Oldalak

2017. július 7., péntek

Én így készülök a rockmaratonra 2017

RockmaratON

Tudjátok nálam ez már amolyan szokás,hogy minden évben kilátogatok a fesztiválra - kb. 2006 óta- ,mert amúgy év közben nem járok el nagyon sehova( egy két alkalommal max),most idén főleg nem. Aztán úgy vagyok vele,hogy ennyi jár- töményen egy hét,de megéri. Talán egyetlen egy évet hagytam ki.

3 éve átkerült Dunaújvárosba az egész rendezvény,de megmondom őszintén annyira nem jön be és semmivel sem jobb,mint Malomvölgyben volt. Sokféle pletyka keringett,hogy ugyan miért kerül sor költözésre,de amiket hallottam azok közül kb. minden meg van itt is. Lehet ez a sok duma a valódi ok eltakarása. De pl. itt van ez,hogy mindig eláztunk és sárosak lettünk. Amióta itt van Dunaújvárosban,ugyanúgy leszakad az ég,és ugyanolyan sárosak leszünk mint a másik helyen :D
De mindegy ebbe nem akarok bele menni,annyit akartam mondani,hogy 3 éve van itt és ez lesz az első sátrazásom. Az elmúlt két évben nem voltunk végig,mindig egy- egy napra,vagy egy hétvégére mentünk ki.

Ez a fajta sátrazás más lesz mint mikor Pécs közelben volt,mert itt konkrétan jó messze el jövök otthonról és nem elég a fesztivál szerkókat cipelni,de valami ott napközben rohangálós,meg alvós vackokat is össze kell dobni,plusz egy rakás higiénés hülyeséget. Szóval dupla annyi cuccot. Nem kell félreérteni,aludtam én már sátorban,nem jártunk mindig haza,de azért egy hét az egy hét :D
Tudom,hogy sokan vannak,akik szintén ezt csinálják évek óta,de nekik ez a része a rutin már gondolom.


Kicsit necces a dolog,mert a héten minden másnap hosszúzom ,és konkrétan reggel érek haza, szóval nagyon össze kell kapnom magam a pakolást illetően. Fejben nagyjából összeszedtem,meg csináltam egy lightos listát arról,hogy mi fog kelleni,de úggyis ezerszer át lesz írva. Neki álltam már,de még sok ruhát kimosok előtte.
Mindenképpen pakoltam be pár koncertre menős cuccot. Nagyon kényelmesen ellennék én tréning nadrágban,de megszoktam,hogy koncertre azért nézzek már ki valahogy- tavaly így is a fél napot kukás zsákban töltöttem,de ha idén is esni fog,akkor megint kukás zsákozunk :D
Azt hiszem két fűzőt dobtam be,két kis szoknyát,egy nacit, pólókat/felsőt.  Azért nem árt hozni meleg cuccokat,alvós ruhákat,meg amiben nap közben elszaladgál az ember amíg nincs semmi. Cipőből nálam lesz dorkó,amibe jövök is nulladik nap, a bakancs és a plati is.

Ami még nagyon fontos -nekem legalábbis-, a fürdőszobai cuccok. Tudom,hogy van lehetőség zuhanyozni,de azért én viszek fürdő habot (aki egészségügyben dolgozik,tudja miről beszélek; roppant praktikus cucc ilyen esetben szerintem), arctörlőket,ami jó más törlésre is :D  Sajnos idén nem lesz műrasztám,volt aki leszavazta, illetve amik készülnek dupla tincseim,még nincsenek kész,szóval várni kell, emiatt sampon/balzsam/hajvasaló elengedhetetlen. Nagyon nem akartam volna hajvasalót cipelni,de nem marad meg a hajam ha meg van mosva/elázik. A műraszta összefogta volna,tavaly azért is volt.
A szájápolást se felejtse el senki,mert azért egy hétig ne rohassza senki a száját/fogait. Illetve próbálok nem elfelejteni papucsot,bikinit hozni a fürdéshez,meg több törölközőt.

Aztán ami a halálom a sminkek. Már előre rettegek,hogy mi fog megolvadni a sátorban és mi megy tönkre teljesen emiatt. Nem nagyon akarok sok mindent vinni,de alap dolgok kellenek. Most vettem az Avonból egy nagyon jó felakasztható és összecsukható tárolót. Utálom az avont már egy jó ideje,de ez most nagyon jókor jött és nagyon hasznosnak tűnik így ránézésre. Próbaképp bele is dobáltam a dolgokat. Külön kis fakkok,cipzárral,összehajtogatom,a sátorban meg kiakasztom és minden egy helyen van,nem kell 3 smink tatyót vinnem.
A magam részéről én csak alapozót viszek- abból is inkább ilyen BB krémet,ami alapozó hatású,de inkább krém. Erre kőpúder,megrajzolom a szemöldököm ha lesz hozzá kedvem és kész; illetve ecsetek. De mondom,kicsit izgulok,hogy a fekete festék ne olvadjon meg; a folyékony alapozónál mindegy szerencsére.
S ha már alapozók,akkor nyilván kell vinnem valami smink lemosót-bár ennyire kevés sminket levisz a víz is mondjuk,meg erre lesz az arctörlő kendő! Szóval fel vagyok tankolva ;)

Így végig gondolva, igazából ez a poszt szerintem főleg nőknek/lányoknak szól,mert eltudom képzelni,hogy sok férfi/fiú miket hoz magával egy hétre... egy hátizsáknyi valamit és cső :D De ha már a lányoknál tartunk, nem árt felkészülni egyéb tisztasági dolgokkal,ha netán valakit itt érne utol a mikulás :(  Nem kívánom senkinek.
Azt hiszem helye van még nálam szemcseppnek,allergia gyógyszernek,gombaölőkrémnek. Minden évben van kint elsősegélyt nyújtó rész,de nem árt azért ilyen alap dolgok vannak nálunk.

Ilyen,hogy sátrak,kukazsák,takarófólia,plédek mind Zoliék hozzák,meg nem árt majd valami vizet venni és egyéb alapszükségleteket kielégítő dolgokat.
Őszintén szólva kicsit izgulok,hogy nehogy elfelejtsek valamit,meg,hogy mégis milyen lesz- sokan lesznek e nagyon,elszúrják a hangosítást idén is?, leszakad e az ég -,de várom is mert nem minden nap jön egy Tyr,meg Xandria errefelé ♥
Arra is nagyon kíváncsi vagyok,hogy kikkel fogok találkozni a régi ismerősök közül. Azt most előre mondom,hogy nagyon vak vagyok és nem biztos,hogy csak úgy felismerek bárkit is, lehet elmegyek mellettetek,de ezt ne vegye senki személyesnek,vagy bunkózásnak -korábban voltak ilyenből gondok- egyszerűen csak nem figyelek minden részletre.

Összességében, július 10.étől 16-17.éig szerintem nem leszek elérhető. Telefonon ha hívtok azt se fogom meghallani tuti,de amint tudok visszajelzek; hosszú üzenetekre viszont nem tudok válaszolni,max rövidekre,mert lesz mobil netem,de nem fogok rajta lógni folyamat.
Aki meg jön azzal ott találkozunk ♥

2 megjegyzés: