Oldalak

2016. március 4., péntek

A vér Bibliája film | Ajánló

Illetve NEM ajánlom!

Blutsschwestern- A vér Bibliája
"Az orvostanhallgató Milla a gyógyszerek hatásáról készül vizsgázni tanáránál Schwarz tanárnőnél. Nem hisz a természetfeletti dolgokban, még akkor sem, mikor barátaival ellopnak egy több száz éves Bibliát, amit még a boszorkányüldözések korában írtak. A könyvben sok varázslat van, amiből párat a poén kedvéért kipróbálnak, és azok működni kezdenek. De egy idő után önálló éltre kelnek, mert felébresztenek valami sötét, gonosz erőt..." - port.hu

Ez egy rakás szar. 
A film eleje még elég érdekes mert próbálták korhűre csinálni,bár a boszorkány vagy a démon (mert ebben a filmben ez mondhatni egy és ugyanaz....) kántálása nekem nagyon halandzsa és emiatt bénának is hat nagyon.
A film kb. az elejéig ér valamit,onnantól,hogy a jelenünkben játszódik egy fabatkát sem ér.

Előre bocsánat mindenkitől,de spoilerezek.
(ha érdekel a sztori,akkor ne olvass tovább!)

Négy sekélyes és idióta bulis első éves egyetemista picsáról szól,akik közül az egyik valamilyen kapcsolatban áll ezekkel a sötét erőkkel (mert ugye mért ne ilyeneknek lenne erejük...). Emiatt talál rá a kb. 500 éves bibliára,amit annak idején egy gonosz (bár én inkább csak butának nevezném) boszorkány irt tele a varázslataival. Természetesen hülye picsa módjára elkezdik alkalmazni a könyvben leírtakat a barátnőivel,mondván "de jó buli".
A filmnek van egy része,ami egytől egyig hajaz a Bűvölet (The Craft) című filmre (bár az klasszisokkal jobb mint ez a retek). Itt is van aki figyelmezteti őket, persze ezt leszarják,játsszák a kemény csajokat. Tiszta furcsaság és mágia körülöttük minden,de a 4 hülye picsa csak legyint,hogy "jaj nincs semmi",közben pedig az antikrisztus készül testet ölteni - elég látványosan- a földön,de tényleg nincs semmi.

Nem tudom,számomra iszonyúan gagyi az egész, nagyon béna a karakter alakítás. Nem jut dűlőre a film,hogy ez most amolyan hülye picsás,egyetemista bénázás (bulizunk,szexelünk,felelőtlenek vagyunk), vagy nyomozós,természetfeletti misztikus történet. Egyszerűen mindent belevegyítettek ebbe a filmbe, nem gyúrták jól össze és nagyon bénán jön ki az egész- kb. mintha sminkelne az ember és a füstös sminket nem dolgozná el.
Nincs normális történet szál,nincsenek következtetések,nincsenek logikus lépések. Iszonyú sekélyes és felszínes és eszméletlenül nyomasztó a kicsinyes viselkedésük a karaktereknek (gondolok itt a picsulásra,meg röhögcsélésre).
Persze kellett bele egy totálisan egysíkú szexjelenet,ami semmiből nem állt,mint a csaj ugrált a pasiján és utána úgy beszéltek róla,mintha valami hatalmas dolgot műveltek volna. Na itt azért jókat nevettem,mert ha ezt nevezik olyan eszméletlen isten király művészetnek,akkor nincs több kérdésem. A csaj és a pasi kapcsolata sincsen értelmesen kidolgozva amúgy a filmben,ahogy egyik kapcsolat sincsen. A barátnői is azonnal azok lettek,mindenféle ismerkedés nélkül.. A pasi is kajtatta a csajt,aki állandóan lekoptatta,meg ott hagyta a szarban és csakis azért szexelt vele,mert féltékeny volt,mikor a pasi mással kezdett,aztán megint lelépett a csaj,majd mikor szarban volt kinyögte hogy bírja. Fuck logic. Nem viselem az ilyen hülyeségeket.
Ami a legjobb,hogy a főszereplő csajnak mindig olyan az arckifejezése,mintha pánikolna folyamatosan. Ezt hosszú távon elnézni irritáló.

 A történetben nincs semmi extra. Többször van utalás a filmben,hogy a főszereplőnk amolyan Dr.Csont szerűség szeretne lenni vagy minimum valami helyszínelő, ehhez képest alapvető jeleket meg nyomokat észre sem vesz! Szóval számomra röhej de mégis bosszantó,hogy képesek voltak egy ekkora retket készíteni. Az alapötlet egy misztikus horror szeretett volna lenni,amolyan a boszorkány szövetkezik a sötét erőkkel és segít a démonnak testet ölteni,de hát elpusztult és egy könyvbe szállt minden hatalma,ami éveken keresztül várakozott egy könyvtárban,ahol véletlen szerűen egy totál racionalista leányka megtalálja... Ez úgy még helyén való is lenne,de a kivitelezés mondom,nem úgy sikerült ahogy kellett volna. Nem logikus.

Egyedül az őrült professzor az akinek van értelem a mondandójában meg úgy a karaktere létezésének és ő az aki ár az elején figyelmeztette a hülyepicsa szindrómásokat,hogy baj lesz. S az az egyetlen happy a filmben,hogy a prof visszakerül tanítani és kikerül a diliházból.

Összességében egy jó szar film. Az alapötlet nem lenne hülyeség,de nagyon rosszul van felépítve, ugrálnak a jelenetek között és soknak nincs is értelme,nem kapcsolódik a előzőhöz, illetve nem árul el semmi lényegeset. A színészi játék szerintem nagyon nagyon rosszul sült el, a kapcsolatok kialakításában is vannak időrendi hibák (gondolok itt a kerülgetjük egymást,aztán szexelünk egy "világ rengetőt" -vagyis elmondásuk szerint- aztán megint eltűnök,majd sír a szám,hogy "kedvellek" dologra). Logikátlanság van, nincsenek rendesen kifejtve az észrevételek, nincs benne az az ok-okozati tényfeltárás, ellenben tele van picsogással,nyávogással,hülye picsa szindrómával. Tudom,hogy több mindent leírtam többször, de nem tudom elégszer hangsúlyozni.
Szóval a filmet sajnos nem ajánlom.

Látta valaki? 
Mit gondoltok róla?

4 megjegyzés:

  1. Nos, nem láttam, de nem is fogom megnézni. :D Örülök, hogy a drága időm nem kell ere pazarolni, neked hála. ^^ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzalmas komolyan. Egész nap az elpazarolt időmet sirattam :D

      Törlés
  2. Teljesen egyet értek veled. :)

    VálaszTörlés