Oldalak

2015. február 5., csütörtök

Filmélmények ♥

 Megint sikerült megnéznem két filmet,amit nCore-on a horror-thriller kategóriában találtam. Általában letöltöm a filmeket,hogy majd megnézem hétvégén este éjszakába- aztán tudatosul bennem hogy biztos hogy nem nézem meg,mert nem fogok ott pánikolni éjszaka. 
De végül sikerült rá időt szánni itthon. 

Paranormal activity- A megjelöltek
 "A házban, ahol a tizenhét éves Jesse-ék laknak, meghal az alattuk lévő lakásban lakó nő. A fiú és a barátai, Hector és Marisol nyomozni kezdenek a haláleset ügyében. A kamerafelvételt látva rájönnek, hogy a nő halálát fekete mágiával kapcsolatos szertartások okozták. Nem sokkal később Jesse különös jelet fedez fel a karján, és rádöbben, hogy a gonosz jelölte meg őt, és csak idő kérdése, hogy mikor kerül teljesen az ellenőrzése alá. Vajon Hector és Marisol meg tudják menteni őt a gonosztól?"

Senki el ne ájuljon a leírástól,vagy akár a trailertől. Semmi nem olyan volt a filmben és ez a leírás se valami pontos. A filmet a nézők nagyon lehúzták,a kommentek alapján nekem sem kellett volna megnéznem.
Ijesztően akarták kezdeni a sercegéssel,meg kép recsegéssel- én viszont szimplán újra kezdtem a filmet,mert azt hittem hibás a fájl. Nem volt vicces. Szóval már az első másodpercek is erőltetettek voltak.
Előre szólok,hogy szét spoilerezem a filmet,így aki a későbbiekben arra vetemedne,hogy megnézi,az ne olvassa tovább. Viszont kötelességemnek tartom elmondani,hogy nem éri meg azt a nem tudom hány órát!
Azoktól is bocsánat előre,akiknek netalántán tetszett ez a csoda.

Nekem fájt ez a film. Fizikailag is,lelkileg is és a vérnyomásom az egekben volt- no de nem a félelmetessége miatt,hanem mert annyira irritált az összes karakter, a cselekmény,a történet..a minden.
Kicsit olyan volt,hogy össze akarták vonni az ijesztgetős szellemes,menekülős filmeket az ilyen démonos,kamerás sztájlal..és igazából egy nagy baromság sült ki belőle. Komolyan nem értem,hogy mért kell minden bőrt lehúzni a csontról.... Egyszerűen ezek az újabb részek totál feleslegesek voltak,nem mondtak semmit és az egész film őrület volt: megkezdett nyomozás, dolgok nem derültek ki, a megszállott csávó segítségének megkezdése,de be nem fejezése, rohangálás,sikoltozás, luzerkedés.. Totál nem volt benne semmi jó dolog. Egyszer kétszer volt feszült a hangulat,de utána kamera off és másik jelenet, és semmi utalás arra mi történhetett.


Tipikusan kezdődik: van egy idős fura nő a lakásban,vagy lakótelepen...Mindenki banyának hívja ,mert állítólag  sámán,meg boszorkánykodik.. aztán egyszer csak megölik.
Akkor fiatalok,akik ünnepelnek valamit (érettségi jelen esetben),aztán kamerával bohóckodnak,amivel bekukkantanak a boszi nőhöz mert hangokat hallanak onnan,az meg ugye alattuk lakik,aztán következő jelenet hogy valaki kiugrik a nő ablakán,jönnek a zsaruk,és elszállítják az öreg nő hulláját.. Egyik este betörnek a nőhöz heccből - kamerával természetesen!- h megnézzék mit rejtegetett a nő.. Aztán ijesztgetik egymást...És jönnek a rejtélyek,amit mindig egy könyv,vagy fénykép indít el.


Bírom az ilyen filmekben mikor találnak könyvet,füzetet, ami tele van rituálékkal,különböző motívumokkal,jelekkel és elkezdik felolvasni. Milyen barom állatnak jutna ilyen az eszébe hogy felolvassa a latin szövegeket?! Biztos viccesnek gondolták.
Továbbiakban az történik,hogy a főszereplő srácunknak különleges dolgai vannak (megnövekedett erő, levegőben fetrengés, az emberek kedvesek lesznek vele hirtelen,meg bátrabb lesz...),meg fél tőle a saját kutyája, s itt már tudni lehet hogy valami nem stimmel. Itt elkezdődnek az akciók.


Kedvenc részek: mikor valami  sípolós játékkal játszanak a film közepe után. Úgy hogy kérdeznek ettől a valamitől,ami a főszereplő sráccal van (vagyis ami erőt ad neki-démon?) és az meg válaszol sípolással,ezen a játék gépe keresztül...aztán a srác harmadik kijelentése után (- hogy hagyja békén-) beakad ez a játék a "nem" válaszon,majd kiveszik az elemet és megkérdezi a csaj hogy: "Vajon elment?"
Most komolyan emberek,ez normális??! Azért mert a srác kivette azt a buzi elemet, biztos hogy a szellem/démon is kalapot emelt és távozott.
A másik meg: igen,biztos hogy bekapcsolt kamerával a kezünkben ülünk este és nézzük a tv-t... Ennek mennyi az esélye? :D
Na meg a tojások?! Segítenek? Az ördögűzésben? Érdekes egy gondolatmenet,mert eddig ahány kultúrát láttam,majdnem mindenhol egyformán űztek ördögöt. Honnan jött a tojás?
Meg van szállva a csávó a film vége felé -mint ahogy várható volt- ,és eltűnik egyszer csak.
Csaj reakciója:
"Eltűnt? És nem is hívott? Nem küldött üzenetet?!" De b*meg ,ha épp megszállás alatt vagyok,a bennem lévő démon tuti smsezni akar X_X
Jelenet: fegyverrel mennek a boszorkány nők után,aki elrabolta a (megszállt)főszereplő srácot. A csaj szereplő (a srác barátja) is megy velük de kérdem én: minek?!?!?! Ott nyomulnak a srácok fegyverrel,a csaj meg megy mellettük összefosva magát és látszik a szerencsétlen ábrázata és hogy semmi hasznát nem fogják venni..- semmi értelme az ottlétének,mert csak sipákol,kiabál és iszonyúan irritáló. Inkább vinné a kamerát..

A film természetesen "csodás" színben tüntetik fel a boszorkányokat,ami miatt haragszom a film készítőkre,mert ezt nagyon nem kellett volna. Összefüggésbe hozták a démonokat,a szektásokat a boszorkánysággal. Mintha egy csapat tudatlan gyerek készítette volna.
Nagyon sok boszorkányos filmet láttam,és sok filmben nagyon okosak voltak a készítők,mert minden lehetséges dolognak utána néztek (pl. az
Ideglelés 2).
Itt meg mintha keresztbe fosták volna a tényeket, illetve tettek róla magasról,hogy megsértik azokat akik ezzel foglalkoznak.
A film vége felé egy csapat fekete ruhás nő rohan elő (nyilván a "boszorkányok").. ezek meg (a szereplőink) berohannak a házba (zárt tér) ,ahonnan természetesen esélytelen elmenekülni mert a "boszorkányok" lakhelye. 

Ennél még egy lámpaburának is több esze van.... De legalább a csaj megmurdált- komolyan örültem neki.
Ja és ez is olyan film,ahol még a kakilást is kamerázzák... Szóval nagy menekülés,meg gyilkolászás,de a kamera fontos!!
Ezt mindenki jobb ha megjegyzi: a kamerát feltétlenül vinni kell.

Ncore-ról töltöttem le,ahol totál lehúzták a filmet,de gondoltam megnézem,mert az első két rész
úgy ahogy a maga nemében,meg idejében izgi volt. Az se volt úgy eleresztve,meg nem sok minden történt,de ehhez képest jók voltak.
Ezt le sem kellett volna tölteni. Tanulság: néha hinni kell az nCore kommentelőknek.



Romok
"Egy baráti társaság, négy amerikai turista és egy német utazó Mexikóba érkezik turistaként. A kellemes láblógatást hirtelen rémálommá válik, miután egy csapat archeológus megbolygatja a romok alatt szunnyadó gonoszt. A maja időkben emberáldozatokat mutattak be itt, és úgy tűnik ez napjainkban is megismétlődik. Kénytelenek megküzdeni az életükért."

Ezt a filmet szintén a horror-thriller kategóriából szedtem,gondoltam adok neki esélyt-habár a leírás alapján csak a 'maja' szó keltette fel érdeklődésemet,de az hogy megint idétlen amerikaiak vakációznak,és majd meghalnak,hát nem nagyon vonzott. De végül megnéztem,mert jártam már úgy,hogy rossz véleménnyel voltam valamiről és végül mégis csak jó volt. 5.9 pontot kapott imdb-n.
Ezt is spoilerezem,előre szólok. Akit érdekel,akkor annak még annyit mondok,hogy igazából egyszer nézhető. Ez nem szellemes,meg ősi istenes film-de ahhoz képest jó. Mondjuk nekem ez nem tűnt thrillernek,de elég sok filmet félre címkéznek.

Ez is tipikusan kezdődött: amerikai emberkék nyaralnak; kettő csaj, és kettő srác,plusz még egy srác,aki valami német és a tesója után akar menni,aki valami ásatáson van egy romsírnál.  Persze az amerikaiak is csatlakozni akarnak,mert hogy mennyire buli lenne már hazamenetelük előtt még túrázni. 
El is indulnak az erdőbe,ahol pont az az ösvény van letakarva,amit keresnek. Na itt már el kellene gondolkodni miért is- és az 5 fős csapatból egy ember tudata jut el idáig.
Persze mennek tovább és oda is érnek a romhoz,ahol hirtelen helyiek megtámadják őket mikor közel érnek a romhoz. 

Felmenekülnek a rom tetejére,a helyiek meg berendezkednek a ruin elé: ergo nem engedik el őket. 
Én sokáig nem vágtam mi van. Elkezdték a német srác tesóját keresgetni,és leereszkedtek a romba. Vagy legalábbis a német csávó,aki alatt elszakadt a kötél és jó sokat zuhant. Utána leesett az egyik csaj is,akinek kis sérülés lett a lábán.
Hát ugye kellett olyan karakter aki ott helyben lebénul,megsérül, ezzel is nehezítve a menekülést. Sok szenvedés után a két csaj felhozta,és közben egy mobil hangját hallották folyamat.
Ez lehet az utolsó esélyük. 

A két csaj le is mentek,hogy  felhozzák a telefont. Aztán totál nagy szívás volt,mert kiderült,hogy nincs semmilyen mobil: az indás növényzet utánozta a mobil hangját. Már voltak utalások a filmben arra,hogy az itteni növényzettel nem stimmel valami,de nem volt annyira feltűnő.
A lebénult srác lábát totál ellepte a növény és lényegében lezabálta a húsát... Itt csak egy valamit tartok hülyeségnek: minek hagyták ezek után azt a szerencsétlen srácot a növény közelében?!  Igazán arrébb húzhatták volna.
A lényege az egész filmnek,hogy csapdába esnek a rom tetején,ahonnan semerre nem tudnak szökni,és szép lassan meghal mindenki: az egyik csaj aki megsérült,annak a nyílt sebébe kúszik fel ez a növény és benne él... Ez olyan szinten hányinger keltő,hogy nem igaz. Bár elgondolkodtam,hogy a szervezet vajon miként reagál egy ilyen idegen anyagra...Na mindegy,ebbe nem megyek bele :D

A lebénult srácot is kinyírja a növény.  Akkor az egyik csaj a pasiját szúrja le,majd őt is leszúrják,mert neki mindegy. A végén ketten maradnak: ebből a srác kitalálja,hogy meglógnak; elcsalja a helyieket,a csaj meg lelép. A film végén kiderül,hogy mindegyikükben ott volt a növény és,hogy a helyiek csak azért nem engedték el őket,mert nem akarják hogy ez a növény elszaporodjon a világban.

Jó kis katasztrófa film volt ez :D Mondjuk a horror kategória miatt én tökre másra számítottam,de végülis jó volt ez is a maga módján. Csak sajnos nem élte túl senki. Éljenek a húsevő,vagy húsban élő növények :D 
Aki szereti az ilyen izgulós filmeket,annak ajánlom. 


6 megjegyzés:

  1. Ezek a filmek még kimaradtak...De a parajelenségeket tuti pótlom, mert már neki kezdtem végignézni az összes részét...Illetőleg végigszenvedtem hármat, de a teljesség kedvéért befejezem, amit elkezdtem (annak ellenére, hogy az a három is, amit láttam teljesen ugyanaz volt...xD)...Egyébként nem lett volna rossz, se a téma, se a sztori...de annyira Végső állomás hangulata volt már (amikor 6-szor leforgatják ugyanazt a filmet...wáááh...), hogy az utolsó résznél már nagyon unatkoztam alatta...pedig nem egy nap néztem őket...egy hétvégét szántam rá, péntek-szombat-vasárnap este...

    A romokhoz: azért csak egynek tűnt fel, mert hülye amerikai turisták - ahogy te is írtad - és ha véletlenül több eszük lenne, akkor nem tudnának filmet forgatni...De én a legtöbb horrornál elgondolkodom, hogyha az emberek csak egy picit is gondolkodnának, akkor nem lennének megölve...(és most nem a stresszhelyzetben magát sarokba szorító menekülőre gondolok, hanem arra pl, aki bemászik egy elhagyatott, lezárt területre, amiről városi legendák szólnak és amúgy illegális is a behatolás...és utána sajnáljam, ha egy baltát állítanak a hátába két óra múlva...xD)
    Amúgy általában én a hatos imdb értékelés alatt semmit se nézek meg...de ez a film közel áll hozzá, és most úgyis kell majd valami lazább film (mostanában thrillereket néztem...mondanivalóval...kell egy "laza" horror), szóval szerintem a közeljövőben én is megnézem, hogy most éppen milyen színészeket "öltek meg" a szórakoztatásunkra (nagyon irritál, ha megtámadnak valakit, és az fapofával menekül, sok esetben a színészek hozzánemértése sokkal jobban megvisel, mint a film cselekménye)...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A parajelenségeket én keverem. Végig azt hittem erre amit néztem most,hogy ez a 4. része. Aztán utána tudatosult bennem,hogy ez valami tökre random kiegészítése a filmnek. Igazából továbbra is ugyanaz a véleményem erről: hogy felesleges egy témáról ennyi bőrt lehúzni. Ez a film akkor volt jó míg az első két rész volt. Addig még parázott is az ember. Oké,most tekintsünk el attól hogy ki szereti a kamerás horrorokat és ki nem. Aki kedveli annak szerintem bejöttek ezek a paranormal sorozatok. De amikor már a 3., 4. részt csinálják ugyanarról a témáról..hát fáj. Ez tipikusan az a kategória,ahol meg kellett volna állni a második résszel és ámen.

      Jaj most jót nevettem ezen hallod :D De ez sajnos így van,hogy ha gondolkodnának a filmben,akkor tuti nem lenne film :D A másik amiben totál igazad van,hogy onnantól felesleges is sajnálni az embert,miután betör egy lezárt területre. Az AHS sorozatban (amerikai horror story) volt valamelyik évadban,ahol bementek szexelni egy régen lezárt,és nem használt elmegyógyintézetbe -vagy hova ?- és akkor ott legyilkolták őket. Valahogy egy percig se izgatott a téma és rohadtul megérdemelték :D

      A színészi játék meg a másik dolog. Az olyan filmeket én se szeretem,amiben szar a szereplő =(

      Törlés
  2. Mind a két filmet láttam, és mind a két film túl nagyot akart markolni, és piszkosul keveset sikerült fogniuk. Sajnos, mindenféle utánajárás és/vagy logika nélkül készítenek forgatókönyvet. Nem mondom, hogy valaki legyen szakértője egy témának (ld. boszorkányság), de azért minimálisan foglalkozzunk már vele. Illetve, azért valahol az elvadult ötleteket sem szeretem. Szerintem az átlagos mozizó vagy tévéző ilyenekkel nem foglalkozik, és az összes ilyen gyűjtőportálon az átlagos érték az, ami számít, hogy az átlagos nézőnek tetszeni fog. Ezért nem adok sem a véleményekre, sem a pontszámra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem mit mondasz,és szerintem is illene némi utánajárás a dolgoknak,mert ezzel tényleg egy rakat társaságot megsérthetnek. Oké,hogy a mesékben is gonosz banyák vannak,de mai világban ezért perelhetnek is az ilyen társaságok :D

      ebben igazad van,erre nem gondoltam. Mármint hogy az átlag nézőközönségnek készülnek a filmek. Akkor innentől azok a filmek érnek valamit,aminek rossz a szavazata,mert akkor abból az következik,hogy sokan nem értették a filmet,ergo biztos jó :D Vagy ez csak az én hülye logikám?

      Törlés
    2. Pont tegnap fejtettem ki egy ügyfélnek (:D), hogy szerintem vagy lehúzzák a filmeket, vagy túlértékelik, és vannak azok, akik a középső mezőnyben járnak, akik se nem adnak rosszat, se nem jót. Ebből jön egy átlag. Nem hiszem, hogy ami rossz pontozást ad, az jó, mert lehet, hogy a művészfilm, ami tetszene, sokaknak nem azért, amit te is mondasz, vagy egy film tetszene, amit túlpontoznak azok, akik láttak, és szeretik a műfajt. Én csak azt mondom, hogy átlagot mutat a szám, nem azt, hogy tényleg jó vagy rossz.

      Törlés
    3. Egyetértünk :D S mit mondott az ügyél? :D

      Törlés