Oldalak

2013. október 30., szerda

Végre vége - 2. év első féléves gyakorlata kész

Most megint eltűntem kis időre,de ez a gyakorlat miatt volt. Ilyenkor nem szoktam minden napomról külön beszámolni,mert egybe jobb. Lényegében 5 napot kellett eltölteni egy szociális otthonban - nekünk hivatalosan Pécsváradon. Ott nem fogadtak minket,így mentünk itt Pécsen az egyikbe.
A főnővér és a helyettese rendkívül rendes volt,hogy fogadtak; a legtöbb ápoló/nővér jó fej volt,és aranyos és lehetett velük röhögni...  de volt pár akik le se tojták hogy ott vagyunk.
Az első napomról irtam beszámolót,mert akkor kiakadtam. Az volt az mikor meghalt egy néni. Utána szerencsére semmi durva nem történt. Első nap volt csak nagyon rossz,meg második nap,mert mikor az ember új helyre kerül,akkor új szokásokat kell figyelembe vennie,új napirendet,stb. Én ilyenkor nagyon szerencsétlennek érzem magam, nem tudom hol a helyem,mit csináljak,mivel okozok kevés bajt. Én nem vagyok az a fajta,aki megy a feje után szabadon. Nekem ilyen új helyen kellenek az útbaigazítások,hogy mikor kit,hogyan,merre.  Még most is szerencsétlennek tartom magam,de már vége.
Egyébként a hely maga nem olyan vészes- van a fő ház,ami kétszintes; az alsó inkább elfekvőbb, a felső az önellátók része. Akkor van belső udvar,ahol kis külön ház is van,szintén önellátó néniknek. A belső udvar amúgy nagyon szép volt. Van egy jó kis szökőkút az udvar közepén,és a ráhullott őszi falevelek olyan hangulatosak. Eszembe jutott milyen jó lehetne ott fotózkodni mos; olyan képeket lehetne itt is csinálni mint amik az erdős képek lettek. De hát munka ruhába érdekes lett volna :D 
Azért egy kép kellett (:

Egyébként anitával (osztálytársam) jól elszórakoztattuk egymást; első nap be kellett szólnia,hogy olyan vagyok mint egy tehenész lány, vagy fejőnő :D Ugyanis mentünk teát tölteni bödönökkel,és hát neki ilyenek jutnak eszébe rólam :D Akkor délutánra már orvos voltam :D Ugyanis köpenyem volt,és elég gázul festettem benne,de  szerinte úgy néztem ki mint egy orvos. Délután hazamenetelkor meg újra bakancsos,metálos :D
Az egyik néni szerint Zsófika vagyok az osztrák császárnő XDD Hát komolyan besírtam rajta. De ma már Anitával megkaptuk,hogy szadisták vagyunk (ki ültettük a székbe,ő meg feküdni akart,mi meg nem engedtük,és nem tetszett neki :D) Jaj annyit röhögtem rajta, viccesek a beszólásai. 
Volt egy másik néni,aki 102 éves már,de olyan kis édes volt. Mindig puszit dobált nekünk,meg mondogatta,hogy szeret minket- ő is jófej volt.
Valamelyik nap Anita összeházasított egy másik tanulóval- és olyan jókat szórakozott rajtam :D Örültem neki.

Szóval meg voltak az apró vicces,meg szomorú dolgok. A végén megkaptuk a papírjainkat és lejárt. A főnővér irtó rendes volt,mert tökre jó értékelést írt. Egyszerű,rövid,de lényegre törő.
Így a végére már nem volt vészes,mert magunktól pelenkáztunk,meg mentünk Anitával,de jó lesz hogy nem kell 6ra járni. Elég lesz 6kor kelnem :D Mindjárt más lesz :D

4 megjegyzés:

  1. 102 éves néni? :O Az igen! Nagyon kis cuki lehetett, azért örülök, hogy voltak jó élményeid is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj haláli volt- mindig elmondta hogy szeret minket,meg hogy aranyosak vagyunk :D És a korához képest eléggé eleven volt (:

      Törlés
  2. Azért a móka kedvéért csinálhattál volna a munkaruhában is olyan fa alá leülős képet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közös kép lett csak- ott is látszik hogy fehérbe vagyok (: Úgy néztem ki mint egy orvos :D Nem igen akartam volna teljes alakos képet a 3× nagyobb fehér ruhámban (:

      Törlés