Oldalak

2016. január 25., hétfő

Avon | Ajánló

Vagyis inkább nem ajánlom. 
Az a helyzet,hogy már évek óta gyűlik bennem a harag az Avon márkával szemben. Az életem nagy részét ezek tették ki,mert mindig találtak ki újabbnál újabb és jobbnál jobb (elmondásuk szerint persze) termékeket. A probléma ott kezdődött,hogy egy átlag ember, aki nem foglalkozik kozmetikával simán elhiszi,hogy az az arckrém amit éppen az arcára pakol,valóban azt a hatást fogja kifejteni,amit nagy betűkkel hirdetnek az oldalon a termék mellett.
Tudom,hogy sok embernek nem fog megegyezni velem a véleménye és nem is kérek ilyesmit, sőt tisztában vagyok,hogy többen meg akarják majd magyarázni,vagy esetleg megharagudnak rám,de azért az avonozást nem most kezdtem és volt egyesmásban részem az évek alatt és bátran állíthatom,hogy általában sosem voltam megelégedve maradéktalanul.
Régebben tanácsadóskodtam,ami akkoriban jó volt,mert ugye bizonyos szintig jár valamennyi kedvezmény (ma már esélyed nincs,de az elvárás magas). Aztán koordinátor lettem,ahol már elvárták,hogy kampányonként egyre több tanácsadót nevezzek ki (és nem ilyen egy kettő.. rögtön 5öt, majd 10 és így tovább; ez abból a szempontból lehetetlen,hogy ma már mindenki tanácsadó,vagy ismeretlen így nem lesz leadása,ergo te szívsz miatta).  Elvárták,hogy utcára kimenve szólítsak le embereket,meg meetingekre járjak ahol szituációkat gyakorlunk... Na nekem ebből elegem volt,meg vissza kerültem tanácsadónak,hiszen esély nem volt rá,hogy havonta 10-20 embert kinevezzek. Ráadásul megbízhatatlanok az emberek nagyon,meg nekik sem ment az eladás,mert mindenkinek volt már akitől veszi a terméket.
De és ez csak a tanácsadós részének egy kisebb szelete.  Igazából nem pont erről akartam beszélni,hanem a termékek minőségéről.
Szar.
Nos igen,nem tudom jobban fogalmazni.  Már hónapok óta tervezem,hogy szakítok a termékekkel,de mindig csak ez meg csak az,meg most ez új,adok neki esélyt-de teljesen pénzkidobás. Egy kettő olyan termék van amit kedvelek és még nem okozott gondot és az a SuperShock szempillaspirál, az intim lemosójuk illetve egy két parfümjük és a fésűjük. Minden egyébbel meggyűlt a bajom és hallom másoktól is a panaszokat (ami nem mellesleg sokszor a tanácsadónak rossz,mert őt minősítik és ezt sokan nem fogják fel,hogy az eladó nem egyenlő a termék minőségével meg magával a márkával!).

Amiket szeretek tőlük és még nem csalódtam

SuperShock szempillaspirál: ez valóban szép ívelt pillákat ad és nem pedig póklábakat mint a többi kipróbált spirál. Mondjuk kicsit átverésnek érzem már azt is,hogy a spirálos oldalakon alapból műszempillával reklámozzák az összeset és hogy milyen igéző lesz a tekinteted. Aha,műpillával nekem is ;)

Avon Luck for women: sok parfümöt használtam tőlük,amiknek remek illata volt...Viszont abszolút nem tartós,és hiába fújom vele tele magam nem lehet érezni (és nemcsak én nem érzem,mert megszoktam,hanem senki- max ha a ruhámra fújom).  Ebbe csak az a szemétség,hogy elkérnek 4-7 ezer ftokat értük,holott nem érnek semmit,míg a Dougles-ben mondjuk 10ért tudnék  olyat venni,amiből tényleg elég két csepp és érzem 3 napig.  Szóval az ár- minőség nincsenek egyensúlyban.  Amit még próbáltam és szerettem az az Avon Attraction parfüm. Ebből először mintát kaptam,aminek annyira megfogott az a finom illata,hogy azonnal megrendeltettem, viszont úgy már nem volt olyan intenzív és kicsit csalódás volt,mert ez is 4-5 ezer között mozog.

Planet Spa termékek: ezek általában jók szoktak lenni,de marha drágák. Viszont azt tudom mondani,hogy ebben (még!) nem csalódtam.

Clear Skin: ez ilyen pattanástalanító és arctisztító termékcsalád,amiből én az arctisztítót és a zselét használom-mindkettőben 2% szalicilsav van. Na ezek ketten még verhetetlenek,feltéve ha nem használom minden nap,mert akkor megszokja az arcom. A zselé jó,mert az ember lánya felkeni éjszakára és van,hogy másnap már lecsökkent a pattanás,meg a gyulladás.

Intim lemosók és tusoló zselék: ezek a termékek is még egyenlőre jónak tűnnek.

Használati tárgyak: a fésűkkel nem volt eddig gondom. Azt a sima hajkefét használom.

Amiket próbáltam már és csalódás volt

Körömlakkok: sokféle fajta lakkot használtam már így a nagyvilágból,így nyilván az avonosat is. Sokat ígértek a lakkokkal és hát nem állták meg a helyüket. Nekem alapból nagyon folyósak és nem terülnek úgy  ahogy kellene és a tartósság se épp a legjobb-sőt. Összehasonlítva minden kipróbált márkámmal ez a legrosszabb. A Flormal,Opi,Aden meg egyéb lakkjaim sokkal jobban bírták még akkor is ha mosogatok,meg feltőtlenítős a kezem és mondjuk egy Aden se kerül olyan marha drágába,míg az avonosokért elkérnek ezer meg ezeregy forintokat. Ez mi ez?! S elmondom,hogy az Adentől vásárolt körömlakkok egy-másfél hétig vannak a körmömön,vagy kettő és kerülnek 3-4 száz forintba. Szóval én kérek elnézést.

Szemhéj paletták: ezekből nem sokat vettem tőlük,mert annyira nem sminkelem magam,de amik tőlük voltak sem működtek a legjobban. A csillogós festékből kipotyogtak rendszerint a csillámok (és tudom,hogy máshol is előfordul,de dolgoztak rajtam márkásabb termékkel és ott nem volt ennyire vészes). plusz ezer réteg kell hogy látszódjon valami végre.  Vagy én vagyok a balfasz (:

Szemcerkák: a csavaros cerka egy jó ötlet,csak azzal az a baj,hogy nem lehet hegyezni és hiába tekered,bumszli a vége. Ráadásul többen panaszkodtak sajnos,hogy sokszor darabokban jött ki a tartalma.

Használati tárgyak: tudjátok vannak azok a külön számok,amiben horror áron vásárolhatsz baromi átlagos dolgokat... Nos én is rendeltem onnan anno ilyen has meg derék leszorító cuccot, L-es méretben. Na most úgy kell elképzelni,hogy húgomra se volt jó,aki XS, S-es méretekkel van megáldva. Ilyenkor mi van?
Vagy volt az az eset,mikor húgom rendelt cicanadrágot- ebből egyszer olyan volt az egész mint egy csúnya harisnya, másodszor meg alig ment rá a nadrág és emiatt csúnya is volt,mert megnyúlt az anyag  ergo átlátszó lett. M-es méretet rendelt ha jól emlékszem.....
Aztán volt a karácsony előtti fail,mikor megrendeltük anyával közösen azt a vidám palacsinta sütőt. Na most abban esélytelen volt a sütés,nem lett olyan formája mint a képen és ráadásul mikor ki akartuk tisztítani nem lehetett mert jött le az egész anyag róla..Szóval egyszeri használat után kuka, köszönöm szépen Avon!!! Itt lett elegem főleg,mert elkértek érte vagy 5- 6ezret.
A táskák meg egy pillanat alatt szétmennek; volt olyan aki mindig innen rendelt,és előbb utóbb szétment a cipzárja, a füle,meg foszlott az anyag. Az ékszerekre ugyan rá van írva,hogy ezüstözött,de azok is korrodálódnak nagyon hamar. Az ecsetek szétesnek állítólag (ez mondjuk ne saját vélemény,meg tapasztalat,mert nem vettem tőlük olyat sosem).

Kézkrém: Az az Avon naturals kézkrém vaníliával nekem betett nagyon,ugyanis összefogja a fekete cuccaimat. Azt vettem észre egyszer,hogy indultam volna ki az utcára és fehér foltok a gatyámon. Aztán észrevettem,hogy mikor igazgatom magam és épp be van kenve ezzel a kezem,akkor foltot hagy,pedig elvileg beszívódott. Azt is elhajítottam a fenébe. Ilyet sose tapasztaltam még egyik krémnél se,de ez nagyon égő pillanatokat okozhat.
Illetve idesorolnám az egyik testápolót is,amit amúgy rettenetesen szeretek mert jó az illata,az állaga (egyedül béna,hogy csillog de ettől eltekintve az egyik kedvencem volt),  de múltkor mikor kinyomtam belőle egy kis darabot, egy fekete szőrszál kandikált ki belőle,beletekeredve. Életem legfelemelőbb pillanata volt,hogy megkaptam ajándékba valakinek a valamelyik szőrzetét. Mondjuk nem dobtam ki a terméket,mert ennek vaníliás,fahéjas illata van és szeretem,de ez eléggé megrázó volt.

Arckrém: Nem szeretem ezeket. Régen használtam többet is,hogy lássam melyik jó,de volt olyan amit mondjuk több hónapig nem használtam és megposhadt.. Elváltak az összetevők vagy nem tudom,de szörnyen undorító volt. Volt olyan ami meg elvileg mattitott volna,de nekem fénylett az arcom tőle és azt éreztem,hogy megfulladok alatta. De akkor mondtam le róla végleg mikor láttam az összetevők reakcióját. Köszi nem kenem fel.

Igazából napestig sorolhatnám,hogy mennyire megutáltam az avont és kicsit hülyén is érzem magam,mert régen meg hogy szerettem. De hát ilyen mikor az ember lánya megismerkedik jobb minőségekkel. Amikről nem írtam véleményt,azokat vagy nem próbáltam vagy semleges a véleményem,de inkább az előbbi.
Természetesen senki ne vegye magára és senki ne érezze,hogy én most le akarom beszélni,mert ez nem az én dolgom. Szimplán csak elmondtam a tapasztalataimat,élményeimet és véleményemet. Nyilván nem egyforma a bőrünk,nem egyformán fognak használni a termékek,de azért ilyen árak mellett van egy átlag elvárás,aminek nem felelnek meg, illetve vannak dolgok a termék minőségeken kívül is. Például nagyon sokszor össze vissza kevernek mindent: a megrendelt termékek fel sincsenek tüntetve a listán (ezt mindig kapunk a csomagban,ahol vezetve van hogy mi került a dobozba), szóval olyan mintha nem is rendeltük volna meg; van mikor egy tökre más, meg nem rendelt dolog jön meg és akkor nézel mint Rozi a moziban,hogy ezt ki rendelte és mikor mert te nem emlékszel,de ez ugyanúgy nincs feltüntetve a papíron.
Mindenesetre nekem nagyon meggyűlt már a bajom ezzel a márkával,meg a hozzáállásukkal (főleg mert ezek nem csak egyszer történtek meg.. nyilván az ember elnézi a figyelmetlenséget,mert nem robotok,de mikor minden egyes szettet szét bombáznak mert készlethiány meg ilyen olyan figyelmetlenség,akkor kb. ölni tudtam volna,mert ez nem fair... de azért kapom a leveleket,hogy ösztönözzem a vásárlóimat. Hát nem fogom bocs :D ).

16 megjegyzés:

