Oldalak

2020. január 17., péntek

Midgardsblot 2019 | Képek

Végre elkészült ez a poszt is, ahol az összes használható képet megmutatom Nektek a pár napos Norvég kiruccanásunkról - nem csak a fesztiválról.  Lehet, hogy már kicsit unalmas ez a téma, de addig nem szerettem volna másról írni, amíg ez a sorozat nem megy le, plusz számomra csodálatos még most is vissza emlékezni arra a pár napra. Igaz, hogy már következő év van, de ennyi képet nem volt könnyű összeszedni 😌😂

No, de nem dumálok. 😂

Hajnali valahánykor már a reptéren.  Szegény Zoli hazaesett melóból ,aztán összekaptuk magunkat és már lehetett is futni gyalog a vonatra (mert ugye Fehérváron éjjel nuku busz). Gyönyörű volt amúgy az az este (azon túl, hogy épp elhagyni készültük az országot 😂); viharra állt nagyon, telihold volt és a felhők pont úgy fogták körbe, mintha egy szem lenne, egy fürkésző tekintet. Meg is jegyeztem, hogy  Odin kíséri utunkat az ismeretlenbe. A vonaton ülve meg hatalmas villámlásokat láttunk - rögtön mondtam is, hogy Thor  csatlakozott a kísérőink közé. Egyébként hatalmas élmény volt ♥

Unalmunkban le föl sétáltunk - nagyon lassan telt itt az idő. Amúgy azt hittük ezzel megyünk- kis naivak voltunk. 

Meggyötört fejjel, de már végre a repülőn voltunk. Fogalmam sem volt mire számítsunk - soha nem repültem ezelőtt, nem tudtam mit kell tenni, mit fogok érezni, semmi... Áldott tudatlanság.

Ahha, itt már megindult a gép 😌😌😌

A felszállásba beleakartam halni. Egy szerencsénk volt, hogy nem ettünk semmit. Viszont a látvány és az élmény felbecsülhetetlen. Nyilván aki sokat utazik így annak mindegy, de mi sosem voltunk ilyen magasan. 

Oh, hát a fesztiválra külön köröm ötlettel készültem és muszáj volt megörökíteni a körmösömnek.

Egyébként hihetetlen nagy szerencsénk volt- tényleg minden mellettünk állt akkor - mert csodás idő volt és nem csak végig felhőket láttunk ám. 


Na itt már odaértünk kezdett ereszkedni a gép és azon gondolkodtam, hogy komolyan le akar szállni a mezőre, vagy hogy lesz ez az egész - elképzelni sem tudtam xD De minden tiszteletem a pilótáké, meg akik a gépen dolgoznak még, mert ezt megszokni nem lehetett könnyű.  

Ömm, ja... Itt az introvertált énem tört felszínre, ugyanis épp a reptéren ettünk - fene se tudja hány óra után - és megszólítottak minket xD ez volt rá utána a reakcióm.
A csajjal aki odajött, egyébként később is  kereszteződtek útjaink, de itt egyenlőre csak megkérdezte, hogy a blotra megyünk e. Of course ♥

Végre a hotelben voltunk. Jóval előbb értünk oda de szerencsére felengedtek és végre lehetett kicsit nyújtózkodni. Természetesen még oda sem érünk és Zoli már a főzős hülye műsorokat nézi xD Mintha otthon lennénk. 

Váltottunk is valamennyit. 

Fetrengés után elindultunk felfedezni a környéket, főleg a helyi kisboltot. Már térképen Zoli lecsekkolta, hogy van egy a közelben, gondoltuk körülnézünk ott, meg akkor már bejárjuk a közeli a helyeket. Én itt már eléggé putris és viharvert voltam , normális kép egyszerűen nem is készült rólam.

Na de a táj, a környék, az időjárás ♥ Hát most mondja valaki, hogy nem festői.

Fehérvár beton dzsungele után ez szívderítő látvány volt. Mint Pécsett a Mecsek, csak itt még több a fa.

Az ilyen egyforma piros házak voltak a kedvenceim. 

Juj ezen a bringán nagyokat nevettünk. Mikor először jártunk arra, már akkor ott volt így ahogy látjátok. Második nap is, harmadik nap már fel volt állítva és a kerítésnek támasztva. Először azt hittük valaki bebaszcsizott és ott fetreng, de nem; akkor utána azt hittük, hogy valami ócska bicaj és azért dobták el, de közelebbről megnézve nem. Ez egy teljesen jó állapotban lévő kis kerékpár volt, ami nagy valószínűséggel leesett valaki autójáról... De itt nem lopnak az emberek, így amíg mi ott voltunk, addig ez is ott volt... Azon röhögtünk Zolival, hogy bezzeg ha ez Magyarországon történne, már akkor ellopták volna, amint esik le az autóról.... Szóval vannak különbségek.  

