Oldalak

2014. szeptember 30., kedd

10 könyv ami hatással volt rám ♥

Facebookon terjeng ez a kihívás féleség, én meg gondoltam megosztom itt blogon ,és akinek van kedve nyugodtan töltse ki- a válaszaitokra továbbra is kíváncsi vagyok ,szóval jöhetnek kommentbe a linkek (:

Szóval 10 darab könyv kell ami hatással volt rám.

1, Bram Stoker- Drakula. Nagyon kedvelem az ilyen műfajú regényeket, a vámpír kultuszt és azt mikor a főhősünk szép lassan  felfogja mi veszi körül ,meg mi az igazság.

2, Anne Rice- Interjú a vámpírral. Anne Rice írás stílusát egyszerűen imádom; annyira érthető,élethű és totál beletudom magam élni a történetbe.

3, Anne Rice- Lestat a vámpír.

4, Anne Rice- Kárhozottak Királynője.

5, Le Renard- Eleven Cthulhu. Nem nagyon vagyok oda a sci-fikért,de ez a könyv nagyon megfogott. Naplószerűen indul, majd jönnek a történések rendesen. Izgalmas könyv, ezt kétszer is olvastam.

6, Richard A. Knaak és Mel Odom - Diablo trilógia. Hát életem értelme, az igazi fantasy megtestesülése! Az első részt 5-6× tuti olvastam és minden korosztálynak megfelel. Tini koromban olvastam legelőször és most mikor ennyi idős fejjel újra olvasom ugyanúgy látom értelmét és tudom élvezni.

7, Nora Roberts - Bűbájosok, Tündérvarázs. Lehet ,hogy sokan nem tudjátok,de szeretem a romantikus regényeket is a fantasyn kívül. S a kedvenc ilyen írónőm Nora. Tőle nem csak ezen könyvek tetszenek,de van még jó pár amit imádtam.

8, Joe Hill - Szív alakú doboz. Hú,ezt is imádtam! Régebben meséltem a könyvről, és szerintem azt is említettem,hogy annak ellenére hogy első könyve az írónak, nagyon jól sikerült. Eléggé rémisztő míg ki nem derülnek dolgok.

9, Elisabetta Gnone - Fairy Oak összes. Fantasy tündér mese (: Ha gyerekeim lennének ,tuti ebből mesélnék ,mert annyira de annyira aranyos  ;)  Bár felnőtt korosztályban is megállja a helyét (:

10, J. R.R Tolkien - Szilmarilok. Nem sűrűn olvasok nehéz olvasmányt,de ez az volt. Viszont megéri és imádtam. Amint tudom újra olvasom (:


De még sok más van amit olvastam és tetszett (:

5 megjegyzés:

  1. Köszi "fészbúkon" a kihívást, de inkább ide írom, ha nem baj, nem szoktam ott kihívásokat írni/csinálni :D
    Szóval akkor, NEM sorrendben:

    1, Böszörményi Gyula - Rémálom trilógia: Tudom, kicsit dedós, meg izé, de én nagyon szerettem. Amikor az első rész megjelent, akkor éltem a legdarkosabb (LoL) korszakomat, így dupla élvezet volt olvasni.

    2. J. R. R. Tolkien - A gyűrűk ura: Azok a tájleírások, az énekek, a csaták részletezése, aaaaahhhh *-*

    3. J. R. R. Tolkien - A hobbit: Ez annyira, de annyira cukin van megfogalmazni, hogy kész vagyok tőle. A meseszerűsége miatt tetszik leginkább!

    4. Anne Rice - Lestat, a vámpír: Emlékszem, amikor 11.-es koromban ezt olvastam, hogy ki voltam nézve az osztály által, miszerint milyen "szarságokat" olvasok. Egy évvel később meg mindenki az Alkonyattal rohangált... xD

    5. Anne Rice - A tesstolvaj meséje: Ez fantasztikus! Ahogy az erős, ősöreg Lestat egy időre újra ember lesz és szembesül az emberek gyengeségeivel... Ha még nem olvastad, kötelező! :D

    6. Stephen King - Ragyogás: A könyv egy csoda!!! Nagyon jó, alig lehet letenni, azok véres részletek, az őrület, ahogy kialakul Jack-ben, tényleg, le a kalappal.

    7. Stephen King - Carrie: King elsőnek megjelent könyve. Nem tipikus regény, inkább olyan... jegyzőkönyvszerű vagy nem tudom, hogy mondjam. Fut a történet és emellett párhuzamosan a sztori szereplői, újságírók mesélik, hogy ők mit észleltek a történtekből. Érdekes és nyomasztó.

    8. Dan Brown - Angyalok és démonok: Bár a keresztény vallás messze áll tőlem, érdekesek a püspökök szokásai, a konklávé részletezése, a Vatikán bemutatása. Kíváncsi lennék, Dan Brown járt-e ott és azért tudja ezeket a részleteket vagy honnan informálódott :D

    9. Vavyan Fable könyvei úgy zusammen: Ha az ember röhögni akar Fable-t kell olvasni. Imádom a nő stílusát, mindig hülyére röhögöm magam a hasonlatain. Messze nem olvastam minden könyvét, de amiket igen, hát azok nagyon jók! Plusz megőrülök a krimikért, szóval...

    10. Meg Cabot - Mediátor sorozat: Ez is inkább tinikönvy, de ez még az a fajta, amit - szerintem - élvezni is lehet, lévén a főszereplő nem egy siránkozó kis csitri, hanem egy igazi vagány csaj (motoros dzsekiben) :D

    Csalok :P
    +1: J. K. Rowling - Harry Potter sorozat: Ezt szerintem részletezni nem is kell :D

    VálaszTörlés
  2. Nem probléma,mert engem is facebookon hivtak meg és annyi lett volna a feladat hogy felsorolni 10 könyvet.... de áthoztam blogra és irtam róluk egy kicsit (: Így kicsit jobb szerintem (:

    De ugyan már :D Lehet hogy gyerekes a könyv,de én pl nem olvastam szóval nem mondok semmit- plusz anno én is elakartam olvasni ^^
    Na a testtolvajt nem olvastam,mert féltem tőle hogy ideges leszek végig alatta- hogy vissza kapja e Lestat a testét,meg ilyenek xD Ilyeneken aggódok :D
    Kingek közül én csak a Mobilt kezdtem el anno olvasni,de nem nyűgözött le,meg kezdett elég scifis fordulatot venni a misztikája és onnantól nem volt érdekes nekem =(

    VálaszTörlés
  3. 1,2,3,4,5,6, és 10 nálam is meghatározó élmény volt. :)

    VálaszTörlés
  4. Pont most töltöttem ki én is, de blogra írtam, mert a face-en közel nem vagyok annyira aktív, remélem nem baj ^^ És köszönöm a jelölést :)

    VálaszTörlés