Oldalak

2014. június 7., szombat

Az elmúlt hónapok szerzeményei ♥

Tudom,hogy másról se szólt az életem idáig csak és kizárólag a vizsgáról,de azért néha napján kényeztettem a lelkem- különben talán már valami idegosztályon lennék a sok stressztől,meg pániktól.
Bevallom őszintén,hogy nem esett mostanában olyan jól a vásárolgatás,mert ugye nagy volt a nyomás és nem nagyon örült a lelkem. De azért igyekeztem nem elhanyagolni és néha engedtem a kísértésnek. 
Sajnos a testedzések elmaradtak és eléggé látszik is- vagy legalábbis én látom- és iszonyú lelki válságba estem a napokban emiatt. Ráadásul ugye le is betegedtem így még esélyem sincs mozogni. Na de szép lassan hozzá szoktatom magam újra a dolgokhoz- ha egyszer sikerült formába hozni magam (vagy tán többször is), akkor most is menni fog. Nem fog érdekelni hogy 80 fok meleg van,muszáj lesz kitartani,mert kifogások mindig is voltak ,vannak és lesznek, és sose fogok jutni semmire se.  Úgyhogy várom hogy gyógyuljak (:
No de azért vizsga előtt néha jártam a várost,bár nem sokszor- még a Joy napokról is lemaradtam. De voltam a Müllerben egyik nap anyummal,és hát azért voltak dolgok amik jöttek velem azonnal (: vettünk naptejet- de anyummal nem lehet dűlőre jutni a faktor számot illetően,mert ő kis faktorosat vesz mindig,én meg egyből vennél az 50eset. Minden évben azzal kenem magam nyáron, akár munkába,akár strandon ,mert ettől esélytelen hogy lebarnuljak. Tudom ,hogy undorító a fehér bőr nyáron,de számomra ez a szép és ezt meg is őrzöm amíg lehet♥ Nem mondom,én is leszoktam sülni néha,de inkább megégek mintsem  barnulok,szóval nekem nem éri meg napozni se.
Régóta szemezek már a Nivea új termékeivel,főleg mert valamelyik Joy magazinba voltak tesztek és egyébként nekem nagyon tetszett. Főleg a zuhanyzás közbeni testápoló. Az nagyon jó ötlet,és nekem be is vált; nem száradtam ki. De ami engem most izgatott,az az Aqua Effect regeneráló krém. Ez elvileg nagyon jól hidratálja a bőrt ,és vízzel tölti fel. Én az éjszakai krémet vettem meg leértékelve,mert  nappal nem kenek magamra semmit a BB krémen kívül, mivel eléggé vegyes bőrtípusom van,hamar zsírosodik bizonyos részeken =( A krémet használom már egy ideje ,és eléggé jó érzés. Tényleg hidratál,és elég sok van benne; 50 ml-s, plusz  kellemes az illata- az a tipikus Nivea illat (:
A másik termék a képen az egy szemránckrém. Tudom,nem vagyok idős meg felesleges nekem ez,de muszáj valamivel ápolnom a szemkörnyékemet,mert mimikai ráncok már vannak -.-" Nagyon kiakasztó- a sok mosolygástól biztos :D Egyébként ez gyógyszertári krém; Eucerin Q10 Active. Az eladótól kérdeztem,hogy mit tud fiatal bőrre ajánlani. Vera szokott venni amúgy nagyon nagyon jó hidratálót a szemére,de az 10ezer ft -bár gyógyszertári ,és sokáig kitart. Szoktam belőle használni és tényleg jó,de az inkább érett bőrre van már. Bár meglátszik az eredmény,mert ő már nem 20as kategória (:  No de visszatérve ehhez a termékhez: nem sokat tudok mondani. Használom talán egy hónapja,de sok változást nem látok. Viszont mindennapos és még egy hónap után is van benne; 15ml-s. 
De a lényeg,amit még a Müllerben vettem potom pénzért, az egy Victoria Francés-féle 2000 dbos puzzle♥ Gyerekek mikor megláttam *-* Azt hittem lehidalok,főleg mert azért volt felére leárazva,mert csomagolás hibás volt :D Hát azonnal jött velem ^^ Jókor voltam megint jó helyen.
A boldogságom aznap határtalan volt,pedig ez vizsga előtt egy pár nappal volt. De ez jól esett,hogy végre nekem is szerencsém volt. Egyébként 6500,- ról volt leértékelve 2990,- re ,és csak azért,mert elvolt a fólia szakadva,amibe csomagolva volt -.-" Ráadásul ezt a puzzlet ezelőtt ott nem is láttam; csak kétféle volt. De lehet vissza látogatok még és felvásárlom a hibás dobozúakat :P
Vicces,mert múltkor a tescoba ugyanígy jártam! Találtam a leértékelt részen egy edző szettet! Eredetileg az is 5ezer ftba fájt volna,én meg elvihettem 3ezerért,mert a külső doboza amiben volt,az megsérült.... De a belső része pl. sértetlen volt,plusz egy ilyen rendszerező tatyóban voltak a holmik. Volt benne egy gimnasztikai labda -ilyen van a melóhelyemen, stimulálásra nagyon jó,vagy ha a gerincemet nyújtani akarnám- , volt hozzá pumpa; akkor volt benne ugrálókötél,meg egy tárcsa fogókkal (ennek nem tudom mi a hivatalos neve,de azt tudom hogy földön kell tologatni magunkat vele) ,plusz volt még egy kar erősítő szalag szerűség benne (ennek se tudom mi a rendes neve,de sok mindenre jó). A lényeg hogy akkor is nagyon jókor voltam jó helyen (: ♥ (a labda azóta fel van fújva,és ugyan már egy deka hely nincs a szobámba,azért tökre megéri :D )

