Oldalak

2013. június 28., péntek

Rockmaratonos hét- 2013

Nos a fergeteges hétvégém után,azonnal belecsöppentem a Rockmaratonos hétbe,ugyanis vasárnap mikor hazaértem,egyből pakolhattam össze,mert hétfőn rockmaraton kapunyitás.
Még ki se pihentem a hétvégi hülyeségeket,máris kezdődött egy újabb hajmeresztő hét. Igazából semmire jóra nem számítottam az elején,mert eddig minden rockmaratonom maga volt a zűr. Most inkább nem részletezem mért,akit érdekel,annak külön elmesélem.
Most egy itteni barátnőmmel/volt iskolatársammal mentem el. Hivatalosan nem terveztem,sőt, kijelentettem,hogy eszem ágában sincs lemenni maratonra,még ha ilyen olcsó is a jegy.  Alapból akkoriban még nem volt kivel, egyedül meg nem megyek.
Aztán újra összejöttünk ezzel a lánnyal (Niki),akivel a Kodályban iskolatársak voltunk,csak miután elballagtam nem tartottuk a kapcsolatot. Most meg pár hónapja újra elkezdtünk beszélgetni, aztán szóba jött a maraton,meg hogy ő kivel menne és mennyire nem sok kedve van így. Én is elmondtam,hogy hát sajnos nekem sincs kivel,akivel eddig jártam nem akarok,stb. Mondta,hogy kár hogy nem beszéltünk össze előbb.
Ez ennyiben is maradt,majd apám felajánlotta,hogy egy napra bevisz. Ezt mondtam Nikinek,majd mondta,hogy inkább kérjem el tőle az árat és egészítsem ki pár ezerrel és meg is van  a heti jegy. (a napi 5ezer,a heti meg keményen 7 :D -akciósan) Aztán mondta,hogy akivel akart menni csak,az úgyse tud jönni,meg veszi tőle a jegyet és eladja nekem. Szóval lényegében egy ilyen csere alakult ki.  Mindenki jól járt (:

Aztán hétfőn korán kelés,mert a kapu nyitás 10kor volt,mi meg azért ott akartunk volna lenni előbb. Egy 7 óra valamikor induló kökényi busszal lementünk. Kiforrott maratonosként,tudtuk hova álljunk a megállóban,hogy elsőként szálljunk fel :D  Volt helyünk,sőt! Akkora szerencsénk volt.... Felszálltak előttünk a civilek (akik nem maratonosok,hanem ott laknak) aztán pár rocker,meg mi,plusz még egy két ember. Majd fogta a buszsoför és a sok ember előtt bevágta az ajtót és elindult o.O Én ezt nem is értettem,mert rengeteg ülőhely volt még, és baromi sokan jöttek volna ezzel a busszal. Mondjuk indult még ezen kívül 2 másik szerintem. De mi jól jártunk.  Aztán mikor odaértünk tökre nagy volt az izgalom. Befurakodtunk a tömegbe előre a kapuhoz,majd lecsöveltünk. Az idő eléggé szánalmas volt,eléggé beborult és nem erről volt szó. Volt hogy esett is,szóval a hajamnak annyi volt.
Niki hozott egy üveg bort,amit ott kapunyitás előtt gondoltuk eliszogatunk. Már a vége felé ott nyivákoltunk,hogy nem tudjuk meginni és mit csináljunk,mert be ugye nem vihetjük. Aztán végül kezdtük jól érezni magunkat már reggel korán- végül elfogyott az üveg bor. A kapunyitás is jó volt,mert ott álltunk a szélen és kb. fél óra alatt bejutottunk *-* Életemben először sikerült ilyen rövid időn belül bejutni ^^ Eddig mindig valahol hátul álltunk,meg befurakodtak elénk... tökre rossz volt. Most meg nagy pakkokkal a kezünkbe simán megoldottuk. mondtam Nikinek,hogy kapaszkodjon belém,és akkor nem veszítjük el egymást. Mert volt ilyen is,hogy elhagytam húgomat a nagy tömeg mozgásban. Most meg simán tartottam az irányt és nem engedtem senkit furakodni.
aztán meg kaptuk a karszalagot és örültünk meg csodálkoztunk,hogy fél óra alatt bent voltunk *-*
Ahogy bementünk ismerős látvány fogadott *-* Tavaly nem voltam bent,de nagyon hiányzott. Nem is a sok csöves ember,de maga a fesztivál filingje (:
A sátortábor szélére sátraztunk. Meg jelent egy biztonsági,vagy karszalag figyelő és ott dumált nekünk. Nem is értettük,de jó fej volt nagyon mert segített felállítani a sátrat. Egyikünk se nagy sátor állító ( :P ), de szerencse,hogy értelmes emberek lévén tudtuk mire való a használati utasítás :D De azért jól jött a segítség (:
Én telefonnal lőttem egy képet a kezünkről és feltettem facebookra,hogy "élőben jelentkezünk a rockmaratonról" :D
Élőben jelentkeztünk rockmaratonról- mi bejutottunk nagyon hamar :DD
Miután mindennel megvoltunk,elindultunk visszafelé,mert be akartunk menni a pécsi spárba. Vettünk kaját,meg 4 kicsi üveg ízesített vodkát. A bortól szimplán jól éreztük magunkat,meg nem fáztunk. Mondjuk finom bort választott Niki,nem volt olyan nehéz meginni.
Miután bevásároltunk Pécsen,visszamentünk de útközben elkapott minket az eső. Ez nem volt valami biztató,mert el akartuk volna ásni a piákat,ugyanis azokkal nem mehetünk be =/  De akkora eső volt,hogy gondoltuk megindulunk a Kaszanova felé,de útközben betértünk egy sörsátorba,mert szarrá áztunk volna. Ott leültünk. Egyből csatlakoztak oda- a személyiségünk varázsa xD  Eléggé ki voltunk akadva,hogy rögtön az első napunkat elmossa ez a hülye eső. Ültünk ott,beszélgettünk,néztük a helyes pasikat- sajnos nem sok sikerrel :D mondjuk nem azzal a céllal mentem le,hogy pasizzak,de jól esett nézelődni szabadon (: Mondjuk ltalában a ronda emberek találtak meg minket,a helyeseknek meg volt barátnőjük.... Ez ilyen tipikus dolog.

