Oldalak

2016. február 10., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj! } - Trollok

Újfent egy VKP posztal jövök így február elején. Ezt a kis játékot régóta játsszuk és továbbra is nagyon kedvelt nálam,mert így sokszor olyan témák is szóba kerülnek nálam,amikre alapból nem gondolnék mert nem érint; ilyen ez a mai is,ami a Trollok címet viseli (:
A Pillecukor blogon utánaérdeklődhet mindenki akit érdekel a játék, Szilvi mindenkinek szívesen segít,plusz ott vannak nála a szabályok.
Tudom,tőlem ez nagyon furán hangozhat,hogy nem találnak be a trollok, bár nem is pontos a kijelentés,mert megtalálnak,de nem akkora számban mint a többi stílusbeli emberkéket szokták. Persze volt hozzájuk szerencsém,de a blog oldalamat eddig teljes mértékben elkerülték és inkább fbon voltak olyan kirívó esetek,amikről be tudnék számolni. Mondjuk simán az is lehet,hogy a mesebeli trollokról kellene most írkálnom,de azokat én nem keverném ide ha nem baj ;)

Sajnos nagyon kellemetlen tud lenni,mikor elmélyülten ír az ember egy témáról blogon vagy akármilyen netes felületen, és akkor azt egy nevesincs emberke lehúzó kommentel minősíti.  De én ilyenkor mindig arra gondolok,hogy annyira felesleges ilyeneken túráztatni magunkat( még ha rosszul is esik),hiszen ott kezdődik,hogy mi akik írunk,a véleményünket osztjuk meg, alkotunk.... egyszóval létrehozunk valamit, alap,hogy külső megerősítésre várunk, vagy mások tapasztalataira vagyunk kíváncsiak. 
A trollok akkor zavarnak,ha elkezdenek személyeskedni vagy feleslegesen kötekedni,bolhából elefántot csinálni (például egy random elgépelési hiba miatt) és semmi érdemlegeset nem adnak hozzá a felvetett témához.
Én sose azt várom,hogy egyetértsenek az emberek (bár nyilván jól esik,ha így van)  ,de nem kell szét fikázni a másik oldalát ha valami nem tetszik.  Vagy ott vannak azok akik mondjuk sminkes blogokat vezetnek: én se megyek oda és húzom le negatív és bunkó kommentekkel azt a posztot ahol nem tetszik az éppen elkészített alkotás.  Mindig azt mondom,hogy nem baj az ha  valaki negatívan értékel valamit,de nagyon fontos a tálalás,főleg neten,ahol egy csomó mindent nem látunk a másikból.
Persze tudom,hogy a troll embereket ez élteti,hogy másokon kiéljék a hülyeségeiket,meg a kötözködési,fellengzősködési vágyukat és arra izgulnak,hogy ki hogy reagál.  Ezek az emberek rendszerint unatkoznak és marha nagy bölcsnek gondolják magukat ott a 4 fal között.
De mint mondtam, engem ilyesmi blogon MÉG nem ért,de nem zavar egyáltalán,sőt én szívemből örülök. Lehet,hogy nem vagyok elég érdekes/okos/ vagy egyéb,hogy belém kössenek, ezt nem tudom..de nekem jó ez az állapot így (:
Ellenben viszont fb-on mindig megtalálnak a fura emberek,akiktől a hideg kiráz. Legtöbbször betámadnak a kinézetem miatt,vagy azért mert nem jelölöm vissza őket,vagy mert hogy én mekkora bunkó ember vagyok (: Szóval vannak érdekes esetek az internet pöcegödrében.
De úgy érzem,hogy  az az ember aki alkot,véleményt nyilvánít ebben a nagy éterben,az dolgozik. Hiszen veszi a fáradságot,hogy megírja amiket gondol/ megalkossa a művét,ami nem kevés idő. Na most ha hibázik is az ember,akkor is ott van a szándék,hogy próbálkozott és megtette amit akart. Innentől meg nagyon könnyű minősíteni és leszólni a másikat.  Csak aki dolgozik,az hibázni is fog. Aki meg pofázik,annak csak a szája jár,de nem biztos,hogy feltud mutatni bármi érdemlegeset is (:  Szóval inkább szóljanak meg a bénázásaimért,mint hogy ne csináljak soha semmit.
Ezt azoknak akik kötekedni próbálnak (:
No és a többiek válaszai:

2 megjegyzés:

 1. Én is el akartam készíteni ezt a VKP-t, csak kifutottam az időből :(
  Teljesen egyetértek a véleményeddel. Nem tudom, miért jó így bántani az embereket, főleg az ismeretleneket.
  Bár vannak a "vicces trollok", akiket bírok. Ők azok, akik nem bántani akarják a másikat, hanem megnevetteti a hülyeségével. Sajnos ilyenekből kevés van :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát kitöltesz majd egy másikat (:
   Jó hát a jó fej trollokkal nekem sincs bajom,de az ártó fajták csak lehúzzák a többi embert.

   Törlés