Oldalak

2016. július 6., szerda

Filmmaraton II. | Ajánló

The Forest
Az alap sztori annyi,hogy van egy ikerpár,akik közül az egyik lelkileg ki van borulva és kimegy a  Japánban lévő öngyilkos erdőbe. Testvére megérzi,hogy baj van így utána megy,hogy megmentse. Aztán mindenféle őrület kezdődik az erdőben.

Nos,ez a sztori, 2016os és nekem irtózatosan tetszett. Nem tudom ki mennyire szereti az ilyen japán történeteket,de szerintem fantasztikus volt. Az alap történet is tetszett,ahogy egy ikerpár érzéseit felvezetik- vagyis,hogy képesek egymást érezni. Ez nem tudom mennyire igaz,mert nincs ikrem,viszont hallottam már erről más műsorokban,dokumentumfilmekben. Számomra ez is egy nagyon izgalmas téma.

A japán kultúráról végképp fogalmam sincs, hogy náluk mi hogy van pontosan,de erről az erdős dologról is mintha hallottam volna (és nem csak itt a filmben). Akár kitalált,akár nem, nagyon hátborzongató dolog,hogy van egy hely ahova meghalni mennek emberek- bele se merek gondolni,hogy egy ilyen erdőben "mi van". Mondjuk úgy,hogy nem mennék ki estére sétálgatni és sátrazni...

A film gyönyörűen végig vitte a történetet,és szépen megmutatta,hogy egy ép elméjű ember hogyan őrül meg szép lassan. Nem akarok elfogult lenni,de ezt tényleg imádtam és tudom ajánlani.
Ami külön nagyon tetszett,hogy voltak benne rendes japánok (remélem hogy azok), nem volt benne túl sok 'hülyepicsáskodás' ,ami köztudottan irritál engem a horror filmekben. Persze értetlenkedés és felesleges túlgondolások itt is voltak - de hát nőt tettek meg főszereplőnek,ez várható volt sajnos. Nem akarom lelőni a filmet,meg persze a csavart se a végén- bár mondjuk úgy,hogy kiszámítható azért a vége na. Lehet,hogy én néztem túl sok ilyen filmet és ki vagyok rá élezve,de szerintem ezt más is kitalálja,de ettől tessék megnézni.

Annyi még ,ami szintén számomra pozitív volt,hogy ugyan nagyon sok rész nappal játszódott (!!), és ugyanolyan ijesztő/parás/jumpscares volt az aminek annak kellett lennie. A legtöbb ilyen film ugye sötétbe borul teljesen,és akkor mehet a paráztatás. De itt fényes nappal volt több jelenetnél, és ugyanolyan félelmetes légkör vette körül ezeket a részeket,mint mikor sötét volt. Tudnak valamit. Tetszettek a parás lény ábrázolások, nem egynél volt hogy kimaradt a szívverésem.
Bár az is lehet ám,hogy csak rám hatnak ennyire a japán filmek, de megmondom őszintén őket imádom a legjobban horror terén. ♥

Paranormal Activity - The ghost dimension
"A rettegés új dimenziója nyílik meg előtted a Parajelenségek-sorozat záró darabjában! Egy új család, a Fleeges família - az apa Ryan, az anya Emily és a kislányuk, Leila - költözik Katie és Kristi egykori Santa Rosa-i otthonába. A garázsban találnak egy rejtélyes videokamerát, rajta néhány régi felvétellel. Amikor átnéznek a kamera lencséjén, látni kezdik a körülöttük zajló paranormális jelenségeket. Nemcsak a fiatal Kristi és Katie bukkan fel újra, de megnyílik a kapu a szellemdimenzióba." - forrás

Szar
Na jó,tudom ennyivel nem illik elintézni,de egyszerűen most,hogy végig néztem sírni tudnék,vagy max lekaparni a falat amíg be nem szakad az összes körmöm és véres csonkok nem lesznek az ujjaim helyettKatasztrófa.
Ahogy elnézem 2015ös a film és hát csodálkozom,hogy eddig nem tűnt ez a rész fel -bár azt hiszem nem vesztettem sokat. Sőt.

