Oldalak

2014. július 21., hétfő

Országos goth találkozó♥

Mint tegnap említettem van még egy beszámolóm ami váratott magára ,és ez az I. Országos Goth Találkozó,amit július 19.én (a szülinapomon) rendeztek meg Budapesten ,a Margitszigeti romoknál (: (a facebookos képekért katt ide).
Nos ez részemről egy nagy kaland volt,mert mivel pécsi lány vagyok,így nehezen jutok el bármiféle híresebb eseményre idő,pénz vagy egyéb hiányok miatt. Most szerencsém volt abból a szempontból,hogy pont a kéthetes hosszú szabadságomat töltöttem.
Viszont sajnos ennek a végére érek hamarosan,és újra kezdődnek az unott és monoton minden napok,amiktől idegrohamot fogok kapni.
No de nem keseredek el,mert még mindig a hatása alatt vagyok a találkozónak. Krisztiánnal szombaton reggel - illetve hajnalba- az 5:30as busszal elindultunk fel Pestre. Sajnos tudtuk,hogy többet fogunk összességében utazni mint amennyit ott leszünk,de ennyit ez megért.
Felértünk a Népligetbe,ahol elvileg kijött volta értem egy srác ismerősöm; de ő pont akkor telefonált,hogy elaludt,mert aki jött volna hozzá is srác (hogy majd együtt jönnek értem) az se jött végül,így káosz lett. Onnantól kezdve totál örületbe fordult a nap,mert fogalmam nem volt,hogy jutok el metró nélkül a nyugatiig (a nyugatiba várt még egy srác ismerősöm,akit elrángattam erre a talira és oda kellett érte menjek). Ugyanis a metrót pont aznap,pont akkor lezárták :D Ugye milyen jellemző?! :D Aztán felmentünk az aluljáróból,hogy ott majd okosabbak leszünk,és megyünk pótlóbuszokkal. Sajnos a metróét nem találtam meg,viszont találtam egy egyes villamos pótlót,s egy nő mondta,hogy menjünk el a stadionokig,és onnan a kettes metróval ki a Blahára,ahol van 4es, 6os villamos (mert onnan tudtam már az utat). El is mentünk a stadionokig,és meg is találtam a kettes metrót,de út közbe egy kis csaj a Deákra irányított minket :D Szóval akárhány járókelőt kérdeztem meg ,mindegyik most mondott. Végül lementünk a kettes metróhoz és úgy döntöttem ,hogy a Blaháig megyünk,mert ott tuti a 4es 6os (:
Ricsi (aki kísért minket), a másik szélén meg Roland (őt is régről ismerem)
Nagy nehezen ki is értünk a nyugatiba- de ott meg az aluljáróba meg kellett keressem a Westendet- amit általában sose találok :D De végül hamar meglett és végig jó irányba mentem és komolyan már el se hittem. Meg is láttam Rolandot,meg egy ismerős barátnőjét -akit meg ő hozott magával. Ott  örültünk magunkra,de most meg a kísérőmet kellett megvárni,mert miután felhívott a Népligetbe, a nyugatihoz irányítottam.
Komolyan ott voltunk már Pesten 9:40től ,de mire oda jutottunk,hogy mindenki megvolt és indulhatunk,addigra már majdnem egy óra volt. Ennyit szerencsétlenkedni.
Mikor végre megindultunk,akkor még jegyet kellett venni,plusz összefutottunk ismerősökkel,akkor azokkal leállni- majd végig sétálni a romokig a Margitszigeten. Nem volt valami kellemes az a séta abba a 40 fokos melegbe,ráadásul tűző napon. De mondjuk az utat elökörködtük. Ricsi haverom (ő volt a kísérőm) ,meg Krisztiánka nagyon lefárasztottak és fájt már a sok hülyeség.
Mikor odaértünk a romokhoz akkor már egy srác ott volt- kiderült,hogy Ricsi haverja. Vele is jól eltudtam beszélgetni,meg kiderült hogy ismerem is,mert a facebook sokszor kidobja a kit ismerhetek részhez,meg láttam hotdog.hun.
Bevallom én eléggé szégyenlős és félős ember voltam,és régebben (mikor az első ilyen pesti goth talik indultak) elképzelhetetlennek tűnt nekem az hogy én ilyenre elmenjek a sok sok ismeretlen ember közé,aki majd jól kinéz maga közül.... Sokáig ezen a véleményen voltam,meg nem akartam ott égetni magam a megjelenésemmel. Később meg már azért nem akartam részt venni ilyeneken,mert hogy mindenki mindenkit ismer és nehogy már én üljek ott tökre ismeretlenül és egyedül- mert az is eléggé cinkes.
Dia,akit most ismertem meg
De ez a mostani azért is volt számomra szimpatikus,mert nem csak a pestieknek lett meghirdetve,hanem az ország összes részére, és mindenkit vártak aki a szubkultúra tagja,vagy akár ex tagja. {Időközben megismertem az egyik szervezőjét,aztán néha beszélgettünk facebookon- meg vele lett volna alkalmam találkozni rockmartonon,mert egy nap lejött; csak ez nem jött össze sajnos. }Ráadásul pont szülinapomon rendezték,szóval ennyit megérdemlek :D
Aminek örültem,hogy sok ismerősöm jelölte igenre az eseményt- bár féltem,hogy sokan visszamondják az utolsó pillanatban,és sajnos így is lett,de azért örültem,mert sikerült olyan ismerősökkel találkozni,akiket még 16 éves koromban ismertem meg először a myvipes goth klubokból :D  Találkoztam olyanokkal is akikhez volt már szerencsém,de szintén örültem nekik. (:Nagyon sokáig nem volt biztos ,hogy megyek mert volt egy elképzelésem ezekről a találkozókról,amiket én nem szeretek,meg nem akartam volna ott gubbasztani egyedül, a többiek meg klikkesedtek volna- s féltem ettől. Viszont pozitívan csalódtam,mert valóban több városból jöttek és nem volt akkora klikkesedés mint amire számítottam. Persze mindenki először az ismerőseihez ment oda,meg azokkal volt egy ideig,de aztán sokan vándoroltak. A baj az volt,hogy annyira sokan voltunk,hogy nem jutott mindenkinek mindenkire ideje. Mert most a szándék meg volt szerintem mindenkibe,de az idő szorított.
Én sok fél ismerőssel találkoztam (olyanok akiket csak netről ismerek,de személyesen nem) ,pár ismerőssel, és még Krisztiánkának is volt ott ismerőse :D ,plusz rengeteg új ismeretlent ismertem meg,akikkel azóta felvettük a kapcsolatot és van akivel beszélgetek is (volt olyan akiről kiderült,hogy ismerem hotdog.hu-ról,csak sose beszéltünk,de így élőbe meg tökre szimpatikus volt) Azt sajnálom,hogy nem sok kép készült,meg hogy pár emberrel nem csináltam közös képet,de ez arra sarkall,hogy menjek legközelebb is.
Itt szállingóztak az emberek
Amúgy akikkel így találkoztam,meg jöttek az újak azok mind nagyon kedvesek és barátságosak voltak- odajöttek bemutatkoztak,váltottunk pár szót. Volt egy random lány (aki nem a csoporthoz tartozott) és pont Vivivel beszélgettünk,mikor odajött és megkérdezte,hogy csinálhat e rólunk képet. Tökre meglepődtem,de jó érzés volt (:
Szóval ha azt vesszük sikeresen túlléptem ezen korlátomon,hogy ne merjek új emberekkel találkozni; most nagyon is ment és nagyon is nagy hatással voltak rám és az élmény még most is bennem van. A gond az volt,hogy irtó hamar meg kellett indulnunk. 17:20kor indult az utolsó pécsi busz Pestről,és még ki is kellett jutnunk a buszpályára.
Szóval 16 óra körül oda mentem minden klikkhez ahol volt ismerős és egyenként elköszöntem,váltottam velük pár szót,majd Roland barátnője Dia kísérgetett minket. Ricsit már nem akartam elrángatni,így is kísérgetett minket reggel.
Ricsi nem normális :D A lány meg Libi,akit szintén régről ismerek,de vele is most találkozhattam először ^^

