Oldalak

2016. január 9., szombat

Ajánló- Crimson Peak | Bíborhegy

Gondolkodtam annak idején,hogy el kéne menni moziba és ott megnézni,de annyira nem volt erős a késztetés. Két dolog volt ami rávett,hogy megnézzem ezt a filmet: a rendező (Guillermo del Toro) és egy imádott,kedvenc színészem (Tom Hiddleston). Körülbelül ennyi.  Illetve többen megjegyezték,hogy mennyire jó és mennyire gótikus stílusú a film, mindenképpen nézzem meg.
"Guillermo del Toro XIX. században játszódó gótikus horrorjának főszereplője Edith Cushing (Mia Wasikowska) egy fiatal írónő, akinek a fejét elcsavarja egy vagyonos férfi. A nő oda is költözik a férfihoz, akinek a háza egy hatalmas családi öreg birtok, ami teli van titkokkal."- forrás

"Egy családi tragédiát követően az ambiciózus írónő hányódik a gyerekkori barátja iránt érzett szerelem és egy rejtélyes idegen csábítása között. A múltja szellemei elől menekülve kiköt egy házban, amely lélegzik, vérzik és emlékezik." - forrás

A filmről képeket már jóval régebben láttam,mint mielőtt itt az országunkban elkezdték vetíteni,ugyanis tumblr-n mindenki rá volt függve és mindenféle különböző képek, gifek árasztották el a főoldalt. Így amennyit láttam nagyon szimpatikus volt és nagyon vártam,hogy kijöjjön,már csak azért is mert Tom játszik benne,akit a Bosszúállók óta imádom ♥
Tumblr
 Guillermo del Toro a rendezője,amit csak akkor tudtam meg mikor megnéztem a filmet és nagyon megörültem,mert innentől rossz film nem lehet. Felonyéknál néztünk kettő-három olyan horror filmet,amit ez az ember rendezett és egyik sem volt csalódás. A tapasztalatok alapján jó rendező és nem szokása unalmas filmeket gyártani.
A szereplők közül kb. csak Tom Hiddlestont ismertem,a többi nekem új volt (annyira nem bújom a színészek világát),de mindegyiknek tetszett az alakítása,bár az az Edith karakter (Mia Wasikowska) irritált néha- már csak a naivitása is.
A történet maga nem rossz,bár nekem kicsit lightos és nem mondom,hogy nem tudtam mi fog történni és mi lesz a vége már az elején. Nem spoilerezem a filmet,de már ahogy egymásra nézett a két testvér,tudtam,hogy valami gyanús- majd le is esett; kicsit gyorsabban mint ahogy a történet haladt (talán már alapból túl gyanakvó vagyok (: ) 
Ha jól tudom akkor horror kategóriába készült,de mivel már annyi horrort néztem,hogy az ingerküszöböm nagyon magasan van, így nem hatott meg különösebben. A szellem alakok eléggé furcsán voltak ábrázolva,de nem mondom,hogy nem tetszett.
A díszlet meg a kosztümök viszont fantasztikusak voltak, ahogy a  látvány világ meg az egész hangulat is nagyon el lett találva,szóval ezért az én részemről egy pacsi jár.
Tumblr
 Összességében úgy érzem,hogy megérte megnézni és tudom ajánlani mindenkinek,aki szereti az ilyen bűnügyi (mert valamennyire nekem az is), lightos-szellemes,komor hangulatú, "horror" filmeket. Én eredeti szinkronnal néztem (azt hiszem még nincs magyarra lefordítva), de ncore-on van hozzá magyar felirat. 

Ti láttátok már?
Szeretitek az ilyen komor hangulatú filmeket? 
A rendezőtől ismertek egyéb jó filmeket?

4 megjegyzés:

  1. A rendező dolgait vagy nagyon szeretem, vagy nagyon nem tetszik, viszont ezzel a filmmel megtaláltuk a két véglet közti pontot. Nekem a film eleje, közepe nagyon tetszett, lekötött, vonzott, magába szippantott, de a vége valahogy nem ment az első két harmadhoz.
    Így írtam róla: http://tipegozombi.blogspot.hu/2015/10/biborhegy.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes,mert én eddig kettő (tényleg) horrort láttam tőle és azok jók voltak. Ez is annak van meghirdetve és annak viszont nem tetszik. Egy szimpla véres,bűnügyis rémmese (:
      Meglesem (:

      Törlés
  2. Igazából nem mondanám horror kategóriának, jobban inkább misztikus, de még nem horror. Milyen filmeket rendezett még ez z emberke? Amúgy a spanyol horror, misztikus filmek nagyon jók szoktak lenni, az Árvaház az egyik kedvencem, ami spanyol misztikus filmben rendeztek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú nagyon sok filmet rendezett. Amit mi néztünk barátnőmmel, az a Júlia szemei.. és öö a másikra nem emlékszem =/ Mindkettőt eredeti szinkronnal néztük,aztán már nem rémlik.
      az árvaházat nem láttam még.

      Törlés