Oldalak

2014. december 29., hétfő

Karácsony és a formatartás

Ugye hogy ez a két szó nem illik össze?! 
Nem akarok senkit untatni megint ilyen életmódszerű témával,de nekem ez mindig téma. S talán így eszetekbe jutok majd mindig erről a dologról. :D
Az emberek karácsonykor nagy családlátogatásba kezdenek és mindenhol illik megkóstolni amit a háziasszony főzött. Na most így tartsa az ember lánya magát a diétájához.
A napokban beszélgettem erről egy barátnőmmel,hogy kinek hogy ment az önmegtartóztatás, alakmegőrzés. Én bevallom őszintén ,hogy tuti jött fel rám pár kiló.
Amikor az ember eltervezi, hogy egész nap süt vagy főz,akkor borul az egész napirend és már nem úgy megy semmi mint addig. Velem sem volt másképp. Kiesett a torna időszak emiatt meg amiatt,aztán jöttek az evészetek: a 100-féle sütik,a 100-féle fogások,stb.
Tudom ez kifogás! 
Pont emiatt mert nem akartam mindig csak kifogásokkal,megmagyarázásokkal jönni, elfogadtam a tényt ,hogy ilyen a karácsony, de folytatom. Tornáztam karácsony előtt is amikor volt idő (ha nem volt idő akkor csak elmentem futni este amikor senki nem lát-mert nem szeretem ha néznek) ,meg most karácsony után is.
Igen,ettem sütiket mert nem volt kedvem megvonni magamtól meg ugye kíváncsi voltam mi milyen lett.
Viszont bevallom arra számítottam,hogy most megint nehéz lesz magamat rávenni hogy újra mozogjak vagy nem lesz lelkierőm, vagy épp kifulladok; de meglepődésemre nálam minden rendben volt mikor újrakezdtem. Kedvem volt tornázni,mozogni,ugrálni.
S ha már itt tartunk,akkor megosztom Veletek azt a programot amit én csinálok már egy ideje. Tudom régebben is írtam ilyesmiről,de azóta változtattam sok mindenen és mostanra állt be rendszeresre az egész.
Két éve Bíró Icáztam,de rájöttem hogy nem az igazi. Jók a gyakorlatai,de gyorsan csinálja őket és keveset. Ez akkor tűnt fel,mikor egy ideje Rékáztam. A két nő között az a különbség,hogy Réka lassan csinálja és sokat- ergo keményebb az egész de hatékonyabb. Sokáig össze vissza csináltam kettőjük programját,aztán kombóztam.
Ica első dvdjéről az első 5 gyakorlatot szoktam megcsinálni bemelegítésként. Az amúgy nála is a bemelegítés plusz súlyemelések (én ezeket kis súllyal és lábsúllyal végzem).
Utána ezt kikapcsolom és van Rékának egy Napi 20 perc Önmagadért című dvdje,ami 4 blokkból áll. Ebből én az utolsó kettőt csinálom: a csípő és popsi karcsúsítás,meg a has. Az első blokkja nekem nagyon erős és karra van. Mondjuk úgy hogy nem kedvelem: kétszer már megcsináltam és nem. Annyira a határokat feszegeti az nálam hogy nem megy. Pedig amúgy biztos érdemes,mert Réka nagyon szép nő (jó sokak szerint túl izmos,de nekünk nem is kell így kinéznünk, elég ha megközelítjük csak) és szép szálkás a karja is. De nekem sok még egy kilós súllyal is.
A második blokkja a comb formálás. Ezt csak és kizárólag azért nem csináltam még soha,mert nincs sztep padom- de ezt írtam nem is olyan régen.
Nem akarom magamat ismételni,de tényleg tudom ajánlani ezt a dvd-t,mert keményen 20 perc "csak" (vagy 40 ha egyszerre kettőt csinálunk), és meg is volt a mozgás.
Persze ezt embere válogatja ki az aki itt megáll és ki az aki nem. Lehet még utána rátornázni, lehet ezeket lábsúllyal csinálni- bár kezdőknek kétlem hogy akarnának még valamit :D Ezt tapasztalatból mondom. A csípő, popsi edzés maga a pokol. Nekem már tűrhető és vágyik rá a testem ha kimarad. Viszont nem volt mindig így! Össze-vissza csináltam ezt is,mert hol volt hozzá kedvem,hol utáltam az egészet. Most már egy ideje benne van a programomban.
A has formálás az viszont alap. Ha a csípős rész ki is maradt,ez soha. Ehhez már annyira hozzá vagyok szokva,hogy elengedhetetlen a tornához. Ez a 20 perc iszonyú jól van összeállítva és tényleg lehet érezni hogy dolgoztunk ezeken az izmokon. A hason kívül kiterjed a program a hátra is, ami szintén hasznos része az egésznek; de ezt el is mondja a filmen.  Plusz a lábat is megmozgatja kicsit. Nem mondom hogy könnyű! Az elején én is kész voltam tőle, de nekem mindig a has volt ami a legjobban ment (és nem azért mert rosszul csinálom, és csak a fejem húzogatom) és a legjobban kedveltem.
Gondoljatok bele: 20 perc intenzív hasformálás! Tudtátok hogy rohadtul hosszú az a 20 perc? :D
No de hogy összegezzem amit eddig mondani akartam: 28 perc a Bíró Ica első dvd-jéről (bemelegítés és súlyok), 20 perc intenzív csípő és popsi formálás, és végül 20 perc has formálás- mindezt Rubint Rékától. 
s számomra öröm,hogy már nem nyűg a tornának neki állni,hanem várja a testem! Ez a felbecsülhetetlen érzés. A kedvenc ösztönző mondatomat is megosztom ami Rékától van, hátha Nektek is tetszik:  
" A céljaidat csak TE magad valósíthatod meg, csak TE önerőből. S ezt senki nem veheti el tőled. Én pedig itt vagyok és segítek." 

S végül egy kép,amit Réka oldalán találtam. A sport fogadalomról.
Szeretnék még több kilót ledobni és sikeresen végig csinálni az Alakreform dvdjét ♥
Nektek van sport fogadalmatok? (:

15 megjegyzés:

  1. Ez az utolsó kép jól is venné ki magát a bejegyzés után ha nem lenne szénné photoshoppolva.... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában a fotózások után előkerül a ps. A bőrünk fénye, felszíne ,színe nem tökéletes. Szerintem nem baj ha ezeket korrigálják.

      Törlés
  2. Nem fogod elhinni, de pont ugyanerről a témáról terveztem írni én is :D Remélem nem bánod, ha majd én is leírom a saját tapasztalataimat és élményeimet. Én viszonylag tudtam magam tartani, meg tornáztam közben folyamatosan és illemből sem ettem össze mindent - remélem nem volt belőle sértődés -, de én megmondtam a rokonságnak, hogy csak azért, mert karácsony van, nem szeretnék rosszullétig zabálni, csak hogy senkit ne bántsak meg. És nem is bírtam olyan sokat enni, mint rég, egyszerűen összeszűkült a gyomrom. Szóval azért viszonylag tartottam magam, de nekem se fog ártani egy kis visszazökkenés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh hát nem zavar- nekünk ez központi téma (:
      Tartani én is tudom magam,de volt mikor én nem akartam (: De igen,belém is kevesebb fért :D

      Törlés
  3. Igazság szerint, egy időben próbálkoztam azzal, hogy megtartom a diétámat. Igen, ez ment az első vendégeskedésig. Nem azt mondom, hogy nagy ereszd el a hajamat megy nálunk, de tudom, én magamról tudom, hogy nem ettől a három naptól fog elhájasodni a szívem, és ennyi belefér. Utána meg folytatok mindent úgy, ahogy volt.
    Kitartást kívánok hozzá!

    Annyi a sport fogadalmam, hogy nem esem kétségbe, ha egy-egy napot kihagyok, és újra nekiállok csak magamért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én megértem amit mondasz és igaz is. Csak az emberek ilyenkor zökkennek rá arra az útra hogy ellustuljanak meg elkényelmesedjenek. Na én is ettől féltem,és igazi öröm volt mikor azt tapasztaltam hogy nem így van (:
      De tény,hogy nem ettől zsírosodik el a szívünk (:

      Törlés
  4. Én kipróbáltam a callanetics tornát. Azt írták róla, hogy rövid idő alatt meghozza az eredményt. Első alkalommal nem bírtam végigcsinálni a hasizom gyakorlatokat, de a többi ment és jól megizzasztott. A 3. alkalom után már látszott a karomon, meg a combomon! Még anyám is mondta, hogy vékonyabb vagyok.
    De mivel nkem nincs elég kitartásom az ilyesmihez, nem szeretek tornázni, meg zavar az izzadtság, a hülye fejemmel abbahagytam.

