Oldalak

2017. február 15., szerda

NewRock vs Steel bakancs

Szeretnék csinálni ilyen összehasonlításokat a blogon. Amióta gyakrabban vásárolok,meg rendelek oldalakról, sikerült megismerkednem bizonyos márkákkal és sok mindenről van véleményem. Van ami jó,van ami kevésbé; drágább cuccoknál jó tudni,hogy érdemes e megrendelni vagy sem- főleg mert pl. nekem is jó lett volna sok esetben ha olvasok véleményeket a termékről mielőtt megveszem.

Innen az ötlet,hogy az általam megismert márkákat párbajoztatom aszerint ahogy nekem beváltak. Az első körben a bakancsokról szeretnék mesélni.
Nekem minden napos kellékem a bakancs - mondhatni télen nyáron rajtam van,de azért nyáron ritkábban :D -, így nekem nagyon fontos,hogy kényelmes,praktikus legyen amellett hogy jól néz ki.

Tini koromban én Steel márkájú bakanccsal kezdtem. Semmit nem tudtam róla,csak annyit,hogy ezt lehet kapni a helyi rocker boltban és ez így tök jó,nekem kell. 15 soros fűzőssel kezdtem,de sose fogom elfelejteni,ahogyan a lábam sem.
Azóta persze megtudtam,hogy ez a márka számít a bakancsok legaljának, viszont engem ez azóta sem érdekel és a mai napig van egy Steelem. Persze a lábam megszenvedte akkor is,meg most is ha veszek egy újat: ugyanis nem Te töröd be a bakancsot,hanem ő tör be Téged. Lényegében eldeformálta a lábfejemet,ami nem normális. Pedig "szakszerűen" vettem mindig: az a lényeg,hogy nem érhet benne végig a lábad. De mindez nem számít,mert totál kikezdi az embert.

Ettől függetlenül most is van egy 20 soros csatosom,ami nagyon ideális ha rohangálni kell melóba. Ebbe csak bele bújok és kibújok..kész. A többi bakancs márkát nem tudom,de amennyit látok (külsőségek), azok jól néznek ki,de a kényelmet nem tudom.

Hátránya:
 • széttöri a lábad újonnan; 
 • a fűzősnél a fűző hamar elszakadt mindig; 
 • az acél nagyon tud fájni,ha valami mozdíthatatlanba rúgsz bele; 
 • könnyen megtörik; 
 • nem valami szép a formája,durung- egészen bohóc cipő alakja van; 
 • nem nőies; 
 • ha rossz szériát fogsz ki,akkor hamar leesik a talpa,vagy kilyukad; 
 • a hidegben az acél átfagy-dupla zoknizni kell; 
 • kiharapja a zoknit;

Előnyei:
 •  télen a jégen se csúsztam el; 
 • most már több éve cipzárosom van- ez nagyon praktikus!; 
 • ha odarúgsz vele akkor a másiknak annyi; 
 • már a látványától is elijednek az emberek; 
 • a cipzár az évekig képes bírni; 
 • edződik a lábad; ha sikerül jó szériát kifognod,akkor nagyon strapabíró; 
 • jól tartja a bokát;

Lehetne még a listát sorolni szerintem,az a lényeg,hogy van azért előnye is,de a hátrányai rosszabbak sokkal. Persze erre is érvényes,hogy ápolni kell,akkor talán hosszabb életű lesz! Ami nekem van rohangálásra,az már tényleg évek óta meg van és nincs panaszom. Az az előtti hamar szétment viszonylag,bár abba meg túráztam egy éven keresztül kőkeményen- úgyhogy ahhoz képest nem panaszkodhatom. A fűzőseket nem szerettem,azok valamiért mindig kilyukadtak,időigényes volt mire a 20 sort befűztem (főleg anno tesi órák után..).
Az áruk egészen tűrhető,a bakancsok között talán ez a legolcsóbb. A cipzáros,csatosom 21 körül van,a többi meg csak drágább.