Életkép (:
Miután mindenkitől érzékeny búcsút vettem kimentünk a buszokhoz. Próbáltam nem ilyen szerencsétlenül visszajutni ahogy idejutottunk,szóval Diára hallgatva indultunk meg. Találtunk is egy egyes villamospótlót,aminek ugye a Népliget a végállomása,de pont az orrunk előtt ment el,és akkor már 16:30 körül volt. Kicsit féltem,hogy nem érünk ki a buszhoz,mert én marha itthon hagytam a cetlit amire a pontos busz indulás volt feltüntetve.... Csak annyit tudtam,hogy 17 óra valamikor.
Aztán felszálltunk a másik egyesre és elköszöntünk Rolandéktól is. Öröm volt vele is találkozni,és örültem,hogy hozta magával az egyik barátnőjét,mert ő is nagyon kedves és közvetlen lány volt és segítőkész.
Kiértünk a buszmegállóba és már bent állt a busz; ott meg összefutottam Márkó volt lakótársával,akivel jóba voltunk egy ideig,csak miután Márkóval vége volt,azután már nem nagyon beszélgettünk. Tavaly rockmaratonon a Niburtában lépett fel,akkor beszéltünk utoljára. Beszélgettem vele kicsit,aztán meg felszálltunk a pécsire és hűsöltünk.
Krisztián nagyon sajnálta,hogy el kellett jönnünk,és emiatt nekem is lelkiismeret furdalásom volt,mert legbelül én se akartam volna eljönni,mert jól éreztem magam és nagyon jó volt ezekkel az emberekkel találkozni,de hazaígértem magamat mamámnak,plusz Fehérvárról itt voltak a rokonaim- jöttek a szülinapomra pénteken; bunkóság lett volna nem látni őket egész hétvégén.
ez hét is olyan volt,hogy száz fele voltam,és semmire nem is volt időm. Mindenkinek próbáltam a kedvére tenni,hogy ott vagyok,de nem tudtam elszakadni.
Sajnos nekem ennyi volt a nyár,mert megyek vissza dolgozni,de nagy élmény volt nekem ez az idei Rockmaraton és most meg lett fűszerezve ezzel a pesti találkozóval. Nem tudom elégszer leírni mennyire örültem az embereknek ♥
De ahogy hallom a visszajelzésekből,miután elmentünk akkor jöttek mások és hiányoltak engem-ami szintén meglepő volt,de örültem. Remélem jövőre is jó időpontba szervezik és eltudunk menni (:
No,remélem semmi fontosat nem hagytam ki a beszámolóból. Mindenképp pozitív élményként tudom megemlíteni. De mutatok még képeket; sikerült tegnap végül este összekaparnom az összeset amin rajta vagyok,plusz kiteszek egy-kettő olyat ami ilyen "táj kép" :D

Ezt a csoportképet egy számomra ismeretlen srác csinálta- nagyon előnyös :D
Csendélet

Ricsi meg haverja elkülönültek miután hazaindultunk

Krisztiánka meg haverja
A háttérbe épp Roland fotózott minket,s mindezt valaki lefotózta :D
Nos itt már indultunk,és ezen a képen hátulról vagyok és épp Norberttel beszélgetek (:
Felony - őt is neten ismertem meg,de ő friss ismeretség; plusz a háttérben mi :D

Itt is a háttérben vagyunk,épp fotózok- vagyis úgy csinálok :D
Póz ^^

Ricsi,Dia és Dark- innen egyedül Ricsit ismerem régebb óta,de őt se olyan rég
Tipikus :D

Az első és igazi csoportképünk
Befoglaltuk a falat ^^
No és ez volt az a nagy csoportkép amiről mi már jó páran lemaradtunk. Sok tag eddigre már rég elment,szóval nem teljes. De kb. ennyien voltak,plusz hozzá lehet képzelni még minimum 10-20 embert szerintem.


10 megjegyzés:

  1. Jók a képek, és az a plüssélien nagyon kész. :D
    Viszont felmerült bennem egy gondolat ami lehet hogy a bunkóságom mutatja.. de mit kell találkozni meg megvárni valakit aki szintén egy találkozóra megy ahova ti is? Csak én látom tökéletesen feleslegesnek hogy kitérőket tegyek ilyenekért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos ezt csak te találod feleslegesnek. Én nem nagyon ismerem Pestet,bizonyos részen kiigazodok,és ezért kellett egy ismerős aki szintén a talira jön és elkísér. A másik sráccal meg azért találkoztam külön,hogy láthassuk egymást előtte,meg hogy együtt menjünk ki közösen a talira. Ki szeretet egyesegyedül odamenni egy közösségi helyszínre??! Engem frusztrálna a tudat. Ráadásul mindenki csoportokba jött,szóval nem csak én gondolom ezt.

      Törlés
    2. Oké... eddig is sejtettem hogy különc vagyok, és igyekszek minél kevesebbet az utazással tölteni, ha nem maga az utazás a cél. Pláne ha valami nagy és meghatározott ideig tartó eseményre megyek. :P
      Állomásokon, vagy a nagyobb megállókban szoktam max találkozni másokkal ha együtt menős a dolog és eltérő helyekről érkezünk. Mert amúgy én simán megyek egyedül. :)

      Törlés
    3. De nem értem akkor a "problémát" (: Mi ugyanezt csináltuk,hogy egy helyen összegyűltünk többen és úgy indultunk meg kifelé. Nyilván Pécsen elmentem volna egyedül is- kivéve ha jön valaki más városból és össze kell szednem- de amúgy meg direkt így volt megszervezve,hogy ha már mindenki egy helyre megy,akkor mért menjünk külön?!

      Törlés
  2. Még mindig kissé kellemetlenül érint az elalvásom emléke, pedig direkt beállítottam az ébresztőt úgy, hogy legalább negyed óráig zajongjon nekem kisebb szüneteket tartva. Eredetileg még Dark is átjött volna hozzám reggel, ami természetesen felébresztett volna arra az esetre, ha a mobilom nem jár sikerrel. Végül Dark és a mobilom együttes erővel hoztak vissza az álomvilágból, csak nem éppen úgy, ahogyan elképzeltem. 9:40 körül kaptam tőle a hívást, hogy az ébresztő nála se járt túl nagy sikerrel. Legközelebb lehet inkább már hajnal körül letelepedek a Népligetnél, majd egy bokorban húzom meg magamat reggelig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondom,semmi probléma,mert így is úgy is feltaláltam magam,és másfél órás késéssel,de odaértem a westendbe ^^ Szóval ennél nagyobb bajunk sose legyen!

      Törlés
  3. Köszönjük Kedves, hogy eljöttél a Találkozóra, de az még nagyobb öröm, hogy jól érezted magad. Idén nyáron is nagy szeretettel várunk majd :)
    Lilith

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,jó élménnyel gondolok vissza erre az eseményre-csak sajnos rövid ideig voltunk ott.
      De ha lesz nyáron,és időm is engedi rám számíthattok (:

      Törlés
  4. Nagyon szuper volt a tali, de titeket pont nem láttalak. :( Mikor értetek oda?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm,ez tavalyi találkozós poszt ám. Amúgy akkor elsők közt értünk oda.

      Törlés