Mellettük is mindennap elmentünk ♥

Ez a hotel ajtajában volt - ilyet se láttam még soha életemben, de irtó szép ez a feketeség. 

Giga muffinokat is vettünk potom pénzért. Hú azért voltak ilyen bolttal kapcsolatos gáz sztorijaink ám... Többek között mikor pici mini vajakat akartunk  venni és sikerült élesztőt elhozni helyette xD  Meg vettünk csomagolt zsemlét (másikat nem is nagyon találtunk) és kb édes volt xD Olyan íze volt mint a túróstáskának vagy hogy hívják. Szóval voltak érdekességek.

Művész fotók Zoliról 😂😂😂 De amúgy jól nézett ki ahogy a haját fújta a szél. Boltozás után kimentünk a partra a hotel mellé. Nagyon szép volt a látkép  és mondom nagy szerencsénk volt ezzel a szép idővel. Norvégia megmutatta a szép oldalát is nekünk. 


Nagy volt a szél, hűvös volt de végre egy közös ♥



Művészképek #2


Ezeket csak összeszedtem és elajándékoztam - Norvég partokról ♥

Letettem a méhemet a kőre - Zoli kiakadt, hogy majd leesek, de nem. 

Aztán észrevettem, hogy fotóznak 😌😂😂

Ez igazából egy pici medúza miatt lett lekapva- ott úszkál. Besodródott a tengerről a kis öböl részbe. Bébi medúza.

Ezen a részen fotóztuk a medúzát, ide beúszott. Amúgy a nagy üveges épület a hotelunk (eszméletlen onnan a kilátás ♥), a másik épület meg valami gyerek tábor lehetett, mert voltak kint kölykök párszor. 

A gyerektáborral szemben.

Hotel

A hotel belseje tele volt ilyen mindenféle művészi alkotásokkal - hát ez az egyik legfurcsább.

Ezek a szobánkban voltak.

Kedvenc♥

Amúgy minden szobának volt neve és a miénken ez volt - csak ezt utólag tudtuk meg. 

Na most a kedvencem minden szoba közül. Takarító szertár - de beszéljen a kép xD

Ez már a fesztivál első napja, mikor dél körül megindultunk felderíteni a terepet. Igazából mivel nem tudtunk bemenni, mert csak délután kettőtől van kapunyitás, így bejártuk a környéket, meg a Midgard Vikingcentert.

Rúnakő ♥

Kis útjelzők. Haverom, van vele pár szelfim ♥

Na, itt a haverom - vele barátkoztam össze♥

Egy kis okosság. A sírokról ír ha jól emlékszem, meg épületekről.

A Vikingcenter mögötti részeken el lehetett menni egészen a sírdombokig, ahol csináltak a kempingezőknek egy másik utat, hogy ne kelljen kerülniük ha be akarnak jutni. Ez volt a Bifrost ♥

Én: örömködök a képnek, végre egy rúnás.
Zoli: "hogy lehet a lábad így tartani?! "
Ennyit erről xD

A Vikingcenter bejárata. Innen nézve jobbra volt a rúnakő (fent) amivel pózoltam és még lentebb mentek az utak ami elvitt a sírdombokig, meg a kemping részre.

Okosságok.
Ahogy a Bifrost-ös ösvényen elindultunk ilyen díszletekbe akadtunk, ezekről sok kép van. Annyi, hogy nappal nem olyan jól kivehetőek, no de éjszaka - szóval inkább abból van több kép. 

Művészkép #3  Amúgy csoda szép volt körülöttünk az erdő és ahhoz képest, hogy tele volt emberekkel valahogy mégis csendes volt az egész és ritkán találkoztunk bárkivel is. 

Egy másik ösvényen le tudtunk jönni a partra is. Ezek a kis járatok jól össze voltak kötve.
Mindent be lehetett simán járni. Ez itt a beach goth képem - korábban láthattátok, mert instára kitettem.😂

Egyik kedvenc képem. 

Ezt fotóztam. 

Visszajöttünk a tengerről. Akkora távolságok voltak ezek, hogy full lefáradt a lábam.

Azok a kis dombok akarnának a sírok lenni. Korábban írtam, hogy ide temetkeztek viking vezérek meg nagy emberek. Nos ezek lennének azok. Közelebbi képet nem csináltunk, mikor elmentünk mellettük; valahogy akkor megint az a csoda járt át,  mint amit a koncertekről is írtam, hogy hihetetlennek találtam amint ezek mellett állok és olyan földön járok ahol előtte ezek a nagy emberek. Furcsa érzés ám, picit sem természetes.
És Einar erről a helyről beszélt, hogy érdemes itt végig sétálni.
Amúgy ez csak egy részlet ám, sokkal nagyobb valójában. 