NewRock tulajdonos vagyok lassan két éve - 2015ben lett meg az első. Még a mai napig emlékszem a reakciómra,az érzésre ami akkor bennem volt: nem hittem el :D Fentebb ott a link,nyugodtan elolvashatja aki akarja.
Most viszont,hogy eltelt azóta lassan két év úgy,hogy aktív használója vagyok, bőven tudok véleményt mondani róla.

A világ egyik legkényelmesebb bakancsa! *-* Ez így volt mikor megjött újonnan, és így van a mai napig. Látatlanban sikerült a méretet pont eltalálni,így nem nyom,de nem is esek ki belőle. Nem kellett,hogy betörje a lábamat,egy pici fájdalmat se érzek benne. Tudom,ezt azoknak nagyon nehéz elhinni,akik ránéznek és látják,mert kinézetre egy monstrum. De puha belül és még futni is nagyon jól lehet benne,bár azért nem szeretek. Nincs kizárva,hogy hozzá edződtem a bakancsok miatt, de Steelet is vettem a NewRock alatt és az ugyanúgy szétszedte a lábam.

Könnyű ebben a fajtában járni annak ellenére,hogy platform. Emellett úgy érzem,hogy van egy nőies formája,mert nem csak magas talpú,de magas sarkú is. Ezt is nagyon kell ápolni,mert bőr,és könnyen megtörik,de -lekopogom- ez még nem lyukadt ki,pedig kapta az ívet rendesen. Nagyon strapabíró,mert ezzel is voltam már erdőben,koncerten,fesztiválon és mindenhol volt valami.

Hátránya
 • mocsok drága; 
 • sok időt kell fordítani az ápolására (de megéri!); 
 • mindenki megbámul az utcán; 
 • ebbe el lehet csúszni a jégen; 
 • nyáron könnyen belemelegszik az ember lába; 
 • nehezen beszerezhető; 
 • ráncosodik

Előnye
 • megemel a talajtól,
 • télen nem fagyok el; 
 • nőies,szép formája van az extrémség mellett (annak ami nekem van); 
 • kényelmes; könnyen lehet benne járni, 
 • szépen idomul a lábhoz és puha belül a talpnak; 
 • minden ruhámhoz jól megy; 
 • egyedi; 
 • cipzáros,nem kell kötögetni; 
 • jól tartja a bokát,meg az egész lábat; 

A lényeg,hogy nagyon szeretem és örülök,hogy van nekem. Volt ezen kívül még egy ilyenem,ami szintén nagyon kényelmes volt,de egyszerűen nem tudtam használni,mert nagyon nagy volt a lábamra, így azt el kellett adjam. De tervben van másik ilyen márkájú baki is,csak rövidebb szárral,hogy nyáron se haljak meg.
Nagyon strapabíró és megéri a törődést  és a pénzt is.

A két bakancs közül számomra mindenképpen a NewRock nyert,mert a nagysága ellenére mégis kényelmesebb mint a Steele és szebb is.

4 megjegyzés:

 1. Amúgy én nem értem, miért utálja a Steelt mindenki - vagyis nem te, hanem Steel-tulajdonosként nagyon gyakran hallottam/hallom én is, hogy az milyen sz*r...Én Shelly's bakanccsal kezdtem, és a Steelt jobban szeretem...Egyrészt, mert jobban néz ki, másrészt a Shelly's elejéről lerúgtam acélig a bőrt, a Steel meg egyben van (a talpa mondjuk kevésbé tartós, sokkal gyorsabban kopik).
  Egyébként szerintem minden bakancs töri a lábat...nekem mindkettőnél véres horzsolt "bokaláncom" volt, illetve azt hittem leszedte egyben a bokámat - a sarkamról, lábujjaimról nem beszélve...Nekem azt mondták, hogy száránál fogva lépcsőhöz kell ütni, de nem volt szívem, és igazából annyira nem is "érdekelt" a betörésük...fájt, csúnya volt, de van olyan tornacipőm (amit már vagy öt éve mindig újra veszünk, mert bejáratás után nagyon kényelmes), hogy két hétig sántítok és vérzek folyamatosan, úgy szétbarmolja a lábamat, ahhoz képest a bakancs semmi...

