Oldalak

2015. február 14., szombat

Filmélmények ♥

Hétvége felé megint megnéztem kettő filmet,de most a változatosság kedvéért katasztrófa filmeket és nem horror/thrillert. Tőlem csoda az ilyesmi.
Mindemllé letöltöttem az Elveszett Ereklyék Fosztogatóit is,mert régebben imádtam azt a filmet sorozatot. Fiatalabb koromban nem voltam történelem rajongó,de most ennyi idős fejjel annál inkább érdekelnek bizonyos dolgok- gondolok itt pl. a skandináv mitológiára meg a hozzátartozó történetekre.
No,de most inkább a filmekről ejtek szót.

Holnapután
 "Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig, Amerika megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől."
IMDb: 6,4

Nem vagyok oda annyira az ilyen stílusú filmekért,mert szét tudom magam idegelni a végére. De meg kell hagyni,ez egy zseniális film lett a saját stílusában. Jó a történet,nem szerencsétlenkednek sokat,meg nem is szenvednek annyira mint az ilyen filmekben elvárt. Kellően izgalmas és feszült volt a film,kis drámával,meg megvoltak a kis szereplőink,akik ugye nem halnak meg.
Nem szpoilerezem ezt most annyira szét,mert érdemes megnézni. De azért azt lehet sejteni,hogy itt is vannak emberek,akik értetlenek,ostobák. 4-5× láttam már.
Az ilyen filmeknél mindig elgondolkodom,hogy vajon a valóságban is meg fog e az ilyesmi történni?! Mert érik az emberiségnek egy törlés,és a Földünknek egy restart.

2012
 "Jackson Curtis író (John Cusack) a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb titokban láttak hozzá az óriás bárkák megépítésének, melyek Tibet legeldugottabb hegyei közt várják kiváltságos utasaikat. A természeti katasztrófák a vártnál is hamarabb alakulnak ki, így Jackson kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját."
IMDb: 5,8

A 2012es maja jóslat szerint mi már nem kéne hogy éljünk. Mindenki készült abban az évben erre a világvége eseményre; nos a filmesek is.
Na ennél a filmnél van az,hogy egy percre se tud az ember lánya megnyugodni! Van a személyes szál,meg a globális. Hiába örülünk,hogy a kis szereplőink épp megmenekültek ettől meg attól, rögtön ott a másik feszültség,ami  a világot sújtja. Szóval totál izgalmas a film.
Viszont nem értem mért kapott ennyire silány imbd szavazatot,mert azét ennél jobb. Habár tudom,hogy a szavazók nagy része csak nyomkod és nem szabad adni ezekre.
Viszont szerintem a film jó lett. Itt is megvannak az olyan karakterek akiknél fogtam a fejem,hogy wtf?!,meg hogy egyáltalán minek nyitotta ki a száját (tudom kitölteni azt a 4 másodpercet). Megint a női karakter kapott balfék szerepet,amitől ki voltam. Komolyan néha nem tudtam eldönteni,hogy most a filmen idegeskedek,vagy a nőre vagyok dühös!
Na de ezt se szeretném spoilerezni,mert tudom ajánlani. Ez egyszer megnézhetős nálam-többet nem szenvedem végig. Hosszú a film.
Összességében tudom ajánlani,mert iszonyú jól megcsinálták,bár egy két "hülyepicsás" jelenetet kivettem volna belőle (:

♥Ismeritek valamelyiket is?♥
♥Tetszettek?♥

13 megjegyzés:

  1. A 2012 annyira nem tetszett, mint a Holnapután. Egyik mellett sem kötelezném el magam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha választani kéne,akkor a Holnap után jobban bejött mint a másik ^^ A 2012-t viszont nem tudnám még egyszer megnézni =/

      Törlés
  2. Nekem a Holnapután tetszett! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is a Holnapután tetszett jobban, az valahogy drámaibb volt. A másik kicsit hatásvadász számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,meg a másik nagyon hosszú! és azt végig izgulni =/

      Törlés
  4. Mind a kettőn visítva röhögtem annyira hiteltelen voltak. :D Vígjátéknak meg katasztrófafilm paródiáknak tökéletesek, de amúgy... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk nem értem ebben mi a vicces. Szerintem jól feldolgozták a lehetséges világvégét :D

      Törlés
    2. Hmm.. az volt a vicces hogy kb annyi köze volt a valósághoz mintha a gyűrűk urát nézted volna. De lehet ezt csak azért láttam így, mert olvastam és tanultam az általánosban... Ez a film kb olyan volt mint a 80-as 90es évek akciófilmjei ahol perceken át lőnek egymásra, és csak a kritikus pillanatban fogy el a lőszer, miközben a valóságban egy AK-47es alig 3 másodperc folyamatos lövés alatt kiürít egy egész tárat.

      Törlés
  5. Én a 2012-t jobban szeretem, persze, hogy sose lesz ilyen, de a Függetlenség napját imádom annak ellenére, hogy az esély arra, hogy bekövetkezzen 0 :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na az a film is jó volt nagyon -de már nagyon régen néztem, lehet meglesem valamikor újra :D
      Amúgy az esély mindenre meg van :D

      Törlés
  6. Az előzőt láttam, az utóbbit még nem de régen megakartam nézni. Biztos jó lehetett amúgy. :) Köszi, lehet ma meg is lesem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na szuper (: Szerintem egy próbát megér,mert egyszer bőven nézhető (:

      Törlés