Oldalak

2016. január 13., szerda

{Vigyázz, Kész, Posztolj!} - Tinikorom kedvenc regénye

Kicsit elmaradtam egy rakat VKP poszttal -nyugodtan megkövezhettek-,de sok bajom volt ugye. Aki követ az körülbelül tisztában van vele. De a lényeg,hogy újra csatlakozom/folytatom.
A mostani témánk a kedvenc tini regényünk.
Általános iskola 7. - 8.ában kezdtem el megszeretni az olvasást ,előtte nem nagyon szerettem (nyilván mert kötelező volt). Elsőnek ilyen kisebb horror könyvekkel kezdtem,de nem lettek úgy a kedvenceim. Amit nagyon szerettem tinédzser koromban, az egy lovas trilógia  meg a Diablo játékhoz kiadott könyvek.
A lovak voltak a gyerek kori kedvenc állatim,így az ilyen regények fogtak meg. Ez a három könyv pont jó is volt: se nem túl hosszú,se nem túl rövid...,izgalmas (akkori szemmel) és gyermeki.  Emlékszem,hogy úgy kellett ki sírnom a könyveket,de végül megkaptam és később mikor könyvtárszakkörös voltam ezek a regények inspiráltak,hogy egy kisebb könyv szerűséget csináljunk a lovakból. De ez tényleg ilyen kezdetleges rajongás volt

Hamar más vizekre eveztem. Jött a Diablo könyv sorozat,amiről annyira de annyira sokat írtam már.  A Blizard North fejlesztette számítógépes játék a Diablo2, amihez később két szerző adott is ki könyveket. Nem magáról a játékról szó,de abban a világban játszódik,olyan karakterekkel és nagyon izgalmas sztorival. Ezeket több mint 5× elolvastam annyira szerettem. S még a mai napig lekötnek,ha épp egy ilyen erős fantasy világba akarok menni.
Több helyen olvashattatok nálam már a Diablo könyvekről; például egy olyan bejegyzésnél,ahol 10 olyan könyvet kellett felsorolnom,amik hatással voltak rám- itt.
"6, Richard A. Knaak és Mel Odom - Diablo trilógia. Hát életem értelme, az igazi fantasy megtestesülése! Az első részt 5-6× tuti olvastam és minden korosztálynak megfelel. Tini koromban olvastam legelőször és most mikor ennyi idős fejjel újra olvasom ugyanúgy látom értelmét és tudom élvezni."

Illetve volt korábban egy szintén VKP-s rész,ahol a kedvenc regényeinkről kellett írni és én szintén ezeket a könyveket választottam- itt.
"Nagyon régi sorozatról van szó- mikor én általános vége felé és gimi elejénél jártam,akkor már megszerezhetetlen volt a könyv. Rá pár évre bepróbálkoztam a kiadónál,de nincsen nagyon régóta ott sem. Nem örültem neki,végül Vera megszerezte nekem.  Azóta is értékes része a gyűjteményemnek és minden fantasy rajongónak melegen ajánlom!"
 Kaptam egyszer egy díjat/kihívást, hol kérdésekre kellett válaszolni és volt egy könyves kérdés- itt.
"10. Melyik az a könyv, amelyhez rendszeresen visszatérsz és évről évre újraolvasod?
Jelenleg annyi könyvem van elolvasatlan,hogy nem igen tudok újraolvasni. De régebben a Diablo köteteket olvastam el 5×- 5× részenként (de NEM a pony-s meséket)."

Szóval több helyen megjelenik a könyv a blogomban, gondolom ebből látszik,hogy fontos részt tesz ki az életembe (még ha csak egy könyv is).  Mondhatni,hogy nem csak tinikoromban volt fontos,hanem még most is bármikor újra olvasom.

A többiek válaszai:


2 megjegyzés:

  1. Robin Cook Kómájával kezdtem el olvasni, azzal szerettem meg olvasni. Addig a kötelezőket kínzásnak fogtam fel, és sok esetben elblicceltem.
    Tinikorom két kedvence:
    Victor Hugo: A nevető ember és Goethe: Az ifjú Werther szenvedései.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben akkor hasonlítunk,mert én nálam ugyanez volt,hogy a kötelezőket utáltam (nyilván mert erőltették és rövid időn belül). Aztán később a könyvtári könyvekkel,meg ezekkel a fentiekkel szerettem meg az olvasást. Szóval csak egy jó könyvet kell a gyerek kezébe adni,ezért is javasolnám a Harry Pottereket *-*

      Törlés