Oldalak

2014. október 17., péntek

Filmélmények ♥

Tegnap délután megint nekiültem filmezgetni- igen nem volt jobb dolgom sajnos. De megint őrületes élményekkel gazdagodtam.
Az első film amit megnéztem az a Szobatárs címet viseli.
"Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel, egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert."
Nos... ezt is thriller kategóriában találtam,de persze köze nincs hozzá. Hogy spoilerezzek: nincs benne semmi para vagy földöntúli,misztikus...de még nagy izgalom sincs benne.
Egy pszichopata csajról szól,aki ragaszkodni kezd a koliban a szobatársához és azt hiszi barátok.. Mindent megtesz érte, plusz mindenkit kinyír a környezetében,csak hogy ne legyen vetélytársa.
Na most ez a film borzalmas. Azoknak akik ilyen kaliberű filmekre vágynak, szerintem elmegy,de amúgy borzalmas. Kiszámítható a film, semmi extra nincs benne csak egy gyógyszerét nem szedő skizofrén csajról,aki nagyon nagyon nagyon nagyon emlékeztet egy volt jó barátnőmre... Nevet nem említek meg nem is lényeges,de beleéltem magamat a filmbe ezáltal. És elgondolkodtam,hogy tényleg vannak ilyen pszichopata emberek,ami kellemetlen. De nem hozott lázba a film. Bánom hogy megnéztem, és nem is ajánlom mert unalmas.

A másik film amit meglestem, az a Védtelen gyermek című film.
"Renée Zellweger szociális munkást játszik ebben a thrillerben: egy különös és titokzatos múltú kislány, a nyugtalanítóan viselkedő Lillith Sullivan ügyét bízzák rá. Ám amikor Emily (Zellweger) úgy próbál segíteni a lányon, hogy az otthonába fogadja, szörnyű rémálom veszi kezdetét. A film másik fontos szereplője Bradley Cooper; a lélegzetelállító történetet váratlan fordulatok és vérfagyasztó befejezés teszi igazán izgalmassá."
Na ez jó film volt! Persze ebben is voltak klisék, kiszámítható dolgok... de mégis nagyon tetszett. Tipikusan bírom az ilyen gyerek démonos filmeket. *Spoiler*
 Már persze a legelején leesett,hogy valami nem stimmel a kislánnyal,de a történet persze úgy van beállítva,mintha a gyerek védelemre szorulna az őrült szüleivel szemben akik meg akarják gyilkolni. Ez a Renée játssza a filmben a szociális munkást,aki családlátogatást tesz ennek  kislánynak az otthonában. Aztán egyszer arra megy a oda a házhoz,hogy a szülők a gyereket a sütőbe gyömöszölik és fel akarják gyújtani.
Itt ugye jó esetben ki kell akadnia mindenkinek,hogy micsoda elmebeteg szülők -akik amúgy végül diliházba kerülnek- ,de azért egy ilyen filmnél elgondolkodtató hogy miért teszik a szülők.
S persze ez ki is derül a későbbiekben, de annyira nem is lőném le a sztorit (:
Viszont ez tetszett a maga formájában,ajánlom (:

Aztán megnéztem egy harmadik filmet is égül, az a címe hogy a Csend.
"Dot egy fiatal és gyönyörű lány, ám az életet mégsem élvezheti felhőtlenül, ugyanis süket-némaként éli mindennapjait. Egy nap ráadásul váratlan fordulatot vesz az élete, amikor is kénytelen odaköltözni a keresztszüleihez, és a korántsem barátságos unokatestvéréhez, Nina-hoz. A beilleszkedés pedig egyáltalán nem megy könnyen Nina számára, s az iskolában is ellenségesen fogadják. De, ami még ennél is rosszabb, az idő múlásával egyre inkább érezhetővé válik, hogy az új családja valamilyen szörnyű és sötét titkot rejteget előle…"
Emberek ez WTF?!?!?!?!  Én komolyan mondom hogy ilyen béna és semmit mondó filmet nem sűrűn láttam. Ezt is thriller kategóriába találtam ,de nem hogy semmi köze nincs hozzá ,de még stílusa ,mondanivalója és értelme sincs ennek a filmnek!!!
Ezt látta valaki? Csak mert akkor elmondhatná a véleményét.  *Spoiler* Mi értelme van az egész film alatt elhitetni a nézővel hogy a lány süket- mikor igazából már az első pár jelenetből tudjuk hogy nem süket,de mégis ezt tolják az egész film alatt. Te jó ég!
Ráadásul egy fertő,mert a család ahova bekerül, undorító. Szőke ,fiatal picsa ringyó lány  dugatja magát az apjával... az anyjuk meg bogyókat szed és mindig ki van ütve.  Ez wtf?! Ráadásul ami a világ legnagyobb értelmetlensége,hogy a csaj akar az apjával szexelni,mégis mikor a film a végéhez ér állandón ki akarja nyírni ,mert nem akarja vele. Aztán az álsüket csaj kinyírja aztán még azt szidja le,hogy micsoda kurva,hogy kinyírta az apját (aki előzőleg meg akarta erőszakolni és ez az álsüket megmentette).
Komolyan értetlenül állok itt, főleg mert a zárójelenet meg az,hogy a két csaj még ezután a gyilkosság után elmegy az iskola bálba.... és elásnak egy véres lepedő darabot (vagy nekem annak tűnt). Az ismi már?!?! Nem ám a hullát ásnák el... hanem egy kurva vérfoltos lepedőt. WTF?!
Soha életemben nem láttam ennyire fogyatékos és értelmetlen filmet. A cselekmény nulla, izgalom nulla,hazugságra épül a film, a karakterek viselkedése megindokolatlan ,értelmetlen és unlogikátlan (vagyis semennyire nem logikus).
Ezt nagyon nagyon nem ajánlom- én csak fogtam a fejem és azon gondolkodtam végig hogy vajon csak én nem értettem e a lényegét,de tudatosult bennem hogy NEM: ennek NINCS értelme és lényege.