Aztán időközben megint rendelgettem az Avontól ^^ A legutóbbi rendelésem most jött meg (: Volt közte egy szett,ami nekem szimpatikus volt,mert szeretem a szetteket,mert így testpermethez jutok,meg testápolókhoz és tusfürdőkhöz :D S ez szépen halmozódik. Az előzőből is vettem egy ugyanilyen -csak más illatú- szettet, és most is fogok egy más illatút. Nem vagyok fanatikus,de szeretek előre látóan bezsebelni mindent,amíg megtehetem,meg amíg van- mert csinálnak olyat az Avonnál,hogy a jó cuccokat kiveszik. Így jártam a habállagú alapozómmal.
No ,ők lennének. A Natural Body Care termékcsalád♥ Finom orchidea és fekete áfonya illatú szett (: Ezelőtt meg cukrozott szilva és vanília illatú szettet vettem. Imádom őket,és azért csaptam le a szilvásra is,mert azt csak télen szokásuk kiadni amitől kiborulok,mert ilyenkor is kell *-*
Ezenkívül vettem egy Avon Care Family testápolót. Eddig a kakaósat használtam ugye,ami mindenki nagy kedvence,de most legutóbb ez a nagy kiszerelés is,meg az a kakaós is ugyanannyiért volt,így gondoltam egyszerűbb ha a nagyobb mennyiségűt veszem meg. Ez a Familys 400ml-s és egész kellemes az illata, hamar beszívódik,szóval jó lesz ^^
Az utolsó ami még kellett,az szintén Naturals márka. A kakaós testradír *-* Szerelmes lettem abba az illatba. Tény,hogy nekem eddig a testradírok közül szinte az összes illat megvolt-de ez viszi a pálmát. annyira élethűek ezek az illatok,hogy az embernek kedve lenne beleharapni. Nagy kiszerelésű, 200 ml-s ,bár nekem sokáig elég mert az arcomra használom legtöbbször. Jó puha lesz tőle (: Szerelmes vagyok ebbe a fajta termékbe ^^
Szeretem ezeket a termékeket ♥




 S van még egy ékszerem az Avontól; ami ilyen 3 gyűrűből álló szett volt. A 3 gyűrűt egymásba lehet tenni,de külön is lehet hordani. Egész jó ára volt,így megrendeltem. De akkora bajba voltam,mert nem tudom a méretemet. A legnagyobb ki volt zárva,na de szerintem a legkisebb is. Így megrendeltem a középsőt,és természetesen bazi nagy lett. Nagyok kiakadtam,mert így kb. hordani nem tudom úgy ahogy szeretném. Végülis a középső ujjamra úgy ahogy jó,de nagyon lötyög,szóval nem sűrűn merem hordani,pedig szép szerintem.