    Utána más módszert kerestem. Na most nem tudom, hogy te mennyire hiszel az ilyesmiben, de jónak tűnik, mivel csak hallgatni kell. Agykontrollról van szó. Találtam egy ilyen mp3-mat a neten. Amíg hallgattam, addig használt, utána ezzel is leálltam, mert megkezdődött a suli és már nem volt rá úgy időm, mint előtte, szóval több tapasztalatom nincs vele, de azt hiszem, most a szünidő hátralévő részében megint elkezdme hallgatni. Ha gondolod, írj, és elküldöm.

    Addig is, sok sikert a fogyáshoz, és boldog Új évet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából szerintem minden meghozza a maga eredményét ha kitartóan csinálja az ember,meg rendszeresen. No igen a kitartás- az a nem mindegy. A legelején én is mennyit bénáztam,meg kifogásoltam.... Szörnyű így vissza gondolni. De sajnos én nem engedhetem meg magamnak a leállást. Ma már nem is akarom,meg nem esik nehezemre megmozdulni (:
      Amúgy érdekelnek az ilyen agykontrollos dolgok.

      Oh köszönöm,Neked is boldog új évet ;)

      Törlés
    2. Ez az: https://www.youtube.com/watch?v=uzdyqTbv_2g
      Lehet többet is segített volna, ha nem alszok mindig bele :)) Hát nah... úgy tűnik, ezt nem lefekvés előtt kell hallgatni :D

      Törlés
    3. Én ebben az évben végeztem agykontroll tanfolyamot, ha nem is tudom még mindenben alkalmazni, de nagyon hasznos. Nem rég olvastam egy cikket, hogy egy nőnek a túlsúlyos lányának le kellet fogynia és a nő úgy csinálta, hogy elhitette a lányával, hogy mindentől, amit eszik fogyni fog. és lefogyott. :D

      Törlés
    4. Na az a nem semmi :D Elképzelem én is mindentől fogyok-hátha :D

      Törlés
  5. Egy időben én is próbálkoztam Rékával meg Icával, de túl gyenge voltam, nem bírtam és feladtam.. :((( Viszont, hogy Vegán lettem próbálok azért hozzá, vagy is elhatároztam, hogy akarok valamit mozogni is mellette... De most tényleg nem akarom feladni, nem tudom, hogy hogy kezdjek hozzá... Ugye mindig ott van előttem, hogy kéne, de nem tudtam eléggé ösztönözni magam, hogy rávegyem magam a cselekvésre... :/// Örülök, hogy neked van elég kitartásod hozzá, am nekem Ica jobban bejött, mert ő a testi szépség mellett, a lelkire is ráment. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen segítek elkezdeni ha érdekel az ajánlatom. (: Nem mindig könnyű és hidd el nekem sincs mindig elég lelkierőm,de olyankor beugranak a képek ,hogy mit akarok, milyen akarok lenni, milyen nem akarok lenni, simán megettem x napja azt a szénhidráttal teli kaját...stbstb.. S ilyenkor jön az ösztönzés hogy igen menjek előre. Nem akarom a hurkás seggemet örök életembe a tükörben látni ,mert igeni egyenlőre azt látom -és undorodom a látványtól =(
      Igen Ica az sok mindent kipróbált életében a pornótól és a keleti bölcsességeken át mindent- szóval eléggé sok színű ,de jók a videói,nagyon tudom ajánlani.
      De ha nehéz elsőre ,akkor kezdheted fokozatosan. Mindig egy picivel kevesebbet. (:

      Törlés
    2. persze, hogy érdekel és nagyon köszönöm, hogy segítenél benne. Valami tényleg olyan ösztönző dolog kéne, ami még ha fáj is neh éz is, de még is áljak neki és csináljam :S

      Törlés