Nagyon érdekes volt ez a Paranormal Activity,amíg az első két részről volt csak szó. Ott még lehetett paráztatni az embereket,hogy hú, kézi kamerával észreveszünk valamit,aztán nyomozgatunk, egyre érdekesebb és parább dolgok történnek... ,de mikor már megint a sokadig réteget húzzák a csontról, sőt lényegében már a csont hártyát is lehúzták, a csontot is feltörték és a velő az amivel próbálkoznak..hát szánalmas. Már érzi az ember,hogy nem kívánja a filmet. Legalábbis én ezt éreztem ennél és hihetetlenül nagy szenvedés volt végig nézni

Az alap téma ugyanaz mint az összes többiben eddig! Annyi különbséggel,hogy itt valami látványosabb démon volt...de ennyi. Nem szólt a film semmiről... Mindenki mindent látott meg tapasztalt egyből,, mindent királyul rögzített a kamera, egy leheletnyi nyomozásba kezdtek a ház múltjáról,de ez sem volt kifejtve,pedig ez úgy még izgalmas is lett volna... De semmi extra. S ugyanaz a nagy káosz végkifejlet,ami már igazából nem is tudni hol játszódik; hogy egy másik dimenzióba, a pokolba e,vagy fene tudja (bár megjegyzem nem nagyon figyeltem a végén már). 

Ami a legjobban dühít itt,hogy meglepetésünkre kiket kevertek az egészbe bele?! A boszorkányokat. És tessék,egy újabb film ami lehúzza azt a régi kultúrát, gratulálok. Ez az amire pont nem számítottam és vártam. De mindegy, így is úgyis egy rakás semmi sajnos a film, nem ajánlom nagyon megnézésre.  

8 megjegyzés:

  1. Az első film felkeltette az érdeklődésm,azt hiszem muszáj lesz megnéznem :)
    Valóban azt szokták mondani,hogy az ikrek megérzik egymás rezzenéseit is,főleg ha egypetéjű.Nagyon érdekes lehet egy ilyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nézd meg,mert tényleg érdemes. Ezt a filmet többször is képes lennék megnézni,annyira tetszett (:

      Törlés
  2. De örülök, hogy tetszett az erdős film! Nekünk is nagyon bejött, persze én csak az ujjaim közti résen néztem végig :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor csak a szokásos :D :D Amúgy nem mondom,én is néha elijedtem hallod- és végig volt bennem egy gyenge félsz :O

      Törlés
  3. Meg kell néznem a parajelenségek záró darabját is, nem tudtam, hogy már elkészült! :O
    (Amikor felzárkóztattam magamat, még nem volt...Igazából nagyon érdekes az elgondolás, hogy különböző oldalakról közelítik meg ugyanazt a történetet, de külön-külön élvezhetőbbek lettek volna, ha egyet látok csak belőle, és ki melyiket, mert így már unalmas volt, hogy mit össze szenvednek maguknak. Vagyis azt hiszem ennek az lett volna a lényege, hogy kibontakozzon a történet minden oldala, vagy valami...hát...nem hagyunk filmsorozatot befejezetlenül, amint lesz időm, neki esek. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De én ezt a filmet már követni nem tudom, és megmondom őszintén nagyon nagy hülyeségek voltak ezek az utolsó részek =/
      Az első kettő még amolyan paráztatós, de a többi ... hát ahogy irtam is a hasonlatot :D

      Törlés
  4. Mennyit agyaltam ezen a Foresten, hogy megnézzem-e, de aztán nem lett a vége, de így már lehet rácsapok.
    Paranormal tényleg fos volt, csak annak örültem benne, hogy nem a megszokott másfél óráig nem történik semmi csak az utolsó 10 percben modellt követték, de így sem lett jobb sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is tudom ajánlani nagyon,mert szerintem a Forest ahhoz képest hogy mostani film,nem egy elcsépelt darab.
      Viszont a Paranormal nagyon fájt esküszöm. Láttam már szar filmeket,de az összes közül ez lenne a vezető. Már tényleg fájdalmas ahogy húzzák a bőrt a csontról lefelé X_X

      Törlés