Aztán voltak ám könyvrendeléseim is- nem én lennék ha nem vennék könyveket :D Ezt kb. mindenki tudja rólam szerintem. Régen megkaptam azt is ,hogy én úgy olvasok hogy kettőt pislogok és kész. :P Na ez azért ebben a formában sajnos(!) nem igaz,de tény,hogy ha van időm akkor imádok belemerülni egy egy hangulat,téma,világába ^^ Természetesen az elmúlt két évben alig olvastam valamit szakkönyvek kivételével. Szerencsére a bizonyítványom megszerzésével ezeket már félre is söpörtem,és újra elővettem a sok megkezdett könyvet :D
Írtam legutóbb,hogy most épp a Kárhozottak Királynőjét folytatom,amiből már nincs olyan sok vissza. (: Aztán még ott van a Szilvimtől kölcsön kapott rengeteg könyv,amit már alig várok,hogy elkezdhessek. Csak nem akartam mindbe belekezdeni,mert az már kicsit sok lett volna. De tőle meg a Fairy Oak utolsó része van,amibe belekezdtem.
De közben azért vettem6rendelgettem másféle fajta olvasmányt (: Pl. Mácsik Gábor A Skandináv Mitológia című könyvét. Ő magánkiadó ,és nincs könyvesboltban a könyve. Egyébként nála volt az,hogy eléggé sokat kellett volna a könyvért fizetni,mert a postaköltség... De olyan rendes volt a srác,mert felhívott,hogy jön Pécsre és lehozza nekem *-* Nagyon örültem,mert jó sokat megspóroltam így. Neten a honlapján beleolvastam a könyvébe,és engem nagyon érdekelt. Vele egyébként így jóba is lettem,mert eléggé közvetlen és jófej pasi.
Ezt a könyvet is vizsga előtt pár nappal rendeltem- hát ellehet képzelni ,hogy az sokkal jobban érdekelt mint a tételek :D S sokszor volt az ,hogy fetrengtem és szenvedtem,végül ennél a könyvnél kötöttem ki. Úgy voltam vele,hogy írásbelire nem lehet úgyse készülni,akkor eltöltöm hasznosan az időt (: 
A lényeg,hogy ebbe is belekezdtem,és eléggé érdekfeszítő (: Odin atyánknál tartok éppen,s hamarosan folytatom is (:
Később rendeltem a Libri antikváriumából egy Északi Sziklarajzok című könyvet,ami egy képes könyv, leírásokkal. Szerintem ez is nagyon érdekes,mert sok benne a rúna írás,azért én meg élek halok már 15 éves korom óta; bár nem említettem soha. Ez ilyen zsebkönyv,és kb. utolsó példány,meg potom pénzért volt ez is. Szerencsére ezért se kellett postaköltséget fizetnem,mert van Libri Pécsett.
Itt úgy csinálok mint aki tud olvasni :D
A héten meg még 3 másik könyvet rendeltem a Hermit kiadótól; azok is kb. ilyen kaliberű könyvek( pl. A beavatottak rúnagyakorlatai). Azok is nagyon örülhetnek nekem,mert elég sok könyvem van tőlük. De abszolút megéri ám onnan rendelni,mert a legtöbb könyv jó drága,de 35%os kedvezmények vannak mindig a könyveken. Plusz kaptam szórólapokat,mert nyílt valami ezoterikus részlegük is,ahol egyéb termékeket is lehet rendelni (karkötők,nyakláncok, kristályok,stb)
S még mindig van olyan könyv az Alexandrában is,ami izgatja a fantáziámat,és kellene,de hát egy vagyon lenne már. Bár könyvekre megéri költeni,mert azok mindig itt lesznek velem. S amúgy is irtóra ráérek mostanság.

Aztán,hogy az egészségemnek is áldozzak,ezért vettem a héten gyógyszertári tengervizes orrsprayt. Nem tudom ezzel ki hogy van,de én eddig csak jót hallottam ezekről,főleg így allergia szezonban. Kérdeztem a gyógyszerész csajt,hogy a sok ilyen termék közül melyiket ajánlja,és ő az AquaMarist ajánlotta,mert jó árban,és használ is.
Hozzáteszem,én nagyon allergiás vagyok. Gyerek koromban kezdődött,de egy időre totál elmúlt. Aztán most tavaly megint előjött,s nagyon sokszor van ez,hogy allergiától leszek beteg. Szóval igyekszek mindenféle immunerősítőt szedni,meg most ezt az orrsprayt. Eddig nagyon kellemes; mindig mikor érzem hogy nem stimmel valami,akkor fújok. Vagy használom még a nátikát :D Ez is szerintem mindenki ismeri,aki kicsit is betegesebb. Nagyon jó kis cucc. Szóval ezeket használom, ha meg a torkom is kaparna,akkor arra azonnal Bioparox. Annál jobb antibiotikumos inhaláló nincsen. Csak ez meg iszonyú drága. De ez hozta rendbe mikor legutóbb a fülemre is ráhúzódott.
Plusz ugye szedem a Homoktövist,ezt anno említettem- az is mint a szentelt víz ugye. Plusz most vettem Echinacea és gyömbér teát. Ezt az echinacea-t nagyon sokaktól hallottam,és nagyon sokan ajánlják is. Most kipróbálom tea formájában. Elvileg a szervezet védekezőképességéhez hozzájárul,immunerősítő, alsó húgyuti szervek egészségének is kiváló.
A leírás szerint ez a kettő gyógynövény régóta ismert; és pl. a gyömbér már I.e. 3000ben is jelen volt( az első írásos emlék akkortól van).  Tengeri betegség ellen jó,mert az emésztőrendszert karban tartja, nem lesz émelygés. Immunerősítő és a légutak egészségét is támogatja (kíváncsi leszek). A nők menstruációs napokon is használhatják,mert oldja a görcsöket; illetve terhesség ideje alatt is,mert hányingert szüntet.
Na ez a másik szentelt víz gyerekek :D  Én most eddig egy pohárral ittam, de a javaslat szerint napi 2-3 csészével kéne meginni. na most 20 darabos a doboz és marha drága =(  Viszont az íze érdekes; eléggé csípős,de iható. Elvileg mézzel ízesíthető,de az elkészítése eléggé macerás. De reméljük hogy a felső légúti nyavalyáimra jó lesz!

6 megjegyzés:

  1. Jó sok mindennel feltankoltad a készleteid, de nem baj, jó is az, meg amúgy is nekünk nőknek kell egy kis kényeztetés :) Felhalmozni sem rossz dolog, mert ha van egy jó akció, akkor azt én is kihasználom, és később akkor már nem kell vennem mondjuk tusfürdőt, meg ilyesmit. Egyébként azt az Avonos szettet én is megrendeltem, meg még ezer mást, mert a mostani katalógus nagyon jó lett. Egyébként jól láttam, hogy a hajadban szőke tincsek vannak? :O Befestetted egy kis részét, vagy valami póthaj? Mi amúgy a nyavalyáinkra Rhinospray plust használunk, az is szuper orrspray, meg kínai büdöst, illetve ami az orromat és a számat mentette meg az a Carmex ajakápoló. Olyan cserepes, lehámlott volt a fejem, hogy ihaj, de ennek hála másfél nap alatt helyrejöttem. Ezen kívül gyógyteázunk, ilyen meghűlés ellenit iszunk mézzel és citrommal, de még mindig a legjobb házi gyógymód szerintem a gerezd fokhagyma jó kanálnyi mézzel :P Borzalmas az íze, de úgy kipucol, mint a hétszentség :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ezeket ám nem egyszerre szereztem ám be- hanem ezek azóta gyűlnek mióta nem irtam :D Csak gondoltam most akkor egyszerre teszek fel mindent,és akkor nem kell külön külön,meg nem felejtem el a gondolataimat (:
      De én is pont ezt mondom,hogy muszáj az akciókat kihasználni mert kitudja hogy lesz a a következőben olcsón,vagy hogy egyáltalán a termék meg lesz e még. =(
      Nem festettem be,hanem húgomnak van valami szőke póthaja,de csak egész kevés,és pont olyan hosszú mint az én hajam xD És betettem reggel a hajamba,aztán mikor csináltam a képeket el is feledkeztem róla,és csak utólag tűnt fel (mert most nem a profi képek voltak a cél :D)

      Az is tengervizes spray amit mondasz? Csak mert én most mindenképp ilyet szerettem volna,ami ilyen,mert az elvileg nagyon jó az allergiára. Sőt, szeretnék olyan só pipát szerezni amit gyerek koromban irt fel nekem a gyerek orvosom. Azt meg a tüdőmre kéne,mert néha hörgök,és félek nehogy befulladjak.
      De igazad van,a házi megoldás mindig a legjobb. Viszont bele se akarok gondolni,mert én a legutóbbi betegségemnél végig csináltam ezt a foghagymás kúrát XD Undorító :D

      Törlés
  2. Ne csüggedj, hogy kicsit elhagytad magad, majd formába lendülsz megint. :)
    Azt a puzzle-t én is kiraknám szívesen. Imádom őket, és ez egy nagyon jó kis kép. A gyűrű is szép, illetve a könyvek is tetszetősek. Jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a biztatást! Igyekszem összeszedni magam- de mondjuk legbelül én ezt tudtam hogy ez lesz vizsga után. De kezdem jobban érezni magam.
      Még nem álltam neki,és lehet kéne toboroznom embereket akikkel együtt kirakom a puzzlet,mert egyedül sokáig fog tartani :D

      Törlés
  3. Ó, erre a Skandináv mitológiára már én fenem a fogam egy ideje. *-* Ezek szerint tényleg olyan jó, mint amilyennek képzeltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van- nagyon jó kis könyv- bár még nem értem a végére. S a srác is rendes aki csinálta (:

      Törlés