Oldalak

2015. július 19., vasárnap

Rockmaraton 2015 avagy elő szülinap

Drága Denevérkéim!
 Idén is megrendezésre került a Rockmaraton fesztivál, mint minden évben. Csak sajnos kivették az egész talajt a pécsiek lába alól és most Dunaújvárosba kellett utazni-ami valljuk be: Pécshez nincs olyan közel még kocsival se.
Sajnos mikor kiderült a helyszín,akkor én eldöntöttem,hogy nem megyek,majd rávettem magam,hogy mégis... végül nem úgy jött össze a szabadságolás és le is mondtam róla mert mérges voltam,hogy elvitték innen. De azért szomorú is,mert mi az hogy 2006 óta járok már és 2007 óta hetijegyezek és akkor most nem megyek?!  Végül bevállaltam egy napot (péntek),ugyanis jött egy olyan banda,amit még most sem hiszek el és ezt vétek lett volna kihagyni. Akit érdekel egy kis élménybeszámoló erről az egy napról,az tartson velem.
Sikerült úgy intézni a dolgokat,hogy kocsival menjek fel és még társaságom is volt- nem kevés. Rockmaraton előtt meghirdettem a kocsinkat és hamar jött is rá válasz,hogy lennének ketten akik velünk tartanának. Igazából ilyen helyzetben még sose voltam,mert eddig csak felpattantunk a kökényi távolságira,ahol a sofőr agyhúgykövet kapott a sok rocker arctól, de már lent is voltunk és had szóljon. Most viszont busszal menni maga lett volna a szívás. A kocsi remek megoldás volt,de idegeneket nem vittünk még és ilyenkor az ember fejébe ott vannak a gondolatok. Végül nem volt vészes,mert a sráccal sokat dumáltam maraton előtt,így  nem volt olyan ismeretlenszagú a helyzet.
 Az elindulásunk sima ügy volt,a srácokkal jól elszórakoztunk az úton, de persze azt megjegyzem,hogy az egész héten a legmelegebb napot fogtuk ki ;) Erre mondom megint,hogy jellemző.  Én előtte való nap összekészültem,meg hajat mostam de annyira felesleges volt,hogy nem igaz. Mire odaértünk Dunaújvárosba tombolt a hőség és ha ez nem lett volna elég,magát a maraton területet meg se találtuk, eltévedtünk és bolyongtunk egy ideig mire találtunk egy térképet. Ennek segítségével megindultunk és nagyjából helyben voltunk,majd láttunk rocker alakokat és Janó közölte,hogy követjük a testvéreket. Ez a testvér szó azóta a szókincsünkben van a rockerek szinonimájaként :D
Szóval a nagy kavarodások ellenére odaértünk eléggé hamar. Vittem egy üveg csokilikőrt,amit ott megittunk mert ugye nem lehetett bevinni.
A jegyek miatt kicsit aggódtam,mert megint hagytam,hogy telebeszéljék a fejem; felhoztam valakinek a napijegyek elő megvételét,amire jött a válasz,hogy napit nem lehet megvenni előre... Oké,akkor gondoltam helyszínen is jó lesz, amire közölte megint más,hogy  ott helyben lehet nem érvényes a pécsi kedvezmény és előre kellett volna megvenni. Na én itt már fonalat veszítettem,mert mindenki totál mást mondott.
Végül lehetett helyszínen kedvezményes napijegyet venni!
Szóval bejutottunk olyan 11-12 között, és pont akkor volt a legnagyobb kihaltság. Húgom volt már hét elején és elmondása alapján nem volt nagy eresztés a fesztivál. Hát délelőtt nem is. Mindenki a napernyők alatt ült,vagy a sátorba vagy a parton lent egy szál semmibe. Mi meg megjelentünk nagy "harci díszbe" és ott főltünk a levvünkbe.
Kicsit körülnéztünk a területen,próbáltuk megmorizálni mi hol van és végül mi is lementünk a strandra és kerestünk egy árnyékos helyet,ahol a délelőtt nagy részét eltölthetjük. Ott dumáltunk,röhögtünk,lőttünk pár képet és próbáltunk életben maradni. Én hivatalosan is felavattam a NewRockos cipellőmet- mondjuk eléggé durva volt pont maratonra kihozni,ahol por van... ,de ha ezt túléli akkor szerintem mindent. Ahogy elnéztem itthon,a porosságon kívül sok baja nem volt. Nagyon féltem tőle,hogy belehal a lábam,de végülis eléggé jól bírtam,annyi,hogy este hazafelé áthúztam a topánra,de tök mindegy volt... estére így is úgyis fájt a lábam a mászkálástól,az állástól. Nagyon kényelmes volt a plati és vagány,ráadásul az első sorban se kellett nagyon lábujjhegyen állnom- szóval megérte teljesen.
