Oldalak

2012. június 14., csütörtök

Szilmarilok,és Gyűrűk ura nap

Pár napja nagy lelkesedéssel kezdtem el újra kiolvasni a Szilmarilokat! Egyszer már régebben is elkezdtem,de valamiért abba maradt- lehet hogy azért,mert pont akkor volt a szakításos időszak,meg a hazaköltözés.
De most újra elővettem,plusz hozzá egy Középfölde térképet,plusz a régi jegyzeteimet. Igen,én jegyzeteket csináltam hozzá,és milyen sok eszem volt! Annyira sok a név,meg helyszín, hogy jó ötletnek találtam anno feljegyezni a fontosabb neveket,meg helyeket. Hogy ki kinek a párja,ki kinek a gyereke,stb. 
Ez most nagy szolgálatot tett,ugyanis nem kellett átnyálaznom az elejét,elég volt csak olvasni,és ha nem esett le hogy kiről van szó,csak bele lestem a jegyzeteimbe,és máris beugrott :D
De azóta már lassan a könyv közepén vagyok,bővült a jegyzet is,és áll össze a kép. Plusz azért az a térképes könyv is nagy hasznomra van,mert mindent  feltüntet,plusz benne van a Hobbit is ,vagy Babó- ki melyiket használja, illetve a Gyűrűk ura is benne van. Útvonalak,leírások,minden ami fontos. Szerintem aki olvassa a Szilmarilokat,annak ezzel a térképpel együtt kellene.
Több napi olvasás után kitaláltam,hogy megnézem a filmet is. Arra is nagyon rálelkesedtem,így neki álltam megnézni a trilógiát bővített kiadásban! Egy gondom volt csak,hogy irtó kicsi a monitorom (még az a régi fajta monitorom van,és ultra kicsi) ,és kicsit évezhetetlen volt az egész. No meg,nem is tudtam megnézni mind három részt egy nap alatt =) Most fejeztem be nem rég a 3. részt,de tervezem,hogy újra megnézem! =)

Szóval elég nagy Gyűrűk ura lázban égek :P Ez kicsit segít elvonatkoztatni a mindennapoktól =)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése