Oldalak

2015. június 14., vasárnap

Liebster blog díj ♥

Az elmúlt hónapba -azt hiszem- megkaptam megint két leányzótól a díjat,de nem volt időm rá azonnal válaszolni,összecsapni meg mint tudjátok nem szerettem volna.
Először is köszönöm Nektek!
Viszont annyi a különbség,hogy most csak a lányok kérdéseire válaszolok és nem adom tovább. Ne haragudjatok,de nincs időm kérdéseket összeirkálni, majd legközelebb.


1.Mit gondolsz a saját, eredeti keresztnevedről és arról, hogy a szüleid, vagyis nálad idősebb és több joggal rendelkező személy, nevez el, mikor megszülettél? (Nem kötelező megadni az igazi neved)

A nevemet sokáig utáltam- sőt most se szeretem,de inkább a vezeték nevem aggaszt. A Zsófival nincs bajom,már megszoktam. Elvileg bölcsességet jelent, szóval nem zavaró.
A szülőnek szerintem joga van megválasztani a nevet, ugyanis hogy nézne ki ha a megszületett gyerek név nélkül lebegne az éterbe míg agyilag megér arra,hogy döntsön?! Tiszta marhaság lenne. Ha meg nem tetszik a név,akkor meglehet változtatni. Változtatás jogát fenntartjuk ;)
Egyedül azt tartom nem jogosnak,hogy egy ilyen procedúra nagyon sokba kerül! Ez a nem fair és nem a névválasztása a szülőknek.

2.Ha lenne lehetőséged harcolni vagy alapítani egy Alapítványt, mit képviselnél, milyen célt próbálnál elérni, illetve ha segítő alapítvány, kiknek segítenél?

Ez bonyolult,mert nincsenek bennem szélsőséges érzések. Állatmegsegítő alapítványok már vannak, nőket megsegítő, erőszak ellenes alapítványok vannak.
Igazából én az erőszak és a bántalmazások ellen megyek nagyon. Viszont nem mondom,hogy kifejezetten a nők oldalára állok,mert mi is tudunk undorítóak és szemetek lenni. Én az elesettek oldalára állnék mindig és ez nekem nemtől független.


3.Ha tudod, hogy elég okos, rafinált, ravasz és mázlista vagy, milyen illegális munkát vállalnál el, melytől tudod, hogy gazdag lehetsz? Már ha van ilyen.

De biztos megosztom ezt itt nyilvánosan,hogy ország világ lássa :D

4.Mit gondolsz a mai, 2000 után született, mára tinédzser kórban lévő fiatalról? (Ha te épp beletartozol nem baj, kortól függetlenül várom a válaszokat, illetve ezzel nem akarok megbántani senkit, pozitív és negatív vélemény egyaránt jöhet).

Változó. Ismerek olyat aki fiatal,de helyén az esze és tud érett viselkedést produkálni. Azok akik esztelenül élnek, mindenféle cél és érdek nélkül... ezekről nincs véleményem. Én már túl vagyok ezen a szinten,hogy őket ítéljem. Régen nagyon bosszantottak a nálam fiatalabbak,mert rendszerint segg hülyékkel sodort össze az élet. De mára már kisebb gondom is nagyobb mint ezek a gyermekek. Addig amíg nem vele szórakoznak,gúnyolódnak,baszogatnak, nincs bajom mert  nem érdekel: mindenki úgy teszi tönkre a tyúkszaros életét ahogy akarja. Kaptunk egy rövid kis időt a földön élni és mindenki maga dönti el,hogy mit kezd az idővel mely megadatik ;)
Nem vagyok senki felvigyázója,dadusa és egyéb mentora.
A normális kategóriákkal se tudok mit tenni,mert nem vagyunk egy szinten és nem tudok mindenkivel azonosulni. Szeretem ha valaki megfontoltan és normálisan viselkedik.


5.Ha lenne lehetőséged egy saját szekta, vagyis hatalommal rendelkező zárt csoport felett uralkodni, milyen célokat szolgálna, mit hirdetnél vele és mi lenne a neve?

Szekta? Azoknak miért lenne hatalmuk amúgy?
Itt valami über démonmesteres,pokolkirálynője dolgot kéne írjak?!
Nem. Nem akarok semminek a vezetője lenni. Én nagyon szívesen fogadok embereket privát beszélgetésre,de nem akarok csoportba vergődni és valami beszűkült látókörű csordát terelgetni.
A munkaidőmben is épp elég embert terelgetek,de annak valahogy mégis több értelmét látom mint egy szekta vezetésnek.
Amúgy meg a mai világba csak engedélyekkel működhetnek az ilyen egyesületek,meg akármik.
De ha mindenképpen válaszolnom kellene,akkor én a jót mutatnám meg az embereknek; hogy mennyi szépség és csoda vesz minket körül. Néha nehéz bármi jót is meglátni a sok rossz vagy éppen unalmas hétköznapok miatt/alatt. De ha egyszer sikerül,akkor az egy jó dolog.
Nekem is jó érzés ha épp alul vagyok,akkor valaki felsegít,motivál, láttatja a szépet.


