Oldalak

2017. június 30., péntek

Miről álmodik a lány? - WGT

Régebben mindig vágytam arra,hogy különféle fesztiválokra eljussak. Akkoriban sokat kutattam és hát persze,hogy ráakadtam -többek között- a WGT-re. Szerintem nincs olyan ember a stílusban,aki ne ismerné ezt az eseményt.
Kijutni kijuthatnék most már,de egyenlőre nem jött össze. Egyik kedves barátnőm,Irén már 3 vagy talán 4 éve folyamatosan hív ki,hogy menjek vele le és az első alkalommal úgy is volt,hogy összejön,de sajnos mégse. Viszont nem adtam fel a reményt,mert most már közel az az év mikor végre együtt megyünk :D

Igazából valamelyik nap találkoztunk és akkor beszélgettünk sok mindenről és voltak olyan infók amiket én nem is tudtam ezelőtt erről az egészről. Többek között,hogy a wgt-s jeggyel lehetőség van bejárni a várost és múzeumokba pl. be lehet vele menni. Ez azért nem semmi,és így bőven megéri a dolog.
Irén vállalta,hogy vendég blogol nálam,amit köszönök neki.


Megbántad,hogy anno elkezdtél járni wgtre?

Nem bántam meg, hiszen mindig is szerettem volna, kb 15 éves korom óta álom volt, hogy kijussak. A megfelelő társaság és az iskola miatt nem jutott erre alkalmam. Viszont amikor összejött minden és sikerült kijutni, nagyon jól éreztük magunkat és a mai napig olyan érzés, amikor odaérünk mintha nem is telt volna el az egy év. Mindig remeken élményekkel telve érünk haza. Persze nagyon szomorúak vagyunk, hogy egy évet kell várni a következő alkalomig de amint elindulunk ez elmúlik, és csak az izgatott várakozás marad.


Örülsz annak,hogy nem sok magyar megy ki?

A magyaroknak az összes fesztiválon különös szokásaik vannak szerintem, és nem  bánom, hogy nem sok magyar jön ki, találkoztunk pár emberrel de inkább a fesztiválnak adjuk át magunkat, és pár szó erejéig beszélgettünk csak velük. A másik meg az, hogy olyan sokan elit dolognak tartják ha valaki kimegy oda, pedig nem az.

Mit gondolsz az ottani emberekről és viselkedésekről?

Nagyon pozitívak ott az emberek, a városban is kedvesen viselkedtek velünk. A tolerancia nagyon magas fokon működött. Viszont azt is mesélték a Németországban élők, hogy más fesztiválokon nincsen meg ez a tolerancia szint, sok a verekedés miegymás. Másrészről ez egy fesztivál, ilyenkor pedig mindenki szabadabbnak érzi magát. Előkerültek a guminők a kempingben, mindenhol hangos zene szólt, egyszóval nagyon jól érezték magukat/ Valami német szokás, hogy sokat kempingeznek, majd mindenkinek van lakókocsija a családban/
Nem találkoztunk olyan emberrel aki bántóan viselkedett volna.

Hogy működik ez az egész?

Igazából megveszed a jegyet és eldöntöd, kempingezni fogsz e vagy kiveszel egy szobát valahol ami egyrészről drága az olcsó meg le van pusztulva. Mi a kempingezést vállaljuk inkább közelebb, van nem kell sokat utazni, ha szeretnél csak sétálni egyet bárhol. Viszont a többi része mint bármelyik hazai fesztiválon, re poharak, étel, ital minden megtalálható a központi részen, vagy a környékben.  A beléptetés is karszalag felmutatásával történik bármelyik klubba vagy a kemping részhez. A fürdésért viszont fizetni kell, (1,5 eurót minden nap). Persze nagyban segíti, hogy van meleg víz, elszeparált zuhanyzórészek vannak csappal.

Megveszed a jegyet és mire használható még fel? Mesélsz erről?

A karszalaggal ingyen utazhatsz, sok helyen akciósan tudsz enni, vagy éppen inni. A múzeumok is ingyenesen látogathatóak, persze nem mind. Sajnos az elmúlt 3 év alatt még nem tudtunk mindent megnézni, de tervezzük.

Nagyon vészes az ottani közlekedés?

Igazából városszerte át kell szállni ha olyan helyekre megy az ember, de ezzel nincs is gond. Inkább az időbeni eltérésekkel, amit ráfordít az ember az utazásra. Olyan mint egy nagy pókháló, mindenhonnan el lehet jutni mindenhová a megfelelő járatokkal; van külön WGT járat is.
A sadgoth oldalán minden megtalálható ezzel kapcsolatban.

Miket szoktál vásárolni a nagy piac részen? Nagyon drága?

Az Agra halle-ban (Black- Market) nagyon sok gothic shop megtalálható. Lengyel, cseh, német , angol shopok amiket időbe telik végignéznie az embernek.
Az árak változóak itt is, mindig van valami ami drágább mint a web shopon de teljesen mindegy szerintem mert minden nap akcióznak a készletkisöprések miatt. Egy csomó dolog nagyon olcsó ha jó helyen veszed meg. Mire körbejárja az ember az minimum két nap és mindig feltűnik valami amit nem látott és meg szeretné nézni.
Persze minden évben visszatértem eddig is azokhoz a boltokhoz amiket nagyon szeretek, a fiúk is megnézték az ő ízlésüknek való dolgokat. Mivel igazából mindent lehet venni körülbelül ami szem szájnak ingere, nagyon is sokan mennek délelőttönként szétnézni vásárolgatni. A szex shopoktól kezdve a parfümig és a lakberendezésekig minden megtalálható, meg persze ruhák minden mennyiségben.


Igazából minden évben kifaggatom Irént,de úgy gondoltam, pár infó hasznos lehet másoknak is,ha esetleg mégis arra adnák a fejüket,hogy kimennek. Nekem évről évre szimpatikusabb a hely, tényleg sok minden van és ne felejtsük el,hogy ez is egy fesztivál lényegében,szóval zenekarok dögivel! 
S emellé hozzájön ez a sok egyéb lehetőség. Így ha belegondol az ember,nem olyan vészes kiadni érte ennyi pénzt. 

Csak ismételni tudom amit Ircsi mondott,hogy sokan elit dolognak tartják,de igazából ha már dolgozol,meg amúgy is elmész nyáron ide vagy oda,akkor tudsz erre is félretenni ha nagyon szeretnéd és akkor lehet kimenni.  Én magamat ismerve, azt tudnám még javasolni,hogy olyannal menjetek aki tud angolul vagy németül- én tudom magamról,hogy helyettem másnak kéne beszélnie,főleg első alkalommal... később meg már belejön az ember talán :D
De ettől függetlenül nem érzem elit dolognak, csak teljesen más mert kint van és nem hazai dolog. Ez kicsit olyan dolog,mint hogy sokan elit dolognak tartják a rendelést,és a turizást meg királynak. 

Mindenesetre én várom a pillanatot,hogy végre eljussak én is és végre igent mondhassak Irénnek erre a felkérésre. (: Viszont addig is a Rockmaraton marad nekem, immár 11. éve :D Eszméletlen belegondolni,hogy hány évet végig húztam lent ezen a fesztiválon.
Szóval akik jönnek,azokkal ott találkozunk, nyugodtan gyertek oda egy köszönés erejéig -és előre bocs ha valakit nem ismerek fel/meg, egyszerűen béna tudok lenni ha arcokról van szó :D De próbálok figyelni mindenkire.  Idén egész héten kint leszek,szóval lesz alkalmunk egy sör mellett dumcsizni ♥

1 megjegyzés:

  1. Akkor jövőre együtt megyünk wgt-re? :D Elvileg mi is megyünk Inciékkel. :-)

    VálaszTörlés