  (Egyébként tetszik az összehasonlítós poszt ötlet, annyit megjegyeznék, hogy lehet hasonló szögből kéne a két cipőt fotózni, vagy téged ugyanabban a pózban - a NewRock szemből annyira nem adja ki a szépségét. Mondjuk emlékszem, hogy volt róla külön poszt is, de ha már összehasonlítás, szerintem úgy külsőre is jobban össze lehetne őket nézni. :)
  Egyébként megint csinosak a képek. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát mert sajnos a Steelnek vannak többször olyan szériái amik nem éppen a legjobbak és szét esnek. Látod te is azt mondod hogy a talpa.. Na hát ezt mondom én is. A legelsőmnek leesett a talpa, a második kilyukadt.. Persze évek elteltek,de akkor is. A mostanival tényleg lekopogom,de nagyon jól viseli magát.
   De látom akkor horzsolásokkal te is megvoltál áldva. =/ Én sokat szenvedtem,meg kirándultam is benne,úgyhogy gondolhatod X_X

   Hát köszi az ötletet, viszont a képeket csak random beszúrtam ám,mert nem készült róluk külön kép.. Ezek ilyen régiek. A bakancsos valami 2014 év elejei...a NewRockos 2015 év közepe.. Szóval hirtelen nem volt más képem. (:

   Törlés
 2. Nagyon jó ötlet, jöhet még hasonló, tényleg hasznos lehet másoknak.

  Olyan régóta szerettem volna húszsoros acélos bakancsot, míg végül vettem egy Steelt - használtan, de nem sokat volt használva. Az én lábammal kompatibilis, nem éreztem soha, hogy engem törne és nem én őt, viszont így is bánom egy kicsit néha. Nagyon nehéz és iszonyú kemény a talpa, egy ideig teljesen rendben van, de hosszútávon nagyon tud fájni a talpam benne. És hát durung is... Néha megfordul a fejemben, hogy el kéne adni, de általában nincs szívem :)

  Kaptam az egyik ismerősömtől egy rövidebb szárú Heavy Duty bakancsot, most azzal is próbálkozok, mert az enyém nyáron tönkrement. Egyrészt imádom, nagyon klassz a formája és eszméletlen kényelmes, számomra talán a legkényelmesebb acélbetétes, amivel valaha találkoztam. Viszont cuppog az egyik talpa és halálra idegesít :D és fogalmam sincs, hogyan kötötte be az előző tulajdonosa, de totál ferdén állnak a nyelvei, nem tudom, lehet-e ezzel bármit is kezdeni utólag... lehet, hogy elviszem cipészhez, majd Ő megmondja, ha igen, mert amúgy tényleg nagyon klassz és hát ajándékba kaptam, nem gáz, ha rá kell költeni kicsit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi ;)

   Ez az,hogy semmi értelmes formája nincsen a Steelnek és nem kényelmes. Nekem sokszor nem csak feltörte a lábam,de ahol meghajlik a bakancs,ott kikezdte a lábam. Olyan szép vízhólyagjaim voltak =/ Viszont ez az,hogy az embernek nincs is szíve eladni,mert pl. rohangálásra szerintem nagyon klassz. Most melóba nyilván nem a jobb cipőket használja el az ember- vagy hát nem tudom te hogy vagy vele. Én nem szívesen koptatom a kedvenceimet, és akkor így megmarad sokáig :D

   Na a Heavy Duty márkáról csak párszor hallottam,de nem ismerem. Viszont ha szép a kényelmes akkor nincs is több kérdés :D
   Hmm,nem tudom,valószínűleg a nyelvek el voltak akkor nyomva mikor befűzte a bakancsát és azért gyűrődhettek meg :O Remélem cipész tud segíteni ;)

   Törlés