Oldalak

2014. június 9., hétfő

Itt a nyár

Gondolom ez mindenkinek feltűnt, és van ki örül neki és van aki kevésbé. Én azok közé az emberek közé tartozom akik abszolút nem szeretik a nyarat a nyári születés ellenére se. Bár nem tudom milyen sztereotípia az ,hogy a nyáron születetteknek szeretniük kell a nyarat (:
A lényeg hogy ilyenkor túlélek- de gondolom vagyunk így egy jó páran. A legjobb ilyenkor ha az ember hűsben marad és iszik egész nap (nem,nem alkoholt :P ). Tény,hogy nem lehet megcsinálni -gondolok itt egy munkásra,aki mondjuk háztetőn dolgozik egész nap X_X  Én ilyenkor mindig igyekszem árnyékban lenni,és nincs olyan nap,hogy elindulnék naptej nélkül!
Reggel az az első -még ha nem is süt erősen a nap- hogy bekenegetem magam az 50es naptejjel, így az kitart egész napra,és szerencsére nem sül le a bőröm. Azon emberekék közé tartozom,aki köszöni szépen de nem szeretne barna bőrt. Anyum ezért rendszerint idiótának néz,meg leszól,hogy hogy nézek ki nyáron - mert kb. világítok :D- de nem zavar. Én ezt szeretem. A fekete ruháimba eléggé ronda lennék barna bőrrel amúgy is. Mindezek mellett nem is leszek barna,max rákvörös ^^

Elengedhetetlen még nekem a napszemüveg.  Ahogy világosodik a fény,nekem úgy könnyezik a szemem tőle. Nem nagyon szeretem,mert hunyorognom kell és hát nem túl praktikus,és igazi debilnek érzem magam ettől. Szóval úgy voltam idén mikor megkaptam a ruhapénzem,hogy fogok venni magamnak napszemüveget; így rögtön lett belőle kettő is :D
Aztán vicces,mert az ilyenkor nyáron meg tavasszal totál hozzám nő. Éjjel nappal,ha kint vagyok az utcán velem van a szemcsi,mert inkább hordom a fejemen úgy hogy nem kell,mintsem hogy ne legyen ott ha kell (: 
Tudnám még a napernyőt is ajánlani,hogy hordjuk magunkkal,de az nekem sincs, és nem tudom mennyire praktikus.
A legyező az ami teljesen elengedhetetlen nekem- nyáron az is állandó vendége lesz a táskámnak,ahogy egy üveg víz is. Ezt sokan elfelejtik,hogy inni inni és inni kell,mert nyáron ahogy izzadunk,úgy veszítjük a vizet is ,és hamarabb kiszáradunk :( Ilyenkor a legpraktikusabb a rendes bubis,vagy mentes víz,mert azok  hidratálnak és jót tesz! Sokszor én is elfelejtek inni,és annyira ki tudok száradni,meg a bőröm is,hogy nem igaz. Nem éri meg. Hallottam egyszer a rádióba,hogy minden órában célszerű 5-6 kortyot inni,és ezt egész nap. Szóval az nem olyan jó ha egyszerre húzunk le 2 litert. De ezt nem tudom honnan vették,de volt valami szakértő aki ezt állította.
De a lényegen nem változtat: inni kell.
Enni általában senki sem szeret ilyenkor,de azért erre is oda kell figyelni,mert ha kiéheztetjük magunkat,akkor meg megint egyszerre akarunk sok táplálékot magunkhoz venni és az nem hoz jó eredményt :S Ilyenkor úgyis gyümölcs meg zöldség szezon van!! *-* ♥ Azt meg ehetünk és kell is. A nehéz,zsíros ételeket kerülni kell,mert leterhelik az emésztőrendszert- és magamon is tapasztaltam ,hogy elnehezedek tőle :S
Én most ezerrel eszem a cseresznyét,meg a meggyet, meg magába a kígyó uborkát,paprikát és paradicsomot (: Ezeket úgy önmagukba beszoktam tolni,mindenféle kenyér kísérő nélkül. (bár nem is nagyon eszek pékárút) Ja meg a másik kedvencem az Activia (: Tudom eléggé drága mulatság,de sajnos bizonyítottan jó a hatása az emésztő rendszerre,és nekem ennyit megér abszolút.
A testmozgásra sem árt oda figyelni,de tudom hogy ilyenkor a nagy hőségbe az embernek kedve nincs megmozdulni. Én ma pont pihenő napot tartok,mert tegnap végig csináltam az edzést- de direkt figyeltem,hogy reggel csináljam mikor még nincs ilyen halál meleg.  Jelenleg élvezem az izomlázat,mert hosszú idő után most csináltam újra ♥ Nagyon hiányzott nekem ♥
Erre csak azt tudom mondani még ,hogy mindenki azt csinálja amiben kedvét leli,vagy amibe nem hal bele. 80 fokba mindenféle mozgás kínszenvedés,mert a víz folyik az emberről mindenfelől, de ki lehet birni, utána meg lehet tusolni.  Az én mozgásom meglesz idén nyáron is,mivel sajnos vannak szökős gyerekeink,így lehet rohanni utánuk ,plusz beiktatok majd néha egy egy Icát, vagy Rékát- de csakis a 20 perces programjaiból! Az nem olyan halálos! (:
De inni ne felejtsetek el! ♥

2 megjegyzés:

  1. Az a húzóra két liter tényleg nagy blődség. Az már közelebb áll a vízmérgezéshez mint a jót teszhez. Ha jól tudom az egészséges vesék olyan 8 deci folyadékot tudnak feldolgozni, a napi előírt folyadékmennyiség meg testsúlykilogrammonként 0,2-0,4dcl alaphangon (sokban függ a testzsír százaléktól), a hőmérséklet/izzadás növekedésével ezt érdemes lehet megduplázni/triplázni.

    Amúgy meg (szerintem) egy házilag készített joghurt (házi tejből ofkórz) egyenértékű az activia tulajdonságaival. Lévén a mágikus szavak bifidusz aktigenyákok azok a sima mezei baktériumok amiko minden kefírben és joghurtban ott vannak. Csak mivel levédett név... jó hallani hogy abban van a többiben nincs.
    http://whatisbifidusregularis.org/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bifidobacterium

    Nem genyózás vagy kötözködés, de nem szeretem az átverős reklámokat és ha tehetem ellenkampányolok. :P (undorodom a hazug manipulátorkodás minden formájától)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké,jobb biztos a házilag elkészített dolgok,de kérlek álljál neki miután lehúztam a munkaidőm a gyerekek közt és kb létezni sincs időm. Ilyenkor még haza esek..kéne enni,de lusta vagyok.. kéne hajat mosni,lusta vagyok...kéne körmözni,lusta vagyok... élni kéne,de ahhoz is lusta vagyok. Egyszerűen belefáradok a hétköznapokba,szóval nem fogok neki állni semmi ilyen kotyvasztásnak.
      Szóval nekem kényelmes hogy megveszem- és nem érzem átverésnek,mert valóban semmi bélpanaszom nincs azóta,pedig én nagyon bél bajos vagyok.
      Kefirt is eszek néha mert szeretem,szóval van bennem minden (:

      Törlés