Aztán gondoltunk egyet és keverjünk be egy vodkát...  Vettünk két ásvány vizet,meg hozzá egy bolerós port. Azt megcsináltuk és összekevertük vodkával. Elég sokáig tartott mire megtaláltuk  megfelelő arányt. Mondjuk a vodka is ízesített volt; azt hiszem volt körtés,meg barackos talán. Nem volt rossz. Aztán megittuk. Majd megnyitottunk még egyet.... Azt szerintem már sörrel kevertük. ott rávettünk egy srácot ,hogy fizessen egy sört (rockmaratonos pohárban :D amit aztán megtartok *-*), az egész asztal társaság akik ott voltak, biztatták,hogy fizessen. Nagyon vicces volt :D Végül kaptunk egy pohárral. azt is bevodkáztuk,majd úgy emlékszem,hogy a 3. vodkát is megbontottuk és elfogyott.
Hát a hatása nem maradt el. Egész hajnalig nagyon jól éreztük magunkat. Nikit állandóan hívogatta valami Norbi gyerek,aztán elindultunk ki a sörsátorból,hogy akkor találkozunk ezzel a taggal.  Útközben vissza fordultunk,majd megint jött a telefon,hogy hol vagyunk. :D  Közben leejtette Niki a telefonját és darabokra esett,akkor azzal szórakoztunk.... Majd egymásba karolva voltunk végig,mert veszélyes lett volna most elszakadni. Aztán összefutottunk ezzel a Norbi gyerekkel és kiderült,hogy én is ismerem- még myvipről a goth klubokból :'D Na mondom marha jó :D Ott ecseteltem neki hogy ismerem,és én vagyok face-ről a Von Duende xD Kész vicc volt. 
Nem emlékszem mindenre 100%osan sajnos,mert ezek csak emlék képek. Hogy mi minden történt még eközben nem tudom. De hozzánk csapódott. valahogy visszakerültünk abba a sörsátorba ahol elindultunk,mert még mindig volt egy kis üveg vodkánk és nem mehetünk be úgy. Aztán emlékszem,hogy leültünk,majd elmentünk wcre,ahol odajött két csaj és beszélgetni kezdtünk, meg megkérdezték mi a goth,stb. kicsit téves képük volt az egészről- tudom ajánlani nekik az oldalamat :D  Ittasan kicsit nehéz ilyenekről eszmecserélni,hogy mi is az a goth,főleg mert ez egy összetett dolog és nem voltam a helyzet magaslatán.
Utána megint vissza ültünk ebbe a sörsátorba,végig velünk volt a Norbi. Majd valami másik csávó is csatlakozott hozzánk. Fogalmam sincs ki volt,de Niki ismerte. Aztán az is odaült hozzánk és fogalmam sincs mi történt. Azt tudom,hogy valamiről beszélgettünk,meg lenyúltuk Norbi szegecses cuccait :D  Meg még fotózkodtunk is. Mondjuk ezek a képek vállalhatatlanok,szóval nem hiszem,hogy bármi felkerül belőle. Max amit ott helyben a fotósok lőttek rólunk.
Niki szerint rám hajtott ez a másik csávó, bár nekem semmi nem tűnt fel belőle. Szerintem ittas volt az is. Nekem már a hajam borzalmasan állt,mint valami madárfészek,vagy p×nci szőr komolyan.  Annyira utálom,hogy nem igaz :D Mondtam is,hogy én itt hordom a szőrömet :D
Estefelé 4esben egymásba karolva mentünk vissza a maraton területére,de még mindig ott volt a vodka,amit végül nem ittunk meg.  Norbit kértük meg,hogy tegye a gatyájába és vigye már be nekünk :D Nem kellett kétszer mondani.
Betámolyogtunk,aztán ez a 4. srác elköszönt és ott magyarázott,hogy öleljük meg... Mindenki elhátrált ,én voltam egyedül annyira barátságos,hogy megöleltem,aztán mondta,hogy nézzük meg a koncertjüket és elment. Hogy utána,hogy kerültünk a sátorba azt nem tudom..... Valószínű Norbi kísért el minket... De a következő emlékképem,hogy  ülünk a sátorban és eszünk és csámcsogunk,mert nem volt nyálunk :D Ezen röhögtünk egy sort,majd levettük a bakancsot és lefeküdtünk. Kétszer meglátogatott még minket Norbi,de már nem tudom mit akart.
igazából mikor kettesben voltunk Nikivel,elég sokan odajöttek hozzánk; volt egy srác aki ránk szállt és ott magyarázott,hogy adnánk e neki cigit,meg hogy jó a piercingünk. Nikiét meg be akarta kapni mindig... Én meg alfelen rúgtam... vagyis inkább úgy toltam el magunktól ,szóval a nadrágján elől volt egy sáros bakancs folt :D

Úgy terveztük,hogy az első hajnali busszal eljövünk,ami 5kor indul. De felébredtünk idő előtt és baromi hideg volt!! És ahogy remegtem,összerázódott a gyomrom és sajnos kiadtam a rókám útját. Mondjuk már nem voltam részeg meg semmi, ez már ilyen direkt megkönnyebbülés.
Nem vagyok az a hányós fajta,,meg nagyon ellenzem az ilyet,de most muszáj volt kijönnie,mert fájt a hasam. Egyet a nagyszínpad mellett,egyet a mi sátrunknál,egyet útban a buszmegálló felé a fűre,és egyet a buszon X_X Na ez az ami nagyon gázos. De annyira egy bunkó szervezetem van. Direkt hagytam,hogy kijöjjön,de nem volt neki elég jó a természet.... neem, a buszon is kellett és csak azután éreztem jól magam. Nem vagyok erre büszke,de vissza tartani nem tudtam már.
A hétfőnk ilyen érdekesre sikeredett. Utána nem ittunk többet természetesen egész héten. De érdekes,hogy nem voltunk másnaposak szerencsére.

