Oldalak

2017. február 7., kedd

Valentin napi nyálazás | Szemlyes

Mielőtt bele kezdek ebbe, leszögezem -ahogy többször is szoktam-,hogy saját véleményekről írok és semmiféleképpen nem kell egyetértenünk semmiben. Továbbra is Te vagy az én oldalamon (:

Kifejezetten utálom ezt a témát,amit nem is nehéz elképzelni,mivel például soha nem írtam még róla a blogon és ezután se fogok.
Most,hogy február van látom az üzletekben,a neten a folyamatos parasztvakítást. Az üzletekben kipakolnak mindenféle csilli- villi dolgot, cukibbnál cukibb plüssöket, ajándéktárgyakat, de ami a legnagyobb kedvencem,mikor ékszerüzletek hirdetik magukat úgy,hogy ők megmondják,hogy én biztos az ő ékszerüket szeretném. Nem egy ilyen reklám plakátba futottam már bele,ami tolja magát a "barátnőd engem akar jobban",illetve egyéb ilyen mindent tudó felirattal.
Egyszerűen mindig elgondolkodom,hogy ki az az egoista idióta aki ilyet kitalál? S ki az a másik marha,aki ezt engedélyezi?! Engem mint fogyasztót ez baromira zavar,hogy meg akarja mondani egy béna üzlet,hogy mit akarok.  S ezek Valentin napkor megszaporodnak.

Nem árulok szerintem zsákbamacskát,ha azt mondom,hogy ez marhaság. Nem nézem le azokat akik ünneplik,de kívánom nekik,hogy jussnak el arra a szintre,hogy rájöjjenek,hogy nem ettől szeretik egymást (már ha szeretik egymást).
Értem én azt is,hogy mindenből üzletet és pénzt kell csinálni,így nyilván a " szerelemből" is,de valahogy nálam pont az ellenkező hatását érik el és nagyon sok kérdést vet fel bennem.


Én ezen a jeles napon nagyon anti-szerelmes tudok lenni. Erre lehet persze azt mondani,  hogy " jaj mert téged nem szeret senki,így persze,hogy utálod" vagy "még nem volt benne igazán részed",stb. Természetesen ezeknek a kijelentéseknek semmi értelmük nincs számomra,mert egyik se helytálló (meg itt is mindig örülök,hogy jobban tudják az életemet),szimplán belemagyarázást érzékelek ilyenkor,mert vannak akik képtelenek elfogadni,hogy tényleg nem tartom,illetve nem jelent semmit ez az eseményt.

Már alapból bennem van az ellenkezés,mivel ennyire erőltetik- konkrétan lenyomják az ember torkán. Illetve ott az a sok kérdés,ami azzal kapcsolatos,hogy miért pont ilyenkor kéne csak kedvesnek és szerelmesnek lennünk,illetve hogy miért az a szerelem kifejezése,hogy rózsákat és ajándékokat hoznak a munkahelyemre?! Miért ne lehetnénk figyelmesek egész évben? Miért ne ajándékozhatnám meg random akkor a párom,ha épp én akarom? Miért kell a szerelmet egy naphoz kötni? Miért akarunk mi magyarok minden hülyeséget átvenni külföldről? Miért birkák az emberek és követnek minden  béna trendet? Miért azon az egy napon akar mindenki totál romantikus és figyelmes lenni? Mi van a többi nappal? Milyen a párkapcsolatotok,ha ilyesmiknek teret adtok egyáltalán? Miért nem veszitek észre,hogy csak a pénzetek kell a vállalatoknak? Miért gondoljátok,hogy minél látványosabb valami,annál inkább szeret a másik?

Szóval rengeteg kérdésem van ezzel az eseménnyel kapcsolatban,bár a legtöbbre tudom a válasz, így megmaradnak költői kérdésnek.

Én azt tudom csak mondani,hogy ha valakit szeretek,akkor ez nem csak az év ezen napján fog megmutatkozni,hanem akkor már mindig. Számomra így normális. Akkor lepem meg valamivel,amikor épp eszembe jut ,vagy van ötletem; akkor foglalkozom vele amikor csak tudok és alkalmam van rá; mindig ott a romantika és a szenvedély- nem csak Valentin napkor; ha össze is kapunk,akkor nem várjuk meg a Valentin napot és teszünk nagyon nyálas fogadalmakat az örök szerelemre; nem veszünk egymásnak méreg drága ékszereket és egyéb dolgokat csak azért mert "így szokták" és mert ennek kéne,hogy a jele legyen a szerelmünknek; nem most megyünk el étterembe,elegáns ebédre,hanem amikor kedvünk tartja, illetve sorolhatnám.

Valahol örülök,hogy nem estem bele sose ezekbe a formális ünneplésekbe. Nekem bőven elég a karácsony -az se a vallási mivolta miatt-, de ennyi és köszönöm szépen elég volt. Bár  ha azt nézzük,az is ugyanilyen pénz kicsikarós időszak lett.