  1. Sosem voltam tanácsadónő. Valahogy nem láttam értelmét. Mármint amiatt mert túl sokan csinálják. Kis ország vagyunk. A lakkjaikat én is utaltam. Nagyon. Aztán nem tudom mi történt de 3-4 napot simán bírnak rajtam. Biztos az alap és a fedőlakkon is múlt nálam a dolog. Arckrémet már az összetevő miatt sem veszek tőlük, sőt semmilyen arcra valót sem. A smink jó lenne, de Kiderült, hogy allaergiás vagyok rájuk. Így kénytelen voltam a kedvenc palettáimról lemondani. De ha már drága márka. A NYX palettáktól is kifolyik az agyam a helyéről. Tehát ami drága nem feltétlen jobb is. Összetevő és bőrtípusismeret a nyerő kombó, akkor minden márkaban találhatunk megfelelő cuccot. Úgy ahogy te is teszed, nem kell helyből lehúzni a márkát.
    Az meg más kérdés, hogy a munka elvárásuk mi fán terem...:S Annak idején az Oriflame raktárban dolgoztam 3-4 hónapot diákként, és ott nem volt baj mint háttér munka. Viszont a tanács részébe nem láttam bele. De ez is olyan dolog hogy nem kötelező csinálni szerencsére. Feleslegesen ne idegelje magát az ember :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilvánvaló,hogy minden márkában van kifogásolnivaló, viszont én most nem minden márkáról papoltam,hanem egyről. Elmondtam az elején is és a végén is,hogy nem kell ezzel egyikőtöknek sem egyetértenie. A lehúzás meg relatív: ha egyszer nekem negatív tapasztalatom van erről (és nem mellesleg a környezetemben élők is állandóan panaszkodnak) akkor mért ne fejthetném ki? Mert lehúzás? Szarok rá hogy őszinte legyek,bocs (: Alkossanak olyan terméket ami tényleg ár-minőségnek megfelel és nem érzem pénzkidobásnak.

      Azt is ezer elmondtam már,hogy tudom jól,hogy a drága termék se feltétlenül jó, de az avonnál minden drága szinte és mellé rossz is,míg más termékcsaládban nem csalódtam ennyit. Persze mindenhol lehetne hibákat keresni ha nagyon akarnánk,de az avonosok ordítanak sajnos. Így is évek óta tűrök és nem szóltam egy szót se!

      Összetevő? Erről is írtam fent,hogy az összetevők szépen kicsapódnak ha nem használod sokáig. Úgyhogy a bőrtípus és összetevő se nyerő kombó,mert alapból rossz az összetevő ami benne van.

      A tanácsadós része meg valóban őrjítő és sajnos okozhat álmatlan perceket is és tényleg nem éri meg. Szóval ebben egyetértünk,hogy nem kell a felesleges idegeskedés (:

      Törlés
    2. Nem kell így felkapni a vizet. Én normális és nem kötekedő hangnemben írtam. Ha annak vetted ezer Bocsi. Kiegészítettem a véleményed az enyémmel. Vagyis a magam képére formáltam, szerintem inkább a helyeslés mint a cég bevédése volt a célom. Legalábbis én nem vettem észre hogy orrvérzésig védtem volna az Avont. Igazából arra akartam kitérni ahogy írtam is, hogy te sem húztad le a márkát (bocs, nekem meg ez az őszinte szava járásom) hanem emeltél is ki belőle jó dolgokat. Bocs, ha nem tudtam rendesen kifejezni magam. És azért is bocs, hogy nem értek mindennel egyet, de értem és elfogadom amit írsz. Talán ez a szép a blogolásban (is), hogy nem ért mindeki egyet, de talán valaki más aspektusból is tud újat mutatni ;)

      Törlés
    3. A-a nem kaptam fel semmit. Rájuk vagyok mérges,mert a sok selejt dolgot eltudják adni mindenféle kitalált akcióval (ami nem is akció). Szóval ez az átverés filing ami nem nyerő.
      Amúgy meg nem is tudnám szerintem lehúzni a márkát,hiszen rengetegen szeretik és védik- innentől esélyünk sincs. Még jó hogy véleményünk lehet.
      Véleményed meg persze hogy lehet,szeretem az új megközelítéseket,vagy egyéb sztorikat ha van (:

      Törlés
  2. Teljesen egyetértek a leírt dolgokkal. A többsége a termékeknek elég rossz minőség, 3-4 bevált dolgon kívül a többit szerintem nem érdemes megvenni, mert csak felesleges pénzkidobás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan. annak a pénznek amit ide szórunk el,mehetne máshova is.