6.Mondj pár zeneszám nevet, amelyek jellemeznek téged! (együttes vagy előadó nevével együtt, ha kérhetem.)

Még mindig a Manowar. Az egész hangulata,témája.. mindig megvolt bennem az az érzés amit közvetítenek. Ez az a zenekar,akiknek a zenéjére még mindig képes a testem libabőrös lenni.


7.Mondj pár filmet, film címmel, melyek szerinted téged jellemeznének!

Addams Family. Ha lenne családom ilyen lenne, legalábbis előbb utóbb tuti koppintanának a kinderek.  Vagy a másik: Elvira a Sötétség hercegnője. Nálam klasszikus. Amikor először láttam,akkor beugrott,hogy basszus ennyi idősen lehet én is ilyen styleba nyomom majd :D
Illetve minden olyan filmet szeretek,amiben harcos nők vannak és a jó ügyért harcolnak.
 

8.Mit gondolsz az Ateizmusról?

Az első kérdés ami felmerül bennem ennek a szónak a hallatán: Hogy képesek az emberek hit nélkül élni?!
De ha tovább gondolkodom rajta, nem tud meghatni. Sajnálom ezeket az embereket. Legfőképpen azért,mert ha történik velük valami szomorú vagy valami nagyon rossz,akkor nincs mibe kapaszkodni. Szerintem a hit egy láthatatlan segítség a léleknek. Az ember belekapaszkodhat- és itt most ezen mindenféle vallást értek,független attól én miben hiszek. A hit az embernek erőt ad,reményt ad és talán segít előre menni.
Akinek meg nincs meg ez,azt nem is tudom elképzelni mivel helyettesíti  ezeket. Megértem én a racionális embereket is,meg azokat akik mindent megmagyaráznak- bár őket kifejezetten utálom. Mindig is azt vallottam,hogy nem feltétlenül kell mindenre magyarázatot találni.
Persze ezek mind az én személyes véleményeim, nem biztos,hogy más is így látja.


9.Szerinted mikortól nevezhető az ember mivolta léleknek vagy neurotikai viselkedésnek? (Például az együtt érzés mentális képesség vagy lelki eredetű érzelem)?

Szerintem a kettő együtt működik. Ez az elme és lélek kérdése, amit én anno sokat boncolgattam egy ismerősömmel. Igazából a neuronok azok amik biztosak- ezek olyan dolgok,hogy tudják az emberek hogy léteznek. De korántsem biztos,hogy maga a lélek az az amire értjük. De ez lényegtelen.
Szerintem amikor az ember megszületik,onnantól tartozik hozzá egy lélek.
Én mivel nagyon lelkis ember vagyok,kapásból rávágnám,hogy minden lelki eredetű ami érzelem. De ebben nem lehet megmondani kinek van igaza.

10.Mond egy élő, létező személyt, aki a példaképed, tiszteled és becsülöd munkásságát, esetleg szeretnél hasonlóan sikeres lenni! Ha van ki az, és miért?

Nem sok emberre nézek fel vagy kedvelek,mert ma már nem sokan maradtak akik példaértékűek..,de mint másban is,itt is próbálom a szépet és a jót keresni- említek párat.
Nagyon szeretem azokat akik alkotnak. Tisztelek minden olyan embert aki a nagy semmiből valami csodát alkot-ezt már sokszor mondtam.

Victoria Francés az akit már régóta kedvelek. Imádom a munkáit és maga a nő is olyan kis bájosnak tűnik.
Az összes zenész aki rendes hangszerrel,a semmiből alkotott valamit.
Rubint Réka- neki vannak ám rendesen motivációs beszédei és nagyon kedvelem,mert erőt ad.
Bíró Ica - ő megmutatta,hogy lentről is fel lehet jönni.
Eric Lacombe - őt nem rég fedeztem fel fbon és nagyon bejönnek a képei amiket alkot.




1,Mi a legkorábbi emléked az életedből?

Vannak emlékfoszlányaim kisgyerek koromból,vannak tizenéves koromból.. Csak nem tudom őket térben és időben pontosan elhelyezni. De semmi extra.

2,Mi volt az első rock/dark/alternative zene, amit hallottál? Milyennek találtad, mit gondoltál róla?

