Oldalak

2014. december 21., vasárnap

Csodálatos csatornák- TLC

Egy jó ideje beszivárgott a tv csatornák közé ez a TLC névre keresztelt tv adó. Eleinte kevés műsorral működött,majd egyre érdekesebb műsorok vették kezdetüket rajta.  Kicsit olyan nekem ez,mintha a világ szennyeit,szánalmát és megható műsorait egy csokorba gyűjtenék. Az ilyen Honey Boobooktól kezdve, a Nudista műsorokon át a  világmegváltó adásokig. De ami abszolút viszi a pálmát azok az ilyen Gypsi sisters,meg az American Gypsi wedding.  Ki a fene akar abból műsort csinálni ahogy ezek üvöltöznek és verik a nyálukat meg balhéznak?!
 De nem is ezzel kapcsolatban akartam írni,mert ezeket letudom média szennynek. Sokkal inkább a tegnap éjfélkor adásba kerülő műsorról írnék( ez is tipikus,hogy a segítő jellegű,meg oktató jellegű műsorok mikor kapnak rivalda fényt).
Valami Cyberstalkers volt a címe és megtörtént csúnya internetes balesetekről számolt be. Eszméletlenül sok a gonosz ember,aki rosszra használja az internet adta lehetőségeket. De Egy eset fogott meg,ahol a nő nyakát ki is törtem volna,mert ez volt az abszolút visszaélés a blogger világgal!
A történet nagyjából: Volt egy informatikus srác,aki a sok munka árán elért jó dolgokat,mindene megvolt,kivéve egy társ. Társkeresőn elkezdett megismerkedni egy lánnyal- ő a bloggerünk vagy vloggerünk inkább.
A történet szerint összejöttek, majd a csaj szakítani akart,mert hogy a srác elhagyja ha megtudja mi történt vele. Bekamuzta a faszinak hogy megerőszakolták x éve. A csávó sajnálta,meg erősebbre akarta vonni a lánnyal a kapcsolatot így összeköltöztek,amire még mindig húzta a száját a csaj; végül feleségül vette a faszi. X hónapig minden oké volt,majd elkezdődtek a balhék,veszekedések, amiket a csak a kedves olvasóinak feltárt és mindig ő maga volt az áldozat,még akkor is mikor igazából nem.
kibékültek. Kitalálta a csaj,hogy hívják át a barátaikat és szórakozzanak kicsit. Természetesen e mögött a gesztus mögött más rejtőzött: bosszú. A csaj valami kalapács szerűséggel szétverte magát hogy belilult. Természetesen a medencés bulin mikor levetkőzött,akkor mindenki kiakadt. Ugyanis a vlogján úgy híresztelte el,hogy sokat veszekednek és sokat bántja a pasi.
Amikor már úgy volt,hogy totál elhidegülnek,akkor a csaj bejelentette hogy terhes. Azt gondolták hogy ettől minden okés lesz. Így is volt -habár terhesség alatt is sok hiszti volt,amit a pasi tűrt elég szorgalmasan-; a gyerek születése után is egy ideig minden jó volt,csak hogy a nő alapból elmebeteg és agresszív,így hamar tettekre került a sor: megverte a kisbabát.
A férjnek itt betelt a pohár és bíróságra ment hogy ő lehessen a gondviselő,és el is költözött. Természetesen a csaj folyamat nyomta fel a vádaskodó vlogbejegyzéseket és mindenért a srácot hibáztatva(illetve rákenve a saját hibáit- pl. a gyerek verést is- és mindenki bekajálta ezt szépen. Illetve jött még egy gyerek,akire ráfogta hogy nem a férjétől van. De azt is elperelte a faszi (szurkoltam neki). Emellett fenyegetőzött a srácnak és mindig ráküldte a gyermekvédelmieket,akik 100adjára is mindig bocsánatot kérve leléptek: nem találtak nála semmit.
Később a nő kuncsorgott a bocsánatért,mert hogy belehal,meg hülye volt (hülye? elmebeteg talán). A férje megbocsátott,és újra együtt voltak- amíg a nő le nem ütötte a faszit és kötözte meg, megfenyegetve hogy írja alá a papírokat a gyermekek gondviseléséről. A férj bíróságra vitte az ügyet természetesen (meglőtte a nő,leütötte,megkötözte,megfenyegette), a nő viszont fordítva adta elő a történetet,hogy mindezt a férj tette :D  Jaj de ismerős :D
A lényeg hogy a férj elmondása szerint annyira magabiztosan játszotta a szerepét hogy ezzel buktatta le magát. Onnantól a faszi ügyvédje szétszedte.
Ha jól emlékszem 107 évet kapott- és én úgy örültem.