      Törlés
  3. Szerintem ne érezd magad kényelmetlenül amiatt, mert leírtad a véleményed. Aki egy kicsit is értelmes, nem fog azért rád támadni, mert elmondtad, hogy neked egy márka nem vált be.
    Nekem szerencsére ennyire kellemetlen tapasztalataim nincsenek az Avonnal kapcsolatban, de ha egy szőrszálat találtam volna a krémemben, nyilván én is másként gondolkodnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jogos valóban. Szerencsére senki nem sértődött meg. Csak tudod az ember nem szándékosan szólja le azt ami másnak a kedvence. (:
      a szőrszál az engem is meglepett,mert ilyesmit még nem láttam,akármennyire rossz márka :O

      Törlés
  4. Szerintem tök jó, hogy ezeket leírtad, mert egy olyan imázs övezi ezt az egészet ami kvázi kikezdhetetlen (aki benne van v rendszeres vásárló, az görcsösen védi) pedig nem hibátlan korántsem, legalább így látszik, hogy a vásárlók nincsenek egyedül a problémáikkal. (Bár kissé off, de nekem az emberi oldala sem szimpi, gyakorlatilag nem szeretek találkozni azokkal az ismerőseimmel akik ilyesmit adnak el, mert annak ellenére h mondom h köszi nem, nem vált be, nem tetszik, állatkísérletes stb., folyamatosan előkerül, és annyira kellemetlen újra és újra visszautasítani :( Volt olyan csaj aki olyan konkrét kéréssel jött h rendeljek már x ezer ft értékben mert különben nem tud valami tanácsadónői kedvezményhez jutni... Na mondom basszus... A másik egy amúgy tündéri kedves ismerősöm, akit egyébként nagyon szeretek - de minden hülyeséget összevesz, főleg ünnepekre ajándéknak, én meg nem győzök megszabadulni tőle (persze eladom olcsóbban vagy továbbajándékozom, de akkor is… :/ )

    Bár nagyon más világ vagyok, eltér az ízlésem a célcsoporttól, én ezeken az ékszereken csodálkozok mindig, olyan kis ócska olcsó hatásúak 1-2 kivétellel... Mindig azon tűnődök h úgy őszinten ki visel ilyeneket ennyi pénzért (mert meg ebayről párszáz ftért oke, ha nem szép/jó/tartós, max ennyi volt, de többezer ftert ugyanazokat o.o A karkötőkkel kapcsolatban pedig csak lestem h mennyi egy alap karkötő plusz meg a charmok közel ezer ftokért (aztán ebayen meg marokszám szórjak az ember után 200 ftert…)

    Számomra csoda, hogy egyáltalan veszik őket.. Persze némely körben divat, egyfajta hagyománya van, de mégis érthetetlen, a legtöbb drogérias saját márkas cucc olcsóbb és jobb minőségű (ugyanez a helyzet az Oriflammel - egyik exem is tevékenykedett közreműködőként) én már évekkel ezelőtt felhagytam velük – ezek szerint sok minden nem változott. Én a kőpúderrel szívtam meg többek között (nagyon durván lehámlott es pattanásos lett tőle az arcom) a deók pedig rekordidő alatt megbuggyannak :( (pedig anno a black suedet nagyon szerettem sokáig adtam újabb es újabb esélyt).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy te is így gondolod! Sajnos aki görcsösen véd valamit,azt nagyon nehéz meggyőzni arról ami a valóság,bár nem hinném hogy a mi hatáskörünk lenne. Majd egyszer csalódik és akkor rájönnek.

      Amúgy sajnos a tanácsadóknak meg ennek az egész emberi oldala egy rakás kaki. Ezerrel tolnod kell magad mások arcába,meg rámenősnek kell lenned és szó szerint ledugni a termékeket a másik torkán. Ezt szokták irkálni az ösztönzőkbe is,hogy most ezt mondd,meg azt mondd... Aztán ciki ha egy olyan emberbe futsz bele,akinek elege van az egészből és elküld melegebb éghajlatra.

      Az ékszerek meg szerintem minden tárgyuk túl van árazva a minőséghez képest. A táskák szétesnek,az ékszerek hamar korrodálódnak és igen, inkább vegye meg az ember ebayről,mintsem kiadjunk csak a láncért 5ezret,meg külön a medálért is 3ezret.
      Amit még egyszer mondtál és fontosnak tartottam,hogy ők tartják magukat nagy természetközpontúnak, aztán a dobozok amiben küldik a cuccot nem is újrahasznosíthatók.

      Az állatkísérletes dologról hallottam amúgy már én is- állítólag kértek tőlük engedélyt,de nem tudtak felmutatni semmit. Nem tudom mi igaz ebből,de ha így van,akkor irtó ciki hogy azóta is működnek.

