat is meglátogatták ezzel a turnéval, remélem máskor is jönnek majd. ♥

A hazautunk az már más kérdés volt, ugyanis a vonat Fehérvárig szintén tele volt idiótákkal- és  már fogtuk a fejünket, hogy most ezt miért :D  Valahogy az a nap ennek a fényében telt, viszont megismertem egy nőt, aki leült mellém a vonaton és kiderült, hogy ő is fogyatékosokkal dolgozik - micsoda véletlenek :'D

3 megjegyzés:

  1. Azért jó volt olvasni, meg nézd a dolgok pozitív oldalát. Láttad őket élőben.

    Amúgy az utóbbi időben eléggé furcsa dolgok történnek koncerteken. Láttam már érdekes dolgokat. Legutóbb Tankcsapdán álltam, és nem lóbálhattam meg a fejem, mert hosszú a hajam. Úgyhogy, kábé álltam és énekeltem. De ez a fejlóbálás is olyan volt, hogy nem lendítettem erőből, úgyhogy senki szemét nem csaptam ki, de láttad volna azokat a pillantásokat, amiket kaptam. Disztingváltan ácsorogtam a sörömmel inkább. :/
    Ám úgy látszik, erre a napra ez volt jellemző.

    VálaszTörlés
  2. ezert nem jarok koncertre max biztositani....

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszett az írás a lányom számol be így a koncertekről én is szívesen elmentem volna de én a korommal kilógok már innen, de szupi volt olvasni.








    VálaszTörlés