Oldalak

2014. november 27., csütörtök

Dragon Age: Origin - Játéktippek ♥

Hogy ne csak mindig az "élet nagy dolgairól" osszam az észt Nektek,gondoltam visszatérek egy újabb Dragon Age-s témával.
Vannak régebbi cikkeim a játékról,élményeimről,karaktereimről. Most játék tippekkel készültem,ugyanis többször kezdtem már előröl a játékot ,s direkt kigyűjtöttem, hogy mire érdemes külön figyelni,mikor mire vigyázni, meg egy kis taktika.






  • Ostagarnál mikor beléptek Ishal tornyába az elején, vigyázni kell- mert több oldalról többen támadnak- és itt még könnyű  meghalni- nem vagy halhatatlan! Szóval taktikázni kell- tipp: csapattal elbújni, kikapcsolni a csapat módot és behúzni az enemy-t egyesével. Nekem ez bejött. Onnantól gördülékenyebb a játék.
  • Mikor meghal az ellenfél érdemesebb kicsit várni,mert kilehet lútolni. 
  • Az elején jó összeszedni mindent-a pénz miatt. Én pl nem veszek szinte soha semmit a játékban (fegyver, ruha,meg minden esik),csak és kizárólag plusz hátizsákot: na erre érdemes aranyat gyűjteni,mert rögtön Ostagarban is van egy fickó (szállásmester) akinél van plusz tatyó,de nem olcsó.
  • "Egységben az erő" elvet bátran ajánlom: ha már  muszáj 4 ember irányítani,akkor a legegyszerűbb ha mind a 4 ki van jelölve és egy(!) célpontot támadnak- sokkal hatásosabb,mint ha rohan mindenki 100 felé.
  • Amíg kis szintű vagy, érdemes -ha sok az ellenfél- elcsalni őket. Mert ha egy 50 fős enemy seregbe belefutsz a 4es csapatoddal,akkor vége (de mondom ez kis szinten; később már ha van tapasztalatod ,nem lesz gond).
  • Vándorlás alatt (főleg a Duncan-féle küldetésben {éjfattyú vér}, meg más erdőkben) szedd össze az Elf gyökeret- gyógyitalt tudsz belőle csinálni.
  • Mielőtt beszélnél valakivel,de félsz,hogy rossz kérdést teszel fel,vagy rossz választ adsz,esetleg megbántottál valakit: mentsd a játékot. Így vissza lehet tölteni és lesz másik lehetőség az illetőnek választ adni vagy kérdést feltenni.
  • A lírium port is össze lehet szedni,plusz hozzá üveget és abból lesz a mana poti- mágusnak elengedhetetlen.
  • Ha már szóba jött a mágus: fontos tudni róla,hogy baromi erősre fel lehet húzni,és a társaság alappillére - de nagyon gyenge. Ergo jobb hátul hagyni. Tipp: két mágus és két harcos. Én így szoktam menni. A harcos tankol,lefoglalja az ellenfeleket,míg  a mágusok  területivel levágnak mindenkit.
    Ha az ellenfelünk a mágus,akkor az legyen az első amit kiiktatsz- különben hosszadalmas lehet a csata.
  • Fontos többször visszatérni a táborba és beszélgetni a csapattársakkal. Alap,hogy velünk vannak,de a játék úgy lett kialakítva,hogy szerethetnek és utálhatnak. Sokat beszélgetni érdemes velük, plusz utána ajándékozni őket. Minden karakternek meg van a maga ajándéka,amivel plusz pontokat kapsz- ergo jobban kedvelnek. S ha jobban kedvelnek,megtanítanak specializációkra- minden segítő mást tud.
  • A csapatban a két harcos közül az egyik legyen szerencsevadász/rugó. Az is lényegében olyan mint a harcos-csak mást is tud. Szerintem elég lényeges a csapatban: csapdákat fedez fel,zárt ládákat nyit ki! 
Egyenlőre ennyi ötletet gyűjtöttem,de ahogy haladok különböző karakterekkel,több tapasztalatom lesz e téren és osztok még meg információt. Nem azt mondom,hogy így kell játszani- csak kis segítség. ♥


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése