Oldalak

2017. június 2., péntek

Vizsgaremek modellje voltam

Nagyjából eddig is tudtátok már,hogy Dóri akivel kijártunk képeket csinálni, Pécsen fényképész tanuló volt. Idén tette le a szakvizsgát,ami miatt mindketten nagyon izgultunk-bár ő biztos jobban.
Nem titok,hogy engem kért fel a vizsgamunkájához is (erről írtam már), ahogy az sem,hogy rengeteg munkát öltünk abba,hogy ezek a képek mind tartalmilag, mind esztétikailag és szakmailag is jól sikerüljenek. 

A helyszínül a pécsi István-akna helyet választottuk,ahova kétszer is kimentünk. Ez  Pécs külvárosában van körülbelül szerintem,mert olyan buszok mennek ki,amik természetesen egy-két óránként indulnak, igaz akkor pont a helyszínen tett le.  Sajnos nem tipikusan olyan részen van ez,ahol nem szívesen laknék,mivel olyan egyedek élnek ezen a részen,akiket jobb elkerülni (you know what i mean).  Szóval reménykedve vágtunk neki,hogy senkivel nem találkozunk ott,főleg nem teljes pompámban :D Mert nyilván amúgy is beszólnának,de ha még meglátnak kiöltözve,akkor pláne. De nem volt ott egy (élő) lélek se.

Itt régen bánya volt és ezek a lakások munkás szállók lehettek. Akit érdekel,utána olvashat,én most ezt nem részletezném. Itt vannak képek csak úgy a helyről. Eléggé para.

Szóval mi ketten odaérkeztünk,de hirtelen azt se tudtuk,hogy merre hány méter,mivel egy hatalmas telekről van szó,hatalmas és sok épülettel. Szóval random besétáltunk,kerestünk egy helyet,ahol jók a fények és akkor én átöltöztem.  Eléggé rossz volt,mert minden csupa por,meg törmelék,de ugye a vizsgáért és a képekért mindent.
Otthon már a sminkem egy részét feltettem,és napszemüvegben utaztam a buszon,hogy senki ne lássa- mert igen a buszon is érdekes arcok ültek, mi meg inkább csendben :D  Mondjuk lassan a hely turistalátványosság lesz,mert pl. a fotósok nagy része biztos,hogy egyszer vagy kétszer kijön ide fotózni- nagyon jó témákat lehet találni. Meg egyébként nekem nagyon szimpatikus volt a hely és örülök,hogy ez lett a témánk.

Szóval átöltöztem,Dóri eligazgatott és mindenféle segítség nélkül végig csináltuk. A legelső alkalommal keményen másfél óránk volt csak,mert délelőtt kimentünk és kora délután vissza kellett jönni,mert utána csak valami 3 óra múlva volt busz és én még utaztam is aznap... szóval kemény volt.
Viszonylag sok képet sikerült csinálnunk így is,hogy feszített az idő.
Beszélgettünk arról,hogy mennyire könnyű azoknak az embereknek,akikkel egy egész stáb megy ki: van aki igazgatja a modellt, beállítja a haját,sminket csinál és javít menet közben, van aki tartja a derítőlapot és hasonló finomságok. Na mi ennyi hülyeségre ketten voltunk,szóval jó móka volt :D

Ami nagyon nem tetszett,hogy tényleg nagyon koszos lett a ruhám,ha olyan helyre álltam (mert az a hosszú földig érő szoknya volt rajtam- a Sensual Corsetes), illetve egy rossz mozdulat és kb. a nyakunkat törjük. Téglahalmazok,romok,lyukas tető,beszakadt lépcsők... Óvatosan kellett ilyen szerkóban közlekedni. Illetve még év elején mentünk ezt megcsinálni (körülbelül március) és bár tavasz volt,de mégse: iszonyúan hideg volt és ugye egy ilyen romban,ahol kereszthuzat van állandóan nagyon sok jégcsapot eredményezett.. Szóval nem mindig éreztem magam olyan hú de komfortosan- sőt igazából sosem. A második alkalommal sikeresen megfáztam sajnos,mert akkor sokkal több időt tudtunk kint lenni,így bevártuk azt a későbbi buszt. Megváltás volt felhúzni a meleg pulcsimat *-*

Persze a sok kitartó és elszánt munkának meg is lett az eredménye. Sajnos nem minden kép került a kezembe,de van azért jó pár,amikre engedélyt kaptam,hogy még vizsga előtt kitehetem :D Most viszont magát a vizsgaremeket is,ha úgy tetszik a diplomamunkát is megmutathatom,mert megkaptam őket. 

Annyit még megjegyzek,hogy meg lettünk dicsérve-állítólag Dóri jól választott alanyt magának (jaj köszönöm :D ),és csak lestek,mikor megtudták,hogy nem volt egy fegyverhordozónk se,hanem minden a kettőnk munkája. A legjobb jegyet kapta a vizsgaremekére,amiért én nagyon büszke voltam mindkettőnkre.
Nekem azért is volt érdekes a vizsgamunkát látni,mert annak idején (érettségi után) én fényképésznek mentem és elvileg nekem is ilyesmit kellett volna csinálni :D De ez régen volt és végül nem akartam befejezni.


Mindenkinek köszi a szurkolást,és a szép szavakat,amiket fb-on kaptam/kaptunk ♥

A vizsgaremek
Illetve egyéb képekAzóta eltelt jó pár hónap,mi sajnos nem fotóztunk,de végre meg van a vizsga,így amíg Dóri nem utazik,dolgozunk tovább ;)

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, már mondtam, mennyire tetszenek ezek a képek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszi szépen ^^ Örülök,hogy tetszenek a képek *-*

      Törlés