Oldalak

2014. február 17., hétfő

Goth kihívás 2- Hogyan és mikor találkoztál először a goth stílussal? Milyen benyomásaid voltak?

Ezzel a kérdéssel rengetegszer foglalkoztam már,főleg mert az első kihívásban is feltették a kérdést. ITT olvashatjátok a pár évvel ezelőtti bejegyzésemet.
Lényegében így kezdődött, egy képpel.  De ahogy egyre több képet néztem mindenféle leírás,meg megfogalmazás nélkül tudtam,hogy miről is szól ez meg hogy idetartozom. Továbbra sem tudom pontosan elmagyarázni,mert ez egy érzés,egy tűz ami egyszer csak feléledt és azóta is ég. Csak ugye minden kezdet nehéz- én sem úgy születtem,hogy ilyen ruhatáram volt,ilyen kinézetem,stb.
Akkoriban a myvip,meg az iwiw volt a divat és myvipen egy rakat goth klub volt,ahol sok új ismeretségre tettem szert,meg jó haverra... Persze akkoriban is voltak elit csoportok,ahova nem kerülhetett be akárki- s a cél az volt,hogy az ember elfogadtassa magát a közösséggel. De ez régen volt. Azóta sokuk levetkőzte ezt a stílust és új életet kezdett.




Hogy milyen benyomásaim voltak? Pozitívak. Emlékszem mikor ilyen képeket kerestem,mindig megcsodáltam a szebbnél szebb lányokat, és ültem a monitor előtt és bámultam nagy szemekkel őket- mint a kisiskolás a felsősöket. Mindig az volt a gondolatom,hogy mit meg nem adnék ha én is ilyen szép lehetnék, vagy ha nekem is  ilyen ruhatáram lehetne, és ha rólam is ilyen jó képek készülnének.... De ez csak játék volt a gondolattal 16 évesen.
A goth csoportokról más más benyomásaim voltak.  Nem szerettem a nagyon elit, magukat elhatároló,elzáró csoportokat. Itt rendszerint olyan lányok gyűltek össze,akiknek egy rakat pénzük volt szebbnél szebb holmikat megvenni, szép fotóik voltak és együtt fikázták a világot.
Egy idő után itt is klikkek alakultak is és mentek a háborúskodások. Ott jöttem rá,hogy itt nem is a szubkultúráról van szó, egyszerűen sokan nem bírták egymást. Voltak itt is érdek barátságok,seggnyalások,háborúk,stb.  A vége felé már szinte mindegyik létező csoportban bent voltam (onnan is tudok ennyi infót), és én kívülállóként néztem őket. Nem jártam talikra- mert nem volt akkoriban lehetőség- , csak az üzenőfalon váltottam szót mindenkivel. De inkább megfigyelő voltam,mert tele volt nagy hangú emberekkel.
Szóval a lényeg,hogy ezekről meg volt a véleményem,de akkoriban jó volt valahova tartozni.   Megfigyeltem,hogy a magyarok jobban lenézik "kezdő" társaikat, míg külföldön annyira nem érvényesül ez.
Aztán megszűnt a myvip,meg az iwiw, lett facebook- itt már nem mennek a kiközösítések annyira. Legalábbis stíluson belül.


3 megjegyzés:

  1. Még van IWIW és van MYVIP is csak az új elitista hely az Fb lett. Most az az isten sokak számára, de majd ez is úgy jár mint az ókori istenek, tudjuk hogy voltak, de ma már nem Zeuszhoz intézik imáikat az emberek.

    Sajnos szomorú tény hogy itthon az újoncokat inkább kiközösítik mint tanítják, de mit is várhat az ember egy olyan ország lakóitól akik büszkék arra hogy a nemzeti himnuszuk inkább síránkozás mintsem büszkeséget adó mű, ahol az embereket úgy nevelik hogy akarjanak többek lenni mindenki másnál, ahelyett hogy arra nevelnék őket hogy segíts a másikon mert akkor neked is segítenek, és így a közösség lesz erősebb.
    Sajnos egy olyan országban élünk ahol arra nevelnek hogy a múltban hibázókat és bukottakat el kell hajtani, még akkor is ha voltak jó ötleteik... attól még az ő ötleteik és azokat is meg kell tagadni, hogy majd évekkel később jöjjön valaki aki sajátjaként prezentálva dicsőséget szerezzen magának. Egészen a bukásáig...
    Ez a mentalitás a kis pár fős közösségektől város, és megyeszintig tapasztalható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igy van. De nem kell ezzel foglalkozni. Aki nem akar ilyen lenni az nem lesz ilyen. Én nem akarok túlszárnyalni senkit pl., az én családom sose ezt sulykolta belém,meg anno beléjük se az ő szüleik. Szóval ehhez nem nagyon tudok hozzászólni,mert nem tapasztaltam. Mások meg már rég nem érdekelnek. Aki ostoba az haljon meg.

      Törlés
    2. Ezt olyan szépen fogalmaztad meg. Mintha csak a számból vetted volna ki a szót...
      Mondjuk nálam van egy olyan perverz hajlam hogy szeretném ha a közösség minden tagja igyekezne normális lenni, és akarjon tenni a közösségért amiben él... Az összes birodalom manager játékomban ez a cél. :D A nép boldog, a technika fejlett, tombol a jólét, aki meg belém köt azt kiirtom felszántom besózom kisütöm felnégyelem és elásom. :D

      Törlés