Oldalak

2015. november 17., kedd

Gardrób sötét tartalma Tag

 Még jó pár héttel korábban Cathreen Misery  meghívott egy ruhás tag-re,amit én most szeretnék kitölteni, igaz kicsit megkésve. Nagyon köszönöm neki,hogy gondolt rám is, nagy örömmel töltöm ki.

1, Melyik a jelenleg kedvenc ruhadarabod és ékszered?
Természetesen a jelenlegi kedvencem a NewRock bakancsom *-* Nem tudjátok elhinni,de nekem ezzel a darabbal egy fiatalabb kori álmom teljesült. Illetve egy másik mostani kedvencem az Addams Family-s pólóm. Azt nagyon nem bánom,hogy megrendeltem. Sajnos képem nincs róla magamon,mert mostanában nincs kedvem ilyenekhez,de katt ide.

2, Melyik a legrégebbi ruhadarabod és miért tartottad meg?
Nincsenek olyan régi darabjaim amiket megtartottam volna. Sajnos van egy olyan hibám,hogy egy egy kedvenc ruhadarabot addig hordok,amíg el nem használódik... Amik viszont szétmentek,nem nagyon őrizgetem őket. Bár van a szekrény mélyén pár hosszú szoknya,meg felső amit tuti nem hordok többet,de mégis foglalja a helyet.

3, Ha van, melyik öltözködési kellékhez, milyen emlék társul?
Öltözködési kellék? Hát nem is tudom...Bizonyos dolgokat ajándékba kaptam és nyilván ez megmarad. De nem nagyon társítok emlékeket dolgokhoz,mert később nem akarom kidobni...
Például mikor eljegyeztek :D Egyébként ezt a gyűrűt egy külföldön élő barátnőmtől kaptam ajándékba- ehhez például ő kötődik,meg pár emlékünk.
 
4, Melyik a kedvenc, mindennapi összeállítás, amiben jól érzed magad/ gyakran öltözöl úgy? 
Mivel dolgozni járok általában,ezért a legegyszerűbb nekem egy felső,a nadrágom és/vagy szoknyám meg bakancs,vagy a platform. Ennél extrémebb dolgok nem kellenek munkába, vagy akár beugrani a városba.

5, Mire vagy büszke, hogy megvan és sikerült megvenni?
Hát van egy pár ilyenem, bár alapvetően én minden holmimat szeretem,becsülöm és vigyázok rá. Ha valami nem üti meg azt a szintet,hogy büszke lehetek rá,akkor nem kell.
De például a platformom-továbbra is- a legnagyobb dolog a cuccaim között. De ezen kívül szeretem a Rockpincés szoknyámat, imádom a különleges acélmerevítős fűzőimet, a Punk Rave♥ boleromat (na ő nagy szerelem és nagyon elegáns),a Restyle-os kabátomat és pólóimat *-*
Restyle-os átmeneti kabát ♥
Plati♥ Szoknya♥ Fűző♥ Bolero♥
6, Mely ékszereid azok, amik különleges helyen szerepelnek a kedvenc listádon? Ha van, milyen emlékek fűznek hozzá/ hozzájuk?
Áh ékszerek. Na abból is annyi van,hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Nagyon sok -számomra- különleges fülbevalóm van,főleg olyanok amik szezonálisak (lásd halloween alatt). Nyakpántom is rengeteg van,mindet nagyon szeretem,de főleg azok nőnek hozzám,amiket külön nekem készítenek random vagy ajándékba kaptam. Ez nekem nagyon személyes és nagyon jól esik.
Ez a nyakpánt,meg csuklópánt nekem nagy favoritom és még Blithe-tól kaptam annak idején,mikor elkezdett ilyen dolgokat kreálni.  Szeretem a lila kiegészítést a feketében.
Ez a nyakpánt végülis az enyém lett- régóta szemezgettem vele neten,aztán végül megvettem. Denevérek ^^
Ehhez a csuklópánthoz személyesebb emlékem is kapcsolódik. Egy régi nagyon jó akkori barátnőmtől kaptam ezt,akivel nem vagyunk már jóban,de maga az érzés,hogy saját kezűleg,rám gondolva csinálta ezt nekem, nagyon kedves. Sokkal többre becsülöm az olyan dolgokat amiket kézzel kreálnak és szándékosan nekem.  Persze minden mást is szeretek,mert meghat a gondolat,hogy foglalkoztatom a másikat (:
Imádom ezt az ékszert,de az emlékeim nem jók róla.
Nos,ő például egy állandó kiegészítőm; mindig rajtam van. Egy régi jó barátomtól kaptam még ezer éve szülinapomra. Kb. sose veszem le,max fotózáskor. De szeretem az ankhot és ez ezüstből van!
Ez is Blithe munkája- egy pici masnis füli. Ezt a nyakpánttal és csuklópánttal együtt kaptam tőle (:
Itt a nagyobb kalapács az ami még a mai napig is rajtam van, szintén ezüst ezért tudom hordani. Akitől kaptam,szintén nem vagyunk már jóba,viszont maga a helyzet ahogy hozzám került,nekem még mindig jól esik. Szeretem mikor az embereknek maguktól jutok eszébe és maguktól lepnek meg. A kicsi kalapácshoz nem fűzök kommentet.

Egyébként rengeteg egyéb másik kiegészítőm van,amiket nagyon szeretek,de sokáig tartana mindent felsorolni és mindenről képet vadászni. Egyedül talán gyűrűim nincsenek,pedig nagyon szeretnék hordani.


7, Van olyan kedvenc öltözködési darabod, ami nem Goth/Dark-os de mégis szereted? Ha igen melyik ez és miért?
NINCSEN. 
Nézhettek sznob-gothnak,de rohadtul nem véletlenül részem ez a szubkultúra. Nem is érezném magam jól más cuccokba.

8, Milyen az a kinézet, amit szívesen magadon tudnál, de még nem valósítottad meg? (Ha nem tudod, nem kell képpel illusztrálni)
Már szerintem minden megvolt az életemben amit én a goth-on belül magaménak szerettem volna tudni. Kislányként nagyon álmodoztam arról,hogy egyszer én is lehetek szép hosszú szoknyákban,meg csodás fűzőkben. Ez a viktoriánus goth nagyon közel áll(t) a szívemhez és mindig is fog. Teljesült ezen vágyam is,mert bár eltelt nagyon sok év azóta,mégis mostanra sikerült sok mindent összeszereznem magamnak,amivel elértem,hogy úgy nézzek ki ahogy jól esik.
Műrasztám is volt,így azt is tudom milyen, piercingjeim is voltak valamikor... szóval én most nem vágyom semmire már. Maximum egyéb szép képekre,de ahhoz egy fotós is kellene ;)



9, Melyik összeállítás szerinted a legdurvább/ hozzád képest legextrémebb öltözék, amit hordhatsz/ tudsz hordani/ szereted is? (Itt sem muszáj a kép, ha nincs ilyen)
Én színesbe nem öltöznék soha. Szóval a cyber goth dolog távol áll tőlem,holott próbálkoztam vele és akkor úgy gondoltam,hogy jól érzem magam meg jól áll. Megvolt az a korszakom is,ahol rózsaszín meg szőke műrasztám volt,meg színesbe öltöztem,de ilyet soha többet. Ez undorító számomra. Másokon természetesen tetszik és egyébként rasztát szeretnék majd még,de semmi extrémkedés (:
Ami még nekem extrémebb,az a sok csicsa,meg fodor,meg csipke.. Szóval mikor minden ömlesztve ott van az emberen.

10, Milyen kinézet az, amire negatív véleményt kaptál, esetleg diszkrimináló viselkedéssel szembesültél általa? Mit éreztél és mit gondolsz erről a témáról? (A legkifejtősebb kérdés a végére maradt, igen)
Mikor  még ismerkedtem a goth stílussal és hagytam,hogy más ember fessen ki,aki marhára nem értett hozzá,mert magát is balfék módon sminkelte ki.... Na ezzel égtem be a legjobban eddig,de vissza nézve nem is csoda.  De alap esetben nem nagyon szoktam negatív megszólásokat kapni, vagy nem hallom :P A platimat nagyon sokáig nézték a városban,sőt még most is nézik,de már észre se veszem. A szemembe persze senki nem mond semmi negatívat (:
Nem szeretem a diszkriminációt,főleg a munkáltatók terén,mikor csak azért nem alkalmaznak valakit,mert így vagy úgy néz ki. Az ilyenek bekaphatják. Az emberek részéről meg egyszerűen nem tud érdekelni. Nagyon sokan vannak a stíluson belül,akik ezt szeretik és kiprovokálják a beszólásokat,a le/megnézést... minél extrémebb (bénább) sminket tesznek fel,meg flegmáskodnak,hogy ők a goth hercegnők/varjú gyerekek és emiatt a társadalom átlagos(és nagyobb) része persze hogy lenéz/fél/elkerül. Szerintem ez nincs helyén, és nekünk is tudni kéne viselkedni. Elhiszem,hogy tizenéves korban ez irtó vagány,hogy rémisztgetjük az embereket..... ja nem,mégse, nagyon tré.
Szóval én úgy érzem,hogy a stíluson belüliek is sokban tehetnek erről a diszkriminációról. Persze mindenhol vannak kivételek, de én mindkettő oldalt hibáztatom. Mindig lesznek olyanok,akik úgy szólnak le,hogy nem tettünk semmi különöset, de olyanok is,akik direkt hergelik az embereket.
Köszönöm szépen a tag megjelölést még egyszer. ♥

10 megjegyzés:

  1. Bár én eléggé visszafogodtabban oltozkodom, de amikor felveszek egy szép fuzot egy szép ruhaval vagy szoknyaval engem is megnéznék, ami picit zavar de alltalaban pozitív visszajelzést kapok. :) A színek is jók, feketèvel nagyon jól lehet őket hordani. A kontraszt miatt èn szeretem. De mikor full feketebe vagyok és azt kapom, hogy már megint fekete az annyira irital... Miért nem iltozkodhet vdlaki úgy, ahogy jól esik neki? Amúgy nagyon szép ekszereid vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,az emberek megbámulják azt ami nem megszokott vagy kicsit is több mint a mai divat,meg a ma elfogadott trend. De nem feltétlenül negatív töltetű ez a dolog szerencsére- bár ezt nem tudhatjuk pontosan,mert nem vagyunk gondolat olvasók. Engem csak az zavar ha valaki pofátlanul sokáig bámul.

      Ezt a "már megint feketében" dumát én is rühellem,főleg mert unalmas és míg én nem szólok be senkinek,hogy már megint ez vagy megint az,addig ő se.

      Köszönöm!

      Törlés
  2. Nagyon csinos vagy a képeken...:o
    És stílustól függetlenül a komplett ruhatáradat elfogadnám - alkalmi ruháknak imádom a csipkéket/fűzőket, a sötét és szép dolgokat...na meg azok az ékszerek...*-*
    Egyébként tudsz majd mutatni raszta-hajat? Vagyis magadon...valahogy...nem tudom most így elképzelni rajtad - a rózsaszínt pláne...:D

    Amúgy a bakancs dolgot teljesen megértem...én ugyanazzal a rajongással imádom Ádikát és Danikát (már hordhatatlan mondjuk xD), mint amikor megvettem...szeretem a betétes bakancskákat, szeretem a saját betétes bakancskáimat, és a mai napig örülök, hogy az enyémek...Dani 7 éves, Ádi 5...vannak dolgok, amik nem múlnak el...*-*

    Az utolsó kérdésre adott válaszodra: meggyőződésem, hogy csak ránk tartozik, hogy mit csinálunk a testünkkel, és hogyan éljük az életünket...és itt befejezem, mert annyi példát és ellenpéldát tudnék felsorakoztatni én is, hogy hosszabb lenne, mint maga a bejegyzés...xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj köszi (: Egy két kép már régebbi.
      Ez kedves- de és ez még nem az egész ruhatáram :D Van ott még sok minden más,csak nem tért ki a kérdés sor és emiatt én se.
      Műraszta hajat persze hogy tudok mutatni,van több képem is: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=104583539672320&set=a.104583476338993.3840.100003620226893&type=3&theater

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=184445828352757&set=a.104583476338993.3840.100003620226893&type=3&theater

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=184445911686082&set=a.104583476338993.3840.100003620226893&type=3&theater

      Kétszer volt csak műrasztám- egy rózsaszín szőke és egy fekete rózsaszín. Jó lenne ha megint lenne,mert ettől több a hajam,meg másfél hónapig nem vasalom,meg nem szárítom. jó cucc (:

      Igen ez ismerős. Bár nekem nem nagyon maradnak meg 3-4 évnél tovább. A steele bakanccsal az a baj hogy ha sűrűn használod akkor sajnos kilyukad. Bár lehet ápolni kéne :D

      Ránk tartozik hogy mit csinálunk a testünkkel,de én nem is feltétlenül a külsőségekre értettem amit írtam. Hanem a szándékos béna viselkedésre. S ezt szerintem mindenki elismerheti,hogy mindkettő fél hibás. Láttam már sokféle viselkedési formát és ebből levontam a következtetéseket.

      Törlés
    2. A képek nem érhetőek el...:/

      Persze, a viselkedés más dolog, de olyan sokszor személyes támadásnak veszik a puszta kinézetét is a másiknak - nálunk is az az alap meggyőződés, hogy én mindent azért csinálok, hogy másokat bosszantsak vele...nem azért mert nekem tetszik...és ez szerintem van annyira ostoba hozzáállás, mint a wannabe-trúgót/rocker, aki veri magát, hogy ő a nagy goth/rocker, és mindenki kevesebbet ér, mert "egyforma", ő meg annyira hű de más...Engem ez akaszt ki inkább...de amúgy a brutál testmódosításokat (szarvak, ezek a bőr alá tehető szilikonos implantátumok, fül/nyelvvágás) is gyakran a feltűnési viszketegséggel azonosítják, pedig szerintem annyira hülye (elnézést a kifejezésért) ember nincs, aki átszúratja vagy szétvágatja magát csak azért, hogy másokat megbotránkoztasson...
      Egyszer beszélgettem ismerősömmel, és azt a példát hoztam erre - nagyon nem értettünk egyet a testmódosítás kérdésben, pedig csak piercingekről beszélgettünk xD - hogyha én egy szilikon szarvat tetetek a homlokom közepére, és rózsaszínre varratom a fejemet, azt nem azért fogom csinálni, hogy az emberek rosszul legyenek, ha rám néznek, hanem azért, mert a lelkem mélyén unikornis vagyok, és szeretném, ha a tükörből az nézne rám, akinek érzem magamat, aki én "tényleg" vagyok...(sarkított példa volt így utólag átgondolva, de még mindig egyetértek "magammal"...xD)

      Törlés
    3. Na olyan nincs,hogy nem elérhetőek, megoldottam neked a linkeket, most próbáld. Ez a mű raszta.

      https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/s720x720/428027_104583539672320_1203707835_n.jpg?oh=c9bf0709c67bf7e3fa4c319943bffa73&oe=56F33961

      https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/545087_184445828352757_1585262903_n.jpg?oh=a4782d3cfd277bc80cd23536f550fd28&oe=56E23381

      https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/561353_184445911686082_1631855958_n.jpg?oh=9d2c5167af8e5152ca7e77b787593779&oe=56EEA15D

      Kár hogy nem lehet képet feltölteni,meg rendes linket beszúrni kommentbe.

      Ez a viselkedés forma,amit én most felvázoltam,leginkább a fiatalabbakra jellemző, az ilyen 12-16 évesekre. De ahogy idősödik az ember,talán úgy jön rá dolgokra. Ezért nem is szeretem mikor 14 évesek alapján ítélnek el egy teljes szubkultúrát. Én értem,hogy keresik ezek az emberek az útjukat -én is voltam hasonló cipőben-,de úgy érzem,hogy lehet ezt szerényen is csinálni és nem minden figyelmet magunkra erőltetően.
      Alapból akik a testmódosítást csináltatják,már nem lehetnek 18 év alatt... Szóval ott 100% hogy többről van szó,mint magamutogatás,meg feltűnőség. Piercinget se lőnek 18 év alatt,max szülői engedéllyel.

      Törlés
  3. Szia. Azok a régi műrasztáid megvannak még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!
      Melyikekre gondolsz? (: A feketék vannak meg,a kékeket elajándékoztam,meg talán a rózsaszíneket is.

      Törlés
    2. És esetleg a fekete nem eladó? :)

      Törlés
    3. Nem rég vettem fekete-fehéret is,de nem annyit,hogy elég legyen a feketék nélkül =/

      Törlés