Én Manowar-féle zenéken nőttem fel- szóval gondolhatjátok mit gondoltam. Csak ezek léteztek számomra és olyan természetes mint másnak levegőt venni.
Aztán jöttek a magyar zenekarok tini koromba,amiket magam választottam (ilyen pokolgép,tankcsapda..). De Avril Lavigne volt a nagy etalon egész tini koromban.  Nagyon szerettem a stílusát,meg a zenéit. Aztán szerencsére épp időben kinőttem, különben a elpicsulása hatalmas csalódás lett volna. De addigra már más vizeken eveztem zene terén. Visszatértem a kezdetekhez: Manowar,Rhapsody, Virgin Steele és mellé Marilyn Manson és sorba minden egyéb.
Azt gondoltam mindig ezekről a zenekarokról, zenészekről,hogy ők a legjobbak és csak nekem lehet ebben igazam :D

 
3,Mutasd meg az egyik alkotásodat! Ékszer, rajz, festmény, vers, történet, bármi lehet.

Nem szoktam alkotni. Amit csinálhatok általában,azok falra vagy akárhova felragasztható denevérek (:  Nem nagy cucc.

4,Mi a legzavaróbb tulajdonság benned?

Amit én nagyon utálok az az,hogy makacs vagyok és sokszor nem viselem el más látásmódját,ha abszolút hülyeségnek gondolom. Képes vagyok engedni,de nagyon nehezen.

5,Ki a kedvenc Youtube-osod?

A legelső akit megkedveltem,az Radics Peti volt a maga hülyeségeivel és persze a Potter Alberttel. Nagyon sokat röhögtem a videóin.
Rajta kívül nagyon sok végigjátszást néztem a TheVR fiúkkal (Pisti és Jani), mivel imádom a jó pc játékokat és mindez társult az ő marhaságaikkal... Élmény.
Illetve ott van még Dancsó Péter,akinek minden fajta 'megmondom' videóját imádom,illetve amiken legutóbb röhögtem,a vloggerek kifigurázása. Elég sok igazság szokott lenni abba amit mond.

6,Mi lenne számodra az álommeló?

Az ahol most vagyok számomra tökéletes. Sose képzeltem el hogy hol és mit szeretnék dolgozni. Nagyon sokáig elképzelésem se volt,hogy mi szeretnék lenni. Aztán minden jött magától és a munkahelyem is tökéletes.


7,Mennyi időt töltesz reggelente a kinézeted összeállításával?

Igazából már este kigondolom,hogy mit és hogyan szeretnék viselni, szóval reggel csak felkapom a kiválasztott cuccokat. De nem vagyok az a fajta aki egy óráig áll a tükör előtt és öltözködik,siránkozik,hogy nincs mit felvenni. Inkább tovább alszom reggel :D
 
8,Mesélj el egy kínos incidenst, ami a kinézetedből fakadt! (Azt hiszem, divatbakinak hívják az ilyesmit.)

Régen történtek ilyesmik,mikor még a babybat korszakomat éltem (értsd: ismerkedtem a stílusommal). Képes voltam egy szép csipke szoknyához egy Marilyn Mansonos pólót húzni -.-" Itt igazából teljesen mindegy milyen minta van a pólón...a lényeg,hogy összepárosítottam a szépet és elegánsat,egy ilyennel.. Bah.
Vagy mikor hagytam,hogy más sminkeljen ki. Egyrészt marha undorítóan nézett ki az egész smink ötlet,másrészt iszonyú visszataszító fejem volt benne,mert nem is állt jól az arcszerkezetemhez.
Szóval voltak régebben bőven nagy marhaságaim,de szerencsére ezeket a dolgokat marha hamar felismertem és nem csináltam ilyeneket.

9,Hogyan definiálnád magad? Hova tartozol, ki vagy te?

Egy lélek. Egy lélek a sok közül,aki kicsit rosszkor rossz helyre született. Vagy talán mégsem.
Nem tartom magam többnek, vagy jobbnak másoknál. Próbálok kiigazodni a többi lelken - akiktől kapok hideget és meleget is.
Ezen kívül pedig ember vagyok. Mondhatnám,hogy más vagyok mint a többi ember- de nem teszem. Ezt szerintem döntse el mindenki maga. Az,hogy én alkotok magamról egy véleményt,egy énképet, még nem biztos,hogy a  környezetem is ugyanígy gondolja.  Lehet én a magam szemében egy szent vagyok, de a kívül állók úgyis máshogy ítélik meg.  Én tudom magamról amit tudni kell és igyekszem úgy viselkedni ahogy jónak látom, illetve próbálom,hogy mások is annyit lássanak belőlem amennyi éppen elég.

10,Ugye eljössz valamelyik nyári gothtalálkozóra? (Hát persze hogy eljössz :3)

Köszi a felvetést- eléggé nehéz úgy tervezni,hogy itt élek az országunk aljába meg mellé dolgozom is egész nyáron- vége a diák éveknek,meg a nyári szüneteknek. De! Ennek ellenére igyekszem mindenből a legjobbat kihozni. Tavaly is voltam az országos goth találkozón és mivel jól sikerült,ezért  idén újra szeretnék menni. Csupán ember kell aki vigyáz rám Pesten és elkísér este a vonathoz- de alakul. Jövök mint a vihar (:

Még egyszer köszi lányok a díjat meg,hogy gondoltatok rám. Jók voltak a kérdések és sajnálom,hogy így elhúztam.

10 megjegyzés:

  1. Én is lógok még a válaszaiddal, de egyszerűen annyira nincs erőm gondolkodni, meg időm értelmesen írni...:(

    Viszont a te válaszaid itt tetszenek, és most egyesével nem fogok mindegyikre reagálni, mert ijesztően sok mindenben egyetértek...(még a névben is...szerintem ezen mindenki átmegy xD)

    Morticiát én meg egy régebbi díjnál idéztem is...Az a család annyira tökéletes a maga sötét módján...sok "normális" ember tanulhatna tőlük összetartásról meg egymásért kiállásról - is...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem probléma,majd ha lesz időd akkor foglalkozol vele. Én is régen megkaptam már a lányoktól a díjat,de most volt rá időm és erőm. Azért ezek eléggé kifejtendő kérdések voltak és illik az ilyet nem összecsapni. (:

      Örülök ha tetszenek a válaszok, annak meg végképp,hogy sokban egyet is értünk.

      A család összetartásról a roma közösségek/családok is tudnának mesélni szerintem. Elég őket megfigyelni- sok mindenbe nem tetszenek,de a család összetartásban ott vannak a topon.

      Törlés
    2. Hát...sajnos én miskolci vagyok, szóval biztosan állíthatom, hogy van rá lehetőségem bőven...és ha az ember ennyire és pont ilyenek között él, akkor nem tudja értékelni...><
      Mindenféle előítélet nélkül... Itt már bizonyítottak...nagyon sokszor.:/

      Törlés
    3. Ja hát tudom én- szóval nem kell őket bemutatni ,csak mondom,hogy vannak olyan kultúráik amik azért figyelemre méltóak. De persze ne érts félre én nem védem őket ,meg tudom miket művel- és nem is vagyok rájuk kíváncsi.

      Törlés
  2. Pontosan az ilyen válaszaidért tisztellek és becsüllek téged nagyon :) <3

    VálaszTörlés
  3. Tetszenek a válaszaid, az ateizmusos dologhoz fűznék hozzá egy keveset. Szerintem sok ateistánál (például nálam) kifejezetten ellencél az, hogy valami más adjon erőt, valami másra támaszkodj. Persze lehet mondani, hogy a hit benned van, de mégsem erről van szó. Másrészt nem hiszem, hogy lehetne csak azért hinni, mert akarod. Vannak kérdések, amikkel mindennél nehezebb megbirkózni, ha tényleg nem hiszel semmiben, de ilyen esetben mindenkinek magának kell megtalálnia a válaszokat.

    Alapjáraton az ateisták nem helyettesítik semmivel sem a hitet. Mármint szerintem a tudományos világkép nem ellentéte a vallásos hitnek, így nem egy "helyettesítője", bármennyire is így gondolja sok ember. Phd-s matematikusokat ismerek, akik vallásosak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is gondoltam egy percre se,hogy a tudományos világkép ellentéte a vallásosnak. Ők nekem inkább azok a megmagyarázom fajták- akik megmagyaráznak minden olyat,amit más csodának vagy egyéb jelenésnek titulál.
      De ettől még elismerem ha egy tudós hisz valamibe vagy fordítva.

      A másik dolog,hogy él például a hitet nem csak úgy értem,hogy valami vallásba kapaszkodjon a lélek. Az ember hihet önmagában is! A lényeg az hogy nem üresen létezik a világba.

      Törlés
    2. Így már egy kicsit világosabb:)

      A megmagyarázáshoz annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint úgy gondolom, mindennek van racionális magyarázata. De soha nem mennék oda valakihez, aki hisz egy csodában (a tényleg kivételesekben), hogy "elmagyarázzam neki", az nem úgy van. Elvégre nem hobbim tönkretenni mások örömét.

      Törlés
    3. Magyarázat van mindenre,de nem biztos hogy racionális- én valahogy így tudom elképzelni. De mondjuk nem is szoktam mindent firtatni azért.
      Igen,ez így érthető- és utálom is az olyan embereket akik ezt csinálják. És én futottam bele ilyenbe. Ráadásul az foggal körömmel kapaszkodott a saját igazába.

      Törlés