Közbe amíg aszalódtunk,oda jött több ismerősöm is- olyan jó volt velük találkozni. Volt akivel meg volt előre beszélve,volt akivel nem.. volt akit ismertem személyesen és volt olyan akit most láttam először élőben...illetve volt olyan akit én nem ismertem meg :D  Nekik utólag is bocsánat. Sok sok netes ismerősöm volt kint még.
Ami nagyon tetszett,hogy volt olyan aki más portálokról is megismert,ahol váltottunk pár levelet (:
Estefelé elkezdődtek a koncertek; mi pénteken voltunk kint,szóval a nagyszínpados program a Kalapács,Lord, Helloween és Pokolgép volt.  Gondolom nem nehéz kitalálni mi az ami a leginkább érdekelt. A Helloween. A több színpadról semmi nem fogott meg,de elég volt egynél ácsorogni.
Lord alatt odafúrtam magam a színpadhoz,hogy legyen helyem elől. Nem vagyok egy nagy elsősorban tombolós ember,de ezt őrültség lett volna kihagyni. Alapból akartam fotózni őket,bár tisztában voltam vele,hogy iszonyú szar képek lesznek,hisz nincs olyan vakum a géphez,meg egyéb kellékek ami atom jó és éles képet szül. De azért próbálkoztam.
Észrevette hogy fotózzuk :D
 El nem tudjátok képzelni mekkora élmény volt ez a koncert. 17 éves koromban ismertem és szerettem meg őket. Álmomba nem gondoltam volna,hogy én valaha eljutok egy koncertjükre,hogy valaha látom őket élőben és pár méterre magamtól!! Ez egyszerűen nem kicsit durva érzés és nagyon nagy lendülettel és jó érzéssel töltött el. Tele vagyok tőlük pozitív energiával,főleg mert iszonyú jó bulit csaptak és látszott rajtuk,hogy ők is élvezik és szeretik még mindig csinálni (: Még nem is hiszem,hogy éltem mikor ők már zenéltek ,s azóta is vannak új számaik. Koncerten voltak a kedvenceim is és azt hittem meghalok alattuk,annyira jó volt!
Mindenesetre aki szereti őket és most kihagyta,az bánhatja szerintem örökre- nem hiszem,hogy sűrűn járnának erre.
Helloween után már muszáj volt leülnöm,mert egyszerűen fájt mindenem,de főleg a lábam. Azért 11:30tól a lábamon volt a platform és hát  éjfél körül kezdődött a Pokolgép. De azt idén nem akartam első sorból nézni,mert tavaly elég volt. Most leültünk a srácokkal a fűbe és onnan hallgattuk. Ők továbbra is nagyon jók voltak, imádom az énekes hangját, jó zenékkel készültek. Sajnos a legutolsó számot nem hallgattuk meg,mert elindultunk 1:30 körül a kocsihoz,hogy azért haza is érjünk.
Egy vicces sztori hazamenetel előttről: elmentem a wcre,de elfelejtettem bezárni az ajtaját és rám nyitott egy srác meg a barátnője. Annyira megijedtem,hogy hirtelen azt se tudtam hova nyúljak és ők szintén. Én beálltam mint valami modell a fotózáson xD ők meg elengedték az ajtót. Na most az orron nyomott rendesen,de utána ott kint akkorát nevettünk a csajjal,mert mondta,hogy a maraton alatti legaranyosabb pillanata ez volt, mert úgy álltam ott mint Merilyn Monroe,mikor felfújja a gőz a szoknyáját. Persze zavarba voltak ahogy én is,de végül elpoénkodtuk meg hát sötét volt és senki semmit nem látott. 
A hazaúton is röhögtünk még egy ideig,aztán mindenki elcsendesült. Viszonylag hamar hazaértünk és megváltás volt levetkőzni elrendezni magam és lefeküdni.
Nagyon élveztem még ezt az egyetlen egy napot is, kicsit féltem,hogy mi lesz meg hogy lesz,de végülis minden jól jött ki, jól alakult és baromi tartalmas volt.

Hoztam természetesen egy rakat képet is. Vannak a délelőtt/délutánunkról is, meg van külön a zenekarról is-amik nem profi képek lettek persze.
Ez akkor készült mikor odaértünk nagy nehezen és kiszálltunk végre.

A Rockmaraton melletti strand- életkép.

A nagyszínpad előtti rész- itt már jól éreztük magunkat,pedig nem ittunk sokat csak meleg volt :D

A legtöbb ember vagy a strandon voltak vagy a mögöttünk lévő napernyők alatt- mi meg bejártuk a területet,hogy tisztában legyünk mi hol van. De hatalmas volt a terület.

Nekem már lüktetett a zene a lelkemben :D

Nagy színpad előtt- épp tanakodtunk merre menjünk.

De egy két fotó belefért előtte.

Egy kép a plakáttal a háttérben :P

Itt épp megnéztük azt a papírt- kiderült hogy a dedikálások időpontjai vannak rajta...

...aztán láttuk,hogy fotóznak és hát na :D

Itt beach goth voltam - ez itt a strand területe :D

Lesi fotó, épp telefonáltam egy ismerősnek (:

Méghozzá nekik (: Irén és Andi. Irénnel meg volt beszélve a találkozó,azt nem tudtam,hogy nem egyedül van (:

Itt közölték velünk,hogy gondoljunk valami viccesre :D Oké :D

Random fotó séta közben. Néha muszáj volt felállni és sétálni mert hol a hátsóm fájt,hol a lábam- igazából feküdni kellett volna :D

Monster és platform ♥

Látkép

Hangulat Lord előtt

Kicsit sokan voltak-és ez csak egy kis része volt az egésznek.

Nagy színpad délután ;)

Lord előtt szintén.

S itt van a Helloween.


Remélem annyira nem voltak élvezhetetlenek a koncertes képek. Nagyon élveztem az egész napot és örültem,hogy végülis nem hagytam ki. Az egészet úgy fogtam fel mint előszülinapi buli (vasárnap lesz az igazi).

Nektek hogy telt a hétvége?
Volt esetleg valaki még kint rockmaratonon?

10 megjegyzés:

 1. De jó volt olvasni...én évek óta mennék, se sose jött ki a lépés, illetve tok egyedül nem vagnek bele azert...mondjuk most nekem már közelebb lett így, de még mindig nagy a távolság...Látom felavattad a cipellot is, jól néz ki! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja hát eredetileg nálam is úgy volt,hogy nem jön velem senki és akkor nem is megyek. Végül lett társam, és emellé még becsatlakozott két addig ismeretlen ember, és máris sokan voltunk (: De amúgy meg ha szóltál volna,akkor jöhettél volna te is velünk. (:

   Törlés
 2. ^^ szuperkiràlyvolt Helloween is.Csak kàr hogy nemtudtunk több időt talàlkozni meg fotót kesziteni :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaja,nagyon élveztem én is- főleg így első sorból el sem hiszed de állat volt. Olyan közel voltak ♥ *-*
   Fotót szerencsére máskor is tudunk készíteni,meg most itt volt a goth tali- végre sikerült (:

   Törlés
 3. Hey!
  Ez tök jó, hangulatos kis beszámoló volt :) A képek meg különösen tetszettek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. No ennek nagyon örülök (: Próbáltam semmit nem kihagyni a beszámolóból,hogy azok is érezhessék a filinget akik esetleg nem voltak ott (:

   Törlés
 4. Háh, reméltem, hogy felavatod az új "topánt" :P Biztos kényelmetlen volt egy idő után, főleg hogy még be kell törnöd, de azért jó volt látni rajtad :) És örülök, hogy jól érezted magad, nagyon hangulatosak a képek ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszer majd tuti látni fogod rajtam a cipellőt :D De most tényleg nem tudtam volna elcipelni, hisz mondtuk is hogy alapból iszonyú meleg volt,még bakancsban is... Ez meg még hosszabb ám. Szóval nem egyszerű az élet :D De biztos lesz rá mód.
   Meglepően kényelmes volt és olyan fájdalmakat nem okozott mint az acélos (:

   Törlés
 5. Válaszok
  1. Én is nagyon nagyon örültem (: kár hogy a goth talira nem jöttetek ki-de még szerencse hogy maratonon sikerült (:

   Törlés