Kedden vissza mentünk délután,addigra én már okés voltam. Niki még kavargott.  Hétfőn kimaradtak a koncertek amiket meg akartunk nézni,mert elaludtunk XD
Keddre terveztük,hogy benézünk  Watch My Dyingra,meg Eluveitie-re *-* A watch my nem volt valami nagy szám,meg én annyira nem ismertem. Viszont nem is sejtettem,hogy ezek magyarok :D De legalább helyes tagokból állt,ezért megérte megnézni :D
Egész nap lézengtünk,míg vártuk az estét, közben jó sok ismeretlen arc köszönt ránk.... össze is néztünk,hogy mi ez már,aztán rájöttünk,hogy rengeteg ismeretlennel pacsiztunk le hétfőn :D  Mondjuk egyik se volt gázos alak annyira,szóval köszöntek,mi is köszöntünk, némelyik oda jött beszélgetni,de semmi extra szerencsére.
A sátor táborban punkok sátraztak mellénk,de meglepően normálisak voltak,nem piszkálódtak. Sőt, beszélgettünk velük.
Kedden nap közben összefutottam Attilával is, mert ugye az ilyen elkerülhetetlen. de szerencsére nem volt semmi. Beszélgettünk,elröhögcséltünk aztán ámen. Mentünk tovább Nikivel. Sétálgattunk,elmentünk malomvölgyet körbe jártuk, fotózgattunk,röhögcséltünk. Sok szánalmas alak volt azt persze mondani se kell; mind nők terén,mind férfiak terén.  Aztán estefelé bementünk a sátorba,valamit kajálni,majd elmentünk Eluveitie-re (: Hát mondanom se kell,baromi jók voltak!! Egyszerűen fantasztikusak voltak. Ezeket még Márkó által ismertem meg,de élőben sokkal sokkal jobbak (:




Aztán kb. ennyit néztünk meg aznap. ez nagyon élvezetes volt. Majd esténként éjfél után mikor vége volt az utolsó koncertnek elmentünk a sátorba aludni. Hát kényelmetlenebb volt mint hétfőn :D és sokkal hidegebb is :'( Az éjszakákat nagyon utáltam amúgy.

Szerdán megint csak vissza mentünk 6 körül. Elmentünk Leanderre. Én bevallom őszintén,hogy nem ismerem még véletlenül se. Annyit tudok róluk,hogy sok kislány kedvence és magyarok. Nekem nem lesz a szívem csücske az tény,de nem volt rossz így bele hallgatni. persze hozzá teszem,hogy nem volt egy olyan koncert se amin ne zaklatott volna valaki minket. A vége felé már egyre jobban irritált,mikor az ember tényleg nézné meg hallgatná a zenét,erre oda jön mindig valami elmebeteg és pofázik.  Nikit sajnáltam,mert őt mindig ilyenkor özönlötték el az ismerősei.... Eluveitie-n is odajött hozzá egy csávó és osztotta 5 percenként az észt. Én voltam már ideges.
Leander után gondoltuk megnézzük a Niburtát,mégis csak Márkó lakótársa játszik benne- mért ne hallgatnánk meg. Aztán később átmentünk Roadra; ott kicsit nagyobb volt a tömeg. természetesen ott is Nikihez csapódott egy ismerőse. Az kb. engem meg tudott volna ölni,mert nem ment el Niki vele sétálni miattam.
Később átnéztünk The Moon and The Nightspirit-re.... Háát, láttam,meg hallottam már jobbat is. Nem tudom,nekem ez olyan altató volt. Természetesen ezen is oda jött hozzánk valaki :D Ez a valaki Norbi volt. az állandóan csapkodta a hátsónkat... nem tudom,nála ez ilyen köszönés féle lehet. Mikor ennek vége volt akkor találkoztam Márkóval(ex). Földöntúli élmény volt mondhatom... De elbeszélgettünk,persze szokásos orr alá dörgölős dolgokról,miszerint mekkora mellei vannak a nőjének,de nem veszi észre hogy kutyát nem érdekel ez.... Nem értem mért nem lehet normális és általános dolgokról beszélgetni. Én se azzal jöttem neki hogy Nikinek mekkora melle van. Egyszerűen nem értem.
Közben gyülekeztek a vikingek :D Nagyon viccesek voltak basszus,mert valamelyik elkezdett kürtölni,erre oda jön hozzánk egy és kérdezi hogy honnan jött a kürt szó. Nikivel egymásra néztünk,megmutattuk neki és jót nevettünk. Hívják egymást a vikingek- nagyon tetszett amúgy :D jó fejek voltak.
Készülődés volt Svartsot-ra,erre gyűltek. :D  Igazából nem volt vészes,csak megint körbe vettek az ismerősök és  már herótunk volt,hogy megint tuti oda jön valaki. megnéztünk pár számot,majd távoztunk.
Leültünk a kinti padokra,ott odajött Márkó lakótársa, aztán beszélgettünk kicsit, majd leléptek.
Mi meg elmentünk a sátorba,lefeküdtünk és onnan hallgattuk az utolsó zenekart, meg beszélgettünk,hajnalban meg hazamentünk.

Csütörtökön is lementünk ugyanakkor. Elmentünk Junkies-ra, mert engem az érdekel. Niki haverja természetesen hozzánk csapódott, és még neki állt vitázni,hogy melyik a Junkies énekese. Hát velem ebben nem lehet vitázni,mert ismerem az énekest és megismerem. Nagyon élveztem a koncertet,bár az új számokat nem ismertem,de játszottak pár régit is amiket szerettem (:
Koncert után elmentünk sétálni. Össze futottam párszor apámmal,dumáltunk. Aztán visszajöttünk Mardukra,mert Niki meg black metalos inkább.  Beálltunk szinte a legelejére,ahol én bepánikoltam,hogy mi lesz ha be vonnak a pogóba, vagy a zenekar tagok leöntenek vérrel,meg ilyenek xD  De végül semmi gond nem volt,el voltunk. Aztán Niki mondta,hogy menjünk is,mert nem is az az énekes volt akire számított... Szóval nem volt egy jó dolog. De sok helyes srácot láttam legalább,de egyértelműen a csúnyák találtak be :D
Vicces volt mikor két szerzetes csapódott hozzánk és osztották az észt. :D Este meg megtalált egy srác ,aki felismerte Nikit (mert ő is málha.hu-s volt anno),aztán meg ismert engem is,mert én meg új vagyok az oldalon :D

Aztán végig szenvedtük azt az éjszakát is és ma reggel összeszedtük a sátrat és hazajöttünk. Iszonyúan hideg van éjjelente és nem lehet ezt már birni. Pedig pulcsi,meg két takaró volt rajtunk,de már kényelmetlen a sátor,fáj az oldalam,hideg van és nem bírtuk.
Most pénteken csak a Pokolgép érdekelt volna,csak az a baj,hogy emiatt nem szenvednék végig még egy éjszakát.... Szóval inkább eljövünk. ez a vége úgyse olyan nagy dolog általában. Bár hiányozni fog a fesztivál,mert tényleg jót szórakoztunk,sok idiótát ismertünk meg,régi ismerősökkel találkoztunk,buliztunk egy jót- de elég. Így hétvégére elég (:  Sokkal jobb volt ez a Rockmaraton mint az összes eddigi (:

Most egyenlőre ennyi, túl friss az élmény,nem jut eszembe más. Képeket nem teszek szerintem fel,max ha vannak vállalhatók. Majd Niki még átküldi ha tudja.



2 megjegyzés:

  1. Hát nektek aztán eseménydús hetetek volt! :D De örülök, hogy jól érezted magad és kicsit kikapcsolódtál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja. De mondom utolsó két napra nem mentem el,most inkább magammal foglalkozom amíg lehet (: De úgy összességében nagyon jó volt ^^ Jók voltak a zenekarok,a hangulat- szerencsére nem csak suttyó emberek találtak be,hanem akikkel lehetett kommunikálni (:

      Törlés