Nos ez számomra egy meghökkentő sztori volt még annak ellenére is,hogy nem újdonság. De akkor is hogy fajulhat el valaki idáig,hogy hazudozik a vlogjában? Ezeknek a dolgoknak súlya van,és akár rosszul is járhatott volna emiatt a srác. A sok marha ember nem fogja ezeket fel.
Egy ártatlan embert sodor bajba a saját fogyatékossága miatt. 100% hogy valami nem stimmelt mentálisan ezzel a nővel. De azt hiszem kicsit ismerős- és ilyenkor áldom az égieket hogy engem "csak" ennyi balhéval megszabadítottak pár embertől.
Egyszerűen nem tudom  mi lett volna,ha a férjnek nem sikerül megnyernie a pert. De azt nem értem,hogy az ilyeneket nem lehet feljelenteni? A mai világba már minden szarért feljelentenek- itt mért nem lehetett azzal kezdeni?
Sajnáltam a srácot,mert igazából semmi rosszat nem tett az egész történet alatt-csak áldozat volt.
Belegondolni is rossz mennyi ilyen őrült rohangál akár társkeresőn,akár bármilyen netes felületen. Csoda hogy az ember mindenkiben a rosszat látja?
Nekem szabályosan felment a pumpám,hogy ilyen létezik. Ez az érzés mikor te vagy az elszenvedő alany és minden egy bolond markában van... egyszerűen szörnyű. Főleg mikor tudod hogy igazad van és senki nem hisz neked! Itt a férfi azért volt nehéz helyzetben,mert legtöbbször fordítva történnek meg ezek az esetek- a férfi az agresszív a családban. Ezért a nő mindenkire szépen néz és lazán elhisznek neki mindent. Ez egy iszonyú szar érzés.
Látta bárki is ezt a műsort rajtam kívül?

7 megjegyzés:

  1. Sajnos cseppet sem újdonság ez a személyiségtípus. Engem is egy hasonlóan szocio, és psichopata tett tönkre érzelmileg, bár nem a párom, "csak" egy ismerős, aki volt eléggé karizmatikus mellé, és kihasználta.

    Ezek a hazudozó emberek a saját sekélyességük, és szánalmasságukat próbálják leplezni. Tudják magukról hogy mennyire szar emberek, és néhányan azt is hogy semmi keresnivalójuk a világban de érvényesülni szeretnének, és a jellemfejlődés helyett inkább az egyszerűbb utat, a hazugságot és a manipulációt választják.
    Persze nem mind ilyen akasztani való genetikai hulladék. Vannak akik csupán unatkoznak, és a hitvány szüleik nem foglalkoztak velük, és nem verték beléjük a tisztességet. Lehet megpróbálták, de nem verték elég erősen, de az is lehet hogy leszarták a dolgot és egyszerűbb volt a tévével felneveltetni a gyereket. Azok meg mit látnak a képládában? Hazugságot, megcsalást, intrikát, ármánykodást, alakoskodást, köpönyegforgatást, ráadásul mindezeket mint szórakoztató célzattal. Így követendő példának használják, hiszen nincsenek felvilágosítva hogy ez nem a normális viselkedés, hanem egy aberrált antiszociáls valami.

    A fickó bár áldozat, de a saját ostobaságán került bele az áldozat szerepébe. Hiszen ahogy írtad, sok lehetősége lett volna végérvényesen kilépni a kapcsolatból, had sajnáltassa magát a gyökér csaj.

    A nyáron sokat néztem ... figyeltem néha kockulás közben... az MTV-n a Catfish (kamureg) című műsort, amiben netes kapcsolatokat vizsgáltak felül. Mondjuk vicces az alaptéma is. Kapcsolatban vagy e valakivel akivel még életedben nem találkoztál, de még videochatelni sem tudtál soha, csak képeket küldözgetett? Nos, ott a legtöbben akik nem azok voltak akiknek kiadták magukat a lebukásuk után, mint puszta szórakozást, és unaloműzést mondtak kifogásnak. Mert őket valamikor valaki bántott, és bosszút akart állni a világon, de legalábbis ő is bántani akart másokat. Szánalmasak... Alig páron látszott a valódi megbánás. Valamint alig volt olyan aki nem fogta fel hogy mit is csinál.