A rúnakő másik oldala.

Azért itt a hajunkat megszállta valami rendesen  (a szellő), mert külön életet él mindkettőnké xDD

Nehogy a tiltott rengetegben kössünk ki.

Amikor visszaértünk a Vikingcenterhez, akkor kiültünk a fűre  - megvártuk a 2 órát.

Akartam egy képet közösen, erre mindenfelé nézett Zoltán csak erre nem xD Na jó igazából egy sirály volt a fejünk felett és nagyon nem tetszett a dolog. 

Sirály figyelés #1

Sirály figyelés #

Sirály figyelés #3  Az anyádat 😂😂😂

Az utána lévő kép az nem ez volt, hanem egy olyan ahol vállalhatatlan a fejem, így azt nem teszem ki - jó lesz ez.

Na itt már a bejáratnál - de nem fotóztunk előrébb, mert álltak előttünk. Kitudjátok a rúnákat olvasni?
(ha nem, csak szóljatok és mondom)

Ohh és ez már bent!!!! Az első mézsörünket láthatjátok ♥♥

Többféle volt, a barnás sárgás az eredeti, a másik kapott valami plusz ízesítést.

Ez lenne az a Gildehallen - itt ebben az épületben is csináltak egy kisebb színpadot.
A kisebb bandák itt léptek fel. Ha emlékeztek a posztomra, ott meséltem Nektek, hogy két zenekar felcserélődött és akinek itt kellett volna fellépni, az kikerült a nagyszínpadra, akinek meg kint az meg be ide és hát így maradtunk le arról a Zuriakee-ról. Sajnos. Ide korlátozott számban lehetett csak bemenni. Illetve a kis koncert terem előtt volt egy előtere, ahol egy lány kiállítását lehetett megnézni; csodálatos képei voltak.
Az épület meg amúgy eredetileg bármikor látogatható fesztiválszezonon kívül. Mindig is itt állt, csak az idő vasfoga kinyírta, de rekonstruálták. 

Ez a másik oldala neki. A koncertek alatt mindig megvolt világítva ilyen Midgarsdblotos jelekkel. Haláli. Amerre az emberek néznek, ott van a Valhalla színpad- az a nagy.  

Nagyszínpad - a Gaahls Wyrd nyitotta az egészet. Őket itt ismertem meg. Eszméletlenül nyomta a csávó - laza eleganciával besétált a színpadra, aztán olyan hörgéseket nyomott le, hogy bakker, honnan van ilyen tüdőd?!
A logójuk tetszett nagyon. 
Hogy nekünk minden fesztiválon belóg valaki a képbe 😂😂😂

De mindig megoldjuk 😈

Zoli nem akart nyilatkozni. 

Sehol sem..

Bezzeg ha keménykedni kell xD

Ez amúgy extra nehéz volt 😮

Ez a "kipróbálod?" fej xD

Amúgy ez a Descended from Odin standjában volt - tudjátok ahol vettem a pólót. Azt mutattam is. 

"Van ám súlya"

Nesze xD

Jahm, Ashley volt az a lány, aki a reptéren leszólított minket és elijedtem Tőle xD Írtam ott fentebb is, hogy utána még kereszteztük egymás útját. Ő egy nagyon aranyos amcsi csajszi. 

Ilyen különböző alkotások voltak kitéve, nekem nagyon bejöttek. 

Annyira jól sikerültek ezek a díszek és lényegében az egész erdő tele volt ilyenekkel. 

Kivilágítva még szebbek. 


Haza hoztam volna. 

Hugsja/Skuggsja - Einar másik bandája ♥

Rázott Tőlük a hideg is annyira jók voltak. Azért játszottak Wardrunát is ♥


Zoli művészfotója a szuper reggelinkről. Igazából a hotelben teljesen önkiszolgáló volt a rendszer  - azt vettél és annyit ami és amennyi kellett. 

Az én művészi képem xD  Amúgy a kis garnélarákok isteni finomak voltak - új kedvenc lett.

Ja hát ezen én ki voltam akadva teljesen Xd Májpástétom, de nem igen áll össze a kép, hogy miért egy kölyök feje van a képen xD 

Indulásra készen. 

Liftes szelfit a népnek 😂😂😂

Ezen a napon próbálta ki Zoli a fejszedobálást. Egész nap lestük a viking játékokat.

Rúnakő ♥

Midgardsblotos jel az ösvényen.

Keménység van :D 

Keményen mint a fagyott kutyasz×r

Második nap amúgy nem a rendes úton mentünk ki a fesztiválra, hanem az erdőn keresztül - meg vissza is úgy jöttünk a sötétben. 

Viking battle - minden nap volt a koncertek előtt.

Kemények voltak. 

Köröm ♥ Hálás vagyok Zsúnak, hogy vállalta ezt az extrém hülyeségemet. 

Ez abban a Gildehallenben volt, ahol annak a lánynak a kiállítása is.


Trónoltunk ♥



Voluspá - ők kerültek a nagy színpadra a Zuriakee helyett, ami valahol jó is, meg szomorú is - mert az utóbbiról sajnos lemaradtunk. 


Még egy szép alkotás. Bár számomra nem derült ki, hogy kik csinálták ezeket. 

Természetesen ha találok egy elhagyatott gazos lépcsőt az jaj de jó -kár, hogy az összes kép gáz lett xD

Íme a lány kiállítása, amit fentebb is mondtam. 

Csodálatos. 

Kapu őrző voltam.

Sajnos ez a nap nem volt annyira tartalmas, így leültünk sörözni. Plusz hideg is volt estére nagyon.
A képen épp észt osztok azt hiszem a fotel vikingekről - vagyis az ottani vikingekés az itthoni "vikingek" különbségeiről és hasonlóságairól. Valahol videó is lett sajnos erről xD

Ereb Altor ♥ Extra jó zenekar - nem sokkal a fesztivál előtt ismertük meg őket, de nagyon nagy kedvenc lett.

Ez a fesztivál területén lévő épületbelső része - itt is voltak egy kis színpadon fellépők. Az érdekessége a képnek, hogy itt az oszlop felett füstölt cuccok lógtak :D 

A képen nem nagyon jön át, de ott lógnak. 

Mellette a színpad. 

Ahw, utolsó nap. Sad day.  Nagyon rossz érzés volt eljönni onnan és még az idő is elmebaj volt. Szakadt az eső, fújt a szél. Szerencsére mire kezdődött az első koncert, vissza fogta magát. De hideg volt. 

♥ Ereb Altor ♥

Kukás zsákban  mézsört iszogatni a legjobb 😂

A szivárványhídból sártenger lett sajnos. 

Ez jellemző 😂


Heilung előtt ♥

Éééés végre. Erre vártunk egész idő alatt. Minden szuper volt, de őket szerettük volna a legjobban látni. Nagyon epic módon kezdték- be lettünk füstölőzve, ők is összeálltak így az egész előtt. Rengeteg kép készült és kb csak egy kis részét tettem ki. Vannak videók is, majd teszek ki olyat is. 


























Erről a jelenetről is készült videó. 






















Heilung után rögtön indultunk hazafelé. Ez a kép már útközben készült.

Komppal mentünk 😍😍 Életemben most ültem először rajta és eszméletlen élmény volt. Igazából ez nekik minden napos dolog és tényleg mintha valami buszra szállnál fel. Fain bőr ülések, büfé ahol extra kedvesek az emberek még akkor is ha hajnali 3 van...

Jó kis kilátás.

Irtó parás pillanat volt ez. Itt már vártuk, hogy kikössünk, mert nekünk onnan rohanás volt a buszmegállóig. Összedobtuk a csomagokat egy pakká, én áthúztam a platformot, ami itt már nagyon jól esett, mert reggel óta ebben voltam és marha hosszú volt a koncert is, meg úgy az egésznap. A komp bénázott, nem tudott kikötni, nekünk fogyott az idő és tiszta pánik volt. Onnan meg gps-el kerestük a megállót, futás dombon felfelé full hulla fáradt lábbal. Szóval extrás volt. De mindent elértünk rendesen.

Ez már a reptéren. 



Körülbelül ennyi képet vállalok fel a kis kalandunkból. Nem fűzök nagyon sok mindent hozzá, mert az előző posztokban mindent leírtam 😊😊 A videókat tervezem feltenni youtube-ra, mert itt nem engedi sajnos, pedig van egy kettő jó ♥

További képekért nézz fel az instagramomra vagy a facebook Nekromancica oldalára.  ♥

3 megjegyzés:

  1. Régen jártam a blogodon hogy őszí te legyek, így arra gondoltam beleolvasok soraidba 😁


    Eszméletlen jó volt ezt végigolvasni és nézni. Nagyon hangulatos volt, és kicsit úgy éreztem mintha én is részese lennék ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg úgy emlékszem, hogy válaszoltam erre a kommentedre, erre azt jelzi a rendszer, hogy nem - szóval bocsánat, lehet csak akartam :D

      Örülök egyébként, ha ilyen érzés volt és átment az amit szerettem volna ^^ Remélem tudok még ilyen jó dolgokat megosztani Veled ;)

      Törlés
    2. Ami késik nem múlik. Lásd én. 🤣 Nem is tudtam hogy válaszoltál.
      Csak barátnőmnek meséltem hogy jártatok itt pároddal és mennyire hangulatosan bemutattad.

      Szerencsére minden írásod figyelemreméltó volt számomra ☺️

      Törlés