Beszélgettem egy ismerősömmel,akinek ugyan ez volt a véleménye az egészről:
"Ez egy amerikai szokás, ahol ezen a napon megmutatják a párok egymásnak, hogy mennyire is szeretik egymást. Erre az egy napra felejtik el a sérelmeiket? Ugyan már. Propaganda az egész.
A cégek, amelyek meghirdetik ezt a "kivételes" napot rájöttek, hogy ezért a napért hatalmas bevételt tudnak szerezni. Így a nyálas reklámjaikkal és hirdetéseikkel és termékeikkel csupán befolyásolnak. Pont úgy mint karácsony előtt. Elhitetik az emberekkel, hogy ez milyen fontos nap és esemény. Pedig ha együtt vagy valakivel, akkor minden nap kellene szeretni és viszont.
Akik kapnak az alkalmon és vesznek erre a napra akár csak egy csokit is, azok mind befolyásoltak a multik által, akik az arcodba nyomják ezt a napot, ha akarod, ha nem. Lásd YouTube reklámok."

6 megjegyzés:

  1. Elkezdtem kommentet írni, aztán rájöttem, valamikor már elmerengtem hasonlón.
    http://tipegozombi.blogspot.hu/2015/02/balint-lelkibetegeke.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen,lényegében úgy látom egy a véleményünk :D Annyit azért megjegyeznék,hogy ez szerintem nem azt mutatja meg hogy ki mennyire romantikus (mert irtad hogy nem vagytok romantika pártiak).

      Én magamat annak tartom,de egészséges módon és nem nyálcsöpögősen... Viszont ettől még a valentin nap nem romantikus :D Csak egy fos :D

      Törlés
  2. Én a kolleganőmmel beszéltem erről. Pont megkérdezte mi a véleményem róla, és hasonlóan reagáltam, mint te; és ő is azt mondta, hogy ő sem rohangál érte. DE! van benne valami. Lehet, sőt igen, úgy kéne lennie, hogy mindennap úgy érezz az iránt aki a szíved csücske, azonban a mai világ folyton - folyvást rohan, siet, hol a vesztébe, hol valamiféle "célba", hol pedig egyszerűen megfeledkezünk magunkról, hol pedig keveset vagyunk egymással, ...és igen ilyenkor szükség van egy napra, amikor megünnepeljük magunkat, hogy közösen kitartunk mindezek mellett.
    Tény, hogy a fiatalok, és itt MO-n nagyon ki lett forgatva, és pénzmosó fossá vált, de igazándiból itt az idősebb kapcsolatokra ad, hogy amikor már nem olyan, mint mindennap az első pár éveinkbe, akkor úgy adjunk egy napot arra a sok munka, lótás - futás után kettőnkre, és ezt így mikor mondta, hogy valaki neki ezt elmagyarázta, akkor így én is elgondolkoztam, hogy igen, van benne igazság; valójában így kéne kezelni, nem hatterkedni.
    Részemről is persze engem elkergethetnek vele, nekem ilyenkor amúgy sem lesz rá szükségem, és nekem ott vannak az évfordulók az ajándékozásra, de lehet, remélem 15 év múlva mondjuk már jól jön, egy csoki, egy üdvözlőkártya és bum. :)
    És persze nem meggyőzni szeretnélek, hiszen pontosan hasonlóan érzek. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ebben teljesen igazad van,de mégis miért a média,meg a társadalom nyomja le a torkodon,hogy mégis melyik legyen az a nap amit ilyen célnak szentelsz?! Szóval engem csak ez zavar. Miért nem a Te döntésed,hogy mikor szeretnél ilyet a pároddal? Sőt,miért nem te szervezel egy ilyet,egy random napon? Minden nap lehet édességet venni, és étterembe menni ;)
      Ez megint csak egy olyan dolog,amivel Téged arra vesznek rá,hogy fogyassz,ergo pénzt hozz- tehát csak haszonhúzás.
      Ehhez hozzá tartozik,hogy az összes egyéb ünnep is ilyen.

      Amúgy nyugi,ha meg is akarnál győzni,akkor sem tudnál,mert én ebben a kifacsarást látom így is úgyis,de örülök hogy egyetértünk ;)
      Amúgy meg szerintem az embereknek meg kéne tanulniuk a kapcsolataikat kezelni és elfogadni azt ,hogy annyit kap mindenki egy kapcsolatban amennyit ad. Ha Te párkapcsolatban élsz,akkor nyilván foglalkozol a társaddal ilyen olyan módon. Szerintem ehhez nem kell külön évforduló,vagy valenti nap... nem kell semmi szabályozás. Legalábbis én így gondolom (:

      Törlés
  3. Manapság már mindent a média zabál fel.
    Másfelől pedig nekem fontos az évforduló, nekem azt jelenti valentinnap helyett.
    Az emg megint más, hogy foglalkozom vele, mert ez a természetes, mint mondtad is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem azt mondom,mert persze meglehet ünnepelni bármit amit az ember kitalál vagy szeretne,de tudod ez a kötelező valentínnapozás...ahhh.Mindenki csinálja a kis ünneplését privátba,nem? :D

      Törlés