    Hihetetlen mennyire nem tudnak belegondolni egyesek a tetteik súlyába. És itt jön a végső poénja az életnek. Ismerőseimmel töltöttünk ki EQ tesztet (empátia teszt). A 100-as átlagból sikerült 86-at elérnem ha őszinte voltam, és 110et amikor azt választottam amit választani kellett volna. Haver 90es értéket kapott... ez sem túl fényes, de nem is meglepő. Majd jött egy tanító ismerősöm 80-as értékkel... Ezek alapján mindannyian a fenti műsor főszereplőinek kellene lennünk. Csak egy fontos különbség van a csaj és köztünk. Minket neveltek (többé-kevésbé), és megtanították mi a helyes az életben.

    VálaszTörlés
  2. Te jóságos ég O.O Mivel én nem nézek tévét, lemaradok ezekről a gyöngyszemekről, bár néha youtube-on rátalálok pár videóra. Ez a sztori nagyon brutális, és az a legrosszabb, hogy ezek az emberek köztünk járnak! Én már Honey Booboo-tól is agyvérzést kapok, nem hogy ezektől! Szegény hapsi tényleg áldozat volt, de hogy ez az elmebeteg nő hogy nem bukott le előbb... reméljük a gyerekeik inkább az apjukra ütöttek :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az! Én is ettől félek. Érted jóba leszel valakivel,aztán összevesztek (nem is olyan nehéz dolog az) és akkor minden féle csúnya dolgot állít rólad úgy hogy nem is igaz.
      S itt ebben az esetben volt az hogy a nő azzal vádolta a férfit hogy verte (emiatt szétverte magát a nő hogy foltos legyen),és akkor a faszira fogta azt is hogy a gyereket veri,holott azt is a nő követte el.
      A legijesztőbb,hogy mindezt kitálalta a nő ország világnak (volt több millió követője,mert ilyen szende szüzet alakított a videóiban).

      Törlés
  3. Nekünk szerencsére nincs TLC, van helyette más, ami háttérzajnak szól, ha szól. Azokon a csatornákon is vannak olyan „emberek”, hogy csak pislogok, hogy még lélegzik.
    Az ilyen műsorokra mondom azt, hogy tanulmányok a „hogy ne éld az életed” témában.

    A fenti téma kapcsán, a pasinak nem kellett volna századszor is újrakezdeni, a nő meg elmebeteg, és sajnos, vannak ilyen emberek, akik szabadon járkálnak. Hála az égnek, ilyennel még nem hozott össze a sors, és remélem, hogy nem is fog.

    Az a baj ezzel, hogy túl sokan túl jól játsszák a szerepüket mindamellett, amit Zoltán is ír a hazudozókról. Későn derül ki, hogy igen nagy gondok vannak a toronyban. Vagy pedig, olyan platformokon vannak jelen, ahol csak az ő szava van, és a másik gyakorlatilag képtelen a védekezésre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze,nem kellett volna visszafogadnia a nőt,csak hát visszasírta magát ,meg hivatkozott a gyerekeire és akkor a pasi megenyhűlt. Ez a baj.
      És igen köztünk járnak: had ne meséljek...

      Jogos. Ezek az emberek így maradnak fent, hogy játsszák a szerepüket,és emiatt te mint a légy belesétálsz a hálójába. Magam sztorijaiból kiindulva.
      De a lényeg hogy mind jól mondjától- mindennel egyetértek. Én csak abban bízom hogy nem találkozunk ilyennel,aki tönkre is vágja az életünket.

      Törlés
  4. Én is azon gondolkodtam mint Szilvi, hogy nem bukott le a csaj. Bár én nem fogadtam volna vissza a nőt a férfi helyében. Volt a lánynak baja rendesen, az biztos. Azért a lány szülei vajon hol voltak?! Nyilván ők is tudtak volna segíteni, mert gondolom gyerekkorában már problémás volt.
    Vannak kényszeres hazudozók is, akik gondolom a visszajelzés és a központban levés miatt hazudnak, de ez a szitu tényleg túlmegy a józan ész határán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van sok ember akinek van valami nagy mentális,lelki,egyéb baja. S ezek nem mindig felismerhetőek,így nem is lesz kezelve...
      Sajnos arról nem volt szó a filmben hogy mi volt a szereplők szüleivel.

      Törlés