A végére hagytam azt a filmet,amit igazából nem mostanában láttam és nem is egyszer. A Titkok kulcsa című filmet még évekkel ezelőtt láttam először, és mostanság megnéztem megint.
"A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline, hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező utakra indul az épületben. A minden ajtót nyitó álkulccsal felfegyverkezve ráakad egy eldugott szobára a padláson, mely halálos, rémisztő titkot rejt."
Na ezt a filmet régebben nem tudom hogy írtam volna le,de mostani fejjel nagyon tetszik (:  *Spoiler*
Régen bele se mertem volna gondolni az egészbe,mert olyan nem happy end lett a vége,mert a csaj szarul járt ,aki semmi mást nem akart mint segíteni egy idős házaspárnak.  S ez lebegett előttem ,hogy lényegében ellopták az életét és de szarul járt.
Aztán most meg úgy fogtam fel az egészet ,hogy nézőpont kérdése. A csaj szemszögéből ez egy epic fail, a voodoo mágusok meg jól jártak. S nem mondom hogy én nem tenném meg ezt amit a két néger szolga tett, ha lenne rá módom. De nyugi, nincsen :D
Mindenesetre iszonyú izgalmas végig a film, az elején titokzatos és végig fenn tartja a parát ...a végén meg azért izgalmas ,hogy vajon melyik fél győz.
Nagyon ajánlom a filmet, iszonyúan tetszik ;)

9 megjegyzés:

  1. Egyedül a Védtelen gyermek maradt ki (azt hiszem), a többit láttam, és egyet értek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem megnézhető film az a Védtelen gyermek,azt tudom ajánlani (: Egészen tetszetős (:
      No és a Csendről te is ezt gondolod?

      Törlés
  2. Az első filmből ez a pszychopata lány dolog ismerős. Egy animében láttam (Miraki Nikki), na ott volt egy lány, aki szerelmes volt egy fiúba és mindenkit megölt, aki a közelébe ment :))

    A Titkok kulcsa nekem is tetszett, pedig én is már nagyon régen láttam.
    A többit nem ismerem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát itt a lány beteg volt, és állítólag gyógyszert kellett volna szednie skizofréniára... De ja ,hasonló sztori (:

      A Titkok kulcsa nagyon király film ,én kedvelem- nekem belefér a többször megnézendő kategóriába (:

      Törlés
  3. Ó a titkok kulcsát én csak egyszer láttam, de nagyon mély hatást gyakorolt rám...nem tudom...ritka az olyan film, amibe ennyire bele tudom élni magam...szerintem zseniális volt - és őszintén én örültem neki, hogy végre egy olyan filmet kapunk, ami nem "a jó győz" végződésű - annak ellenére, hogy nekem elég folytatás gyanús volt, de mivel azóta nem adtak ki második részt, megnyugodtam, hogy nem fogják elbarmolni a történetet egy folytatással...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, Titkok kulcsát (t9 - utálom).

      Törlés
    2. Ja ez tipikusan a gonosz győz eset :D De pont ezt mondtam,hogy nézőpont kérdése ^^ Mert lehet hogy valakinek ez nem jelent rossz dolgot ,hogy így végződött. Először mikor láttam én rosszul voltam,hogy te jó ég ,én mit csinálnék ilyen esetben... De megnyugtattam magam, hogy én nem azon az oldalon állnék akinek ellopják a testét :D
      De nem akarnám ha megtörténne (:

      Törlés
  4. A Titkok kulcsát imádom! A vége nekem tetszett, ez is egyfajta happy end :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha ilyen kategóriás filmeket szeretném,akkor biztos én is imádtam volna-de valahogy másra készültem :D

      Törlés