Oldalak

2014. február 14., péntek

Hogyan éld túl a betegséget(?)!

A betegségeknek - sajnos- igen nagy szakértője vagyok,ugyanis világéletemben hajlamos voltam a betegeskedésre. A bevett betegségem az arcüreggyulladás. Nagyon fincsi dolog, imádom. Akármilyen influenza szezon van, vagy hasmenéses vírus terjeng - én biztos ,hogy arcüreggyulladást kapok. Az évek alatt mondhatni hozzászoktam. Viszont gyűlölöm. Rengeteg időt vesz el az életemből,nyűgös vagyok,hisztis is és szenvedek ezerrel. Ez szerintem senkinek nem hiányzik.
Amióta dolgozom még többször vagyok beteg - mert egész nap a gennyben,nyálban vagyok és így lehet a leginkább elkapni mindent. Viszont ezzel együtt jár az is,hogy kipihenni se tudom rendesen. Minden második héten mehetnék szabadságra,vagy táppénzre. De kinek van erre kapacitása? Nekem nincs. Ezért is igyekszem fokozottan figyelni magamra és megfelelően védekezni a kórokozókkal szemben. Pár tippet osztanék meg, illetve a legutóbb vásárolt immunerősítőmről számolnék be.♥

Amikor szezonok vannak a munkahelyemen,akkor ezerrel szellőztetek,illetve használok szájkendőt. Irtó kellemetlen viselet egész napra és kb. úgy érzem magam mint valami főorvos :D ,de muszáj mert sok baci elkerül így. A szájkendőt két óránként nem árt cserélni.
A kézfertőtlenítés elengedhetetlen: mikor valamelyik gyerek eltüsszenti magát és repül szanaszét a levegőbe (már elnézést ), akkor nyilván nekem kell letakarítani utána mindent, szóval futás utána fertőtleníteni! Sokszor betartom a 30 másodperces szabályokat (pl. egy PEG-ezés után) ,de van mikor csak átmosom a kezem,mert nem érintkeztem semmivel se olyan erősen( pl. egy átlagos -nem fertőző beteg gyerek- pelenkázása után).
Volt rá példa,hogy csak sima kézfertőtlenítővel kentem át a kezem,amit minden drogériába lehet kapni.

Viszont ettől függetlenül elég sokszor vagyok beteg - pl. most is. A legjobb az lenne,ha pihennék egész nap az ágyban és literszám innám a teát. Elengedhetetlen ilyenkor az,hogy igyunk. Ez szinte életmentő,ugyanis volt,hogy emiatt estem vissza a betegségbe,hogy nem ittam és kiszáradtam. Kellemetlen érzés.
Viszont nem tehetem meg ,hogy itthon lógatom a lábam,így meg kellett tanulnom máshogy túlélni. Sok folyadékot iszom,és kicsit light-osabbra veszem a munkát. Ezért vagyunk többen,hogy segítsük egymást- szóval nem vállalom magamra az összes gyerek átpelenkázását. Nem rohanok,lassítok az életmódomon. Az edzéseket kicsit háttérba szoríto,és igyekszem nem túlterhelni magam- mert ettől szintén vissza lehet esni.
Gyógyszeres kezelésre én a Bioparox nevű száj spray-t használom. Ez eddig nekem mindig bevált! Lehet fújni orrba,szájba,sőt mint kiderült fülbe is.  Használata előtt mindig kell enni inni,mert utána 2 órán keresztül nem lehet semmit csinálni. Antibiotikumos,undorító ízű spray-ről van szó,de minden felső légúti problémát megold. Egyetlen hátránya,hogy kiszárít ha  sokat használja az ember. Én már kifejezetten rosszul vagyok tőle,de muszáj,mert ez mindent kihoz az emberből.

Ez idő alatt míg beteg vagyok igyekszem vitaminokban gazdagon táplálkozni,mert sok minden távozik ilyenkor a szervezetből,ami tovább gyengít.  Vitaminokat is szoktam szedni (C-vitamin, magnézium, kalcium pezsgőtabletta) ,de most felfigyeltem egy eddig számomra ismeretlen étrend kiegészítőre is. Régebbi bejegyzésben írtam is,hogy be fogom szerezni.  Nos ez a héten meg is történt. Végül nem cseppeket vettem,mert habár az 50 ml volt,mégis nagyon kevés- kb. 2 hétig lett volna elég. Helyette vettem adamo homoktövis olaj kapszulát.
Ez ugyanúgy folyadék,csak kapszulába zárva van,és a vékonybélben szívódik fel. 50 db-os kiszerelésűt vettem,ami egy ideig elég lesz,mert napi 2× kell bevenni.

Na de mire is jó?!

Természetes alapanyagokból készült funkcionális termék.
Mesterséges színezékektől, ízesítőktől és konzerváló anyagoktól mentes.
Összetevők: hidegen sajtolt natúr magolaj. A készítmény 5% természetes méhviaszt tartalmaz.
E készítmény gazdag karotinoidokban E- és A-vitaminban, melyek a bőrsejtek és a nyálkahártya egészségéhez járulnak hozzá, foszfolipidekben és esszenciális zsírsavakban, melyek elősegítik a keringési rendszeregészséges működését, csökkentik a vér triglicerid szintjét.
Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő, fokozza a szervezet ellenálló-képességét. Ajánlott fertőzésveszély, pl. influenzajárvány idején. Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer". Roboráló hatású lábadozási időszakban.
A homoktövis kiváló allergiák, pl. szénanátha esetén is. Ugyanakkor ajánlott fogyókúrázóknak zsíroldó hatása miatt.
Májregeneráló hatása miatt ajánlott a máj tisztítására, alkoholfogyasztás esetén fokozottan ajánlott, az elvonási tünetek enyhítésére is.

Engem ez a sok minden meggyőzött már akkor is mikor az elején csak beszélgettünk róla munkatársammal. Most kipróbálom,remélem nem kell csalódjak. Egyébként nem drága. Én Herba házba vettem; 2ezer forint fölött volt az ára kicsivel. 
Egy próbát megér,főleg azoknak akik betegségekre hajlamosak mint én.

2 megjegyzés:

  1. én is sokat vagyok beteg mostanában,szerintem sokszor belebeszélem magamba. esü kéna már olyan érzésem van hogy hipohonder vagyok :)
    pedig gyerekként sohasem voltam beteg...
    amúgy az ivás tényleg sokat segít. én napi 4 liter vizet iszom,és még ezt is kevésnek érzem néha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh,hipochonderség van bennem is rendesen. Én a cukorbetegségtől kezdve,a méhnyakrákig mindent felfedeztem magamban.... De ezek a megfázások sajnos valódi betegségek. A rossz lelkiállapot is rátehet egy lapáttal,meg az hogy milyen környezetben dolgozom =(
      A 4 liter az jó is szerintem. Volt hogy én is 3-4et megittam,és szomjaztam- ezért is pánikoltam be,hogy cukorbeteg vagyok.

      Törlés