      Törlés
  5. Én nagyon szeretem a lakkjaikat, a legtartósabbak amiket próbáltam az AVON gél hatású lakkok. Probléma nélkül bírják egy hétig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök akkor ha neked bevált. Gél lakkot én csak a Flormaltól próbáltam- nekem az jött be (:

      Törlés
  6. Nekem vegyesek az érzéseim az Avonnal kapcsolatban. Minden hónapban izgatottan várom az új katalógust, de az újdonságok zöme nem csábít el, maradok a jól bevált termékeknél. Az intim lemosójukat szeretem és az uborkás arckrémjük is irtó jó, illetve még az epres testradír az, amiért bolondulok. Meg persze a planet spa termékek, főleg a shea vajas hajpakolás, de most az arclemosóm is onnan van (persze se a mostani, se a februári katalógusban nem lehet kapni, így nem tudom újra venni).
    Amiket nem szeretek tőlük, azok a sminkek, nagyon ritkán veszek tőlük ilyesmit. A szemhéjpúder palettáik a leggyengébbek. Körömlakkok terén kicsit most fejlődtek, amennyire olvastam mások tesztjeit, de ezt majd személyesen is lecsekkolom. Használati tárgyat sosem vettem, régen viszont voltak táskáim tőlük, azok még jók voltak. Viszont találtam máshol jobb minőségű darabokat, így már azt sem rendelek tőlük. Igazából úgy érzem, hogy kezd kialakulni bennem, mely termékeket szeretem tőlük és csak azokat rendelem. Ja, a parfümjeiket is megemlítem, nekem elég sok van tőlük, de azok régi klasszikusok, jól bevált illatok (Little black dress, Summer White), újakat viszont nem próbálok ki, mert a legtöbbjük csak kölni és 1-2 óra után elillannak rajtam.
    Szóval ja, ha úgy vesszük nem túl gazdaságos Avonból rendelni. Én sosem költök a termékeikre túl sokat, mert tudom, hogy annyit azért nem ér meg az egész. Összességében úgy vagyok az Avonnal, hogy amiket kitapasztaltam és szeretek, azokat folyamatosan újra vásárolom, de mást ritkán próbálok ki, és hát ez sem véletlen. Szerintem egyáltalán nem gond, hogy leírtad a véleményed, hiszen pozitív és negatív is volt benne, ami teljesen reális. Szerintem minden márkánál van olyan, hogy bizonyos cuccaik nem olyan jók, ezt mindenki kitapasztalja saját magának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennél a márkánál az a baj,hogy túlértékelik nagyon és sokan jót írnak bizonyos márkákról,hogy ingyen terméket kapjanak,innentől már nem reális mert az igazság elenyészik.

      Tény,hogy nekem is vannak azért olyan dolgaim amiket szeretek tőlük, például az epres testradírral egyetértek,mert azt én is szeretem (meg a csokisat),de a lakkok közül akárhányat és akármilyen fajtát vettem,mint kaki volt.
      A hajápolóikról,meg a samponokról,festékekről nem sokat tudok mondjuk,így azokat direkt nem emeltem ki.

      Vicces,mert az új termékeik parfümként vannak meghirdetve és az áruk is azt jellemzi,de mégis olyanok mint a kölnik- vagyis tök mindegy,hogy parfümöt vagy kölnit rendelsz, így is úgyis elmegy az illata.

      Szóval úgy igazából nem ajánlom senkinek,mert sokkal egyszerűbb más drogériákból beszerezni a dolgokat.

      Törlés
  7. Nekem mostanában tett be nagyon az Avon... A sminkjeikkel régóta nem szórakozok, egy négyes palettát szerettem, semmi több...
    Minden termékük nálam irritációt okozott. Kivétel nélkül.
    Egyedül a parfümjeik amik relatív beváltak, bár durva lenne, ha azoktól is vakaróznék.
    Most először próáltam ki egy lakkok tőlük (géles), és imádtam, de fele sem fogyott el és használhatatlan lett, pár órán belül pattogzik használat után meg hasonlók...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajnálom,nagyon rossz lehet ,ha használsz valamit és irritációt okoz. Ilyenkor elgondolkodom,hogy vajon milyen anyagok lehetnek benne.
      A géllakjukat nem ismerem,de a sima lakkok is ugyanezt csinálják sajnos- ja és horror áron mindkettő.

      Törlés