Oldalak

2016. március 2., szerda

Dragon Age könyvek | Ajánló

Elég sok könyvet szoktam egyszerre olvasni,de ha sikerül egybe teljesen belemerülnöm,akkor csak az lesz az életem értelme. Na most ezzel a Dragon Age történettel is így jártam,hiszen mindenki tudja -aki régebb óta követ-,hogy imádtam már a játékot is és többször,többféle módon újra játszottam a történeteket és nagyon hozzám nőttek a karakterek,meg úgy az egész világ. Tiszta letargiába estem,mikor vége szakadt a kalandnak és nem tudtam tovább játszani,aztán jött egy barátom aki közölte,hogy vannak könyvek is: David Gaider által írt Dragon Age könyvek (Az elorozott trón és a Hívás),amik egyfajta előzményt írnak le és emellé még kölcsön is adta. Totális volt az örömöm,mert nem sok olyan könyvet olvasok ami játékhoz íródott,vagy a játék készült a könyv alapján. Örültem a lehetőségnek. (Tudjátok ez kicsit olyan Diablo2 feelingü volt,mert  ott is volt könyv a játékhoz,bár az teljesen más történet szál volt).
Azóta mondjuk nem bírtam ki és mint jó gyűjtő megszereztem a könyveket. Nem tudom mennyire számít ritkaságnak,de én sehol máshol nem találtam meg,csak a Galaktika könyves boltban.
Hamar ledaráltam az első részt - Az elorozott trónt -,ahol olyan információk birtokába jutottam,ami eloszlatott egy csomó tévedést amit a játék keltett.  A játékban adott volt egy időszak és Te mint játékos csak belecsöppentél;  voltak ugye idősebb karakterek,akik nem lettek a játékos kedvencei, végül kiderülnek,hogy akiket rossznak hittünk azok a jók.
Nagyon jól körül írta az író a háborús helyzeteket, a csatákat,az árulást,a szerelmet... Nekem nagyon intenzív volt a könyv érzelmi világa, igazi fantasy történet -sőt erre lehet azt mondani ,hogy A fantasy történet. Végig leköti a figyelmet ,nem rémlik egy uncsi rész se amin kiakadtam volna,vagy sokadjára kellett volna neki futnom. Nem várt fordulatokkal volt tele a könyv és érzelmekkel. Nagyon szépen felvázolta a döntések következményeinek lehetőségeit,a reménytelenséget,a lemondást,a meghasadt szíveket,a fájdalmakat.
Itt az első kötetben a játékban lévő király apjának fiatal koráról van szó,illetve az ország állapotáról,hogy kik kezében van,kik az árulók meg a barátok és a trón visszaszerzéséről. 
Tessék egy ezer éves kép :D ♥
 A második könyv - Hívás- szintén nem untatja az olvasót és ezt is ledaráltam,bár itt tartottam hosszabb szüneteket mert nem akartam,hogy megint ki kelljen szállni ebből a világból és újra ezen agonizáljak- mert a játéknál ez volt sajnos mikor vége szakadt.
Nagyon tetszett ez is csak kicsit úgy éreztem,hogy a vége össze lett csapva. Nem spoilerezem ,szóval nem mondok semmit a történettel kapcsolatban. Annyi,hogy ez is tele volt érzelmekkel, múltbéli emlékekkel és felnyíló sebekkel, sok harc (és végre mágus fight-ok is), illetve volt benne olyan elem,ami a játékban is van küldetésként és nagyon izgi volt olvasni- bár a játékban sokkal nehezebb volt megcsinálni azt a pályát.
Sajnos a nagy kedvencem -Loghain- nem volt benne ,csak az elején meg a végén,de azért túléltem (:
Ebben a kötetben már felbukkannak a játékban is jelenlévő Szürke Őrzők/ kamarások,akikről meg lehet sok mindent tudni,hogy mitől olyanok amilyenek,mik a céljaik, hol van a rendjük,hogy váltak olyanná amik,stb. 

Mindenkinek ajánlom a könyvet,aki fantasy rajongó,vagy esetleg játszott a a játékkal. David remek könyveket hozott össze és tényleg sok választ ad a játék alatt felmerülő kérdésekre, illetve két különböző újabb kalandba visz el. Szerethetőek a karakterek,tele van drámával és egy igazi rajongónak ez maga a Valhalla :D ♥

2 megjegyzés:

  1. Van benne Morigen? Évekkel ezelőtt játszottam a játékkal, de azóta se tudtam kiheverni :'D a 3. részébe még nem fogtam bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hjaj megértelek! Én is rá vagyok pörögve *-* A játékot pár éve toltam ,de azóta is!
      A könyvekben nincs Mori,mert ezek sokkal régebbi időkben játszódnak,de van egy rész amiben van egy boszorkány- szerintem az Flemeth :D (Mori anyja)

      Törlés